Şimdi Ara

İnternette düşük hıza ceza !...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet servis sağlayıcıları artık hız taahhütlerine uymak zorunda. Yıl içinde aynı durum iki kez tekrarlayan operatör, cirosu oranında ceza ödeyecek...

İnternet kesintilerine ve düşük hıza ceza geliyor. Pazar payı yüzde 4'ü geçen servis sağlayıcılar, hizmet kalitelerini aylık olarak raporlamak zorunda kalacak. Abonelerden gelen şikâyet bildirimlerine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından takip edilen bu işlemler yaptırımlarla desteklenmiş olacak. BTK tarafından hazırlanan yönetmelikten sonra 23 Şubat tarihinde yayınlanan tebliğ ile uygulamanın detayları belli oldu. Servis sağlayıcılar sözleşmede belirtilen en yüksek hızın 1 ay boyunca ortalama yüzde 75'ni tutturmak zorunda.

ŞİKÂYETLER BTK'YA
    İnternet abonelerine taahhüt edilen en yüksek hız konusunda internet servis sağlayıcılar sorumluluk almış olacak. Hizmet kalitesi konusunda yapılacak şikâyetler BTK yetkilileri tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak. Yönetmeliğe göre servis sağlayıcı ile abone arasında yapılan sözleşmede yazan hız aylık raporlar halinde kaydedilecek. Yüzde 75'lik sınırın altına düşülürse servis sağlayıcı kurum BTK yetkilileri tarafından uyarılacak ve uyarı aldığı duyurulacak. Eğer bu düşüş 1 yıl içinde tekrarlanırsa servis sağlayıcı şirket cirosu ölçüsünde para cezası alacak. Yönetmeliğe göre kapsam dahilinde olacak şirketlerin pazar payının yüzde 4'ten fazla olması gerekiyor. BTK pazar payı verilerini önümüzdeki haftalarda açıklayacak. TTNET, Turkcell, Superonline dışında yükümlü şirketler belli olacak.

Önce uyarı sonra ceza
    Aboneler sözleşme koşullarına uymayan servis sağlayacılar hakkında şikayetlerini BTK'ya bildirecek. BTK yetkilileri şikayet sonucunda abonenin kullanım raporlarını servis sağlayıcıdan istiyor. Servis kalitesindeki düşüşün nedenleri konusunda servis sağlayıcıdan açıklama isteniyor. Eğer açıklamada şirketin sorumlu olduğu tesbit edilirse ilk olarak şirket uyarılıyor ve duyuruluyor. Tekrarlanırsa para cezası uygulanıyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

• Güzel bir uygulama tabiki hayata geçebilirseki Telekom bunun önlemini zaten baştan aldı nasılmı 1 ile 8 arası 8'e kadar limitsiz gibi ibarelerle ve bugün bir çok daha doğrusu çoğunluk tarifelerinde bahsi geçen hızların yanına bile yaklaşamıyorlar.
  • Tamda TTNET herkese 20 mbps diyordu mecbur vermek zorunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

İnternet servis sağlayıcıları artık hız taahhütlerine uymak zorunda. Yıl içinde aynı durum iki kez tekrarlayan operatör, cirosu oranında ceza ödeyecek...

İnternet kesintilerine ve düşük hıza ceza geliyor. Pazar payı yüzde 4'ü geçen servis sağlayıcılar, hizmet kalitelerini aylık olarak raporlamak zorunda kalacak. Abonelerden gelen şikâyet bildirimlerine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından takip edilen bu işlemler yaptırımlarla desteklenmiş olacak. BTK tarafından hazırlanan yönetmelikten sonra 23 Şubat tarihinde yayınlanan tebliğ ile uygulamanın detayları belli oldu. Servis sağlayıcılar sözleşmede belirtilen en yüksek hızın 1 ay boyunca ortalama yüzde 75'ni tutturmak zorunda.

ŞİKÂYETLER BTK'YA
    İnternet abonelerine taahhüt edilen en yüksek hız konusunda internet servis sağlayıcılar sorumluluk almış olacak. Hizmet kalitesi konusunda yapılacak şikâyetler BTK yetkilileri tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak. Yönetmeliğe göre servis sağlayıcı ile abone arasında yapılan sözleşmede yazan hız aylık raporlar halinde kaydedilecek. Yüzde 75'lik sınırın altına düşülürse servis sağlayıcı kurum BTK yetkilileri tarafından uyarılacak ve uyarı aldığı duyurulacak. Eğer bu düşüş 1 yıl içinde tekrarlanırsa servis sağlayıcı şirket cirosu ölçüsünde para cezası alacak. Yönetmeliğe göre kapsam dahilinde olacak şirketlerin pazar payının yüzde 4'ten fazla olması gerekiyor. BTK pazar payı verilerini önümüzdeki haftalarda açıklayacak. TTNET, Turkcell, Superonline dışında yükümlü şirketler belli olacak.

Önce uyarı sonra ceza
    Aboneler sözleşme koşullarına uymayan servis sağlayacılar hakkında şikayetlerini BTK'ya bildirecek. BTK yetkilileri şikayet sonucunda abonenin kullanım raporlarını servis sağlayıcıdan istiyor. Servis kalitesindeki düşüşün nedenleri konusunda servis sağlayıcıdan açıklama isteniyor. Eğer açıklamada şirketin sorumlu olduğu tesbit edilirse ilk olarak şirket uyarılıyor ve duyuruluyor. Tekrarlanırsa para cezası uygulanıyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

• 8mbite kadar internet diyor adam .1 den 8 e kadar veririm diyor.neye göre ceza verilecek anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaahmet61

8mbite kadar internet diyor adam .1 den 8 e kadar veririm diyor.neye göre ceza verilecek anlamış değilim.

Bu tür kelime oyunlarınında bir cezası olur diye düşünüyorum...
  • Valla dün itibariyle Biri'den TTNet'e geçiş yaptık ama önceki 1 mbps olan bağlantım bu sözde 8 mbps e kadar olandan daha hızlıydı sanki, bu kadar yavaş mı bu TTNet ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pazar payları burada ama bu geçen yılın üçüncü çeyreği

İnternette düşük hıza ceza !...
  • quote:

Orijinalden alıntı: end76

Valla dün itibariyle Biri'den TTNet'e geçiş yaptık ama önceki 1 mbps olan bağlantım bu sözde 8 mbps e kadar olandan daha hızlıydı sanki, bu kadar yavaş mı bu TTNet ya.

biri deki 8 mbps tarifesi ttnet den daha ucuz neden ttnet e geçiş yaptınız ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

quote:

Valla dün itibariyle Biri'den TTNet'e geçiş yaptık ama önceki 1 mbps olan bağlantım bu sözde 8 mbps e kadar olandan daha hızlıydı sanki, bu kadar yavaş mı bu TTNet ya.

Net 6 paketine geçtim, 2 ay bedava sonra 22 ay 29.90.Taahhüt süresi bitince modemde bizim olacak.
    Biri de 6 gb. kotalı 32 liraydı.onlarda taahhüt istediler.TTNet cazip geldi geçtik ama ilk intiba pek olumlu olmadı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

quote:

Net 6 paketine geçtim, 2 ay bedava sonra 22 ay 29.90.Taahhüt süresi bitince modemde bizim olacak.
    Biri de 6 gb. kotalı 32 liraydı.onlarda taahhüt istediler.TTNet cazip geldi geçtik ama ilk intiba pek olumlu olmadı.

pardon hocam ben sınırsız tarife sandım.

24 ay ttnet e bağlanmak biraz sakıncalı aslında. Ayrıca ilk iki ayın vergisini üçüncü ay faturaya yansıtıyorlar söyliyeyim.

üçüncü ay biraz yüklü miktarda fatura gelirse şaşırma.

• dilekçeler nereye verilecek ki?
  • 16 Mbits'e kadar internet kullanıyorum torrentlerde yurtiçinde 1.1Mbit/s görüyorum ama youtube den video seyredemediğimden keepvid ile videoları indiriyorum

keepvid den indiriken dikkattimi çekti o-o.preferred.turktelekom-sof1.v17.lscache8.c.youtube.com yurtdışı cache bağlanmış. 75Kbits ile iniyor. TTNET dışında kullananlar bir keepvid ile video indirdiklerinde link ne görüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozenir

dilekçeler nereye verilecek ki?

haberin içeriğinde "Hizmet kalitesi konusunda yapılacak şikâyetler BTK yetkilileri tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak" yazdığına göre sanırım BTK ya şikayetlerin iletilmesi gerekiyor..
  • Aboneler sözleşme koşullarına uymayan servis sağlayacılar hakkında şikayetlerini BTK'ya bildirecek...
  • TTNET şikayet/dilekçe rekoru kırmaya hazırlanıyor desenize.
  • şikayetleri buraya yazacağız sanırım

https://tuketici.btk.gov.tr/
  • TTnet sömürüsünden artık kurtulmalı bu ülke bu kadar pahalı internet mi olur yahu millet gamescom fuarında 40gbps hıza çıktılar biz halen kendi yurtiçi ağımızda büyüyemedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solidshot

TTnet sömürüsünden artık kurtulmalı bu ülke bu kadar pahalı internet mi olur yahu millet gamescom fuarında 40gbps hıza çıktılar biz halen kendi yurtiçi ağımızda büyüyemedik.

Dünya üzerinde interneti en pahalı kullanan ülkelerden biriyiz maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendimce

16 Mbits'e kadar internet kullanıyorum torrentlerde yurtiçinde 1.1Mbit/s görüyorum ama youtube den video seyredemediğimden keepvid ile videoları indiriyorum

keepvid den indiriken dikkattimi çekti o-o.preferred.turktelekom-sof1.v17.lscache8.c.youtube.com yurtdışı cache bağlanmış. 75Kbits ile iniyor. TTNET dışında kullananlar bir keepvid ile video indirdiklerinde link ne görüyor?

hocam malesef youtube de böyle saçma bir durum var. Ben de bir video klip izlemek istediğimde videoyu indiriyorum, izliyorum ve siliyorum. işin ilginç yanı browser'da video bir türlü dolmazken; Jdownloader veya idm ile son sürat youtubeden dosyayı çekebiliyorum.

Bazı arkadaşların söylediğine göre bu buffer'ı youtube kendisi koymuş, telekom sadece kendi ismini oraya yazıyormuş şeklinde. Ne kadar doğru bilemem.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.