Şimdi Ara

İnternetin Sık Sık Kopması!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biz birkaç kişi birden 1024 sınırsızı paylaşıyoruz.Modemin markası airties.Ama sık sık internet kopuyor. Modemin arayüzünde:

İnternet Bağlantısı: Baglanti yok
    ADSL Bağlantısı: Bağlantı yok
    ADSL Hızı: 0 / 0 kbps
    Internet IP Adresi: N/A

oluyor..8-10 saniye sonra geri geliyor sonra... Bu o kadar sık oluyor ki. Dosya indiremiyorum,video izleyemiyorum,web siteleri bile gezemiyorum doğru dürüst.

Bunun çözümü nedir? Sorunu nerde aramalıyızdır?...

• hocam ne bu bağlantı türü wireless fln mı ? eğer öyleyse intelin sitesine girip kartını güncelleştirmen lazım sorun düzelir.. eğer adsl ethernet dağıtımıysa bilemiyorum ip çakuşması fln olmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 9 Eylül 2008; 13:08:56 >
  • ADSL HATTAN DÜŞME NEDENLERİ
    1-Telekomdaki genel sorunlar(bakım,onarım,doğal afet,fiber optik kablolara zarar gelmesi)
    2-Sizin Telefon hattınızın bağlı olduğu şebekede genel bir sorun olması telekomdan gelen kablolarda veya dağıtım kutusunda kısa devre ve yanlış bağlantı.
    3-Evinize telefon şebekesinden(direkten,kutudan) gelen kablonun çok eski olması ve oksitlenmiş zarar görmüş olması, iletkenliği düşmüş, ek ve yamalar bulunması araya ek vs.takılması kablonun yeniden değişmesi gerekebilir zira 10-15 yıllık bir kablo eski bir kablodan telefonda sorun olması bile adsl de olur.
    4-Gelen telefon hattına paralel çekilmesi ve daha sonra modeme verilmesi internet çalışır ama çok sık sık hattan düşer.
    5-Bağlantılarda hata olması LİNE ye direk kutudan gelen ana takılmalı PHONE ye telefon diğer sokete modem takılmalı.
    6-Modemin çok ısınması daha çok örneğin; 4 portlu bir adsl modeminiz var vede buna switch aracığıyla 10-20-30 civarında pc taktınız bu bilgisayarların aynı anda internete girmesi sırasında çok yüksek orandı ağ traifiği veri alış veriş meydana gelir modem 4 pcye cevap verecek şekilde dizayn edilmiş ama siz 30 bilgisayara bağladığınız da modemin sayısal işlemcisi sıcaklanır (yazın hava sıcaklıkları 30 dereciyi aşıyor birde kendi ısısı eklenince aynı bilgisayar soğutma sistemi yeterli olmayıpta resetlediği gibi modem sürekli kendini resetler ve devre dışı kalır modem hattan düşer bundan dolayı modemin sırtına bir pci fanı takarak soğumasına yardımcı olabilirsiniz.
    7-bilgisayarınızda antivirüs programı yoksa veya bağlı bilgisayarların tümünde virüs varsa sürekli hattan düşer
    8-modemin virüs kapmasında (trojandan dolayı hattan düşer)
    9-switch kullanıyorsanız artık ısındığından modemden dağıtım yapmaz ıpler karıştırı çakıştırır hattı düşürür kaliteli switchler tercih edilmeli ucuza kaçılmamalı.
    10-ayrı eten bağlı telefonlardan paralellerden birisinde oksitlenme varsa arıza varsa hattan düşer.
    11-modemde genel teknik arıza varsa kullanıcı adı ve şifresini silinmesi haızan gitmesi bundan dolayı hat gidebilir.
    12-modem kilitlenmiş olabilir resetleyip ayarları tekrar kurmayla düzelecektir
    13-modeminiz aşırı ısınıyorsa özellikle yazın hat çok düşer
    14-Telekomun server’ini arasıra kapatıp açması nedeniyle
    15-- Bilgisayarda virus var deniyor:Bu degil. anlamanın yolu su. Ethernet ya da USB kartını cıkarın. Hat yine gelip gidiyorsa demekki sorun bilgisayardan degil. Yani
    a: virusten
    b: Windows tan
    C: rem den
    falan degil...
    - Calısan buyuk motor dediler.

http://forum.donanimhaber.com/m_12333843/tm.htm

• Benim başıma da gelmişti..

Ev içindeki telefon kablom çok uzundu,kısalttım sorun kalmadı..

1-Splitteri değiştir
    2-telefon hattını kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetin anlık kesilmesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.