Şimdi Ara

intihar çaresizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntihar eden bir insanın son anında düşündüklerini bilmek isterim saniyelik bir düşünceye dayalı zaman diliminde o çırpınışlarında ne düşünmüştür. Sevdiği birini mi? Ailesini mi? kendisini mi? Buraya kadar cesareti olduğunu bildiği halde bunu neden yaşam üzerinden değerlendiremediğini hatırına getirmiş midir?

    Aklımdan çıkmayan insanlar var sevdiklerimi kaybettim bu yolda. Dayım-ın oğlu, amcam, arkadaşım. Yardım çığlıkları attıklarını neden belli etmiyorlar. O düşünce çaresizliği içerisindeyken yanında sevdiklerinin olduğunu düşünmeme sebepleri nedir. Kırıldıkları üzüldükleri an-lar geçici niye değil. Neden bu yola başvururlar?

    Hayat denen bu geçici süreçte yardım çığlıklarını duyuramayan bu yol üzerine düşünen insan suçu kime atar? Yaratıcıya mı? (inanıp inanmama konusu değil bir yaratıcı varsa diye sitemkâr devam eder) İnsanlığa mı? Yoksa kendine mi?

    İntihar-ı nasıl bilmeliyiz dile getirmek istediğim bu. Bunu düşündüğünü de bir insanın nasıl anlarız?

    Görsel de ne anlatmak istediğini de yorumlarsanız sevinirim.

    http://hizliresim.com/lv0R3Q

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gorselde ruhu kal demis mantigi ise atla.

    cunku insanin dayanma gucu bellidir. o esik asildigi anda yasamanin bir anlami olmadigini dusunursunuz. belki ya kurtulursam dusuncesi mantigin artik hersey bitti dusuncesinden fazlaysa buyuk ihtimal intihar olmaz.

    dusun mesela, senin milyonlarca lira borcun var, omur boyu calissan da odeyemeyeceksin. Ustune bu borc senin sevdiklerine yakinlarina da zarar vermeye basliyor. O noktada ben gidersem belki onlar daha az aci ceker dusuncesine sahip olamaz misin?
  • Allah tan umut kesmek Allah tan ümitsiz olmak müblisliktir .. bu noktaya gelen biri ; yaşamına son verebilir herşeyi yapabilir ailesini bile beraberinde götürebilir en uc nokta cinnet hali dir

    intihar edecek insan yardım çığlığı atmaz dolayısıyla duyamazsın . tv lerdeki intihar şovmenleri ne benzemezler veya forumdaki nihilist ergenlere .. hesaplaşmaları kendi iç dünyalarındadır intiharı düşündüklerinide anlayamazsın .

    insan madde bir beden degildir sadece . insanın kendi canına kıymasıda haramdır . haram kutsal demektir yani dokunulmaz . insanlara bu sebeple vahyedilenleri okuyun diyoruz

    her zaman bir çıkış yolu vardır kapı hiç bir zaman hiçbir şart ve ahvalde kapalı degildir ..
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Sahip olur her insan bu durumda. Ama benim gidişim ardımdan kalanların beni hiç anmamasına da yol açar? Ne için yaşar zaten insan, dünyada tek bir sevgi kırıntısı bile bıraktıysa gideceği yer ona o insanların vesilesiyle huzur sağlar. Zira insan bir vesiledir. Yardım amaçlı yapılan her iyilik nerede olursak bizleri katman katman bir yukarısına adım atmaya sağlar.

    Bu dediğiniz zorlu an da ödenmeyecek borçta devletin vereceği cezaya kendimi mahküm ederdim. Sağlıklı bir insanın yapacağı bu olmalı. Çözümsüz görünen olayların arkasında inançlı bir insansa birey yaradan tarafından bir sır var. Ben çözümleyemediğim olayları biraz mücadele sonrası sabrederek seyreyliyorum. Hayat bence yaşama hevesi yakalanılsada yakalanılmasa da güzel. Sadece biri hoşnutluktan biri hoşnutsuzluktan ibaret.

    O görsel ise bana göre şunu anlatıyor.

    "her insanın içinde bir yaşama hevesi vardır aslında/ yaşarkende ölüm döşeğinde de..."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • intihar seviyesine gelmiş birisinde şuur kaybolduğu için mantık beklenmez
    o kişi bir boşluktadır ,yani kendisini dahi düşünecek durumda değildir
    ölüm esnasında ise zaten bu tarafla ilişiği kesilmiştir ,ölüm meleği onu sorgulamaya başlamıştır bile ,yani dünyadakileri düşünecek hali kalmamıştır

    intihar seviyesine gelmiş ve bir inancı olan kişiler Allah'ı ,diğerleri ise insanları suçluyor olmaları kuvvetle muhtemeldir
    belki bütün suçun kendisinde olduğunu da düşünmüş olabilir
    bunları bilmemiz mümkün değil (yaşarken söylemediyse)
  • Aklıma geldiği çok zaman oluyor ama düşünceden öteye geçmiyor. İşin doğrusu 2 kere denedim birisinde sağlam denedim ucuz atlattım. Dünya sanki üstünüze üstünüze geliyor bir çıkış yolu arıyorsunuz ve mantıklı düşünemediğin için çıkış yolunu bu dünyadan biran önce uzaklaşmak olarak görüyorsun. Uzun uzun düşündüğüm çok zaman oldu ama planlı şekilde yapılacak bir şey değil, biran da da hızlı bir şekilde gelişirse şartlarda uygunsa gerçekleşmesi daha mümkün. Planlı bir şekilde yapanlarda vardır defalarca çıkış yolu arayıp bulamamışlardır. Kimisi bu konuda başkalarına göre daha şanslı olabilir, intihar eyilimi bir hastalık olabilir veya bozukluk. Canım çok sıkılınca nedensiz yere aklıma geldiği oluyor daha sonra geçiyor kendiliğinden. Olaylar karşısında intihar etmeyi düşünmedim ama can sıkıntısı dünyanın hali ve seni anlamayan insanları düşününce hayatında anlamsız sahte olduğunu düşünüyorum. Daha çok psikolojik bir durum. İnsanları kolay kolay kırmamaya gayret ederdim önceden ve hep kendi içime atardım kimseylede paylaşmazdım içe kapanık biriydim bu yüzden yapmayı düşündüğümde bunu paylaşmak gereksiz olurdu.

    Şöyle bir yazı okudum şimdi.
    http://www.haberturk.com/saglik/haber/975651-intihar-geni-bulundu




  • Tek kelime: Umut.
    Insanın umudu çok tehlikeli neyden medet umuyor neye umut ediyorsa onu yaptırıyor. Sırf o şey uğruna diğer şeylerden vazgeçiyor.
    Insanı hayatta tutan da o. Düşünün tam atlayacaksınız. Aklınıza ne gelir? Ya şunu şöyle yapsam ya şöyle olsa ya atlasam her şeyden kurtulsam ya ... Bakın hayattaki umutlarınız veya atladıktan sonra ki umutlarınız umduklarınız. Atladıktan sonra kurtulmayı umut ediyorsanız o düşünce sizi en çok ölüme sürükleyen düşünce olur. Fakat içinizde yaşama dair umut var ise çoğu zaman vazgeçersiniz. Kutsal kitaplar da bu umudu sağlayan afyonlar olarak kabul edilebilir. Bu yüzden seviyorum aslında. Çoğu insanı diğer taraf korkusuyla hayatta tutturarak ve iyi, dürüst bir yaşam sürerek cennet vaad ederek ona umut bağlamasanı sağlayarak toplumsal düzeni korumayı sağlıyor. Ha dinler olmasaydı, ahlak falan konusuna girmeyeceğim. Sadece yaşama umutlanmak intihar düşüncesini götürüyor. ' En kötü başka bir yerde başka bir hayata başlarım be? Ölmem ya? 2 Gün aç kalırım ama ölmem ya? He? Kimseciklerde duymaz. Yepyeni bir hayat. Sıfırdan başlarım?' gibi umutlar bağlarsanız, intihar çaresizliğinden uzaklaşırsınız. Kendinize yaşam için afyon bulun




  • Görsel de ne anlatmak isteniyor emin degilim ama hayatta kalma içgüdüsü çok güçlü ona karşı koymak için ondan daha güçlü bi acıya ihtiyaç var. 16 yıldır düşünüyorum, istiyorum ama olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spheroidite S kullanıcısına yanıt
    "Once Allaha isyan eder."

    yazdıklarınızın tamamına katılıyorum + yukarıdaki sözünüz ise çoğu kişide oluyor
    çünkü karşında "ulen bacaklarını kırarım ,sen ne diyorsun" şeklin bir cevap gelmediği için ,özellikle ateistler çok kolay suçlamalar yapabiliyorlar
    insan görünen güçten korkar ,misal sen 1.70 boylarında ve 50 kilolarda çelimsiz biriysen ,karşına dev gibi bir adam çıktığında "senin bacaklarını kırarım" demesi sıkar biraz :)
    insanoğlu hep lehinde olaylar gelişsin istiyor ,en küçük bir terslikte kimyası dağılıyor ve ister inançlı ,ister inançsız olsun ilk suçlayacağı da Allah oluyor (sebebini yukarıda anlattım)
  • Merhaba.
    Seneler önce teşebbüs etmiştim ve acilde gözümü açtım.
    İntihar eden adam hiçbir şey düşünmez sadece içinde hayata dair muazzam bir öfke vardır.
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    O halde akli dengesini yitirmiş diyebilir miyiz buna teşebbüs etmiş ama "gerçekleştirmiş" kişiler için. Akli sağlığı yerinde değildir değil mi o an? Geçmişler olsun sizlere de ben de birçok sıkıntılar atlattım mücadele duygusunu kaybetmemek için çabalarsak herşey geçiyor. Haklarımızda hayırlısının olmasını diliyorum.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcquazer kullanıcısına yanıt
    İntihar içe dönmüş bir saldırıdır bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüme bir adım uzakta olmak gerçekten insanın hayatını değiştiriyor.
  • Bence inancın etkisi İntihar da fazla.Mesela ben.Musluman olmasam kafama sıkardım.Zaten hiçten gelip hiçe gideceğim ne korkucam ölümden.Ama inancım benim sefilliğimin hiçbirşey olduğunu benden kotu durumda olanların olduğunu anlatıyor
  • 2 kere intihar girişiminde bulundum ölmedim.

    İlk intihar girişimimi yere düşen ve ne olduğunu bilmediğim 20-25 e yakın hap içerek yaptım galiba 16 yaşımdaydım veya 17 me gireli yeni olmuştu.Fakat öyle bir baş ağrısı yaşadım ki daha önceden migren hastalığım da vardı bu hapları içmeden migren yüzünden kafamın 5 saat ağrıdığını bilirim birde böyle düşünün.Sersemledim gözlerim portlak şekilde falan bakıyordum istemeden büyük bir kafa ağrısından sonra bir anda düzeldim.

    İkinci girişimimi dağ da yapmaya çalıştım.Ev de konuşuyorlardı "ayılar aç kalmış" falan diye ee dağ yolu ayı çıkması muhtemel veya kurt.Akşam 8-9 gibi ölmeye kararlı bir şekilde gidiyorum çıkıyorum zaten ilerde jandarma kontrol var mış

    Herkesin bir nedeni var işte bazı insanlar manevi olarak güçlü oluyor böyle şeylere girişmiyor malesef ben hayatta fiziksel,maddi ve manevi olarak hep güçsüzdüm hala da öyleyim.1.68 boy kendi yaşıtlarıma bakıyorum çoğu uzun hele zaten 2000 yılı ve sonrası doğanlar çok uzun oluyor 14 yaşındaki çocuklar genelde benim boyumda veya benden 3-5 cm kısa/uzun oluyor ki onlar daha da uzar.Zengin sülale de doğup fakir aileye düşmek de bana nasip oldu baba tarafı beni reddet miş bu konuda şanslıyım aile bağım yok kimseyle manevi olarak rahatlıkla istediğim şekilde kararlar verebilirim.

    O an şey gibiydim(intihar girişimine giderken veya yaparken)sıcaktan artık sonuna kadar gelmiş ve dayanamamış derece/termometre(ne deniyorsa artık)gibiydim.Malesef dışarda insanlar beni çok aşağıladı hala da yapanlar var.Eskiden birisyle kavga ettiğinde "çocuk kavgası" deyip umursamıyorlardı ama büyüyünce sağlam bir arkan yoksa(fakirsen tabii)pek bir şey yapamıyorsun.Dışarda ki çoğu insan ya yanındaki silahına ya da akrabalarına güvenir bu böyledir.Tavuk dünyasına gittik yan masa da erkek arkadaşıyla oturan kız "bunun burda ne işi var?" dedi suratını asaraktan.Kızın teki bana "malumlar uzun boylu,yakışıklı" oluyorlar dedi.Çok aşağılandım yok.Yurda gittim siyasetle aram falan yok normal 15 yaşında bir çocuğum(dini yurt)o zaman malum falan bilmem ben tabii cahilim malumun teki geldi bana "benim yanımda birsürü Türk kızı oldu senin oldu mu ben yaptım attım" dedi.Tabii o zaman kafaya takmadım çünkü cahildim hatta onları da kendimden görüyordum birkaç ay sonra annem hastalandı 2 hafta hastane de yattı istemeden siyasete bulaştım(TV De haber izleyerek ülke nin durumunun iyi olmadığını düşünmeye başladım merak saldım 17 aralık falan vardı o zamanlar).14 Yaşımda cahil aile de büyüdüm zaten bana ne cinsellik ne de kız öğretildi kızın teki "aşkım şu çocuk bana bakıyor" dedi ve orda da dayak yedim.O günden beridir kızlarla aramı kestim(eşcinsel değilim).Annaem de dayılarım falan da beni hep sorumsuz babamla bir görmüştür ve beni "Orhan ın çocuğu" diye aşağılarlardı annem 2 hafta hastane de yatınca bir şey demediler.Hatta ben de geçen bayram gitmedim bile ikinci bayram gittim orda da dayımla kavga ettim çektim eve.



    Asıl zor olan bunları yaşamak değil özet olarak benim intihar etme nedenim düşmanlarımla baş edebilecek maddi,manevi ve fiziksel imkanlara sahip olmamam.Ben de yaşamaya hakkım olmadığını Allah ın beni sevmediğini düşündüm ve intihara karar verdim 2 kez girişimde bulundum ölmedim.Bundan sonra intihar pek aklımda olmaz gibime geliyor inşallah olmaz ama eğer ölmem gerekiyorsa bunu zevkle yaparım.

    2015 De birkaç kişi tanıdım onlar da Fransa lejyona gidecekler miş fakat bir tanesi gidemedi diğeri gitti ve hatta birliğe girdi bile.Ben de böyle bir şey yapmaya karar verdim yolum açık olsun.İnşallah bir gün zengin,sağlıklı ve akıllı olurum ve dağ evinde falan toplumdan uzakta yaşarım.

    Bu arada eğer kendime değer verseydim belki boyum falan uzun olurdu(15 den itibaren sağlıklı beslenseydim)"ölürüm" diye düşündüm 18 yaşıma kadar yaşamam diye düşündüm hadi en geç 20 fakat gördüm(20 değil).

    Şu yukardaki yaşadığım şeylerin benim için hiçbiri sorun değil asıl sorun bunlarla baş edebilecek güce sahip olamamak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezar312

    2 kere intihar girişiminde bulundum ölmedim.

    İlk intihar girişimimi yere düşen ve ne olduğunu bilmediğim 20-25 e yakın hap içerek yaptım galiba 16 yaşımdaydım veya 17 me gireli yeni olmuştu.Fakat öyle bir baş ağrısı yaşadım ki daha önceden migren hastalığım da vardı bu hapları içmeden migren yüzünden kafamın 5 saat ağrıdığını bilirim birde böyle düşünün.Sersemledim gözlerim portlak şekilde falan bakıyordum istemeden büyük bir kafa ağrısından sonra bir anda düzeldim.

    İkinci girişimimi dağ da yapmaya çalıştım.Ev de konuşuyorlardı "ayılar aç kalmış" falan diye ee dağ yolu ayı çıkması muhtemel veya kurt.Akşam 8-9 gibi ölmeye kararlı bir şekilde gidiyorum çıkıyorum zaten ilerde jandarma kontrol var mış

    Herkesin bir nedeni var işte bazı insanlar manevi olarak güçlü oluyor böyle şeylere girişmiyor malesef ben hayatta fiziksel,maddi ve manevi olarak hep güçsüzdüm hala da öyleyim.1.68 boy kendi yaşıtlarıma bakıyorum çoğu uzun hele zaten 2000 yılı ve sonrası doğanlar çok uzun oluyor 14 yaşındaki çocuklar genelde benim boyumda veya benden 3-5 cm kısa/uzun oluyor ki onlar daha da uzar.Zengin sülale de doğup fakir aileye düşmek de bana nasip oldu baba tarafı beni reddet miş bu konuda şanslıyım aile bağım yok kimseyle manevi olarak rahatlıkla istediğim şekilde kararlar verebilirim.

    O an şey gibiydim(intihar girişimine giderken veya yaparken)sıcaktan artık sonuna kadar gelmiş ve dayanamamış derece/termometre(ne deniyorsa artık)gibiydim.Malesef dışarda insanlar beni çok aşağıladı hala da yapanlar var.Eskiden birisyle kavga ettiğinde "çocuk kavgası" deyip umursamıyorlardı ama büyüyünce sağlam bir arkan yoksa(fakirsen tabii)pek bir şey yapamıyorsun.Dışarda ki çoğu insan ya yanındaki silahına ya da akrabalarına güvenir bu böyledir.Tavuk dünyasına gittik yan masa da erkek arkadaşıyla oturan kız "bunun burda ne işi var?" dedi suratını asaraktan.Kızın teki bana "malumlar uzun boylu,yakışıklı" oluyorlar dedi.Çok aşağılandım yok.Yurda gittim siyasetle aram falan yok normal 15 yaşında bir çocuğum(dini yurt)o zaman malum falan bilmem ben tabii cahilim malumun teki geldi bana "benim yanımda birsürü Türk kızı oldu senin oldu mu ben yaptım attım" dedi.Tabii o zaman kafaya takmadım çünkü cahildim hatta onları da kendimden görüyordum birkaç ay sonra annem hastalandı 2 hafta hastane de yattı istemeden siyasete bulaştım(TV De haber izleyerek ülke nin durumunun iyi olmadığını düşünmeye başladım merak saldım 17 aralık falan vardı o zamanlar).14 Yaşımda cahil aile de büyüdüm zaten bana ne cinsellik ne de kız öğretildi kızın teki "aşkım şu çocuk bana bakıyor" dedi ve orda da dayak yedim.O günden beridir kızlarla aramı kestim(eşcinsel değilim).Annaem de dayılarım falan da beni hep sorumsuz babamla bir görmüştür ve beni "Orhan ın çocuğu" diye aşağılarlardı annem 2 hafta hastane de yatınca bir şey demediler.Hatta ben de geçen bayram gitmedim bile ikinci bayram gittim orda da dayımla kavga ettim çektim eve.



    Asıl zor olan bunları yaşamak değil özet olarak benim intihar etme nedenim düşmanlarımla baş edebilecek maddi,manevi ve fiziksel imkanlara sahip olmamam.Ben de yaşamaya hakkım olmadığını Allah ın beni sevmediğini düşündüm ve intihara karar verdim 2 kez girişimde bulundum ölmedim.Bundan sonra intihar pek aklımda olmaz gibime geliyor inşallah olmaz ama eğer ölmem gerekiyorsa bunu zevkle yaparım.

    2015 De birkaç kişi tanıdım onlar da Fransa lejyona gidecekler miş fakat bir tanesi gidemedi diğeri gitti ve hatta birliğe girdi bile.Ben de böyle bir şey yapmaya karar verdim yolum açık olsun.İnşallah bir gün zengin,sağlıklı ve akıllı olurum ve dağ evinde falan toplumdan uzakta yaşarım.

    Bu arada eğer kendime değer verseydim belki boyum falan uzun olurdu(15 den itibaren sağlıklı beslenseydim)"ölürüm" diye düşündüm 18 yaşıma kadar yaşamam diye düşündüm hadi en geç 20 fakat gördüm(20 değil).

    Şu yukardaki yaşadığım şeylerin benim için hiçbiri sorun değil asıl sorun bunlarla baş edebilecek güce sahip olamamak.

    Üzdün be genç kardeşim. Seni ülke gündeminden tanıyorum. Asabi adam la iyi paslaşıyordunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öyle durumlar olur ki dünyanın telaşı ve acımasızlığı içerisinde içimizi bir umutsuzluk kaplar ,
    hani kimseye anlatamazsın derdini de içini bir sıkıntı kaplar , bazen pişman hissedersin benzen de bu pişmanlığı abartıp kendimizi suçlarız ,

    kimi insanlar da var ki kendini suçlamanın yanında sırf yalan dünyanın telaşı ve gelip geçici zevkleri uğruna (adı ister sevgili olsun isterse aşk olsun, ister borç olsun ,isterse hastalık olsun) sırf bunlar için kendi canına kıymak ister

    bu ümitsizlik, bunalım ve kendini yalnız hissetme hali inanan bir insana yakışmaz , eğer gerçekten inanan biri ise hemen pes etmez, çektiği gördüğü sıkıntıları bir ceza değil bir basamak olarak görür,

    tüm dünya da onun karşısına geçse , onu dışlasa , tek başına da kalsa , eğer yolu allah yolu ise sonuçtan korkmaz ve ümidini kesemez, çünkü her sonuçta dünyada kaybetse bile ebediyette kazanacak o'dur.

    zumer suresi 53. ayet

    kul yâ ıbâdiyellezîne esrefû alâ enfusihim lâ taknetû min rahmetillâhi, innallâhe yagfiruz zunûbe cemîâ(cemîan), innehu huvel gafûrur rahîm(rahîmu)

    de ki: “ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. şüphesiz allah, bütün günahları affeder. çünkü o, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 4 Ocak 2017; 22:25:35 >




  • İntahar eden insan ona bi anda karar vermez. Şahsen benim öyle bi girşimim olmuştu ve anlık düşünüp yaptığım bişey değildi. Kendime bi süre belirledim hayatımı düzene sokmaya çalıştım babam vefat etmişti ani bi ölümdü en çok beni yıpratanda bu olmuştu hayatımda çözüm bulamadığım şeyler oldu aradım mı evet kendime bi destekçi yaşamak için sebep ufak bişey bile yeterdi baktım olayları düzeltmek yerine iyice batırıyorum ölmek istedim yani bi anda karar verip yaptım ama ucuz kurtuldum ve intahardan sonra artık hayata daha çok bağlandım sorunlarımı insanlara açmadım intahar düşünen insan açmaz sorunlarını başkalarına insanlara güçlü görünmek isterler he şöyle intahar bi güçsüzlük ama öldükten sonraları kimin ne düşünceği umurlarında olmaz ama intahar bence birikim sonucu bi anda yapılan bişey bu durumu sezdiğiniz artık bunalmış insanlar varsa çevrenizde yanlız bırakmamak çözüm o kişinin hayatını iyi anlamda değiştirerek destek olunmalı. Ben şu an kendime iyi ki ölmedim önümde neler neler var diyorum. İlk işim hayatımda hatta karakterimde de bazı şeyleri törpüleyerek kendime yeni bi hayat çizdim eskileri sorunları geride bıraktım her insan benim kadar şanslı olamaz ama ben bide bunları hiç bi destek almadan kendim düşünerek karar vererek uyguladım. Kısacası sorunun o insandaki büyüklüğü çözümlenebilir olması ve yaşadığı hayattan memnunmu değil mi bunlar önemli. Nice beklemediğimiz insanların intahar haberlerini alıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şahsen intahar yerine vücudumu ve bilgimi balta girmemiş ormanda test etmeyi tercih ederim. öleceksem orada ölürüm.
  • Çöp toplayacağımı bilsem de intihar etmem. İntihar çözüm değil. İntihar var olanı kat kat daha kötü duruma getirmek ve mevcut olmayan hale getirmektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.