Şimdi Ara

İnternet Kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
25.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aya yakın bir zamandır internette kopmalar oluyor. Belli bir zaman aralığında kopma olmuyor. İnternet bağlantısı kesildiği anda modem ve ethernette herhangi bir kesilme olmuyor.(ışık yanıp sönme vs.) Yazılımsal olarak problem vardır diye format attıp yine aynı. Sağ alt kısımda internet sekmesine sağ tıklayıp sorunu gider kısmına basıyorum yada bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Merak ettiğim sizde de aynı sorun oluşuyor mu?

Not: 1-Siplitter ile ilgili bir problem değil.
    2-Paralel hat problemi değil.
    3-Telsiz telefon problemi değil.
    4-Yazılımsal bir problem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinaa -- 19 Ekim 2010; 15:14:50 >

• Aynı sorun bende de var. 2-3 haftadır.Hatta ben de sorunu yazmak için girmiştim bölüme bunu gördüm .Ağ bağlantılarımdan onar dediğimde internet geliyor ama kullanırsam (firefox ve chrome'u) yarım saat ve 1 saat sonra tekrar gidiyor. Sonra onar diyorum tekrar geliyor. Anlamadım gitti. Uydunet kullanıyorum . Kaspersky 2011 internet security yüklü. (dün yükledim sorun yine devam etti) Ama işin en ilginç tarafı torrent veya idm ile bir download yapıyorsam ve bu esnada interneti browser ile kullanmazsam internet hiç kesilmiyor. Yani sadece web browser kullanınca oluyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nty35

Aynı sorun bende de var. 2-3 haftadır.Hatta ben de sorunu yazmak için girmiştim bölüme bunu gördüm .Ağ bağlantılarımdan onar dediğimde internet geliyor ama kullanırsam (firefox ve chrome'u) yarım saat ve 1 saat sonra tekrar gidiyor. Sonra onar diyorum tekrar geliyor. Anlamadım gitti. Uydunet kullanıyorum . Kaspersky 2011 internet security yüklü. (dün yükledim sorun yine devam etti) Ama işin en ilginç tarafı torrent veya idm ile bir download yapıyorsam ve bu esnada interneti browser ile kullanmazsam internet hiç kesilmiyor. Yani sadece web browser kullanınca oluyo...
    Bağlantınız koptuğu esnada ışıklarınızda değişme olmuyorsa, modem veya modem ve pc arasında bir problem olabilir. Ayrıca USB modemlerde bu tip sorunlar olabiliyor, ki bu da pcdeki bir soruna işaret eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Bağlantınız koptuğu esnada ışıklarınızda değişme olmuyorsa, modem veya modem ve pc arasında bir problem olabilir. Ayrıca USB modemlerde bu tip sorunlar olabiliyor, ki bu da pcdeki bir soruna işaret eder.

Usb kullanmıyorum. Tarif ettğin problem olması zor bence biligisayar modem arası bir problem olsa internete giremeyiz. Windows üzerinden işlem yapınca düzeliyor donanımsal ve yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nty1907fb

Aynı sorun bende de var. 2-3 haftadır.Hatta ben de sorunu yazmak için girmiştim bölüme bunu gördüm .Ağ bağlantılarımdan onar dediğimde internet geliyor ama kullanırsam (firefox ve chrome'u) yarım saat ve 1 saat sonra tekrar gidiyor. Sonra onar diyorum tekrar geliyor. Anlamadım gitti. Uydunet kullanıyorum . Kaspersky 2011 internet security yüklü. (dün yükledim sorun yine devam etti) Ama işin en ilginç tarafı torrent veya idm ile bir download yapıyorsam ve bu esnada interneti browser ile kullanmazsam internet hiç kesilmiyor. Yani sadece web browser kullanınca oluyo...

Yalnız olmadığımı bilmek güzel Torent ve jdown kullanıyorum bende. İnternet servis sağlayıcısının getirdiği bir sınırlama olabilir belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinaa

quote:

Usb kullanmıyorum. Tarif ettğin problem olması zor bence biligisayar modem arası bir problem olsa internete giremeyiz. Windows üzerinden işlem yapınca düzeliyor donanımsal ve yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Net paket kullanıyorsanız, bu yüzden de kesiliyor olabilir.

• quote:

Alıntıları Göster
    benimki net paket değil sanırım ama arkadaşı bilmiyorum.Daha doğrusu ben net paketi 8mbit (15 gb'den sonra 512 kbit) olan paket olarak biliyorum eğer oysa benimki ondan değil. Biraz saçma olacak ama sorun google ip engellemesiyle ilgili de olabilir belki. Google engellendğinden beridir host dosyasına bir sürü şey ekledim. Yetmedi 8.8.8.8 dns'si ile youtube'a erişim de gidince bir de youtube ip'lerini de ekledim. Belki bundan dolayı da olabilir ama biraz saçma geliyor bana da...

@aydinaa
    işletim sistemin, virus koruyucun ve internet servis sağlayıcın nedir acaba??

Benimkiler

xp sp3 (korsan)
    kaspersky internet sucurity 2011
    uydunet 1mbit limitsiz

belki de başka bir programdan da kaynaklanıyor olabilir... ortak bişey bulmamız lazım
    mesela sende firefox preloader yüklü mü??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 11 Haziran 2010; 16:28:28 >

• quote:

Sınırsız kullanıyorum.
  • quote:

benimki net paket değil sanırım ama arkadaşı bilmiyorum.Daha doğrusu ben net paketi 8mbit (15 gb'den sonra 512 kbit) olan paket olarak bilioyum eğer oysa benimki ondan değil. Biraz saçma olacak ama sorun google ip engellemesiyle ilgili de olabilir belki. Google engellendğinden beridir host dosyasına bir sürü şey ekledim. Yetmedi 8.8.8.8 dns'si ile youtube'a erişim de gidince bir de youtube ip'lerini de ekledim. Belki bundan dolayı da olabilir ama biraz saçma geliyor bana da...

@aydinaa

Benimkiler

xp sp3 (korsan)
    uydunet 1mbit limitsiz

belki de başka bir programdan da kaynaklanıyor olabilir... ortak bişey bulmamız lazım

KIS 2011 kullanıyorum. Sorun olacağını sanmıyorum . Kapatıyorum şuan gelişmeleri yazarım.

DNS değiştirmeden bahsediyorsun. Otomatik atama olarak denedim farkeden bişey olmadı. İstersen sende deneyebilirsin.

DNS: 8.8.8.8 8.8.4.4
    DNS: 4.2.2.1 4.2.2.2

• quote:

quote:

benimki net paket değil sanırım ama arkadaşı bilmiyorum.Daha doğrusu ben net paketi 8mbit (15 gb'den sonra 512 kbit) olan paket olarak bilioyum eğer oysa benimki ondan değil. Biraz saçma olacak ama sorun google ip engellemesiyle ilgili de olabilir belki. Google engellendğinden beridir host dosyasına bir sürü şey ekledim. Yetmedi 8.8.8.8 dns'si ile youtube'a erişim de gidince bir de youtube ip'lerini de ekledim. Belki bundan dolayı da olabilir ama biraz saçma geliyor bana da...

@aydinaa

Benimkiler

xp sp3 (korsan)
    uydunet 1mbit limitsiz

KIS 2011 kullanıyorum. Sorun olacağını sanmıyorum . Kapatıyorum şuan gelişmeleri yazarım.

DNS değiştirmeden bahsediyorsun. Otomatik atama olarak denedim farkeden bişey olmadı. İstersen sende deneyebilirsin.

DNS: 8.8.8.8 8.8.4.4
    DNS: 4.2.2.1 4.2.2.2

Alıntıları Göster
    evet sorun dns'den kaynaklanmıyor. ikimiz de kaspersky kullanıyoruz. Ama kaspersky buna neden olan en son ihtimal gibi geliyor... Zaten forumda bir çok arkadaş aynı şeyden dertliymiş bugünlerde. Ama benim gördüklerim uydunetli

• quote:

Orijinalden alıntı: nty35

evet sorun dns'den kaynaklanmıyor. ikimiz de kaspersky kullanıyoruz. Ama kaspersky buna neden olan en son ihtimal gibi geliyor... Zaten forumda bir çok arkadaş aynı şeyden dertliymiş bugünlerde. Ama benim gördüklerim uydunetli

Alıntıları Göster
    8 Mbite kadar 4 - 6 GB kotalı, veya limitsiz olan tüm paketler, net pakettir. Sık sık kopma sorunları oluyor bu tarifelerde.
  • quote:

8 Mbite kadar 4 - 6 GB kotalı, veya limitsiz olan tüm paketler, net pakettir. Sık sık kopma sorunları oluyor bu tarifelerde.

Darkneess teşşekürler yardımcı olmaya çalışıyorsun ama bizimki sınırsız, yeni tarifeli yüksek hızlı olanlar değil. 1024 sınırsız kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinaa -- 11 Haziran 2010; 17:15:34 >
  • quote:

KIS kapalı kopma yaşamadım ilerleyen saatlerde tekrar yazarım.
  • quote:

quote:

KIS kapalı kopma yaşamadım ilerleyen saatlerde tekrar yazarım.

Alıntıları Göster
    Benim modemde ışıkları normal ama bir sorun var ve bulunamıyor ? Servisi çağırdık merkez 'den de baktılar sadece pc den dediler

• quote:

Orijinalden alıntı: BazarAritizi

Benim modemde ışıkları normal ama bir sorun var ve bulunamıyor ? Servisi çağırdık merkez 'den de baktılar sadece pc den dediler

Belirli kişilerde sorun var. TTnet ile iligli olduğunu düşünüyorum. KIS kapalı olduğu halde yine kopmalar yaşıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BazarAritizi

Belirli kişilerde sorun var. TTnet ile iligli olduğunu düşünüyorum. KIS kapalı olduğu halde yine kopmalar yaşıyorum.

Alıntıları Göster
    Bugün eve teknik servis geldi. Adamla muhabbet ettik bayağı. O da kabul etti aslında. Sorun onlardan kaynaklanıyor ama merkez kabul etmiyor. Ne biçim iştir anlamadım. Yani sorun benim pc'den kaynaklanıyor diye kayıt ettiler ama adam bana dedi yani son günlerde çokça şikayet alıyoruz kesilmelerle ilgili diye. Fakat gelin görün ki uydunet yani turksat bunu kabul etmiyor...

• bende aynı sorunu yaşıyorum ama en az bir gün süresince emule veya torrent açık kalınca modem i yeniden başlatmadan internet geri gelmiyor ttnet kasıtlı olarak yapıyor belli bir GB ı geçince olabilir özellikle birşey download etmesemde upload olsun diye açık bırakınca oluyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 14 Haziran 2010; 23:36:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxi909

bende aynı sorunu yaşıyorum ama en az bir gün süresince emule veya torrent açık kalınca modem i yeniden başlatmadan internet geri gelmiyor ttnet kasıtlı olarak yapıyor belli bir GB ı geçince olabilir özellikle birşey download etmesemde upload olsun diye açık bırakınca oluyor....
    BENDE DE AYNI ŞEY BENDE KASPERSKY KULLANIYOM YUKARDA BELIRTMISSINIZ AMA ONDAN OLABILECEGINI DÜŞÜNMÜYORUM GECE GÜNDÜZ TTNET TE ETMEDİGİM KFR KALMADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 16 Haziran 2010; 19:10:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

BENDE DE AYNI ŞEY BENDE KASPERSKY KULLANIYOM YUKARDA BELIRTMISSINIZ AMA ONDAN OLABILECEGINI DÜŞÜNMÜYORUM GECE GÜNDÜZ TTNET TE ETMEDİGİM KFR KALMADI

Alıntıları Göster
    herhangi bi şekilde, ne bağlantılarda ne pc de sorun var, interneti engelleyecek bi programda yok, anti virüs vb. ama genede kopuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Bu mesaj silindi.
    gorende ttnetı bişi zannetcek her yerde internet var diyolar internet hızı bir anda 8 cıkartıyolar boyle sacma iş mi olur nası yapıyorlar 1 yıl içinde bunların altyapısını
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.