Şimdi Ara

İntihara teşebbüse ceza var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi din hocası bahsetmişti okulda. intihara teşebbüs edeni dinimiz de cezalandırır, devletimiz de izin vermez, cezası olur demişti. İntihar edip ölmedikten sonra birde devletten ceza yeme ihtimali mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maykıl. -- 2 Nisan 2012; 23:07:17 >

• İdamla cezalandırıyorlar nasıl bilmezsin ? Sen yapamazsan biz yaparız diyor devlet.
  • İntihara teşebbüsün cezası idamdır
  • İntihar edip başarırsan öbür tarafta oyarlar, başaramazsan bu tarafta oyarlar
  • eheheh beyler esprileriniz gerçekten çok komik çok güldüm eheheheh :):)
  • Kendi canımı istediğim zaman kendi alırım ne devlet karışır ne de o din hocanın hocası

Kendi cezamı kendim veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 2 Nisan 2012; 23:12:38 >
  • Bildiğim kadarıyla cezası var. Arkadaşım mahkemeye çıkacaktı, bunun yerine psikolojik destek için doktor verdiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suç ve Ceza mı ? Sefiller mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de kasten adam öldürmeye teşebbüsten dolayı cezası var diye duymuştum. yurtta bir arkadaşım daha önceden intihar etmiş, bu mahkeme olayından yırtmak için akli dengesi bozuk raporu çıkartmışlar.

gerçi hakkaten bozuk bence, geçen gün sevgilisiyle tartıştı diye duvara yumruk attı parmakları kırıldı gerizekalının
  • kendini dolandırmanın, kendini dövmenin, kendine hakaret etmenin, kendine tecavüz etminin cezası olduğu gibi bunun da cezası var tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

Bi din hocası bahsetmişti okulda. intihara teşebbüs edeni dinimiz de cezalandırır, devletimiz de izin vermez, cezası olur demişti. İntihar edip ölmedikten sonra birde devletten ceza yeme ihtimali mi var?

İntihara kalkışan şahsın ; ihtihara kalkışma şekline
    göre yaptırımı var aslında; Örneğin işlek bir
    caddede üzerinde üzerine benzin dökerek
    kendisini yakmaya çalışan veya köprünün üzerine
    çıkarak etrafa bağırıp çağıran yada evin çatısına
    çıkarak inhitar girişimde bulunan şahıslara Kabahatler kanunun 36. maddesi gereği işlem
    yapılıyor. Ancak ilaç içmek, ası vb.yöntemlerle intihara
    teşebbüs edenlerin ifadeleri alınıp C.Savcılığına
    gönderiliyor. Neticede Kovuşturmaya yer olmadğıı .
    Her Kovuşturmaya Yer olmadığı kararı C.Savcısının
    hanesinin bir dosyanın ikmali şeklinde geçiyor. Saygılar .

• quote:

Orijinalden alıntı: @Majesty

Kendi canımı istediğim zaman kendi alırım ne devlet karışır ne de o din hocanın hocası

Kendi cezamı kendim veririm

O can senin değil ki ama,ha eğer ben kendi kendimi yarattım oluşturdum anamın karnına girdim diyorsan senin olsun..
  • Temel hak ve hürriyetlerden vazgeçilemez. Yaşama hakkıda bunlardan biridir, insan hakları evrensel bildirgesini kabul etmiş her ülkede intihara teşebbüsün cezası vardır diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Bildiğim kadarıyla cezası var. Arkadaşım mahkemeye çıkacaktı, bunun yerine psikolojik destek için doktor verdiler.

benim de senin gibi arkadaşım olsa intihara teşebbüs ederim aga yalan yok
  • Oturma odanda kendini asarsan yada asmaya çalışırsan da teşebbüs halinde kalırsa hiç bir şey olmaz merak etme. İstediğin zaman tekrar edebilirsin. İntihar etmenin bir cezası yok ancak intihar ederken kamu düzenini bozuyorsan eğer mesela yukarıda arkadaşın verdiği örnek gibi , o zaman cezası var ancak ceza intihara kesilmiyor , kamu düzeninin bozulmasına kesiliyor.
  • Evet intahar bizim hukukumuzda yasak. Dolayısıyla ölmezsen cezalandırılabilirsin. Ancak her yerde böyle değil bazı ülkelerde serbest.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Evet intahar bizim hukukumuzda yasak. Dolayısıyla ölmezsen cezalandırılabilirsin. Ancak her yerde böyle değil bazı ülkelerde serbest.

Hangi kanunun , hangi maddesi yasaklamış acaba söyler misin ? İntihar etmek suç değildir veya bir cezası yoktur diye biliyorum ben çünkü.
  • otenazi yasaksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.