Şimdi Ara

iOS 26 | ANA KONU | iOS 26.0.1 (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: muratc Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (6 Mobil) - 7 Masaüstü6 Mobil
5 sn
3.387
Cevap
281
Favori
259.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TeknolojiSevenKullanici T kullanıcısına yanıt

Premium satın almanıza gerek yok normal stabil şekilde kurulduysa veriyi şifrelemesi lazım eğerki warpa rağmen görüntü netleşmiyorsa ağ ayarlarınızı sıfırlayıp sadece warp etkin olacak şekilde tekrardan kurun eğerki yine stabil olmazsa hız testinizi atmanızı rica edicem. Ben bu sorun üzerine 3-4 ay kafa patlatmış biriyim en sonunda çözümü openwrt kurup sqm kurup wan dahil olmak üzere sistemdeki bütün dnsleri değiştirmekte buldum. Hücresel veri olarak hızınıza göre yada jitter ping vs baz istasyonu yoğunluğuna göre gene değişir veri şifrelense dahi. Evimdeki internet türk telekom fiber 200mbps download 30mbps upload gponlu allaha şükürler olsun görüntüler cam gibi

2.resim kapalı (119 mbps)

iOS 26 | ANA KONU | iOS 26.0.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiSevenKullanici -- 23 Ekim 2025; 20:51:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Değerleriniz iyi aslında donmaması lazım cloudflareyi yine kurduğunuz gibi kurun başka vpn kurulu olmasın tek vpn kurulu olucak sonra instgramı tamamen silin yeniden yükleyin giriş yapın eğer bunlara rağmen yine donma yaşanıyorsa ya stabil olmayan jitterdandır yada değişken pingten ipohone gibi cihazlardan sorun kaynaklanmaz iphone zaten en stabil şekilde kendini ayarlıyor genelde bu tarz sorunların %95 i operatör kaynaklı

Bunlara rağmen olmuyorsa eğer evde fiber abonelik ve cihaz alıp openwrt kurmak lazım. Yada başka servis sağlayıcıya geçip örneğin turkcell superonline gibi yada turknet gibi ipv4 için statik ip talebi gönderceksiniz başka türlü bu sorunları aşmak mümkün değil ben neler yaptım neler en sonunda openwrtyle çözdüm çok şükür

Tamam hocam dediğiniz gibi yapayım ben tekrardan Instagram’ı sileyim kurayım ha bu arada videolar donmuyor videolarda herhangi bir donma olmuyor sadece videonun çözünürlüğü çok düşük oluyor böyle Çamur görüntü oluyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiSevenKullanici -- 23 Ekim 2025; 20:55:54 >

Yani özetle sistem sizi ipv4 için ipnizi sabitlemeye zorluyor cgnattan çıkmanız için sizi zorluyor klasik servis sağlayıcı zorlaması :D Mobilden bağlansanız dahi cgnata düşüyorsunuz ipv6 da stabil değil türkiyede gene sorunlarla karşılıyorsunuz yani ülkemizde internet sektörü çok kötü şimdi wifi 6 modemlerle gecikmeleri telafi etmeye çalışıyolar onlarda fasa fiso dns kendi sunucularında çalıştığı sürece ve tr-069 açık olduğu sürece yani verilerinizi işledikleri sürece naparsanız yapın statik ip hariç sizi yavaşlatabiliyor. Bunlarda altyapı eksikliğinden kaynaklanıyor talep çok fiber hat yok o yüzden ipleri bölüştürüyorlar ipv6 yla çözeriz dediler onlarıda tam performansla sunamıyolar

evet o şekil yapın eğer openwrt ilginiz varsa iyi bir cihaza openwrt kurup ax3000t gibi cihazlara sorunsuz bir şekilde yıllar boyunca sıkıntısız internet kullanabilirisinz

Hattan kaynaklı Türk Telekom iphoneye uyumlu değil Türkcell hat takıp dene bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O zaman sorununuz %95 operatör kaynaklı dediğim gibi OpenWrt kurup deneyin çünkü instgram video kalitesinde aşırı hassas ben bu kadar düzenekle cam gibi görüntüyü anca alıyorum hücresel veriye göre gene iyi performans alıyorsunuz bence bende takılmalar oluyordu bide turkcelle geçip deneyin çünkü hızınızda en az 2-3 kat fark olucak turkcell diğer operatörlere göre daha stabil her konuda

Kablosuz internet tarafını neyapacak peki  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam aylardır söylediğimiz durum bu. Sıvı efekti işlemcileri en çok yoran işlemlerdir. Hesaplama yaparken ciddi güç kullanıyor. O nedenle ciddi şarj tüketiyor. Bunu kısacak diye uzun zamandır diye konuşuyoruz. Şimdi isteyen kıssın isteyen şarjına razı olsun gibi seçenek sunuyor. iOS un ilerleyen döneminde bu efektten kesinlikle vazgeçecek ve övgüyle bahsedecek. Çünkü cihazlar daha seri çalışıp daha uzun pil ömrü verecekler. Apple da bunu yenilik gibi anlatacak yine. Milletin de cihazı bu sıvı efekti ile takılıp yavaşlayacağı için yeni cihazlar aşırı hızlı gelecek gözlerine.

• Hocam bir şey fark ettim Instagram uygulaması ile Chrome dan Instagram‘ı açıp aynı video izlediğimdeki kalite farkına bakar mısınız ben Türk telekom’dan sınırsız sosyal medya adlı tarife kullanıyorum demek ki Instagram‘ı biraz kısıtlıyor operatör belli oldu

İnstagram uygulaması :

Chrome üzerinden instagram :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiSevenKullanici -- 24 Ekim 2025; 10:12:9 >

• VR_27 kullanıcısına yanıt
    Apple bile liquid glass kullanmaktan pisman olmustur. Onlar bile daha oturtamadi glassı. Bi azaltiyorlar bi cogaltiyorlar. Dediginiz gibi sonraki surumde de kaldıracaklar yenilik diye yutturacaklar bize.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 24 Ekim 2025; 19:16:42 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.