Şimdi Ara

İnternet üzerinden Python öğrenmeye başladım (Bitince editleyeceğim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
5
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üniversitemiz bu dönem uzaktan eğitim kararı aldığından dolayı boş zamanlarımı değerlendirmek için yeni bir kursa başladım (tamamen hobi amaçlı başladım, kariyer düşüncem yok şu anlık).

Daha öncesinde freecodecamp'de Html & Css kursunu bitirmiştim. Çok güzel; fakat temel bir eğitim veriyorlardı (kursu bitirdikten sonra fark ettim tabii). Şimdi aynı sitede Python'a başladım. Bitirmeyi düşündüğüm kurslar

Scientific Computing with Python Certification (300 hours)

Data Analysis with Python Certification (300 hours)

Information Security Certification (300 hours)

Machine Learning with Python Certification (300 hours)

Her birini bitirdikten sonra burayı güncelleyip görüşlerimi paylaşacağım.. İleride başlamadan önce merak edenler belki konuya denk gelirde bilgi sahibi olurlar :)

Not: Daha önce Html & Css (300 Hours) kursunu yaklaşık 1.5 ayda bitirmiştim (150 saat civarı sürdü, ya kolaydı ya da çabuk kavradım bilemiyorum). Tahminlerime göre bu kursları bitirmem 6-7 ayımı alacak. Sıkıntı yok minimum 6 ay evdeyim  

Edit: Herhangi bir teknik, yazılımsal yazı içermediğinden dolayı buraya açtım. Daha çok kişi görür ve işine yarar belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Ağustos 2020; 21:49:29 >

• Bende python ogrenmek istiyorum hobi amacli.
    Udemy den kurs alsam yarar mi ise?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Bende python ogrenmek istiyorum hobi amacli.
    Udemy den kurs alsam yarar mi ise?

Açıkcası bundan önce Udemy üzerinden Jose Portilla'nın Python kursunu alıp denedim; fakat pek ısınamadım. Bugün bahsettiğim sitedeki kursu bir deneyim dedim ve konuyu anlatan hocanın diksiyonuna, anlatım tarzına hayran kaldım. Umarım bu hoca devam ediyordur.

Diğer yandan udemy'de işe yarar tabi. Ben Photoshop ve SQL kursu almıştım ve gayet güzel bir şekilde öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Ağustos 2020; 21:48:14 >
  • freecodecamp te var mıydı python yeni geldi sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel ama ingiliççe

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeg Elsker Norge

freecodecamp te var mıydı python yeni geldi sanırım

Ben Html & Css'e başlarken (Nisan-Mayıs gibi) yoktu diye hatırlıyorum, tabi emin değilim ama olsa fark ederdim sanırım. Baya bir incelemiştim siteyi.

Bu sitenin python eklediğini görünce başlama kararı aldım :D uzun zamandır Python öğrenmek aklımdaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Ağustos 2020; 22:18:55 >
  • Başarılar hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Başarılar hocam.

Sağol hocam

• Bence html css öğrenip sevdiysen o işin üstüne git vue.js falan öğren üstüne.
    İnşaat mühendisi arkadaşım 8 ayda kendi kendine çalışarak front end developer oldu işe başladı.
    Python öğrenip iş bulman Çok zor. Front end ci olursan kolunda bir bilezik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 18 Ağustos 2020; 22:54:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Management kullanıcısına yanıt

Sizin sitenin fiyati ne kadar? Ingilizce heralde birde

• quote:

Sizin sitenin fiyati ne kadar? Ingilizce heralde birde

Merhaba hocam

FreeCodeCamp'in en büyük özelliği %100 bedava olması. Hatta şu ana kadar +40.000'in üzerinde kişinin spotify, microsoft, google gibi şirketlerde işe başlamasını sağlamış (sitenin söylediği bir şey bu doğruluğunu bilmiyorum)

Evet İngilizce; fakat ortalamanın biraz üstünde bir diliniz varsa çok zorluk çekmezsiniz.

Edit: Benim için bu sitenin en büyük avantajı bir topluluğa sahip olması (konu açıp sorular sorabiliyoruz forum kısmında) ve bol bol egzersizler yaptırarak öğretmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Ağustos 2020; 23:10:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Bence html css öğrenip sevdiysen o işin üstüne git vue.js falan öğren üstüne.
    İnşaat mühendisi arkadaşım 8 ayda kendi kendine çalışarak front end developer oldu işe başladı.
    Python öğrenip iş bulman Çok zor. Front end ci olursan kolunda bir bilezik olur.

Açıkcası html & css pek sevemedim hocam. JavaScript'e geçecektim; fakat onun yerine Python'a başlama kararı aldım. Tabi zaman gösterecek sonucu. Belki bunu da sevmeyip web dillerine geri dönerim.

Edit: Bu alanda şimdilik bir kariyer planım yok , hobi amaçlı başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Ağustos 2020; 23:12:33 >
  • Takipteyim. Ben de vue.js , javascript vb. ilerlemeyi düşünüyorum ama motive olamadım bir türlü.

• The Management kullanıcısına yanıt

Benim bi yazilimci arkadas html ve css ile başla somut seyler yaparsin. Guzel olur demisti. Sonra python yaparsin demisti ama kararsizim.

300 saati nasıl 1.5 ayda bitirdin hocam. Gunde kac saat baktin ortalama

• Html- css şiirde kafiye aramak gibidir akar gider o yüzden kısa sürer. Full-stack code yazmak uğraştırır fonksiyonellik işin içine girer bu yüzden zaman alır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de javascript kursuna başlayacağım da gözüm yemiyor pek.  

• quote:

Benim bi yazilimci arkadas html ve css ile başla somut seyler yaparsin. Guzel olur demisti. Sonra python yaparsin demisti ama kararsizim.

300 saati nasıl 1.5 ayda bitirdin hocam. Gunde kac saat baktin ortalama

Valla bir tecrübem olmadığından bir şey diyemiyorum hocam. Şuan canım python istedi ona başladım :D hem kolay bir dil olması hem de yapay zeka & siber güvenlik konularını içermesi cezbetti

Günde 4-5 saat civarı zaman ayırdım html & css kursuna ; fakat 300 saat sürmedi aşağı yukarı 150 saatte bitti.

edit: kursları yaparken zaten somut projeleri bitirmen gerekiyor testlerden geçmek için. O bakımdan gayet etkili oluyor. Bunu belirtmeyi unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Ağustos 2020; 23:48:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Ben de javascript kursuna başlayacağım da gözüm yemiyor pek.  

Benim de yemedi :D

Aslında yemedi değil de bu pyhton öğrenme olayı senelerdir aklımda var. En son dedim fırsat bu fırsat ve başladım.

• https://automatetheboringstuff.com

Kitabı beleş, videoları da var. Adam aynı zamanda twitch yayınları açıyor. Tavsiyem ilk başta temeli öğrenip döngüler, modüller ve bir kaç dosya işlemi programını öğrendikten sonra kendinize hedef koymanız.Bunlardan sonra oop 'u iyice öğrenmek lazım bence. web sitelerinden veri çekebilirsiniz, api'lar ile borsa takip botu yazabilirsiniz vs o şekilde devam edin projeler geliştirin. Yoksa hayatınız boyunca kullanmayacağınız saçma şeyleri anlamaya uğraşabilirsiniz. Eğer çok derin ilgi duyuyorsanız algoritmalar ve lojik kavramlar üstünden gidebilirisiniz. Yapay zekadan önce makine öğrenmesine ve veri analizine odaklanabilirsiniz. siber güvenlik biraz dertli bir alan, çalışmanız zor olabilir ve kendi içinde de çok alana ayrılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rektangular

https://automatetheboringstuff.com

Kitabı beleş, videoları da var. Adam aynı zamanda twitch yayınları açıyor. Tavsiyem ilk başta temeli öğrenip döngüler, modüller ve bir kaç dosya işlemi programını öğrendikten sonra kendinize hedef koymanız.Bunlardan sonra oop 'u iyice öğrenmek lazım bence. web sitelerinden veri çekebilirsiniz, api'lar ile borsa takip botu yazabilirsiniz vs o şekilde devam edin projeler geliştirin. Yoksa hayatınız boyunca kullanmayacağınız saçma şeyleri anlamaya uğraşabilirsiniz. Eğer çok derin ilgi duyuyorsanız algoritmalar ve lojik kavramlar üstünden gidebilirisiniz. Yapay zekadan önce makine öğrenmesine ve veri analizine odaklanabilirsiniz. siber güvenlik biraz dertli bir alan, çalışmanız zor olabilir ve kendi içinde de çok alana ayrılıyor.

Tavsiyelerin için çok teşekkür ettim hocam buna da göz atacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.