Şimdi Ara

İnternet Neden Bu Kadar Yavaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aydın'ın Didim ilçesinde yaşıyorum ve TTNET kullanıyorum, nedense herhangi bir .iso imajı indirdiğimde internet 30 KB/s kadar yavaşlıyor. Nedense son günlerde olmaya başladı ve 100MB - 300MB kadar küçük dosyalar bile yarım saatte falan iniyor. Ben bir çözüm bulamadım sizce ne yapmalıyım?

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Didim kış aylarında her ISS'in neredeyse terk ettiği bir yer. Yazın cep telefonu internet hızları uçarken (TT ve Vodafone ile 350mbps'leri çok rahat görüyordum) Ekim ayından sonra 30-50mbps'ler civarında geziyordu. xDSL hızları ciddi düşük genelde, çünkü saha dolapları çok sık yerleştirilmemiş ve saha dolabının 100m civarından sonra hızlar hissedilir şekilde düşüyor. Mesela şu anda adresime 35mbps verebiliyor TTNet. Fiber yatırımı bakır kablo olan yerlere pek uğramıyor henüz. Binamın önünde SuperOnline bina kapaklarını yerleştirmiş ancak içinde kablo yok ve ortalıkta muhatap da yok. Müşteri hizmetleri de satışa açık değil diyor. Superbox falan satmaya çalışıyorlar. İçinde kablo olmasa da kazılar yapılmış her binanın girişine dağıtım sistemi yerleştirilmiş, bari bölgeye bakan bayi ile görüşeyim diyorum. Verdikleri bayi Aydın SuperOnline bayisi ancak telefona kimse çıkmıyor. Garip bir durum. Şimdilik TurkNet ile idare ediyorum. Sağolsunlar 75mbps tanımladılar, OpenWRT kurdum modeme ve hat kalitesini düzelten offset ayarlarıyla 60mbps civarında sorunsuz internet alabiliyorum. TTNet üzerinden alsaydım zaten 75 hiç tanımlamazlardı, 30-35mbps hızlarda sürünüyor olacaktım. Umarım TurkNet Gigafiber Aydın ve ilçelerine de planlanır ve bu dertten kurtuluruz. Ancak şu anda Aydın ve ilçelerinde sıfır gigafiber var.

Hızın düşmesi sorunu engellemek için NextDNS kullanablilirsiniz. Ayrıca OpenWRT destekli bir modem alabilirseniz OpenWRT'nin ağ bazı paket yönlendirme ayarlarıyla daha stabil ağ ve internetiniz olabilir.

• İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt
    İnternet Neden Bu Kadar Yavaş?

Benim evim TTNET kabinin yanındaki binanın yanında ancak en fazla 1.7 MB/s internetim oluyor

hangi mahalledesiniz? mahalleyi bir gezintiye çıkın didimnet fiber çekebiliyor bazı binalara. didimnetin kutusu var mı yok mu bir bakın bina girişlerine eğer varsa didimnete başvurun fiber çektirin. turknete de geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. turktelekom bana 1mbit hızında adsl sunarken turknet 35mbit vdsl verebiliyordu aynı alt yapıdan. sonra didimnete başvurup fiber çektirdim 1 sene sonra telekom geldi kendi fiber çekti. ilginç işler dönüyor didimde :)

hocam didimdeysen didimnet superonline alt yapısıyla örümcek ağı gibi fiber dağıtıyor her yere hazır kablo var diyorsun bir görüş belki onlar yardımcı olur.

Daha Fazla Göster
  • oLgan kullanıcısına yanıt

Kablo yok sanırım. Sadece bina girişlerine kadar kanalları yapmışlar. Didimnet önceden havadan iletim yapıyordu. Fibere geçtilerse bir görüşeyim.

taahütsüz 1000mbps modem ücretsiz emanet şekilde fiber verebiliyorlar kabloyla, yakınlarda varsa kendi kabloları veya superonline kablosu çekebilirler. ben 1000/50 alıyorum tek sıkıntısı superonline olması.

SuperOnline olması ciddi sıkıntı gerçekten. izmir'deki evimde daha yeni kurtuldum, TurkNet Gigafiber altypısı geldi. Peki doğrudan SuperOnline üzerinden alma şansı yok mu acaba. Geçen sene baya aradım Aydın SoL bayisini bir türlü görüşemedim. Ya da Didimnet üzerinden taahhütsüz alıp TT falan fiber çekerse ona geçmek de olabilir. Vatan Caddesinde altyapıları var mı acaba?

merkeze ne kadar yakınsan olma ihtimali o kadar mümkün hocam yine de sormak lazım. ofisleri altın ekmek tarafında. binadan binaya kablo atlattırarak gidiyor didimnet. benim gözlemlediğim kadarıyla didimnet nereye gidiyorsa 1 sene dolmadan telekom da geliyor peşinden fiberle.

Didimneti'n yerini biliyorum. Çamlık mahallesine inerlerse alırım. Yarın telefonla görüşeyim. 4 hafta sonra geleceğim oraya. O zamana kadar kabloları sokağıma çekebilir misiniz diye sorarım. Evin tam karşısında kocaman bir site var. Cuma pazarının orada. Siteye getirseler biz de faydalanırız :).

• Didimnet ile görüştüm. Adresime fiber talep ettim. Ertesi gün sahadan birisi aradı. Evime yakın bölgedeki bir siteye fiber çekiyorlarmış. Şu anda evinizin önündeyiz, siteyi bitirdikten sonra bu caddeye gireceğiz dedi. En geç Nisan başına kadar işlem tamamlanmış olur diye de belirtti. Zaten bu bölgeye gelmeyi planlıyorlarmış, benim talebimle erkene almışlar. Bu arada SuperOnline ile anlaşmayı iptal etmişler. Turk Telekom üzerinden alıyoruz artık dedi.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.