12*200=2400 watt eder...kullanımına göre çekilen güç değişir tabi....
laptop dersek 65 watt çekiyor.ortalama 60 watt dersek...2400/60 dersek 40 saat kaybıyla laptobu çalıştıracaktır... masaustu ise 300-350-400watt çekiyor saatte....2400/300 desek 8 saatte o çalışır...
Peki akü şarj cihazı ile invertör akünün kutuplarına aynı anda bağlı olarak bulunsa bir mahsuru var mıdır? Yani devamlı şarjda duracak boşaldığı zaman otomatik şarj edecek... Yoksa şarj yapıp kutuplardan ayırmak mı gerekir?
tahminim bişi olmayacaktır ama araya şarj devresi koyun dememin sebebi eğerki basit bir yöntem ile sarj ediyorsanız yani trafo kopru diyot konddansatör den oluşaan basit bişise şarjı kesmeyecek ve sürekli şarj yapacaktır...bölece aküler dolsa bile şarj devam edeceğinden akülerin ömrü kısalacaktır...
ama sarjı yaptıktan sonra doluluğu farkedip şarjı kesende sarj cihazları var diye biliyorum....
200 amper akü kullansanız 20 amper şarj cihazı lazım uygun bi şarj için böylece 10 saatte sarj olacaktır....
ama daha küçük şarj cihazlarıda kullanılabilir süre uzar .... kolay gelsin...
Teşekkür ederim. şarj cihazı otomatik şarj dolunca akımı kesiyor ve 24 amperlik sanırım yeterli olacaktır...
Evet sistemi kurdum çalıştırdım herşey gayet güzel yalnız ev sigortalarını herseferinde açıp kapatmak zor geliyor. Sigortaları uzaktan açıp kapatmak için kumandalı bir anahtar var mıdır acaba?
şimdi saatten sigortalara giden kabloyuda kestiğinizi farzedelim
saatten çıkan sigortalara gelen ana kablo yu 1 olarak düşünün bide sizin invertörden gelen kabloyuda 2 olarak düşünün ve kesipte ucu sigortada kalan kabloyuda 3 olarak düşünün
biz bu 3 ünü su şekilde bir anahtarla ilişkilendirmeliyiz
elektrik varken 1-3 elektrik yokken 1-2
herşeye ragmen yanlışım olabilr sanırım bir kontaktör bunu yapabiliyormuş...
resim isteriz mümkünse...sistemin kullanılan akü ve invertör grubunun kolay gelsin
Hocam akü invertör grubunu balkona koydum. Balkon prizinden tüm evi besliyor ama burada sorun evin sigortasını kapatma olayı... Elektrik kesildiğinde sigortayı kapatıp invertörü açacak bi sistem lazım. Resimleri en kısa zamanda koymaya çalışırım...
hmm anladım fişten diilde fişe girdiğimiz kabloyu sigortaların olduğu yere götürücez sanırım buzdolabı çalışıyor mu denedinizmi acaba....inverter sinüsmü merak ettim neyse fotolarda görücez inş hepsini ...
quote:
Orjinalden alıntı: SysEdit
Hocam akü invertör grubunu balkona koydum. Balkon prizinden tüm evi besliyor ama burada sorun evin sigortasını kapatma olayı... Elektrik kesildiğinde sigortayı kapatıp invertörü açacak bi sistem lazım. Resimleri en kısa zamanda koymaya çalışırım...
Eve gelen kolon hattına şalter koyup, İnverter in çıkışını oraya girmenizi tavsiye ederim
Arkadaşlar aynı olayı ben evimde ve dükkanımda kendim kullanıyorum. Sigorta açıp kapatmak gibi zahmetim yok. Elektrik geldiğinde devreden çıkıyor kesildiğinde ise beslemeye başlıyor. Bir tek röle kullandım şebeke için. Fakat akü kutuplarının invertöre girişinde röle yerine kontaktör koydum. Nedeni rölelerin amperaj bakımından kontakları daha zayıf oluyor. Ama kontaktörlerde daha sğlam kontaklar var. Telemekanik marka kontaktörlerin bazı tiplerinde 3 Adet NO (Normalde Açık) ve 3 Adet NC (normalde Kapalı) kontak var. bunlar işinizi rahatlıkla görebilir. Dileyene şema çizebilirim anlaşılır bir dilde.
FAKAT ŞÖYLE BİR SORUN VARKİ BUNU HERKES UNUTUYOR...
İnvertere aküden besleme başladığı zaman inverderin çıkışına 220VAC yaklaşık 2 sn geç gelir. Bunuda hesaba katın...
Hocam bi şema çizebilir misiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme