Şimdi Ara

İnternet Kafelerdeki Static IP Olayı - Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kolay gelsin, bir arkadaşımın başında şöyle bir sorun var; internet kafe işletiyor ve internet kafesinde 3 tane sabit ip kullanıyor, sanırım hotspot gibi programlarla bu ipleri değiştirebiliyorlar, sorun şu; internet kafede bir bilgisayardan biri internet üzerinden bir kişiye hakaret etmiş ve ip adresinden arkadaşımı bulmuşlar internet kafeden yapıldığı için hakaret. Arkadaşım kendini nasıl savunacak avukat bu işi bilmiyor teknik olarak. Sorum şu; bilgisayarlardaki sabit IP'lerin bilgisayara oturan kişi tarafından değiştirilmesi mümkün mü ve bilgisayarlarda statik ip olsa bile her bilgisayarın kendi ip adresi olmuyor mu, bu konuda acil bilgi verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

• Her bilgisayarin kendi lokal IP adresi olur ama internete cikis IP'si kafenin static IP adresi olacaktir. Buna ragmen, eger isterse herhangi bir bilgisayar kendi internete cikis IP adresini degistirebilir VPN, proxy vs kullanarak. Arkadasinin nasil savunma yapacagi avukatin bilmesi gereken bir is. Ancak teknik olarak onlarca bilgisayar tek bir IP adresinden internete acilabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkürler, yani doğru mu anladım değilse lütfen düzeltin; internet kafenin 3 tane sabit IP'si var, lokal bilgisayarlar bu sabit IP'lerden internete yayılıyor, yani ancak lokal ipden log kayıtlarından hakareti yapan kişi tespit edilebilir, son olarak internet sağlayıcı firma bu sabit IP'leri internet kafenin izni olmadan ve haberi olmadan değiştirebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailbal20 -- 15 Mart 2018; 10:27:10 >
  • ismailbal20 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konu ile alakali avukatlik burolarina gidin bir bilirkisi isteyin. Kamera sistemleri varsa arkadasin yirtar yani onun yapmadigi tespit edilmis olur. Korkulacak birsey olmaz umarim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailbal20

cevap için teşekkürler, yani doğru mu anladım değilse lütfen düzeltin; internet kafenin 3 tane sabit IP'si var, lokal bilgisayarlar bu sabit IP'lerden internete yayılıyor, yani ancak lokal ipden log kayıtlarından hakareti yapan kişi tespit edilebilir, son olarak internet sağlayıcı firma bu sabit IP'leri internet kafenin izni olmadan ve haberi olmadan değiştirebilir mi ?

Lokal kayitlardan, hakareti yapan kisi tespit edilebilir de, edilmeyebilir de. Bu ne tur bir kayit sistemi kullanildigina gore degisir. Her modem bu verileri standart olarak saklamaz. Ancak ilgili tarih bilindigi icin, o tarihteki kayitlardan ( kamera, musteri bilgisi vs ) bir ihtimal bir seylere ulasilabilir. Yasayi tam bilmedigim icin net konusamiyorum, bu isi en iyi bilisim avukatlari bilir. Internet kafe sahibi, isletmesindeki her insanin soyledigi her seyden sorumlu tutulmamalidir diye dusunuyorum. Yani ben insanlara mikrofon dagittim diye, soyledikleri her seyden sorumlu olmamaliyim. Ama dedigim gibi proseduru en iyi bilisim avukatlari bilir.

Evet, internet saglayici firmalar statik IP leri zaman zaman degistirme haklarini sakli tutarlar. Fakat bununla ilintili bir durum oldugunu dusunmuyorum ben meselenin. Eger yapilan hakaret, o sirada internet kafeye atanmis bir IP den gerceklesmis ise bir savunma yapmasi gerekir muhtemelen.

• Peki bir şey sorabilir miyim acaba? Hakaret tam olarak nereden edilmiş twitter, facebook gibi bir yerden mi? Eğer öyleyse hakareti eden o profilin (twitter, facebook artık her neyse) başka zamanlara ait ip adresleri bulunup yer tespiti yapılabilir belki eğer o kişi aynı profil hesabını daha önce veya sonrasında başka ortamda da kullandıysa. Tabi böyle bir şey mümkün mü net emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 18 Mart 2018; 5:16:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mirc 'te IP gizlemek nasıl olur ?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.