Ankara'daki 5 senelik öğrencilik hayatım 20 gün sonra son bulacak arkadaşlar, haliyle internetimi de kapatacağım.Benim sormak istediğim soru şu internetimi ne zaman kapatmalıyım ki saçma sapan faturalar ödemeyeyim, faturalarımın son ödeme tarihi genellikle ayın 25'i 26'sı oluyor.Eskiden kotalıydım kotalar da her ay sıfırlanırdı, benim faturanın kesim tarihi de ayın biri falan mıdır acaba, Mayıs'ın 30'unda interneti kapattırmam doğru olur mu ?
kesimler 18-20 arası oluyor diye biliyorum. yinede cevap bekle..
Arkadaşım internetle ne zaman işin bitiyorsa git o gün kapat veya 2-3 gün önce kapat kesin olsun Fatura olayı şöyle telofonu kullandıktan sonra ödüyoruz. diyelim haziranın 5 inde kapttın. Haziran ayında mayıs ayına ait fatura tam geliyor. Haziran ayına aitse 5 günlük fatura geliyor. ödeyecegin fatura 2 tane biri tam biride 5 günlük İnternetein faturası ise farklı orda ödemeler peşin oluyor yani mayıs ayında mayıs ayına ait faturayı hazıran ayında haziran ayına ait faturayı ödüyoruz. diyelim ki sen Haziranın 5 ine tlf ile birlikte interneti iptal ettirdiysen internete ait 5 günlük fatura geliyor ( 1 tane 5 günlük ) Yanlız yukarıdaki örnekte belirtildigi gibi haziran ayının 5 ine iptal ettirdiysen hazıran ayında hem tlf hemde internet faturası iptal bilgiler fatura servisine ulaşmadıgı için tam geliyor. fakat sen ödeme yapmayıp ( mayıs dönemine ait teleon faturasını ödemen gerek ) bir sonraki fatura dönemini bekliyorsun o süre içerisinde sana gerçek indirimli fatura geliyor. gelmediysede sen iptal başvurunla birlikte postaneye giderek indirimli faturanı ödeyip TTnet illetinden kurtuluyorsun
Aman arkadaşım dikkat et,bende zamanında iptal ettirdim,3 sene sonra karşıma bir fatura çıktı,30 tl olmuş 120 tl.
Bu arada ben sadece Adsl'i kapatacağım, telefon açık kalacak arkadaşlar, ilginiz için çok sağolun.