Şimdi Ara

İNTERNETE BİR TÜRLÜ GİRMİYOR.SARI ÜNLEM.ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Bilgisayara internete girmiyor. Ağ simgesi üzerinde sarı ünlem işareti var. Sorun kablo veya modemden değil kesinlikle. Başka ethernet kartı ve kablo taktım yine de girmedi.. Aynı anakarta başka hard disk takınca internette sorun olmuyor.

O zaman şüpheli olan hard disk , işletim sistemi dosyaları veya virüstü. hard diskte bir sürü adware vardı..webget, mipony gibi..

Eset nod32, combofix işe yaramadı..bulamadılar ilgili virüsü.. En son superantispyware yükledim. program kendini otomatik güncellemek istedi. Ama virus neti engellediği için bunu yapamayıp Windows/system32 dosyası içindeki WSHTCPIP.DLL dosyasının düzgün ayarlanmadığını, değişiklikler yapıldığı mesajını zırt pırt vermeye başladı.adından da anlaşılacağı gibi TCP/IP ile ilgiliydi..Yani virus bu dosyayı bozmuştu.. Peki bu virüs hangisi idi.. Başka pc de hard diski Superantispyware ile tarattım.

quote:

Trojan.Agent/Gen-SMHeist
    F:\WINDOWS\SETUP\SCRIPTS\INSTALL.EXE

Adware.Yontoo/Variant
    F:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\{55685567-4840-4A91-962B-49A412E9485A}GW.SYS
    F:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\{9EDD0EA8-2819-47C2-8320-B007D5996F8A}GW.SYS

============

gibi 3 trojan buldu, sildi.. Ama bu deva olmadı.Belki de daha önce silinen virüsüerden biriydi..Altta bunla ilgili bir link var.veya dosya değiştiği için silmek çare olmamıştı. virus Backdoor:Win32/Acidsena isimli virüs bunu yapıyormuş..

http://www.windowserrorfixer.com/en-au/fix-dll-error-free-download/WSHTCPIP.DLL.html

WSHTCPIP.DLL dosyasını başka bir hard diskten alıp aynı yere yapıştırdım. Değişiklik olmadı. Dosyanın regedit e kaydedilmesi lazımmış..

http://www.dlldownloader.com/tr/wshtcpip-dll/ veya

http://www.solvusoft.com/tr/files/eksik-bulunamad%C4%B1-hata/dll/windows/microsoft/msdn-disc-0757/wshtcpip-dll/

Başlat düğmesini tıklatın.
    Arama kutusuna "command" yazın. Henüz ENTER tuşuna BASMAYIN!
    Klavyenizdeki CTRL-Shift tuşlarını basılı tutarken, ENTER tuşuna basın.
    Bir izin iletişim kutusu ile sizden izin istenecektir.
    Evet'i Tıklatın.
    Şu komutu yazın: regsvr32 /u wshtcpip.dll.
    ENTER tuşuna basın. Bu dosyanızın KAYDINI SİLECEKTİR.
    Şu komutu yazın: regsvr32 /i wshtcpip.dll.
    ENTER tuşuna basın. Bu, dosyanızı KAYDEDECEKTİR.
    Komut istemi penceresini kapat.
    wshtcpip.dll hatasıyla ilişkili olan programı yeniden başlatın.

resimde görülenleri yaptım.Ama hata mesajı çıktı. Çünkü ben 64 bitlik dosyayı kopyalamışım. Ara-tara sonunda 32 bit win7 hard diskinden bu dll dosyasını buldum, yapıştırdım. Yine gelmedi. Çünkü regsvr e girmemiştim. Girdim. Yine gelmedi Sonra aygıt yöneticisinden Realtek Giga ethernet sürücüsünü kaldırdım. pc yi yeniden başlattım ve ethernet sürücüsü yüklendikten sonra sonunda Ağ simgesi üzerindeki sarı ünlem gitti ve NETE girebildim. Format atsam bu kadar uğraşmazdım Ama merak işte.. .
    --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 16 Eylül 2016; 14:49:52 >

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.