Şimdi Ara

Aynı internet desktopta hızlı, laptopta yavaş ??? ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar garip bir problem var; kullandığım kablo neti masaüstü bilgisayarıma takıyorum, 1Mb ve 100kb ile dosya indiriyorum, aynı interneti aynı kablo ile laptopa takıyorum, aynı dosyayı maksimum 30kb ile indiyorum. Laptopu tekrar yükledim, sıfırladım, otomatik güncellemeleri kapadım yine aynı durum olunca çok şaşırdım. Bu sorun neden olabilir? Aynı bağlantı vede aynı kablo ile.. Wireless olarak yada kablo ile denedim belki wirelessta yada laptopun ethernetinde sorun vardır diye yok yine aynı durum. Çıldırıcam nasıl olur bu ?

Aynı laptopu içerdeki adsl ile denediğimde gayet hızlı. Ayrıca başka bir laptop bulup denediğimde yine kablo net yavaş. Sadece masaüstü bilgisayarımda hızlı. Her iki laptopada direk ethernet kablosu ile bağlıyorum. Aynı laptoplar içerdeki ADSL ile hızlılar. Bağlantımda sorun yok gözüküyor hem telle yardım aldım hemde teknik ekip geldi sorun yok diyorlar masaüstü bilgisayarda hızlı olduğu için ama notebookta yavaş olduğundan notebookta sorun var diyorlar. ADSL ile hızlı bağlandığımı yada başka notebook ilede kablo netin yavaş olduğunu söylüyorum bişey diyemiyorlar. Bugün son kez gelecekler, sorun çözülemezse mecbur kapattırıp adsl kullanıcam.. Böyle garip bir sorun duyan yada karşılaşan var mı?

Edit: ADSLde hızlı kablo nette yavaş olduğu halde aynı notebook, her iki bağlantıda da packet loss failed oluyor.
    Başka notebookla denediğimde packet loss u ölçebiliyorum..

DELİ OLUCAM HEM KABLO NET HEM NOTEBOOK MU BOZUK YANİ?????

NETİCELENDİ: Kablo modemi aldım, arkasında minik deliğe tornavida soktum, hepten gitti bağlantı (reset yani) 15 dakka sonra kendi kendine geldi ve sorun düzelmiş. Tabi ben bunu yaparken tesadüf arıza kaydından gelip aşağıdan da bişey yapıp düzeltmiş olabilirler ama öyle olsa eve gelip düzelttik diyorlar sanırım. BU arada ayrı konu açıcam bu bilgisayarda win7home bas var ping test yapamıyorum unable test diyor pingtest sitesinde ama hızım eskisi gibi düzeldi yani, bu bir sorun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 16:32:50 >

• İlk mesaja taşıdım içeriği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:48:46 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:48:32 >
  • virüs var olabilir virüs interneti kullanıyor yavaşlatıyor olabilir d bölümü falan varsa sen cye format atarsın d bölümünden gene bulaşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:48:13 >
  • Virüsten olma nedeni çok yüksek.Sistemin kurulu olmadığı diğer sürücülerde veri varsa ordan tekrar bulaşabilir.Formatı harddiskine tamamen atmanı öneririm.Birde ağ desteği destekli güvenli modda denesene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:48:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:47:50 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:47:36 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 26 Ağustos 2010; 14:47:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.