Şimdi Ara

iOS 10 güncellemesi telefonu yavaşlatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apple, iPhonelar için yeni yazılım güncellemesi olan iOS 10’u yayınladı. Peki iPhonelara yeni özellikler kazandıran bu güncelleme telefonu yavaşlatıyor mu, hızlandırıyor mu? YouTube’da yaklaşık 2.5 milyon takipçisi olan EverythingApplePro kanalı iOS 10’u tüm iPhone modelleriyle denedi ve iOS 9.3.5 sürümüyle hız farkını karşılaştırdı. İşte sonuçlar:

iPhone 5: Animasyonlar daha hızlı, kamera açılması daha hızlı, App Store daha yavaş.

iPhone 5s: Animasyon hızları birebir aynı, hatta animasyonlar daha akıcı, kamera açılması daha yavaş, App Store daha yavaş. Ama performans kaybı yok.

iPhone 6: Dokunmatik açılış sağlayan Touch ID biraz daha yavaş, animasyon geçişleri aynı ama göze daha akıcı geliyor, uygulamalar daha çabuk açılıyor. App Store daha yavaş açılıyor, kamera daha hızlı açılıyor.

iPhone 6S: Animasyon geçişleri aynı ama göze daha akıcı geliyor, uygulama açılma hızı aynı, App Store daha yavaş açılıyor, kamera daha hızlı açılıyor.

iPhone SE: Her şey birebir aynı, ama göze animasyon geçişleri daha akıcı geliyor, yine App Store daha yavaş açılıyor ve yine kamera daha hızlı açılıyor.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/galeri-40223562?p=1

SORU: Telefonu güncellemeli mi, güncellememeli mi?

• İphone 3 den beri kullanmadigim model güncellemedigim sürüm kalmadı ve ne ögrendim biliyomusunuz asla cihazı sonuna kadar güncelleme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clopin C kullanıcısına yanıt
    Peki iPhone 6S için iOS 11 yayınladığında güncellemeli mi?
  • Apple cihazlarda en kusursuz sürüm cihazın kendi çıktığı sürmün en üst sürümüdür. Lakin uygulama destekleri de güncellememe durumunuza göre daha çabuk kesintiye uğrar. Bir cihazda 1 yıl sonraki sürümde çok fark olmaz. 2 yıl sonraki sürümde azıcık bir fark olur. 3 yıl sonrakinde bu ne hacı dedirtir. 4 yıl yani son güncellemesinde ise yeni cihaz almaya götürecek kadar sinir bozucu olur.

Şunu da belirteyim: iPhone 3G, 3GS, 4 ve 4S için aldıkları son sürümler işkence olsa da 5 için aynı şwyi söyleyemem iOS 10 için; oldukça akıcı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Her bir cümlesi ile çok yararlı bir yorum oldu. Demek istiyorsunuz ki: iPhone 6 iOS 8 ile piyasaya çıktı. En kusursuz sürüm iPhone 6 için iOS 8.3.5 sürümüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı çekiç

Her bir cümlesi ile çok yararlı bir yorum oldu. Demek istiyorsunuz ki: iPhone 6 iOS 8 ile piyasaya çıktı. En kusursuz sürüm iPhone 6 için iOS 8.3.5 sürümüdür.

6s için de 9.3.5 mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı çekiç

6s için de 9.3.5 mi ?

Evet, @MuratbanK 'ın mesajına göre öyle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk iPhone olan resmi adıyla iPhone 2G'den (Zibri😎) beri ailece iPhone kullanıyoruz ve her türlü iOS sürümünü bunlarda denedim. Kısa süreli kullanım olacaksa, çıkan sürümün son güncellemesinde bırakmak yeterli.

Ama uzun süreli bir cihaz ve uygulama kullanımı düşünülüyorsa, hız + çalışan uygulamaları + kullanılabilir özellikleri optimize ederek şu kanıya vardım:

Verimli kullanılmak isteniyorsa her iPhone ve iPad resmen tanıtıldığı sürümden 2 sonraki sürümün sonunda güncellemeyi kesinlikle bırakmalı ve güncellemeler OTA değil mutlaka iTunes ile temiz kurulmalı.

Örnek: iPhone 3GS: 3>5 iPhone 4: 4>6 iPhone 5: 6>8 iPad2: 4.3>6 iPhone 6 & 6Plus: 8>10 iPad Air: 7>9 iPhone 6S & 6SPlus & iPhone SE 9>11 iPhone 7 & 7Plus 10>12
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    iphone 5 için çok doğru tespit. Bende iphone 4 7.1.2 vardı tam bir felaket uygulamalar 10saniye anca açılıyor sonra iphone 4s 9.3.5 e geçtim 4 e göre çok az daha hızlı olmak kaydıyla yine kullanılamaz haldeydi sonra tekrar onu sattım iphone 5 10.2.1 e geçtim şaşırtıcı derecede herşey stabil uygulama hızları oldukça iyi kasma donma hiç yaşamadım herşey yolunda
  • cinemaker kullanıcısına yanıt
    Apple geçen sene çok tepki topladı iPhone 4S iOS 9 güncellemesi nedeniyle. Belki o sebeple strateji değiştirmiş olabilirler?

• quote:

Orijinalden alıntı: cinemaker

iphone 5 için çok doğru tespit. Bende iphone 4 7.1.2 vardı tam bir felaket uygulamalar 10saniye anca açılıyor sonra iphone 4s 9.3.5 e geçtim 4 e göre çok az daha hızlı olmak kaydıyla yine kullanılamaz haldeydi sonra tekrar onu sattım iphone 5 10.2.1 e geçtim şaşırtıcı derecede herşey stabil uygulama hızları oldukça iyi kasma donma hiç yaşamadım herşey yolunda

Animasyonları hızlandırmış oldukları için cihaz hızlıymış izlenimi veriliyor halbuki performans olarak gayet geride. Her yeni sürüm eski sürümden az da olsa yavaş çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sattackus kullanıcısına yanıt
    MuratbanK kullanıcısına yanıt
    4s'de de aynısı olmuştu. iOS 5 ile çıktı ama iOS 7.1.2 stabil çalıştığı son sürüm oldu. 8 ve 9'da batırdılar. 6s için de aynı şeyi düşünürsek iOS 11'in son sürümünde bırakmak lazım.

@MuratbanK 4s kullanıcıları bir ara telefonu bilerek yavaşlattığı için dava açmışlardı. Sanırım Apple iPhone 5 için dersine çalışmış görünüyor. 6s için acaba en az üç sürüm sıkıntısız geçer mi?

• 6S plus 9.3.3 kullanıyorum. Kilit ekranını beğenmediğim için 10 a geçmedim. Geçmeyide düşünmüyorum.

• Bence cihaz çıktığı sürümün bir üstüne güncelleyip bırakmak en mantıklısı. Misal 5s ios 9 da bana göre çok hantaldı 7 ve 8 e göre. Air 2 mi ios 10 a güncellediğim için pişmanım.

• Pil performansı ile ilgili bir çalışma var mı peki?
  • kırmızı çekiç kullanıcısına yanıt
    8.3.5 değil hocam. 8.4.1.

• Zamanla işletim sistemi büyüdüğü için sürümler daha fazla kaynak isteyecekler ve telefonumuzun donanımı artmıyor.

6S kullanıyorum elimde olsa hiç iOS9dan güncellemezdim ama kutudan 10.1.1 ile çıktı. iPhone 6S kullanıcılarına tavsiyem iOS 11 i deneyip duruma göre ios 10 yada 11 de kalmaları

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.