Şimdi Ara

İnternetim hızlı fakat videolar yavaş yükleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Film izlemek işkence resmen ama dosya indirirken mesela 1 saniye 600 kb falan indiriyor. Videolar yavaş yükleniyor. Yardım eder misinz ?

• Videolar yavaş yükleniyordan kastın herhangi bir filmi (torrent varsayıyorum) herhangi bir yerden indirmek isteyip yavaş indiriyor diyorsanız bu karşı tarafın upload hızının ağırlığından kaynaklanıyordur. Youtube vb. sitelerden izlemek istediğiniz videoların yükleniminden bahsediyorsanız keza yine aynı durum söz konusu olabilir. İzlemek istediğiniz videonun kaliteside önemlidir bunda. Örneğin 480p videonun boyutuyla 1080p videonun boyutu bir değildir, 1080p daha kaliteli bir çözünürlük olduğu için daha büyük boyutludur ve haliyle 1080p videonun yüklenmesi daha uzun sürecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

Videolar yavaş yükleniyordan kastın herhangi bir filmi (torrent varsayıyorum) herhangi bir yerden indirmek isteyip yavaş indiriyor diyorsanız bu karşı tarafın upload hızının ağırlığından kaynaklanıyordur. Youtube vb. sitelerden izlemek istediğiniz videoların yükleniminden bahsediyorsanız keza yine aynı durum söz konusu olabilir. İzlemek istediğiniz videonun kaliteside önemlidir bunda. Örneğin 480p videonun boyutuyla 1080p videonun boyutu bir değildir, 1080p daha kaliteli bir çözünürlük olduğu için daha büyük boyutludur ve haliyle 1080p videonun yüklenmesi daha uzun sürecektir.

Biliyorum pinglerimde yerinde. DNS ile ilgili olabilir mi ?
  • Denemekte yarar var, bi değiştir istersen.
  • Önbelleği silmeyi deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

Denemekte yarar var, bi değiştir istersen.

Değiştirmek yerine otomatiğe alsam sorun düzelir mi ? Google DNS kullanıyorum.
  • benim hız 16 mb torrentle saniyede 1,7mb çekiyorum youtube giriyorum videodan önceki reklam full hd donmadan oynuyor 360kb klip dona dona gidiyor bu tamamen serverle alakalı birde ne kadar doğru bilmiyorumda bu tip siteler ip adreslerinden ülkeleri anlayıp ona göre servere yönlendiyormuş bizim gibi 3. dünya ülkelerini gelişmemiş geri kalmış ülkeleri yavaş olan serverlera yönlendiyorlarmış ne kadar doğru bilmem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende google dns kullanıyorum ama sizin gibi bir yavaşlamayla karşılaşmıyorum. Dediğim gibi video kalitesine göre yavaşlık söz konusu olabilir o ayrı. Google dns te hız ile ilgili sorun yaşamadım yani kullanabilirsiniz. Yukarıdada bahsettiğim gibi bazı videoların yavaşlığı sunucusunun upload ağırlığından kaynaklıdır ama bütün videolarda hız sorunu yaşıyorsanız enteresan bir durum söz konusu :S Bütün videolarda aynı mı yoksa bazılarında hızlı bazılarında yavaş mı ona bi bakarmısınız ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.