Şimdi Ara

iOS 26 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen tüm yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 26 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen tüm yenilikler
    iPhone 17 tanıtım etkinliğinde iOS 26 çıkış tarihinin açıklanmasıyla, iOS 26 ne zaman yüklenecek, saat kaçta yayınlanacak merak konusu oldu. Apple, 20.00 itibarıyla iPhone 11 ve daha yeni modellere iOS 26 güncellemesini gönderdi. 9 beta ve RC sürümün ardından güncelleme, tüm kullanıcılara açıldı.

Ayrıca Bkz.iPhone 17 Pro Max Türkiye fiyatı belli oldu! İşte iPhone 17 fiyat listesi

iOS 26 özellikleri ile yeni neler sunuyor 🆕

‌iOS 26‌‌, Apple'ın yarı saydam ve cam benzeri arayüz öğelerine odaklanan yeni Liquid Glass tasarımını sunuyor. Tasarım, Kilit Ekranı, Ana Ekran ve Denetim Merkezi'nin yanı sıra uygulamalardaki menü ve düğmelere de yansıyor. Güncelleme, ayrıca Mesajlar, Telefon, Kestirmeler ve Apple Müzik gibi uygulamalar için yeniliklerin yanı sıra yeni Apple Intelligence özellikleri, CarPlay için yenileme ve fazlasını içeriyor. İşte iOS 26 ile iPhone’lara gelen tüm yenilikler:

• Yeni yarı saydam cam tasarımı “Liquid Glass

• Kilit Ekranı’nda uyarlanabilir saat

• Kilit ekranında fotoğraflara üç boyut efekti verme

• Güncellenmiş uygulama simgeleri

• Animasyonlu albüm kapağı

• Ekran görüntülerinde Görsel Zeka kullanımı

• Mesajlar, FaceTime ve Aramalar için canlı çeviri

• Kestirmeler için akıllı eylemler ve model kullanımı

• Genmoji ve ChatGPT ile entegre Image Playground

• Yeni Kamera tasarımı, lens temizleme bildirimi

• Basitleştirilmiş Fotoğraflar tasarımı

• Telefon uygulaması için yeni özellikler (Arama Filtreleme, Tutma Yardımı)

• Mesajlar’da bilinmeyen numaralar için ayrı alan

• Mesajlar’da yapay zekayla oluşturulan arka planlar

• Mesajlar’da anket önerileri

• Apple Harita’da gidilen yerler ve tercih edilen rotalar

• Apple Müzik’te şarkı sözü çevirisi, AutoMix ve sabitleme

• Yeni oyun uygulaması Apple Games

• Yeni Erişilebilirlik özellikleri

• Önizleme uygulaması

• Anımsatma önerileri

• iPhone tahmini şarj süresini gösterme

• Adaptif güç modu

• Fitness uygulamasında yeni Antrenman sekmesi

• Parolalar uygulamasında geçmiş şifrelerin gösterilmesi

iOS 26'ya geçmeden önce iPhone'unuzu yedeklemenizde fayda var. Yeni iOS sürümü yepyeni Liquid Glass tasarımıyla gelmediğinden arayüzü beğenmemeniz veya başka bir nedenle iOS 18'e geri dönmek istediğinizde iCloud yedeği veya bilgisayar yedeklemesinin olması iyi olacaktır.

Her büyük güncelleme gibi, iOS 26 yükleme işlemine geçmeden önce iPhone'da yeterli depolama alanı açmanız da önemlidir. iOS 26 indirme boyutu, modele göre farklılık göstermekle birlikte yaklaşık 10GB'dır.

iOS 26 destekleyen telefonlar 📱

• iPhone 16e

• iPhone 16

• iPhone 16 Plus

• iPhone 16 Pro

• iPhone 16 Pro Max

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone SE (2. nesil ve daha yeni modeller)

iOS 26 temiz kurulum nasıl yapılır 📲

iOS 26 güncellemesi, Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme adımları izlenerek yüklenebilmektedir. iOS 26 temiz kurulum yapmak isteyenler için adımlar:

1. Telefonunuzu USB kablosu aracılığıyla bilgisayara bağlayın

2. PC’de iTunes’u, Mac’te Finder uygulamasını açın

3. iPhone'unuzu seçin

4. Mac’te Option/PC'de Shift tuşuna basılı "iPhone'u Geri Yükle" düğmesine basın

5. Açılan yeni pencerede daha önce indirdiğiniz iOS 26 IPSW dosyasını seçin

6. iOS 26'nın cihazınıza kurulmasını bekleyin

7. Yeni iPhone olarak ayarlayıp, son yedeklemeden geri yükleyin

⚠️ iOS 26 gelmedi, ne yapmalıyım diyenler için: Şayet iOS 26 alacak iPhone modellerinden birine sahipseniz ve iOS 26 güncellemesi çıkmıyorsa Apple sunucularında yaşanan yoğunluktan ötürü, bu sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Bunun için belirli aralıklarla iPhone'un Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme menüsünden güncellemeleri kontrol etmelisiniz.

Kaynak:https://www.apple.com/tr/os/ios/
    Kaynak:https://www.apple.com/os/pdf/All_New_Features_iOS_26_Sept_2025.pdf

• Eskiden olsa önce geçenleri beklerdim yorumları incelerdim kasmıyorsa ya da pil sağlığını düşürmüyorsa sonradan geçerdim ama son zamanlarda Apple o kadar geri kaldı ki şu yapay zeka işinde artık ne olursa olsun deyip direk güncelledim. Apple için son şans eğer güzel bir yapay zeka entegresi gelmezse ben de Samsung alacağım.

• Listede 17 yok 🫢

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O zaten 26

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Yüklüyoruz bakalım, MacBook air Watch HomePod Apple TV 4K hepsi güncelleniyor şu an :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    PC Cases / PC Kasa= ASUS TUF GAMING GT501VC TEMPERLİ CAM USB3.1 MidT ATX !! CPU / İşlemci = AMD Ryzen 5 3600 4,2GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci 7nm !! Ram = Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram CMW16GX4M2Z3600C18 !! Graphic Card / Ekran Kartı = XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra 8GB GDDR6 256Bit DX12 !! Mainboard / Anakart = Asus Tuf B450-Plus Gaming AMD B450 AM4 DDR4 4400 Mhz ATX !! HDD = (x2) WD Black 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM !! Harici HDD / External HDD = WD 2,5" 1TB Elements USB3.0 / USB2.0 !! SSD = Adata XPG SX8200 Pro 256GB 3500MB/1200MB/s 3D NAND PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD Disk - ASX8200PNP-256GT-C !! Monitör / (") Monitör = Samsung Odyssey G5 LC27G55TQWMXUF 27" 1ms 144Hz FreeSync Premium VA WQHD Curved Gaming !! PSU = ZALMAN ZM700-GLX SERİSİ 80PLUS 700W !! (")Kulaklık / Headphone = JBL Quantum One 9.1 Hi-RES !! Klayve / Keyboard = LOGİTECH G213 PRODİGY RGB !! Fare / Mouse = LOGİTECH G102 PRODİGY RGB !! Joystick = MICROSOFT XBOX ONE WHİTE !! Hoparlör / Speaker = Mikado MD-318BT 2+1 25W Siyah Usb Fm Bluetooth Destekli Led Işıklı Hoparlör !! İşletim Sistemi / Operating System = Windows 10 Pro
  • 12 pro Max var bende. Ben yüklemeyeyim en iyisi 😁

Şakacı seni. iOS 26 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen tüm yenilikler 

• Eskiden olsa önce geçenleri beklerdim yorumları incelerdim kasmıyorsa ya da pil sağlığını düşürmüyorsa sonradan geçerdim ama son zamanlarda Apple o kadar geri kaldı ki şu yapay zeka işinde artık ne olursa olsun deyip direk güncelledim. Apple için son şans eğer güzel bir yapay zeka entegresi gelmezse ben de Samsung alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 15 Eylül 2025; 21:23:53 >
    MSI G274QPF-QD-MSI MPG 110R-Corsair TX850M 850W 80+ GOLD-AMD Ryzen 7 5700X3D-Thermaltake TH240 - Corsair Vengeance PRO SL RGB 32GB (2x16) 3600Mhz Cl18-MSI MAG B550 TOMAHAWK - MSI RX 6900XT GAMING Z - Steelseries Arctis 7 Plus Wireless- Steelseries Apex 7 TKL-Steelseries Sensei TEN Ambidextrous - Steelseries QCK XL
  • oldukça şık olmuş glass etkisi çok hissedilir ama yer yer kasma var özellikle efektli kısımlarda ip14pm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticDesign -- 15 Eylül 2025; 22:42:23 >

AMD Ryzen™9 5900X - MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi - GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 VISION OC - Corsair Vengeance RGB Pro 2X16 3600 Mhz - EVGA SuperNOVA 750 G2 80+ GOLD - PNY XLR8 CS3040 1TB 5600/4300MB/s - NOCTUA NH-D15 - Corsair iCUE 4000X Black Xiaomi Mi XMMNT27HQ 27” 165Hz 1ms Adaptive-Sync IPS QHD
  • Güncellemeyeceğim beni ilgilendirmiyor

• Bok gibi yuklemeyin 😄

Bugları falan düzeltsinler bakarız sonra arkamızdan atlı kovalamıyor. iOS 26 yayınlandı: İşte iPhone'lara gelen tüm yenilikler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Eylül 2025; 23:5:39 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.