Şimdi Ara

İnternetten İmei Kaydı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
896
Cevap
24
Favori
199.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: mermo

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Arkadaslar ben tum islemleri e-devletten hallettim ancak onay asamasindan sonra bana sadece basvuru numarasi verdi sorgulama tusu silik duruyor...nerden ogrenicem basvurumun ne asamada oldugunu?

http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

şu linke gir, imei numaranı yaz.. kayıt işlemi olduysa ztn yazar orda edevlet üzerinden kaydı yapıldı evraklar kontrol aşamasında diye

eğer kayıt olmadıysa kayıt bulunamadı yazar kırmızı renkte

Cok tesekkurler Gecici kayit altina alinmistir bilgiler kontrol ediliyor diyor

Bi kac sorum daha var

1- imei numarm neden sorgu sorucunda 14 haneli son rakamı eksik olarak görünüyor?
    2- cihazimda sorun ciksa ve degistirsem yeni verilecek tel icin yine 115 lira yatirmam gerekir mi?

O son hane cikmiyor cunku son hane 14 rakamin kombinasyonundan olusan bi kod gbi bisey.. Yani normal bi durum..

2. Soruyu tam bilmiyorum ama muhtemelen hem 115tl yatirmak gerekir hemde yeni bi pasaport gerekir muhtemelen

Çok tesekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknolium

Suresi aktif olan pasaportunuz varmi sizin?

Süresi aktif derken, kayıt yapılabilecek pasaportmu demek istediniz, eğer öyleyse yok aralıkta giriş yapmıştım kullandım. Neden sordunuz?
  • quote:

Arkadaslar ben tum islemleri e-devletten hallettim ancak onay asamasindan sonra bana sadece basvuru numarasi verdi sorgulama tusu silik duruyor...nerden ogrenicem basvurumun ne asamada oldugunu?

Dostum parayı nerden yatırdın??e-devlette en son sıkıntı var diyordu çoğu arkadaş çünkü.yaptıkların hakkında bilgi verirmisin? Sağol şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• E-DEVLET ÜZERİNDEN İMEİ KAYIDI YAPACAKLAR MUHAKKAK OKUSUN

Merhaba arkadaşlar bir çok sitede forumda v.s aramama rağmen bazen eksik bazende tam anlamında e devlet üzerinden kayıtla ilgili bir anlatım veya mesaj olmadığını gördüm..o yüzden birebir olarak btk dan aldığım bilgileri en detaylı bir şekilde akılda bir soru kalmayacak şekilde buraya yazmaya çalışıcağım..

ÖNCELİKLE YAPILAN TÜM İŞLEMLER PASAPORT SAHİBİNİN ADINA OLACAKTIR KENDİ ADINIZA DEĞİL.

1: öncelikle yurt dışından ülkeye giriş yapmış ve giriş yapalı 1 ayı doldurmamış..son iki takvim yılında telefon kaydettirmemiş olması.(örnek:Kasım 2011 bir imei kayıt ettirdiniz--ocak 2013 de yeni bir kayıt yapılabilir.)

2: vergi daireleri veya btk nın internet sitesinde belirtilen özel ve devlet bankalarına.(ziraat bankası özellikle sisteme yansımada problem çıkartabiliyomuş ziraat bankasına yatırmayın). gerçi vergi dairelerini yatırılanlarında zaman zaman problem çıkarttığı görülebiliyormuş sistem yoğunluğundan dolayı yani seçim sizin birazda şans gerekiyor.. bu arada bazı vergi dairelerinde memurlar uyuzluk yapıp kimse tc numarasındaki kişi o gelsin diyebiliyormuş..oysaki btk dan aldığım bilgide pasaport sahibi olmasa da harç yatırılabildiği yönünde..(malum ülkemizde hangi sistem doğru çalışıyorki) 115 tl harcı pasaport sahibinin tc kimlik nosu ve kayıt edilecek cep telefonun imei numarasını gerekli memura söyleyerek harcı yatırabilirler..dekontu muhakkak kontrol edin..

3: pasaport sahibinin e devlet şifresi ile sisteme girilir.. e devlet şifresi yoksa 2 tl ye şifreyi unuttuysa net olmamakla birlikte 10-15 tl arası bir meblaya yeni şifre alabilirler. daha sonra imei kayıt bölümüne girilir

DURUM BÖLÜMÜ: tc ise tc kktc vatandaşı ise kktc den gelen türk vatandaşı seçilmelidir.

CEP TELEFONU BÖLÜMÜ:özellikle ceptelefonu numarası bölümüyle ilgili kafasında soru işareti olanlara şunu söyleyebilirim buradaki numara kişiye ait olması mühim değildir.ancak aktif kullanılıyor ve herhangi birinin üzerine resmi kayıtlı olması gerekmektedir.

İMEİ BÖLÜMÜ: burada 3 adet imei numarası bölümü bulunur.yasa gereği 1 adet imei kaydedilmektedir ancak bazı telefonlar çift veya üç hatlı olduğundan ve faturalarının ibrazı istenebileceğinden en önemliside daha sonra bir sorun olmaması için..btk nın 7/24 telefonlarından bilgi alsınlar..

YURDA GİRİŞ TARİHİ: pasaportun sayfalarında yazan en son yurda giriş tarihi..

PASAPORT NO: pasaportunuzun türüne göre değişir..yeni pasaportlar çipli diye adlandırılanlar dır..yani pasaportun ilk sayfasında kişi bilgilerinin bulunduğu yerde uzunca bir barkot bulunması gerekir rengi bordodur.
    diğer renkler için bir bilgim olmadığından gerekli bilgiyi 7/24 btk nın telefonlarından öğrenebilirsiniz..

PASAPORT TÜRÜ: pasaport türü seçilir..

Bu işlemlerden sonra 'sorgula' diyerek işleme devam edilir..

daha sonra onay formu çıkar. oda onaylanır ve sonuç sayfasında gerekli bilgi alınır..

işlemin tamamı bu kadar olup yapılan işlem başarılı olmuşsa.telefonu kullananlar ve kapatılmamış olanlar kullanmaya devam edebilirler.. telefonu daha önce kayıt dışı kalmış olanların ise 1 gün ila maksimum 1 hafta içinde telefonları açılır...

Bu yazılanlar e devlet üzerinden yapılan işlemlerdir..abone merkezlerinde yapılan işlemler de ise çeşitli evraklar istenmektedir ve ( avea-turkcell-vodafone) bilgi alınabilir ancak ücret talep etmektedirler.. oysa e devlet üzerinde yapılan işlemler kişiye özel ve kendine ait bilgiler olduğu varsayılınarak e devlet üzerinden yapıldığı için herhangi bir ücret gerektirmez..yapılan kayıtların kontrol aşamasında olması tamamen sistemin yavaşlığından kaynaklanmaktadır...imei numaranızı sorguladığınızda karşınıza çıkan.
    ''e devlet üzerinden beyan edilen bilgiler kontrol aşamasındadır" ibaresi 6 ay kadar hatta daha uzun sürmektedir.. bu ibare canınızı sıkmasın bunun nedeni tamamen yoğunluktur.zaman zaman imei numaranızı sorgulatarak teyit edebilirsiniz..pasaportunuzda herhangi bir problem saptanmazsa başarılı bir şekilde eninde sonunda kayıt işlemi tamamlanır ve kayıtlıdır şeklinde ibare görünür..

aklınıza takılan herhangi bir sorunda 7/24 arayabileceğiniz türkiyenin her yerinden
    444 9 777 ve (0312) 232 23 23 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler..merak edenler için bu numaraları aradığınızda sadece 30 40 saniye hatta o kadar bile sürmeden direk canlı yayına alınırsınız..
    pasaportunuzun uygun olup olmamasından tutunda burada yazılanlara kadar herşeyi sorabilirsiniz ve net bilgi sahibi olabilirsiniz..SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laglow -- 23 Şubat 2013; 20:50:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mymemyself

quote:

Dostum parayı nerden yatırdın??e-devlette en son sıkıntı var diyordu çoğu arkadaş çünkü.yaptıkların hakkında bilgi verirmisin? Sağol şimdiden.

115 lirayi vergi dairesine yatirdim sonra e-devlet sifresiyle btknin sayfasini actim

Oradaki bilgileri doldurdum ve ikinci asamaya gectim,bana bi basvuru numarasi verildi
    Ucuncu asama yani sorgulama bolumu silik duruyordu ben de kayidim oldu mu olmadimi anlamadim kafam karisti...burdan bi arkadas sitesinden imei numarami yazip bakacagimi soyledi suan gecici kayit altinda incelemede diyor telefonum icin

Pazartesi tam emin olmak icin yetkilileri aramayi dusunuyorum ve kayit durumumu ogrenecegim intrnet uzerinden yapilan islemler ulkemizde tam oturmadigi icin biraz tedirginligim vr hala...5 gun sonra pasaport hakki dolacagindan kotu bir suprizl karilasmak istemiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mymemyself

quote:

115 lirayi vergi dairesine yatirdim sonra e-devlet sifresiyle btknin sayfasini actim

Oradaki bilgileri doldurdum ve ikinci asamaya gectim,bana bi basvuru numarasi verildi
    Ucuncu asama yani sorgulama bolumu silik duruyordu ben de kayidim oldu mu olmadimi anlamadim kafam karisti...burdan bi arkadashttp://www.mcks.gov.tr/tr/index.php sitesinden imei numarami yazip bakacagimi soyledi suan gecici kayit altinda incelemede diyor telefonum icin

Pazartesi tam emin olmak icin yetkilileri aramayi dusunuyorum ve kayit durumumu ogrenecegim intrnet uzerinden yapilan islemler ulkemizde tam oturmadigi icin biraz tedirginligim vr hala...5 gun sonra pasaport hakki dolacagindan kotu bir suprizl karilasmak istemiyorum

problem olmaz dostum 2 ay sonra falan kayıt tamamlanmış olur..

edevletteki sıkıntıyı parayı verdi dairesine değilde bankaya yatıranlar yaşadı.. bankaya yatıranların parası sisteme geçmiyor sanırım ve edevlet para yatmamıştır uyarısı veriyor.

• Selam arkadaşlar.
    Ben de bugün bir Turkcell'e (İnönü caddesi, Sahrayıcedit) giderek konuyu hiç bilmiyormuş gibi sordum. (Forumdaki bu ve önceki tüm 3 sayfayı hatmetmiş olmama rağmen) ;)
    Vergi dairesine 115 lira yatırın, sonra bize pasaportunuz ve makbuzunuzla gelin dediler. Bankalara olmuyor mu dedim, oluyor ama hangileri olduğunu bilmiyoruz dediler.
    Ben de sonrasında vergi dairesine gittim. Vezneyi 3buçukta kapatıyordu memur, son dakikada ödedim.
    Şimdi de az önce (saat 02:00 gibi) e-devlet'den bilgilerimi girerek kaydı gerçekleştirdim: Bunu yazdı: "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır"
    Bu durumda sürecin sorunsuz ilerlediğini düşünüyorum. :)
    İnşallah herkes de artık sorunsuzca ve hızlıca halleder işlemlerini. Saygılar.
  • Arkadaşlar merhaba. Benim telefonum kapanmıştı. Bayii ye gidip işlemleri hallettim. Pazartesi kaydı yapıcaz dediler ancak hala açılmadı telefon. Bir iki gün sürüyor diye duydum açılması ama bir bilgisi olan var mıdır? Beklemeli midir yoksa, bayiye gidip durumu kontrol etmeli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_mirror

Arkadaşlar merhaba. Benim telefonum kapanmıştı. Bayii ye gidip işlemleri hallettim. Pazartesi kaydı yapıcaz dediler ancak hala açılmadı telefon. Bir iki gün sürüyor diye duydum açılması ama bir bilgisi olan var mıdır? Beklemeli midir yoksa, bayiye gidip durumu kontrol etmeli midir?

bir de 444 9 777 ve (0312) 232 23 23 telefonlardan durumunu sorabilirsin. en azından evraklarının kendilerine ulasıp ulaşmadığını söylerler. Alacağın bilgiden sonra bayii ile görüşmen daha doğru olur.
  • Herkese İyi Geceler
    Sormak İstediğim Bilgiler Şunlar;

Yurtdışından telefon getirttim vergi dairesine 115 TL harç paramı ödeyeceğim daha sonrasında ya gsm bayileri tarafından yada e-devlet üzerinden kaydımı yapacağım kayıt sonunda "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır" bu şekilde bir ibare alacağım sanırım buraya kadar doğru anlamışım.

bu yazıyıda gördükten sonra sim kartımı telefona taktığımda aktif olması servis alması ne kadar süreyi buluyor ?

diğer bir sorumda şu şekilde

kullanmış olduğu sim kart normal büyük simkartlardan ben almış olduğum telefon için nano sim kart çıkartacağım telefonumu kayıt ettirip nano sim kartı telefonamı taktığımda servis alana kadar diğer sim kartımı aktif olarak kullanabilirmiyim ? nano sim kart servis aldıktan sonra diğer büyük sim kart servis dışı kalacak değilmi 1-2 gün hatsız kalmamak için soruyorum bu bilgileri

şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Compass3548

Herkese İyi Geceler

Yurtdışından telefon getirttim vergi dairesine 115 TL harç paramı ödeyeceğim daha sonrasında ya gsm bayileri tarafından yada e-devlet üzerinden kaydımı yapacağım kayıt sonunda "IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır" bu şekilde bir ibare alacağım sanırım buraya kadar doğru anlamışım.

bu yazıyıda gördükten sonra sim kartımı telefona taktığımda aktif olması servis alması ne kadar süreyi buluyor ?

kullanmış olduğu sim kart normal büyük simkartlardan ben almış olduğum telefon için nano sim kart çıkartacağım telefonumu kayıt ettirip nano sim kartı telefonamı taktığımda servis alana kadar diğer sim kartımı aktif olarak kullanabilirmiyim ? nano sim kart servis aldıktan sonra diğer büyük sim kart servis dışı kalacak değilmi 1-2 gün hatsız kalmamak için soruyorum bu bilgileri

ilk yazdıkların doğru. o yazı çıktıgında telefonun zaten aktif olmuş demektir. 3-6 ay arasında kontrol aşaması tamamlanarak telefonun kayıt altına alınmış olacaktır. işlemini e-devlet üzerinden yaptıgında 1 gün gibi bir süre zarfında telefonun açılmış oluyor. nano sımkart aldıgın anda diğer kartını kullanamazsın. dolayısıyla kayıt işlemini tmamlandıktan sonra tim'den nano simkart alman daha mantıklı görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

Orijinalden alıntı: Compass3548

Herkese İyi Geceler

ilk yazdıkların doğru. o yazı çıktıgında telefonun zaten aktif olmuş demektir. 3-6 ay arasında kontrol aşaması tamamlanarak telefonun kayıt altına alınmış olacaktır. işlemini e-devlet üzerinden yaptıgında 1 gün gibi bir süre zarfında telefonun açılmış oluyor. nano sımkart aldıgın anda diğer kartını kullanamazsın. dolayısıyla kayıt işlemini tmamlandıktan sonra tim'den nano simkart alman daha mantıklı görünüyor.

bilgiler için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.

• arkadas catladim senin verdigin bilgiye ulasana kadar pasaport kisminda cipli pasaport u seciyormusuz bordo veya kirmizi herne karin agrisysa sagol
  • Ilk asamada T.C Kimlik no ya odeme gorunmuyor diyipte sonradan duzelen var mi arkadaslar ? Cuma gunu vergi dairesine yatirdik hala odeme gozukmuyor... BTK yi aradim 2-3 gun bekleyin gozukmezse bayiden yapin kaydi dedi..
  • Biraz önce e-devletten kayıt yaptırdım fakat son 3.aşamada sorgulama yapılacağı alanda sistem arızası var dedi.. Mobil Cihaz Kayıt Sisteminden baktığımda IMEI Numarası E-Devlet üzerinden geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından beyan edilen bilgilerin kontrolü aşamasındadır diyor. bu durumla karşılaşan arkadaşlar oldu mu, tekrar bir şey yapmam gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurafx

Biraz önce e-devletten kayıt yaptırdım fakat son 3.aşamada sorgulama yapılacağı alanda sistem arızası var dedi.. Mobil Cihaz Kayıt Sisteminden baktığımda IMEI Numarası E-Devlet üzerinden geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından beyan edilen bilgilerin kontrolü aşamasındadır diyor. bu durumla karşılaşan arkadaşlar oldu mu, tekrar bir şey yapmam gerekiyor mu?

ilgili numaralardan bilgilerini vererek son durumunu öğrenmen ve burada paylaşman gerekiyor

444 9 777 (Türkiye'nin her yerinden) ve (0312) 232 23 23
  • Beyler ben ziraat bankasina yatirdim parayi,pasaport sahibinin kimlik no ve imei yi verdim sadece.yani pasaportla ilgili bisey vermedim.yeterli degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: FBcoskunFB

Beyler ben ziraat bankasina yatirdim parayi,pasaport sahibinin kimlik no ve imei yi verdim sadece.yani pasaportla ilgili bisey vermedim.yeterli degil mi?

yeterli hocam. pasaport bilgisi e-devlet üzerinden veya timlerden kayıt yaparken gerekli olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

quote:

Orijinalden alıntı: FBcoskunFB

Beyler ben ziraat bankasina yatirdim parayi,pasaport sahibinin kimlik no ve imei yi verdim sadece.yani pasaportla ilgili bisey vermedim.yeterli degil mi?

yeterli hocam. pasaport bilgisi e-devlet üzerinden veya timlerden kayıt yaparken gerekli olacak.

Saolasin.vergi dairesine yatiranlar pasaporttan felan bahsedince kafam karismisti.

• Evet arkadaşlar benim e-devlet üzerinden yaptığım kayıtta son aşama olan sorgulama aşamasında sistem arızası vermişti biraz önce verdiğiniz numaralar üzerinden görüştüğümde geçici kayıtın olduğunu söyledi karşıdaki ses. o yüzden böyle durumlarında olabildiğini belirtmek isterim yinede doğrulatmakta fayda olduğu kesin. ilgili arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.yaşasın paylaşım kardeşliği :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.