Şimdi Ara

İnternet Servis Sağlayıcılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk telekom fiber dağıtım kutusu takmıyor

Oturduğum adreste türk telekom 2 eylül tarihinde fiber altyapı çalışmasına başladı

Resimde gördüğünüz gibi turuncu fiber optik kablo ve bina iç tesisatı fiber kablo çekildi

2 ekim tarihinde ise internet altyapımı sorguladığımda 1000 mbps’ye kadar fiber altyapı mevcuttur yazısını gördüm

Evde hali hazırda millenicom vdsl internet kullanıyordum ve türk telekomun fiber internetine başvuru yapamıyordum, evde aktif bir aboneliğim olduğu için otomatik iptale düşüyordu

Bende millenicom vdsl internet aboneliğimi sona erdirdim ve 19 ekim tarihinde türk telekom’un 1000 mbps’lik fiber paketine başvurdum

20 ekimde kurulum ekibi geldi ve apartmanda fiber dağıtım kutusu olmadığı için bağlantımı sağlayamadan geldiği gibi döndü.

Bunun üzerine btk’ya bu durumu şikayet ettim ve türk telekom 31 ekim’e kadar kurulum işlemleriniz tamamlanacak yazmış

19 ekim’den bu yana internetsizim, bugün 25 ekim. hala fiber dağıtım kutusunu takmadılar. ne zaman takacaklarınıda bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ereninho_ -- 25 Ekim 2025; 16:44:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• O kutu yokken internet alamayacağınız belliydi, keşke iptal ettirmeseydiniz, direkt Fiber'e geçiş yaptırabilirdiniz.

Her yerde Türk Telekom' u darlamaya devam edin, bölge müdürlüğüne de gidip söyleyin, umarım kısa sürede takarlar kutuyu.

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    2 Ekim tarihinde altyapımı sorguladığımda ve fiber altyapı görünce direkt millenicom’u arayıp beni vdsl’den fiber’e geçirin diyerek talep açtım

Millenicom 2 haftayı geçkin süredir kutu takmaları için türk telekom ekiplerini yollayamadı

Bende bir nevi boykot amaçlı millenicom’u iptal ettim ve türk telekom’a başvurdum

19 ekimde başvuru yaptım bugün 25 ekim hala beklemedeyim

Şuana kadar btk’ya ve türk telekom twitter destek sayfasına yazdım

Onun dışında bölgeme bakan türk telekom saha satış yetkilisiyle görüştüm taşeron ekip gelip kutuyu takacak binada ne kadar başvuru varsa o kadar öne çekmeye çalışayım dedi fakat bura yazlık bölge ve şuan ekim ayındayız bu yüzden binada tek tük kişi var tek ben fiber’e başvuru yaptım.

Birde bu fiber dağıtım kutusu fiber abonelik başvurusuyla geliyor dediler başvurusuz gelmiyor dediler ona güvenerek hali hazırdaki vdsl internetimi iptal edip fiber’e başvuru yaptım ama nafile, yine gelmediler kutuyu takmaya.

Yani gördüğünüz gibi olayın Millenicom ile bir alakası yok, siz Millenicomdan Fiber istediğinizde Türk Telekom nasıl umursamadıysa şu an sizi de umursamıyor. Aynı durum köy evinde benim de başıma geldi.

Ocak ayı gibi internetten baktığımda köydeki eve Fiber tanımlandığını gördüm, 6 ay sonra Temmuz ayında köye gittiğimde bir de baktım ki kablolar evlerin önüne getirilmiş ama dağıtıcı kutular takılamamıştı, ADSL olan internetimin Fiber'e dönüşümü için başvuru yaptım ve bilin bakalım ne oldu? Mevcutta ADSL hattı olanlara bağlamıyoruz diye bir cevap aldım, tabi sonra ortalığı birbirine kattım ve köydeki tüm evler üzerinden 1000 Mbit Taahhütsüz aboneliğe başvurdum, bu aboneliklerin toplam değerli şu an aylık 100.000 lira civarındadır, tabi o evlerin hiçbirinde ben olmadığım için kurulum ekipleri benim açtığım talepleri tek tek iptal etmek zorunda kaldılar, o kadar çok aboneliği iptal etmişler ki genel merkezden uyarı gelmiş ekiplere, '' neden bu kadar başvuruyu iptal ettiniz'' diye.

Neyse 2 ay cebelleştikten ve ilçe Telekom müdürlüğü ekiplerinin hepsiyle güzelce kavga ettikten sonra pes ettiler ve kutuyu takmaya karar verdiler. Ağustos ayında kutu takıldı, 3 gün sonra da Fiber sinyali açıldı ve interneti dönüşüm yaptırdım.

Yani anlayacağınız o ki umarım bölgenizdeki müdürlükte iyi insanlar vardır, yoksa internetsiz aylarınız hayırlı olsun

• Ereninho_ E kullanıcısına yanıt

Yalan bu arada, sırf sizi abone yapıp paranızı cukkalamak için kolpa sıkıyorlar.

Bölgemdeki fiber altyapı çalışması 2 Eylül 2025 tarihinde başladı bugün 26 Ekim 2025 tüm kablolama işleri halloldu turuncu fiber optik kablo, iç tesisatta kullanılan beyaz renkli fiber kablo çekildi fakat kutu takılmadı. Bugün bir tanıdık dışarıda gezerken türk telekom ekibine denk gelmiş neden kutu takılmadı internet kullanamıyoruz demiş türk telekom ekibide cevap vermiş ustamız 15 günlük iznini kullanıp tatile çıkmıştı onun yerine başka bir ekip geldi işten fazla anlamadıkları için tüm kabloları yanlış bağlamışlar eğer düzgün iş yapsalardı şimdiye apartmanınıza kutuda takardık aboneliğinizide başlatırdık demiş ama merak etmeyin demiş o ekiplerin hatasını düzeltmeye başladık 2-3 güne apartmanınıza gelip hem kutuyu takacağız hemde fiber aboneliğinizi başlatacağız demiş. Bakıp göreceğiz.

Birde bugün pazar günü sahada türk telekom ekiplerinin çalışması epey enterasan. Önümüzdeki günlerde 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız var tt ekiplerinin çalışmayacağını düşünüyordum pazar günü çalışan bayram zamanıda çalışır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ereninho_ -- 26 Ekim 2025; 20:49:57 >

hepsine bağlantı olsaydı ne yapacaktın peki ?

millenicom sıkıntı zaten bende iptal ettirdim turk telekom vdsl aboneliğim vardı dönüşüm sıkıntı yaşamadım özel fiber olduğu için 15 gunde hepsi yapıldı bende şans işi biraz da.

• smart0201 kullanıcısına yanıt

O evlerin bir çoğu kapalıydı, yaşayan yoktu, ayrıca kurulum ekibi beni tanıyor, adımı görünce ben olduğumu anlayıp gelmiyorlardı bile. Gelseler bile evde ben olmadığı için resmen kurulumu yapamıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar baştan savma bir firma olamaz, 2 Ekim tarihinde altyapımı sorguladım 1000 mbps’ye kadar ftth altyapı gözüktü aynı gün yine 2 Ekim’de millenicom’u aradım ve beni vdsl’den 1000 mbps’lik paketinize geçirin dedim adamlar 2 hafta ekipleri yollayamadılar. Bende bunun üzerine Ekim’in ortaları gibi millenicom’a verdiğim kredi dolduğundan mütevellit hemen aboneliğimi sonlandırıp türk telekom’un 1000 mbps’lik paketine başvurdum. Dışarıda tt ekiplerine rastladım ve nihayet yarın oturduğum siteye gelip fiber dağıtım kutusunu takacaklarının sözünü aldım. Gece 12’yi geçti bugün gelip kutuyu takacaklar diyebiliriz. internet aboneliğim başlatılınca buradan speedtest sonuçlarımı paylaşırım.

• Bugün 28 Ekim tarihiyle ekipler sözünü tuttu ve apartmanıma fiber dağıtım kutusu bağladılar. 24 Ekim’de kurulum randevum vardı gelen ekip dağıtım kutusu olmadığı için internetimi bağlayamamıştı bunun ardından kutu takılınca bize whatsapp’dan yazın aynı gün gelir bağlantınızı sağlarız dedi. Numaraları aranmıyor zaten arayınca aradığınız numara çağrıya kapalıdır diyor. Yazdım ve verdiği cevap şaka gibi. “Başvuru bende degil kimdeyse arar seni” ulan aynı gün gelir internetini bağlarım demişsin şimdide baştan savma iş yapıyorsun. türk telekom 444 1 444 müşteri hizmetlerini aradım kurulum randevusuz gelemezler en erken 24 ekimdeki randevunuzu 30 ekim’e alabilirim diyor. Görünüşe bakılırsa bu iş bilmez türk telekom yüzünden 2 gün daha internetsiz kalacağım.

• kutu varsa türk telekoma gerek yok, başka firmanın İnternetini kullan onlar bir birlerini tanıyorlar daha çabuk bağlarlar ve daha ucuz, EfsaneNet çok iyi mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Görüntüden anlaşıldığı kadarıyla dairelerden gelen fiber kablolar ana fiber kabloya ek yapılmamış bunu yapacak ekip genellikle taşeron ekip oluyor. Yani türk telekomun kendi ekibi bunla ilgilenmiyor. Biraz daha sürer gibi sizin işler tabi müdürlüğe gidip plan proje bölümüyle konuşup işleri hızlandırabilirsiniz belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 28 Ekim 2025; 20:18:59 >

• Dairenizden gelen beyaz fiber obk kablolarının işaretlediğim kaset içerisinde turuncu fiber kablo içindeki renkli fiber kablolarla fiber kaynak cihazı ile birleştirilmesi lazım. Bu haliyle fiber altyapı sizin hazır gözükmüyor.

ÖRNEK

Konu ile ilgili merakınızı gidermek için fiber sonlandırma videosu paylaşıyorum izlerseniz daha iyi anlarsınız olayı İnternet Servis Sağlayıcılar 

İnternet Servis SağlayıcılarGELECEK ŞİMDİyoutube
    Fiber internet binanızın altına kadar geldi. Peki ya dairelere nasıl dağıtılacak? İşte fiber optik bina sonlandırma kutuları bu işe yarıyor. Dairelerden elektrik odasına veya bina altına kadar inen OBK kablolar ile santralden binamıza kadar gelen yeraltı fiber optik kablo bu kutuda birleşiyor. Binaya kadar gelen fiber core kablo, fiber splitter yardımıyla çoklanıyor ve dairelere giden OBK Fiber kablolara dağıtılıyor. Türk Telekom ekipleri tarafından yapılan bu işlemi sizler için görüntüledik. Keyifle izlemeniz dileğiyle... Bize destek olun: https://instagram.com/ahmetrizakorkut https://instagram.com/gelecek.simdi https://twitter.com/korkutahmetriza https://www.geleceksimdi.com.tr Diğer Fiber Optik Videoları: FO Prizi - Daire İçi Fiber Optik Sonlandırma Prizleri : https://www.youtube.com/watch?v=oo37AgIDBH4 SC Hızlı Konnektör ile Fiber Optik Kablo Nasıl Sonlandırılır? (APC/UPC Konnektör) : https://www.youtube.com/watch?v=c3KiwQ-yvF0&t=37s Apartmanda Fiber İnternet Altyapısına Nasıl Geçtim? : https://www.youtube.com/watch?v=VYDJ494t6Ek&t=506s AHMET RIZA KORKUT Teknoloji Uzmanı "GELECEK ŞİMDİ" #fiber #internet #fiberoptics
    https://www.youtube.com/watch?v=EC86u3ydZ1k&t=200s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 28 Ekim 2025; 23:5:0 >

• Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt

turk telekom arza ekip yapıyor artık zaten santral den gelen fiber'e ek yapılmış bağlantı sağlanmış gerisi kurulum ekibinde bende öyle yaptılar.

Sizin dediğiniz durumda fiber obk kabloya fast konnektör takılarak yapılıyor. Ama fiber kaynak cihazı ile yapılan sonlandırma kadar sağlıklı olmayacaktır. Türk telekom genellikle paylaştığım şekilde fiber sonlandırma yapıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.