Arkadaşlar firmaların internet siteleri ile bayileri arasındaki fark neden kaynaklanıyor? Örnek vermek gerekirse nokia 6111 Genpa'nın sitesinde 561 milyon,Kvk'nın sitesinde ise 563 milyon gözüküyor..Herhangi bir Kvk bayisi ise bu telefonu 620 civarı satıyor.. Ayrıca Nokia Shoplar bu telefonun 630 milyon olduğunu söylüyor!!
Bu farkın nedenini bilen var mı? Yoksa bu zekiler akıllarınca insanları mı kazıklıyorlar...
Arkadaşlar bilen yok mu???
Ya arkadaş sordu,olmazsa netten alıcam dedi,dur foruma soruyum dedim cevap veren olur dedim ama fena g.t oldum galiba arkadaşa karşı..
Tam olarak bilmiyorum ama bence normal dükkanlar kira ödedikleri için normal fiyatın üzerine biraz daha para koymaz zorundalar.
Güvenilir bi site ile GENPa garantisinde telefon almak ile GENPA bayisinden telefon almanın hiçbir farkı yok dükkandan gider parayı verir alırsın internetten sipariş edersin kargoyla gönderirler
internet sitelerinin masrafı daha az kira yok, daha az eleman çalıştırıyorlar v.s ondan olabilir
kampanyalar ve özel indirimler dışında her zaman siteler daha pahalıdır. telefoncu sana 600 küsür diyebilir ama işini bilirsen eğer; o telefonu 550 seviyesine hatta duruma göre daha da aşağa çekebilirsin..
İnternetten bütün Türkiyeye hatta Dünyaya sunabiliyor ama dükkanlar öyle değil
oLay su internet satısLarında adamLAr vergi , dukkan kirası , eLektrik vs vs turu seyLEr odemıyor bu yuzden sadece kendine yetıcek kadar fark koyuyor
kardes oncelikle sunu solyeyeyim. telefon pazarı dalgalı bir pazardır kimin ne zaman ne yapacagı belli olmaz. inetrnet siteleri genelde birkac urunu toptancısından aldıgı fiyatan daha asagı satarak insanlarda bu site ucuzdur fikrini aşılamak isterler. ama dier urunler pahalıdır. bayi telefonu parası ile satın alır. inernet sitesi ise sioaris gelirse ole alır. yani lanca site tutup bunu binlerce satın alığ halka satmaz. ahmet aga bir siparis verdi poda toptancıya verir. yani ondan cıkan birsey yoktur. iste tek merkezlidir. belki dorudursut ulasım adresi bile yoktur. belki bir evden yayına hazırlanıyordur. bole olunca masraf azalır. siteye gunluk onbinlerce siparis yagar. ben aras kargo ile bir telefon gonderdim diyarbakıra benden 8,40 ytl alırken orada anlasşalı bir şirket benim gonderdigim miktardan daha buyuk bir koliyi rizeye 2,1 ytl ye gonderdi. aradaki farkı gorun. internet sitesi sadece intrenet masarafları, bvanka komisyonları, kargo parası oderken:bayiii kira, eleman ücreti, su, belediye,tabela vergisi, varısş geliş masrafı, dukkana yapılacak dekor masrafı, hatta gelen gidene cay, yemek masrafı derken bir sitenin 10 katı daha gideri vardır. burada merkez işbankası kayalı park sarraflar ve mevlana caddesi civarında iyi bir dükkan kirası 1000 ytl den baslıyor. elemandır, yemektir, dukkan masarfıdır, sigortadır......derken bir dukkanın aylık en dusuk maliyeti 4000-5000 ikenen iyi bir sitenin verecegi masaraf ancak bu kadar olabilir. site türk,yenin herbir yayına mal gonderirken, bayii sadece oradan gecebnlere mal satabilir. site gunde 100-10000 asarı mal satarken bayii1-50 arası malseme satar. bir siteden alışveriş yaparken düşünürsübnüz....ama bayiden pek düşünmessiniz. herşey elinizdedir. bakın adamlar belki yanlış yazmışlardır ama pantechin kend, sitesinde 3mb dediklere telefona 32mb hafıza demişler olmadı bide 128mb flashkart eklemişler.simdi siz ordan gormeden alırsınız. ya sonra......su site malımı gondwermedi, su firma beni kekledi diye dolanır durusunuz. ama bayide algülümvergülümdüğr.parapeşinkırmızımeşin bayii hergun guncellmeme yapamaz.daha eline mal gelmeden fiyatı düşebilir.adam sizin dedenizin hayrına mı zarar edecek. elbet zarar etmek istemez.ama site oleddeildir.
veya bayinin aldıgı mal baska bir yerdendir. turkiyede tek genpa yokki. mesela basari philips'in yetkili distrubutoru iken teknosa ondan %50 daha ekonomik fiyata mal verebiliyor. anlasşmaları farklıda olabilir. veya kutu içerikleri farklıdır. bende satıyorum. musteri bana mesaj gondermiş. ki,mi kandırdıgını zannediyorsun. bu urun teknosada 120 ytl demiş.seni tutan yok ozaman teknosaya gidersin. ama ben tabi biraz kibarca cevap verdim. oysa teknosada ki telefonda kutu içeriğinde bizimkindeki çıkanlar çıkmıyor. yani o model için soluyorum.simdi bu teknosa kazzıkcı mı hayır. veya ben kazıkçımıyım oda hayır. benimki x pakett onunki x1b paket. mal aynı içöerik farklı. bide son olarak siz bayiden aldıgınız zaman dıkdıkdık basını sisirirsiniz, bozukdugu zaman verir mesuliyeti ona atarsınız. ama internet sitesinde bir proplem cıktıgı zaman ve op proplem duzeltilemedigi zaman tekyol tuketivciyi koruma yasasıdır. onunda kaç sene surecegi belli deil.
TELEFONUMABAK SON DERECE GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN ELİNE VE KLAVYENE SAĞLIK DURUM BUDUR.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme