Şimdi Ara

İnternette ırkçılık yapan avrupalılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu internette ırkçılık yapan avrupalılar reel gerçek hayatta da böylelermi sarışın mavi gözlüyüm bulgar göçmeniyim ilkten anlıyamıyorlar internette türk olduğumu ama ismimi söylediğim zaman direk ırkçılık yapıyorlardı direk düşman görmüş gibi bakıyorlardı elemanlar

avrupada yaşayan gurbetçi veya sonradan gidenler sorum var bu avrupalılar internette yaptıkları ırkçılıkları reel hayatta göçmenlere aynı internetteki gibi ırkçılık yapıyorlarmı yoksa sadece internettemi yapıyorlar ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başbilen kullanıcısına yanıt

yok yani hocam internetteki gibi suratına nigger diyip düşman görmüş gibi bakan avrupalılar bu davranışı aynı şekilde göçmenlerede yapabiliyorlarmı ? çünkü bazen diyorum bir insan bu kadar ırkçı olmaz ya.

• 5 ay Polonya'da yaşadım, suratımıza hakaret edecek kadar ileri seviye bir ırkçılık yoktu fakat kara kaş kara göz görünce pek iletişime geçmek istemiyorlar. İngilizce bilmesine rağmen konuşmayı reddeden vatandaşlar mevcuttu. Ama bu tüm ülke genelinde değil de genelde denk geldiğin 50 insandan 1 tanesi. Ek olarak bankada çeviriye Türkçe konuşup kendisine çevirttiğimiz için Karen tipli bir kadın bize hizmet etmeyi reddedip kovmaya çalışmıştı. O sırada bankada bulunan Lehçe bilen Azeri bir abimiz de kadının ağzının payını verip işimizi çözdürmüştü.d

internette yaptıkları ırkçılıkları reelde yapamıyorlar demekki

usta sen bakma avrupaya gitmek kolay olsa bak her gün spor yapıyorum reelde bana bi avrupalı ırkçılık yapsın kadın erkek demem suratına 1 yumruk ile suratının şeklini değiştiririm reelde türk vatandaşları avrupaya kolay gidebilse ben biliyorum onlara ne yapacağımı internette rahat yaptığı ırkçılıkları bakayım gerçek hayatta suratıma karşı yapabileceklermi

internette öyle bi ırkçılık yapıyorki bu avrupalılar yemin ediyorum çok onların serverında kalsan suratın çöker kanser olursun yemin ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bence Polonya en ırkçı ülke olma ünvanını hakediyo gibi. Sonuçta büyük bir ırkçılıkla zamanında onlar yüzleşti. Ama şimdi Almanlar kolayca ülkede alışveriş yaparken biraz daha orta doğuya karşı bilenmeleri de bize yapılan haksızlıktır. Anlattığım ırkçılık dışında çok fazla soruna rastlamadım. Özellikle diğer avrupa ülkelerine göre ucuz olması bende yeniden gitme isteği barındırıyor. Ben orada küçük bir şehirde kalmıştım muhtemelen yaşadığım olay bununla alakalı. Ama kalan ülke genelinde hiç Lehçe bilmeme rağmen bize yardım etmeye çalışan insanlar da vardı.

Gerçi biz de bir tek Warsaw’da yaşadık ırkçılığı. Onu da yetişkinler daha çok yapıyor. Gençler daha samimi davranıyor. Başkent olduğu için geneline yaydım tabi. Diğer küçük şehirlerde dediğiniz gibi dil olarak anlaşamasak da bir şekilde yardımcı olmaya çalıştılar genelde. En kötü İngilizce bilmeyenle bile telefondan çeviri yaparak anlaştık. Ama ucuz değil bence Polonya. Hırvatistan ucuzluk konusunda çok iyi.

• DH forumda "tüm sorunlu kişiler malum ırktan" yazanlar var. sokakta sorun çıkaran herkes malum ırktan yaza var. ben İzmir'liyim yani o kastedilen kesimden değilim ama sonuçta şunun farkındayım, Türkiye içinde her kesimde birsürü sorunlu insan var, laik kesimde de.

hatta o kastedilen ırkta da, dindarı var, dinsizi var, kapitalizm savunucusu var, komünizm savunucusu var, çeşit çeşit insan türü var onların içinde. ama sonuçta DH forumda "o ırk" diyerek her kötülüğün kaynağı onlar gibi yazan kişiler var ve sayıları az değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

avrupalı ırkçılık yapacak elbette. adamın ülkesindesin. adamın ülkesinin içine edenlerin çoğu kavruk tenli olduğu için adam ırkçılık yapıyor oluyor sana!

hiç japon'a ırkçılık yapan alman bilmiyorum. neden acaba? çünkü japon adam çalışkan ve dürüst. böyle insanları herkes sever.

Almanya'da ilk geldiğim dönemde işe başladığında ofiste birkaç Türk'ten ve azerbaycanlı elemanlardan aldığım İLK uyarı "burada Türkle, arapla, iranlıyla ve arnavutla işin olmasın".

yani Türk bile kendisini biliyor.

sen istediğin kadar avrupa ırhçı gardhaşım de. sen kendini zaten biliyorsun.

sen ülkende neden afgan suriyeli istemiyoran adam da o yüzden seni istemiyor. çünkü adam görüyor ne olduğunu. bulgaristanlıyım diyorsun. oranın türkleri bile anadoludan gelenlere "manaf" demiyor mu?

ya da sen muhtemelen karışmasın.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Almanya’da sıkıntı yok zaten. Ülkede Alman yok neredeyse. Polonya apayrı bir dünya. Çekik gözlüye bile ırkçılık yapıyorlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.