Şimdi Ara

İnternet Kafe Kurmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kafedeki pc için ssd ye gerek yok bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre.Sefer kullanıcısına yanıt
    Hocam gezegen ya da eksen di adı. Gtx 1060 vardı ama klavye mouse kulaklıklar steelseries di monitör de 4k’ydı belki ondan dolayı iş yapıyordur bilemiycem

• Elin çocuğunu kafede tutmak için cazibenizin olması gerekli. Bir ekran, bir fark yaratmanız gerekiyor. Bu iş artık çok ayağa düştü; okul zamanı çocukları kafelerden gelip almak gibi işgüzarlıklar türedi. Kalıcı müşteri değil bunlar, şayet öyleler ise hiç 1050-1060 ile masraf yapmaya değmeyeceğini düşünüyorum bu aimbot kitleye.
  • GT 1030 ile toplayacağınıza Ryzen 2200G APU'larla toplayın derim. 1030'dan %10-15 civarı daha düşük performanslı ancak 1030 ile neredeyse aynı fiyata hem ekran kartına hem de işlemciye sahip.
  • İntelin yeni pentium gold serisi cıkacak onu alırsanız 2 çekirdek 4 izlek yanınada GTX1050. Yeter.
  • Fikirler için sağolun, şuan olumlu bakıyorum bu işe bütçemi arttırmak iyi olur gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi kardeşim 100 bin tl ile 25 bilgisayar ortalama 1 birgisayar için ayırdıgınücret 4 bin lira _? demi peki 4 bine hadi kasayı aldın diyelim ortahalli bişey ekranı nasıl alcan maus klavye kulaklık sandalye sonra masalar açılış için harcanacak ücret felan olmaz bu iş senin para 10 bilgisayar için mantıklı güzel kardeşim. bende bu fikre kapıldım 20 bilgisayarlık açayım dedim hesaplama yaptım ortala 1 masa sandalye maus kulaklık klavye kasa ekran 7_8 bin arasına anca kurtarıyor oda seni idare eder bu şekil araştırmanı yap dandik birşey açma paran boşa gitmesin
  • Benimde aklımda kurmak var eğer bir şekilde parayı toplayabilirsem. Mestafa'nın dediği gibi öyle 4k'ya falan kasayı unut, eğer küçük çocuklara yönelik bir cafe kuruyorsan o başka o zaman çok iyi donanıma ihtiyacın olmaz. Ama gerçek oyuncu kitlesini çekmek istiyorsan o zaman gerçekten sağlam bilgisayarlar koyman lazım. Az önce kasayı topladım herşeyiyle birlikte klavye mouse ekran kulaklık vs dahil (sadece masa ve sandalye hariç) kasanın tanesi 10k. Belki ben çok uçuk toplamışımdır(evdeki sistemimin çok benzerini topladım) ama bir gaming cafe açacak olsam herhalde bu makinelerden koyardım kesinlikle. Kısacası 20 makine için 200k+masa sandalye+dükkan giderleri ve diğer ıvız zıvır. İş kasaya gelince onu az çok biliyorum da bu masa sandalye ve dükkan işlerine ne kadar gider sizce?
  • Hocam konu taze sayılacak durumda olduğu için yazma gereksinimi duydum.
    En ince detayına kadar yazıp bilgilendirme artı fikir desteği olacak arkadaşlara yol açmak isterim.
    1. olarak artık gaming pc dediğimiz olaylar çok pahalıya kaçmayan sistemler olmaya başladılar.
    İtopyadan 6 bin tl civarına ciddi performanslı VIP diyebileceğin monitör klavye mouse kulaklık ve kasa çıkıyor. ve bu makinelerden 5 tane aldığımızı düşünelim
    1. mailyetimiz 30bin ile 33bin tl arası

2. olarak aynı şekilde itopyadan toplayacağın ya da vatanın kdv indirimi zamanında toplayacağımız ortaya yakın gaming pc ler. bu 2 pc özelliklerini aşşağıda bildiricem.
    bu cihazların ortalama tam maliyeti aksesuarları ile birlikte 3 bin tl.
    yani 5 vip 20 standart gaming makine ile maliyet 90 küsür bin gibi bir para yapıyor.
    tabela- iç giydirme-sandalye-masa-ana makine ve abonelikler yaklaşık 12 bin tl civarı yapacak.
    5bin tl ruhsat ve oda kayıtları 5bin civarı desek 12 bin tl.
    24+90=114 tl gibi bir fiyata kaba taslak ufak tefek eksiği kalan dükkan maaliyetimiz var.
    70 metre kare sokak içinde bir dükkanın ortalama kirası 1500-2000 tl arası. emlakçı ile bulursan 2 kat maliyetten 3500tl sayıyorum. temizlik malzemeleri - senin oturacağın masa yazar kasa buz dolabı ve içini doldurma maaliyetleri olarak 8 bin yazıyorum.
    3500+8000=11500
    114000+11500=129bin tl.
    eksiğiyle fazlasıyla ortasını bulabileceğin bir fiyat aralığı.
    5 tane gaming makinemiz ryzen 5- 580 ya da 590 ekran kartı. 16 gb ram ışıklı kasa- oyuncu koltğu-144hz monitör- orta düzey markalı klavye mouse ve kulaklık
    20 tane ryzen 3 işlemci - 560-550-570 serisi 4gb olmak kaydıyla ekran kartı- 8gb ram- rgb olmayan tek renk camlı kasa- 200tl lik demir ayaklı sabit ofis bekleme koltukları ve ortalama fiyatları 100 tl olan aksesuarlar.
    ben kendim şuan araştırma aşamasındayım.
    İşin gelir kısmını soracak olursan yaptığım işten ötürü mahallemdeki 3 internet kafeyi de ben topladım.
    çok basit matematik hesabına bakıyor.

5 adet vip makinenin türkiye şartlarında ortalama saatlik ücreti 4 tl.
    5 adet makinemiz bize saatde 20 tl bırakıyor. 17 saat açık kalan bir internet kafede 5 adet vip makine maximum 17*20 tl den 340 tl maximum para bırakır.
    20 adet standart makinelerimizin türkiye genelinde saatlik ücretleri 2 tl. 20 makine saatde 40 tl bırakır.17 saat açık kalan bir internet kafede gelir bu makinelerden maximum düzeyde 680 tl olacaktır.
    340+680=1020
    ben kötümser davranarak bu gelirimiz %40nın olmadığını, yani genel olarak cafemizin 17 saatde %60lık bir performans ile çalıştığını varsayar isem bize 612TL gibi bir para bırakmakta günlük.
    bunun dolaptan alınan içecek-çıktı gibi ekstaralarını saymıyorum.
    dolapta 2tlye alınan kola 3tlden 35kuruşa alınan limonata 1 tlden satılır. iyi geliri vardır. çıktı maaliyeti yoktur en düşük 1tlye çıkartılır.
    işin keyifli yanları ise legal turnuvalar. LoL'ün sitesine başvurarak yaptığımız orjinal turnuva olayına bakalım.
    turnuva katılım ücretleri ortalama 10tl diyelim. 8 takım ortalamamız olsa. 5*10=50 takım başı ücret 50 tl.
    8 takım * 50 tl dersek 400 tl gibi bir para saadece sabah yapacağımız maaliyeti olmayan ve gideri riot games e ait olan turnuvalar. haftada 1 kere yapıyoruz ayda 4 kere.
    4*400 = 1600 tl sadece turnuvalardan kemiksiz gelirimiz var.
    daha aklıma gelmeyen birşeyler vardır yazı çok uzun oldu sorarsanız aktarırım.
    bende düşünme aşamasındayım.
    çevremde konuştuğum internet cafeciler ve içinde çalışan arkadaşlarımın ilettiği şudur ki
    1.senesini doldurmuş 35 makineli 10 vip li bir inernet kafe günlük 1200 tl den aşşağı kazanmıyor. haberiniz olsun

• cagatayunverdi kullanıcısına yanıt
    200 bin tl varsa girilir bu işe karlı gerçekten.

Bizim burada vip isimli bir cafe var. Bende bir şey var zannediyordum bi baktım ufacık 17 inç mi 19 inç mi ne ekranlar var ve tabiki 60 hz. Ve yaz akşamı saat 10 fulle yakındı mekan 30 masa vardı. Yalnız adam ufacık dükkana 30 masayı sığdırmış ya içten tebrik ettim

• Zamanında para vuranlar iyi vurdu bu işten 2006 - 20013 arası
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Kafe sahibide gerçek bir siyonistmiş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.