Şimdi Ara

iOS 18.2'nin ilk beta sürümü yayınlandı: Yenilikler neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS 18.2'nin ilk beta sürümü yayınlandı: Yenilikler neler?
    Apple, iOS 18.2'nin ilk beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Güncelleme ile iPhone'lara yapay zeka destekli yeni görüntü oluşturma, yazma araçları ve ChatGPT ile Siri entegrasyonu gibi birçok özellik geliyor. Gelecek olan gözelliklere bir göz atalım.

Image Playground

Apple'ın görüntü oluşturma uygulaması Image Playground ile yazarak karikatür tarzında görüntü oluşturulabiliyor. Ne istediğinize dair bir açıklama girebilir veya Apple'ın sağladığı yerleşik önerileri ve kavramları kullanabilirsiniz. Ya da fotoğraflarınızdan ilham alarak yeni görüntüler oluşturmak mümkün. Mesajlar ve Notlar uygulaması üzerinden de Image Playground'a erişerek oluşturulan görüntüler kullanılabileceksniz.

Image Wand

Image Wand, iPad'deki Notlar uygulamasında bulunan Image Playground ile ilgili bir özellik. Apple Pencil ile kaba bir taslak çizerek bu çizimleri daha profesyonel bir görünüme kavuşturabileceksiniz.

Genmoji

Genmoji, Apple'ın kullanıcılarına özel emoji oluşturma imkânı tanıyan yeni bir özellik. Image Playground kreasyonları gibi, bunları arkadaşlarınıza ve ailenize dayandırabilir ve verileri Fotoğraflar'taki Kişiler albümünden alabilirsiniz. Ayrıca temel öğeleri kullanarak karakterler de oluşturabilmek mümkün.

Siri ChatGPT Entegrasyonu

iOS 18.2 ile ‌Siri'yi ChatGPT ile entegre edebileceksiniz. Siri‌ bir sorguya yanıt veremediğinde isteği ChatGPT'ye iletecek ve sorularınızı cevaplandıracak. ChatGPT entegrasyonunu kullanmak için hesap oluşturmak gerekmeyecek.

Görsel Zeka

iPhone 16 kullanıcıları, çevrenizdekiler hakkında bilgi sağlayan bir özellik olan Görsel Zeka özelliğine kavuşacak. Örneğin kamerayı açıp bir restorana doğrulttuğunuzda, açılış saatlerini ve yorumları görebileceksiniz. Diğer Görsel Zeka yetenekleri arasında metni yüksek sesle okuma, telefon numaralarını ve adresleri algılayıp Kişiler'e ekleme, metni kopyalama ve metni özetleme gibi özellikler yer alıyor. 

Ayrıca Bkz.iOS 18.1 haftaya yayınlanacak: İşte iPhone'lara gelecek tüm yenilikler

Yazma Araçları

iOS 18.1 ile Yazma Araçları yalnızca samimi, profesyonel ve  basitleştirilmiş tonda yazmayı desteklerken, iOS 18.2'de yazının hangi tonda yazılacağını tarif ederek içerik üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabileceksiniz.

18.2 beta ayrıca, üçüncü taraf uygulamalara Yazma Araçları, Genmoji ve Image Playground eklemek için geliştirici API'lerini de içeriyor.

Apple Intelligence hangi cihazlarla uyumlu?

Şu an için iOS 18.2 beta, Apple Intelligence'ı destekleyen bir cihaza sahip geliştiricilere sunuluyor. Genele hitap eden beta sürümü çok uzun olmayan bir gelecekte yayınlanacak. Apple Intelligence ile gelen özellikleri kullanabilmek için iPhone 15 Pro veya iPhone 16 serisi bir telefona sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/10/23/apple-releases-ios-18-2/

• iOS 18 ile resmen android kullanıyormuş gibi bir his uyandırıyor. Rezalet bir sürüm

• IOS her sürümde daha kötüye gidiyor. Keşke IOS 16 da kalsaydım. Kullandığım en performanslı sürüm IOS 16.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silah mı doğrulttular güncelleyin diye. ilk sürümlerin buglu olduğunu 20 yıldır öğrenemediniz mi. mal yemin ediyorum bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android yeni özellikler çıkardı diye ios boş durmuyor

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    İos 15 ten sonra bozmamislarmiydi yazılımı ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme ile telefon mahvoldu diyenleri anlamıyorum. Senelerdir Android kullandım ve şimdi Iphone kullanıyorum. Hiçbir zaman güncelleme ile problem yaşamadım. Bir telefon güncelleme ile nasıl mahvolabilir? Alt tarafı 1-2 hata olur onu da güncelleme ile düzeltirler. Kameraya giriyorum sorun yok, galeriye giriyorum yok, spotify açıyorum yok, navigasyon açıyorum yok, whatsappa giriyorum yok, konuşuyorum yok, sms atıyorum yok. Her ne yaparsam yapayım sorun olmuyr. Tek sevmediğim yönler olarak bazı şeylerin yerleri değişiyor. Ios'ta galeri değişmiş bunu beğenmedim ama performansta bir farklılık olmuyor. Siz ne yaşıyorsunuz problem?

• yükledik bakalım.

• Konuşan kedi 5 yıl öncesinin olayı apple yine inovasyonun dibine vurmuş anlaşılan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.