Şimdi Ara

iOS 10 [ANA KONU] (496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.577
Cevap
93
Favori
697.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bircancan

    ios 8xx de hersey kısıtli 2g ile mini donanim haber vb de okunurken enaz 8 saat kullanim aliyordum,ios 10.2 de dun 4 saat 15 dakika kullanim suresi aldım iyi diye sevindim ne hallere düstük arkadaş ya,suda var ki her cihaz bir olamıyor birinde sorun olur diyerinde olmayabilir,bu konuda herkes haklı olabilir.burda onlarca iphone kullanan arkadaslar ın 10 da birinde sorun yok diye bilirim ios 10.2 de

    temiz kurulum yap
  • İos 10.0.1 kullaniyorum ve son zmanlarda instagramdan atma facebooktan atma gibi olaylarla karsi karisyayim daha once boyle bi sikinti yoktu bi kac gundur var kendimi android telefon kullaniyormus gibi hissttrdi ondada boyle sacma sapan uygulamadan atma olayi oluyordu onun disinda ios 10 dan cok memnunum ios 9 da kullanfim ama 10 kadar memnun degildim birde bu ios 10 jb ciksa tadindan yenmez hala bi ses seda yok yada benim haberim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordoncayo

    İos 10'un bir ios 6-7 olmadığı gerçek ama bu tamamen vasatlama bombalama yorumu yapanlar ya ios 9'u hiç kullanmayanlar, ya da androidden iosa yeni geçenler. Arkadaşlar ios 9.1'de 3.5 saat kullanım süresi alıyorduk neyin kafasını yaşıyonuz ? İos 10'da uygulama açılışları menü geçişleri paralax efekti 2 kat hızlı gerçekten anlamıyorum sizi. Özellikle ios 9'un son sürümüne kadar düzeltemedikleri klavye kasması ios 10'un ilk sürümünde bile yoktu.

    Yemin ediyorum para verseler iOS 10'dan iOS 9'a dönmem.
    6 Plus'ı aldığımda iOS 8'de sorunsuz bir şekilde video izleyemiyordum her şey vasattı, cihazı satılığa çıkarmıştım.
    Sonra iOS 9'un ilk sürümlerinde bir çok sorun gördük ama sonraları iOS 8'den kat kat daha iyi oldu. Fakat iOS 9'da da ilginç sorunlar vardı mesela arayan zil sesinin 2 saneye daha sürmesi telefondan nefret ettirir oldu.
    Herkes bu sorundan dert yanarken 9.3'e kadar ben hiç bu sorunu yaşamamıştım. 9.3.5'te falan illallah ettim. iOS 10'u yüklediğimde arayüz kasma sorunları vardı, hemen hemen düzeldi diyebilirim.
    Şuan iOS 10.2'de 2 şeyden dolayı keyifsizim.
    1- iOS 9'daki gibi isim ile gelen SMS'ler kolayca engellenmiyor. Önce arama yapıp ismin numaraya dönüşmesini sağlamanız, sonra arama listesinden numaraya dönüşmüş göndericiyi engellemeniz gerekiyor.
    2- Cihaz yeniden başlatıldıktan sonra batarya klllanım sürelerinin tire, tire (-,-) olması.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bu_rock01

    İos 10.0.1 kullaniyorum ve son zmanlarda instagramdan atma facebooktan atma gibi olaylarla karsi karisyayim daha once boyle bi sikinti yoktu bi kac gundur var kendimi android telefon kullaniyormus gibi hissttrdi ondada boyle sacma sapan uygulamadan atma olayi oluyordu onun disinda ios 10 dan cok memnunum ios 9 da kullanfim ama 10 kadar memnun degildim birde bu ios 10 jb ciksa tadindan yenmez hala bi ses seda yok yada benim haberim yok

    10.0.1'de kendine eziyet çektiriyorsun.
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Yav hocam sen nerdesin kaç gün .D meydan boş kaldı ios9 son hallerinden geçip ios10'a sallayanlarla doldu buralar(muhtemelen android'den ios'u ilah sanıp geçenler ya da sadece ios 6-7 kullanmış kesim) biraz anlatsana ios8 ve ios9'un bu zamanlardaki hallerini en iyi bilenlerdensin o zamanları belki şükreder millet haline :)

    Birsüre android kullandım wifi kopmalarından , konuşma yaparken kesilmelere kadar ,mailler gelmez, ekran şarjı su gibi içer sorundan geçilmiyordu . Ha eski android'e göre daha iyi orası ayrı belirtmek istedim sadece .p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 21 Ocak 2017; 21:32:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Saygılar hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazdan ios7 den ios 10 a gecis yapıcam.Hangi surume geceyim.Ne tavsiye edersiniz.İos 9 a gecis yok zaten. Eninde sonunda gecmem lazım.ileride ios 11 cıkar bu seferde neden ios 10 a gecmedim die uzulurum. Telefondan kurulum yapsam nasıl olur telefonum 5s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesindostu -- 21 Ocak 2017; 22:48:53 >
  • gunesindostu G kullanıcısına yanıt
    Sadece son sürüm olan 10.2'ye geçebilirsiniz.Diğer sürümlerin imzaları kapalı.
  • İyi akşamlar arkadaşlar.. 15 günlük SE kullanıcısıyım..bu benim ilk ios deneyimim.. daha önce androitte doctor battery tarzı uygulama ile önbellek temizliyordum.. şimdi iosta bu yok. Silinen oyunlar,uygulamardan arda kalan önbellek kendini otomatik siliyor mu? Silmiyorsa 16 gb yetersiz kalır mı? Apple program indirmeyin diyor sistem kendi hallediyor diyor sanırım.. bilgisi olanlara teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesekkur ederim yarın birgun ios 11 cıkar o zaman 10a da gecis yapamayız
  • gunesindostu G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim , ios9 yüklü olsa geçmezdim ama ios7'den geçme sebebiniz sanırım ya kullandığınız uygulama desteği kesildi yada kesilecek diye genel olarak çok şikayet görmedim hatta baya memnun olanlarda var ios 10'dan .
  • Genelde otomatik olarak ayarlıyor sistem bunu ama günümüzde maalesef 16gb hafıza yeterli değil.Az uygulama kullanıp,çok fazla fotoyu hafızada tutmazsanız o da yeter gerçi .İlk defa kullanıyormuşsunuz madem şunu diyim size arada ayarlardan uygulamaların kapladığı alana bakıp çok fazla yer kapladığında özellikle instagram gibi silip tekrar yüklerseniz o alanda boşalmış olur.Bence uygulamaya gerek yok bunun için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer77

    Yav hocam sen nerdesin kaç gün .D meydan boş kaldı ios9 son hallerinden geçip ios10'a sallayanlarla doldu buralar(muhtemelen android'den ios'u ilah sanıp geçenler ya da sadece ios 6-7 kullanmış kesim) biraz anlatsana ios8 ve ios9'un bu zamanlardaki hallerini en iyi bilenlerdensin o zamanları belki şükreder millet haline :)

    Birsüre android kullandım wifi kopmalarından , konuşma yaparken kesilmelere kadar ,mailler gelmez, ekran şarjı su gibi içer sorundan geçilmiyordu . Ha eski android'e göre daha iyi orası ayrı belirtmek istedim sadece .p

    Merhaba hocam :D
    Bölüm iOS'u, Apple'ı, cihazları kötüleme konusu olduğundan buyana buraya bakasım gelmiyor. Aynı şekilde çözüm üreten bilgili arkadaşlar da pek uğramaz oldu.
    Eskiden bilgi paylaşır çözüm arayışında olurduk. Şimdi sürekli yakınma, sürekli serzeniş, şöyle kötü böyle kötü mesajları doldu. Belki Apple fanatikleri haddinden fazla övgü ile bahsetmesi çitayı yükseltti ve beklentileri arttırdı. Doğal olarak insanlar mükemmellik arayışına girdi.

    Kodlar içindeki 8 bitlik bir tek rakamla telefonun uçak gibi hızlanacağını ama pili sömüreceğini (yada tam tersi, yada arası) bilmediklerinden güncelleme boyutuna bakarak bu güncellemeden bir cacık olmaz düşüncesindeler.

    Bu kadar kötüledikleri cihazlarını da satıp kurtulmuyorlar
    Apple, mühendislerinin iş yükünü yıl içerisine yayıyor. Özellik ekleniyor, mecburen stabilite biraz bozuluyor, sonra stabilite üzerinde çalışıyorlar fakat yeni özelliğin eklenme tarihi geliyor. Bu işleyiş iOS 5'ten bu yana böyle.
    Yük bu kadar fazlayken ya yeni özelliklerden taviz verip kullanıcıyı monotonlaştıracaksın yada iş gücünü arttıracaksın. Burada karar CEO'ya düşüyor. Haaaa Apple CEO'su feedback göndermeyen bizim Profesör DH üyelerinin yorumlarını okuyor mudur bilemem

    2-3 hafta önce bir kaç kişiye yardım etmeye çalıştım. Tersleyen, hakaret eden, küfreden oldu. İnsanlar kimsenin bir konuda kendilerinden daha fazla şey bildiğini kabullenemiyor.
    Bu sitede ve benzerlerindeki bir çok konuya hakim kişi küstürüldü gittiler kendi sitelerini açtılar. Örnek:http://www.enpedi.com/
    Bende bir Youtube kanalı açmaya karar vermiş ve hazırlığı içindeydim, buradaki öğrenmeden bilenler yüzünden ve getireceği maddi yükü düşünerek vazgeçtim. iyi kide vazgeçmişim.




  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Ben genelde bilgim dahilinde uzaktan takip eder araştırıp gerektiğinde yorum yazardım fakat son dönemler dediğiniz gibi çok fazla gereksiz tipler üredi . Sizden ricam forumdaşlarınızı fazla ihmal etmeyin ki insanlar doğru bilgilere erişim sağlayabilsin.Forumda batarya kalibrasyonunun kitabını yazdınız üşenmeden her sorana söylediniz :)) Tekrar ediyorum forumdaki bilgili insanlar cihaz anakonularından ziyade ios ana sürümünde yardımcı olurlarsa çok daha faydalı olur diye düşünüyorum .Bugün ip7 3-5 ay sonra ip8 yazılım daha baki özellikle iPhone cephesinde .

    Flood gibi olmasın diye burdan devam edeyim dedim imzanızda yazan 'Bir editörün bana hakaret etmesi, iftira atması ve haksız yere 90 gün ceza vermesi sebebiyle, daha adil, dürüst ve ilkeli yayın yapan TeknoSeyir sitesinde infoman rumuzuyla aktif olacağımı buradaki bütün dostlarımın bilmesini isterim. Sağlıcakla kalın.'' bölümü yeni gördüm gerek yok hocam böyle şeyler editörler bugün burda yarın başka sitede gelip geçici hepsi takılmayın önceki senelerde hiç sebepsiz yere mesajlarım ve konularım silindiği oldu sonra yanlışlıkla oldu pardon diye geri dönüş aldım :)

    Her iPhone modelin anakonularına baktığınızda benim ekranım seninkinden sarı,home tuşu benim daha sert seninki daha yumuşak ,pembe mi alsam mat siyah mı alsam bunlar konuşuluyor sürekli esas bilgi sahibi insanlar yazılım üzerinden bilgi paylaşırsa daha verimli olmaz mı tamam o konulara da yardımcı olunsun ama bence bu kısım daha önemli.

    Adam beta kullanıyor apple'a geri bildirim türkçe,arapça,kürtçe yapıyor bunlar sebebiyle ve bilgi paylaşımı yapıpta birde üstüne hakaret işitenler de forumdan soğuyup kaçıyor gerek yok hocam bahsettiğiniz siteye 100 kişi bakıyorsa ki severim kendilerini ayrı konu özellikle LP'yi :) buraya 100 katı ya da daha fazlası amaç paylaşımsa burda kalın esen kalın :))

    DH sağolsun editleyeceğim diye mesajın başı gitti neyse napalım artık D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 21 Ocak 2017; 23:45:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer77

    Rica ederim , ios9 yüklü olsa geçmezdim ama ios7'den geçme sebebiniz sanırım ya kullandığınız uygulama desteği kesildi yada kesilecek diye genel olarak çok şikayet görmedim hatta baya memnun olanlarda var ios 10'dan .

    1. tercih uygulama desteği.
    2. si ise ileride imza kapanırsa daha ust surumlere guncellemek zorunda kalıcam. ios 11 geldiği zaman ios 10.2 imza kapanır.Simdiden guncelleme yapayım
  • gunesindostu G kullanıcısına yanıt
    Hala akıcıyken geçin bence de yarın ne olacağı belli olmaz ki ios10'da uzun süre destek kesilmez zaten limite gelmişsiniz siz hem 10 sene daha 5s kullanmayacağınıza göre :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurr10

    İyi akşamlar arkadaşlar.. 15 günlük SE kullanıcısıyım..bu benim ilk ios deneyimim.. daha önce androitte doctor battery tarzı uygulama ile önbellek temizliyordum.. şimdi iosta bu yok. Silinen oyunlar,uygulamardan arda kalan önbellek kendini otomatik siliyor mu? Silmiyorsa 16 gb yetersiz kalır mı? Apple program indirmeyin diyor sistem kendi hallediyor diyor sanırım.. bilgisi olanlara teşekkür ederim.

    iOS'ta o tarz uygulamalara gerek yok. Silinen uygulamalar arkada artık dosya bırakmaz, kalması gerekenlerde yer lazım olduğunda ilk silinecekler arasında yer alır. Ayrıca silinmesinde sakınca olmayan önbellek dosyaları da yer lazım olduğunda otomatik olarak silinir.
    Ön bellek dosyalarını sürekli silerseniz bu sizin cihaz deneyiminizi olumsuz etkiler. Örneğin Facebook ön belleğini sık sık silerseniz o sildiğiniz verilere her erişiminizde (lazım olduğunda) yeniden indirilir, bu da kullanım deneyiminizi, hem kota hem batarya tüketimini olumsuz etkiler.

    Edit: Söylemeyi unuttum, o tarz uygulamalar iOS'un yer sıkıntısı olduğunda yaptığı işlemi kandırarak yaptırır.
    Uygulama belleğe dolana kadar geçici veri yazar, bellek dolmaya yakın iOS yer açmak için önbellek dosyalarını siler.
    Sonra uygulama yazdığı veriyi siler ve size ahanda şu kadar yer açtım der.
    Halbuki iOS'ta hiçbir uygulama başka bir uygulamanın verisine bu şekilde erişemez. Her uygulama kendi çöplüğünde öter. Bu nedenle iOS çok güvenlidir.
    Yani aslında iOS'un özelliği maniple edilip kandırılarak kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infom@n -- 22 Ocak 2017; 1:16:17 >




  • AppStore dan battery doctor uygulamasını indirin onda cache temizleme özelliği var. Ama özelliği etkinleştirmek için bir kaç işlem yapmanız gerekiyor. İlk olarak uygulama açıldığında o özellik olmayacak. Siz de uygulamanın boş bir yerine çift dokunup hemen uygulamadan çıkarsanız ve son uygulamalardan kapatıp tekrar girerseniz cache temizleme özelliği aktif olmuş oluyor. Çoğu zaman 1 GB a yakın yer kazandırdığı oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı ve beni düşünmeye iten mesajınız için çok teşekkür ederim. Övgüleriniz içinde eksta teşekkür ederim
    Ne yalan söyleyeyim 6500 mesajın rahat 2000'i Android bölümündedir 3000'i iOS bölümündedir ve genellikle yardım cevapları içerir.
    Herkes herşeyi bilemez bende o herkesin içindeyim ama biri birşey sorduğunda biliyorsam yada yol gösterecek bir fikrim varsa cevap yazarım. Bilmiyorsam da öğrenmeyi görev edinirim. Geçenlerde TESLA araçlarının pilleri hakkında bir haber vardı. Merak ettim orayı oku burayı oku derken 3 gün sonra aynı pillerin, yapay kalplerde, laptoplarda, askeri cihazlarda, eloktronik sigaralarda da kullanıldığını öğrendim :D 4 yıl önce aynı ebattaki (18650) 48 gram ağırlığındaki pil 2100mah gücündeyken bu günkü aynı ebattaki pil 43 gram 3600mah değerini aşmış. Bunu bu konuşmada söylememin mantıksız olduğunu düşünebilirsin ama bilgi TESLA aracın pilini merak ederken elektronik sigaraya, oradan laptop batarya pillerini evde değiştirmeye, çakma pillerin yaygınlığına, ayırt edilmesine kadar gidiyor İlgi olduğunda beyin süngerleşiyor. Birşey bildiğinizde de sorulan sorulara cevap vermeden yapamıyorsunuz.

    Donanım tarafında teknoloji bir doyuma ulaştı o nedenle yeni çıkacak cihazlardan kimse mükemmel, aman aman bir yenilik beklemesin. Fakat yazılımın sonu yok. Apple biliyor ki cihazlarını sattıran donanım değil kullanım deneyimi, o nedenle bir çok popüler yazılımın yaptığını vazgeçilmez bir şekilde iOS'a entegre etmeye çalışıyor (iMessage'a eklenen zımbırtılar gibi). Adamlarda iOS 9'un üstüne birşeyler ekleyip ve iyileştirme yapıp bize iOS 10 diye sunuyorlar. Bazı değişiklikler ise zoraki yenilik gerektiriyor. Örneğin bir uygulama o tasarım ve yapıda akıcı çalışması mümkün değilse değiştirip daha akıcı çalışacağı arayüze kavuşturuyorlar sonra bize sadece yeni işletim sisteminin yeniliği diye sunuyorlar. Kapalı kapılar arkasında adamlar nelerle boğuşuyor bilemiyoruz. Mühendisler kendi aralarında "şu eski cihazda şu değeri 1 yapınca cihaz hızlanıyor ama bu seferde pil tüketimi artıyor, 0 yapınca da cihaz takılıyor ama pil tüketimi iyileşiyor. Yeni birşey yapıp 0,5 değeri eklemeliyiz" diye konuşuyorlardır. En son bir beta yayınlıyorlar 0,5 yapıyorlar baktılar bişey ters gidiyor 0,7 yapıyorlar fazla oldu diyorlar 0,6 yapıyorlar. Böyle derken 3 beta çıkıyor bizim gençlik final sürümü için Apple'a küfrediyor.

    Bu arada laf acayip uzadı :D iOS 8'in ilk çıktığı zamanlar Sherlock izlemeye başlamıştım, kaçırdığım şeyler için geri ileri yapamıyordum çünkü player sapıtıyordu. 1.5 saatlik dizide bir dokunuyordum 3 saat geriye almaya çalışıyordu
    Nasip iOS 10'aymış :D Eccük izleyeyim.




  • Pil konusunda ios 9.3.5 ne ise 10.2 de o dur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.