Şimdi Ara

İnternet Kafe Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, aklımda bir internet kafe kurma düşüncesi var. Bunun için bir araştırma yapıyorum. Üniversite yakınında olucak ve alternatifi yok. Müşteri sıkıntısı olacağını düşünmüyorum bu yüzden.

2 tip sistem kuracağım.
    Birisi iş amaçlı ve oyunları düşük ayarlarda rahatlıkla oynatacak bir sistem olacak. Diğeri de 1080p 60hz hedefli olacak.
    Bunlara ilerleyen zamanlarda bir 5+5 turnuva salonu da eklemeyi düşünüyorum.

Daha önce hiç bu işlere girmedim ve giren bir tanıdığım da yok. Bilenlerinizden fikir almak istiyorum.

-25 pc için ideal dükkan boyutu nedir?
    -Bilgisayar önerileriniz? (Üstte bahsettiğim 2 tip pc 1030 ve 1050ti/1060 ikilisi ile oluşturmayı düşünüyorum. 60hz olacağından işlemci tercihim ryzenden yana olabilir.
    Turnuva salonunu kendim elit bir şekilde ayarlayacağım.)
    -Bu işin yasal zorunlulukları nedir?
    -İşin sadece teknik kısmındaki masraf ne kadar olur? (Bilgisayar-server-güvenlik kamerası vb)

İşi bilen arkadaşlar yorum atmayı esirgemez ise sevinirim. İyi forumlar

• Bu zaman da int kafe açıp tutturmak çok çok zor bir iş. 25 makine 1030 + 1050 Ti üzerine bile kurulsa ortalama 90.000 TL demek + bunun çevre bileşenleri, masası, monitörü, dükkanı, dükkan açmak için gereken evraklar, masraflar rahat rahat cebinden 120-130 bin TL çıkar ve tüm bu masrafların sonucu sadece 1050 Ti lı düşük seviye bir kafe kurabilirsin şuan piyasada tutan ve artık adı int kafe değil de Game Center olan kafelerin %90 ı 300.000 TL üzeri bütçeyle girdiler bu işe öyle 1030/1050 Ti lı bir kafe kurayım 25 makine atayım para kazanayım devri bitti artık yaptığınız masraflarla birlikte 2-3 aya dükkanı kapatır borcunu ödersiniz
  • Bu zaman da int kafe açıp tutturmak çok çok zor bir iş. 25 makine 1030 + 1050 Ti üzerine bile kurulsa ortalama 90.000 TL demek + bunun çevre bileşenleri, masası, monitörü, dükkanı, dükkan açmak için gereken evraklar, masraflar rahat rahat cebinden 120-130 bin TL çıkar ve tüm bu masrafların sonucu sadece 1050 Ti lı düşük seviye bir kafe kurabilirsin şuan piyasada tutan ve artık adı int kafe değil de Game Center olan kafelerin %90 ı 300.000 TL üzeri bütçeyle girdiler bu işe öyle 1030/1050 Ti lı bir kafe kurayım 25 makine atayım para kazanayım devri bitti artık yaptığınız masraflarla birlikte 2-3 aya dükkanı kapatır borcunu ödersiniz
  • Bilmediğiniz bir işe girişip batmak kadar güzel bir duygu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

Bu zaman da int kafe açıp tutturmak çok çok zor bir iş. 25 makine 1030 + 1050 Ti üzerine bile kurulsa ortalama 90.000 TL demek + bunun çevre bileşenleri, masası, monitörü, dükkanı, dükkan açmak için gereken evraklar, masraflar rahat rahat cebinden 120-130 bin TL çıkar ve tüm bu masrafların sonucu sadece 1050 Ti lı düşük seviye bir kafe kurabilirsin şuan piyasada tutan ve artık adı int kafe değil de Game Center olan kafelerin %90 ı 300.000 TL üzeri bütçeyle girdiler bu işe öyle 1030/1050 Ti lı bir kafe kurayım 25 makine atayım para kazanayım devri bitti artık yaptığınız masraflarla birlikte 2-3 aya dükkanı kapatır borcunu ödersiniz

Hocam tutma olarak cidden sıkıntı çıkacağını sanmıyorum, dediğim gibi bölgede alternatif yok ve heryer üniversite öğrencisi ve bilgisayar sıkıntısı çekiyorlar. 3-4km2 lik alanda ortada sadece bir tane ps salonu var. Dükkan da yatırım için satın alınacak amaç onu değerlendirmekti aslında zaten.

Sadece içeriye harcanacak yaklaşık 100 bin bütçem mevcut, fazla karamsar gördüm sizi. Ben batması için pek sebep görmüyorum. Daha detay verirseniz sevinirim. Tahmini bilgisayar masraflarım da öyle ahım şahım çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 25 Şubat 2018; 17:0:52 >

• Şu an cafe kurmak için en kötü zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam ön araştırma yapıyorum zaten, uygulamaya geçmesi en az 2-3 ay. Dediğim gibi yatırım amaçlı alınacak bir dükkanı değerlendirmek konu.

Ryzen 1300x + 1050ti sistemi tüm çevre ekipmanlarıyla masa vb dahil max.3500tl ye mal oluyor.
    3500x20 masa 70.000 tl. Ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 25 Şubat 2018; 17:21:20 >
  • üniversitedeyken internet kafelerden çıkmayan ben, şuan üniversite öğrencisi olsam internet kafeye gidermiyim? hayır gitmem.
    nedenine gelirsek artık herkesin cebinde hem telefon hem bilgisayar var. ceptelefonu yetersiz gelldiği vakit gider tablet alırım.
    internet cafeye gidecek tipler oyun bağımlısı kişiler olacaktır ki bu kişiler öyle düşük donanımlı bilgisayarlarda oyun oynamayı da sevmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu devirde internet cafe devri kalmadı 100.000 bütçe ayıracaksın bu paranın aylık faiz getirisi 750 TL dükkan kirası da 1000 desek elektrik masrafı da 350 (salladım daha çok ve az çıkabilir) olsa 2100 TL yapar eleman çalıştırma durumu olursa part time vs 500 versen 2600 TL yapar oda daha yazmadığım masraflar da var sigorta, vergi bakım onarım, ısıtma-soğutma,...

Kısaca ben bu işten en az 8000 kazanırım diyorsan ( saati 2 tl olsa en 4000 saat gir yoksa sakın ola bulaşma )
  • yerinde olsam ps cafe açarım. ps4 prolu 4klı kafe açarsın, havan olur herkes sana gelir. ps4 pro + 4k tv max 4000 tl tutar adet başına. 15 tane atsan 60 bin lira
  • Ümraniyede gtx 1060 olan kafe var deli gibi. Yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yapılabilir ama sistem kalitesini biraz daha yükseltin
  • makinalar iyiyse iş yapar. Her zaman oyunculara yönelik olmalı.
  • https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-tm-3-1300x-3-5ghz-gtx1060-3gb-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html

normal oyuncular için bundan alıyorsun hiç ugraşmadan tak kullan hesabı

https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-tm-5-1600-rx580-gts-8gb-8gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html

elite lerede bundan da alabilirsin sadece üstüne bir adet 8 gb ram eklenebilir her iki sistemede

eger bölgede int kafe filan yoksa bence aç çünkü illaki müsterisi gelir

elitlerede freesync 24 inç monitör alırsın

olur biter

• Hocam ismi ne bir uğrayayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2200g Apulu sistem kurman harika olur

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş hocam şuan yapacak olsam alabilirdim. Fikir almak için açtım konuyu. Bakalım hayırlısıyla dükkan işi hallolsun da
  • Yok zaten bende tavsiye olsun diye attım yanı aklında bulunsun diye attım

Dükkan işi de elbet halledilir bence senin Üniversitesi nin çevresini ve üniversiteyi incelemen gerekiyor misal herkesde laptop varsa senin oraya dükkan açman olmaz

Simdi elinde gaming laptop olanda cafeye gelmez diye düşünüyorum

• Bence bir internet kafe için

g4560 veya x4 950

h110 veya a320

gtx 1050 2gb veya rx 460~560 2gb

8gb ram

en dandiginden kasa

psu konusunda aktif pfcli mumkunse 80+ gold pahaliya geliyorsa 80+ bronze bir psu olabilir

ekran kartinda amd tarafini ucuza denk getirirseniz freesync monitor alirsiniz 21.5 gtx 1050yi ucuza getirirseniz yine standart 1080p 60hz 1ms 21.5 monitor alirsiniz 400-500tlye. Monitor dahil 2.500-2.600gibi bir fiyata gelir pcler. modern oyunlarda 1080p aa kapali high presette 30fps civari gezinir. Bence bir internet kafe için gayet yeterli bir oyuncu pc olur. Cs go da bf1 de pubg de bu bilgisayarlarda oynanir. kolay gelsin.

• bende efnasım hocam zor işler ama diyim size düz mantık anlatayım
    1 senelik kira cebinde olcak.
    ne kadar maliyet tutar senin tercihine baglı.
    bu işte az gücle cok yetenege bakcaksın.
    genelde cafelerde core 2 duo bile kullanırlar yada eski intel işlemciler dual core i serilerini alıp uygun anakartlarla kombine ederler. bu ilk başta maliyeti düşürür 2.el parça kullanırlar yani.
    0 kurarsan bence tabiki müşterilerini ayırırsın yada sana şöyle diyim her masayı aynıda yapabilirsin. belki gerekebilir müşteririni bekletmeni önermem bi işten para kazanacaksan yapacaksın yani.bizim sektörde makinalar 30 40 50 100 1500 bin civarıdır bizim makına 70 binlik yani öyle söyleyim.
    müşterini ilk başta ikna edip oem windowsla teknik destek verebilirsin bilmiyorum 6 lı paketler nasıl çalışıyor.bilgisayarların cogu recoverydir. bunu bilmen gerekiyor.
    fix olarak.

birde kafelerde server sistemi varmış tutulmadan araştırmak lazm. yada hdd olarak yapıcaksınız.
    ryzen 1200 her sisteme 1050ti öneririm. icabında cok kişi gelir kötü masayı vermek zorunda kalmazsın. herkes memnun olur. teknobiyotikden falan pazarlık yaparsın sanırım.monitörü dikkatli seç ama tnler ve ipsler arasında seçimini iyi yap.ben anlamıyorum o işten.tepkime süreleri falan var.
    ortalama 3000 lira monitör dahil 75 bin gider.80 85 bine sistem hazır.

• 1030 sistem için g4560+h110m+2x4 ddr4 2400
    1050 ti sistem için 1300x+b350m+2x8 ddr4 3000/3200
    internet kafe için en tutarlı sistemler bunlar olur kanaatimce.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.