Şimdi Ara

İNTERNET KAFE AÇMAK (CİDDİ KONU) =>OYUN SALONU AÇTIM=>>> İNTERNET KAFEYE DÖNDÜM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
11.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle 1080P gerekli değil nereden biliyorum gittiğim kafelerin çoğunda 900P, 768P gibi çağdışı çözünürlükler vardı kimse de "ulan bu 1080P değil" demiyordu. Sana tavsiyem 1366x768p sistem toplaman, maliyetleri de inanılmaz düşürür. Dediğin kitle suriyelilermiş zaten, hiçbirinin çözünürlük takıntısı olmaz. Herkesi DH üstadı belleme çoğu kişi ekrana görüntü gelsin yeter kafasında.



    İnternet kafelerin fix oyunları CS,LOL ve Wolfteam'dır, GTA, COD gibi klasikleri biliyorsundur zaten. İnternette internet kafeler için oyun dolu paketler var link vermek yasak malum. Bir de her internet kafede gördüğüm flaah oyunlar var. Bilmediğim bir sebepten dolayı gitttiğim yerlerde Metin2 yüklü değildi, yasak mı bilmiyorum. Güncel oyunların bulunması avantajdır ama kimse neden bilgisayarda COD BO4 yok diye ağlamaz.



    Sistemi kesinlikle Windows 7 olarak kur, Win10 çok uğraştırır (illa W10 diyorsan LTSB denilen bir hafif sürümü var ona bak derim). Sistemi kurduktan ve tüm herşeyi hazır ettikten sonra sistem imajı al böylece olası bir harddisk bozulmasl durumuna karşı (Deepfreeze olduğu sürece en kral virüs gelse avcunu yalar o yüzden formatlık durum çıkmaz sanırım) yeni harddiske o sistem imajını kurarsın. Deepfreeze'i güncellemeyi unutma zira zamanında benim yaptığım gibi trollün biri bir takım programlar ile eski versiyonları devre dışı bırakabilir.



    Çevre birimleri konusunda yok gamingmiş yok 3000 dpi imiş kimse umursamaz sıradan bir klavye ile eli rahatsız etmeyen bir fare yeterlidir. Everest bu konuda yardımcı olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C4CF452C5

    Bu mesaj silindi.
    Hocam en uygunu g4400 ama g4650 ile x950 kıyaslama testlerinde x950 daha başarılı görünüyorm hemde daha anakart+işlemci toplamı daha ucuza geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolyordam35

    b350 anakart

    2200g islemci

    2x4gb 2666mhz ram

    kasa (herhangi bir kasa 2. El en ucuzundan)

    400w %80 verimlilik sertifikasina sahip aktif pfc psu

    21.5 inc 1ms monitor

    en ucuzundan gaming klavye mouse kulaklik mousepad



    size yaklasik 2.5k ya mâl olur ve gelen tum adamlar butun oyunlari 1280x720 30fps de oynar. apu kullandiginiz icin elektrik konusunda da sizi cok uzmez.
    Hocam pubg, bf1 gibi oyunlar için yeter mi bu sistem? Online oyunlar oynanacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Hocam en uygunu g4400 ama g4650 ile x950 kıyaslama testlerinde x950 daha başarılı görünüyorm hemde daha anakart+işlemci toplamı daha ucuza geliyor.

    Alıntıları Göster
    x950 al bence ilerde ryzen upgrade yaparsin yoluna devam edersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/NUZ0MCu-PLQ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 cekirdekli pentium ile olmayacağının farkına vardım hocam bf1 gibi oyunlarda ciddi sıkıntı uyarınız ıcin tesekkkur ederim
  • Malatyada geçtiğimiz yaz pubg oynamak için bir kafe buldum. Saati 4 ya da 5tl idi. Pclerin özellikleri 6 tanesinde msi 27inc curved monitör diğer 6pc de 27inc 144hz asus monitör vardı. Sistem özelliklerine baktım göz attım öyle bi intel i5 7500 16gb ram ve gtx 1080 ekran kartları vardı. Bu makinalarda oynamak için bildiğin sıra bekleyenler vardı. 8 saat oynayıp 30-40tl verdiğimi hatırlıyorum.

    Yanisi yapılacaksa ilk etapta 10-15pc olsun sistem özellikleri çok iyi olsun oynayan oyundan zevk alsın bağlansın pclere. Bu şekilde başlanabilir işe. Sonra 10pc daha ilave edersin. Kafe bağlantısı iyi olur stream yapacaklar yapmak isteyenler gelir. Mesela adekste stream pclerin saati 12tl. Para kazanmak mümkün ama iyi pclerle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000-2500 tl bütçe ile en düşük ayarlarda bile pubg fortnite'da sabit 60 fps alamazsın. Ekipmanların da güzel değilse millet daha fazla para verir daha güzel sistem olan internet kafeye gider. Daha fazla bütçe gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rx 570 ler 1000 tl seviyelerine kadar geldi ve 1050 ti dan daha iyi. işlemciyi ryzen 3 serisi ya da i3 8100 alırsan rx 570 ile keyifli bir oyun sunabilirsin o zaman müşteri bir daha gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlama amacım yermek falan değil ama o kuracağın sistemli bilgisayarların olduğu internet kafeye ben gitmem.

    Şimdi herkesin elinde internete erişebileceği bir cihaz var.

    Son yıllarda oyunların popülerleşmesiyle, yeni oyunlarında sağlam sistemler istemesiyle akabinde ülkemizin dolar bazında ekonomik koşullarının kötü olmasıyla insanlar tekrar internet kafelere yönelmeye başladılar.

    Seninki gibi sistemlerin olduğu kafeye ben şahsen uğramam. Örneğin PUBG oynayacağım gidip 20 fps de oynayacağım kafe yerine en az 60-70 fps oyun oynatan kafeyi tercih ederim.

    60 bin liranı çöpe atma. İnternet kafecilik devri bitti. Şu an ayakta kalabilen kafeler veyahut işleyen kafelerin hepsinde jilet gibi canavar sistemlerinin olduğu kafeler.

    60 bin bütceylede büyük ölçekli kafe açılmaz. 10 pc topar yürürsün. Her ay 1 pc daha kurar kafeyi büyütürsün. Başka türlü imkanı yok.




  • Hocam dolar böyleyken o fiyata çok zor yani sistem iş yapmaz millet oyun oynayacak pubg lol csgo bunlar için iyi bilgisayarlar gerekiyor dolar sıkıntı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar sistem için



    İşlemci x4 950

    Ekran kartı rx 570

    Ram 8 gb 2400



    Yeterli gelir mi peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Oyun oynatması amaçlanmayan pc' ler için ryzen 3 2200g + 8gb 2400 mhz ram yeterli. Ekran kartına gerek yok. Oyun oynatacak pc ler için ryzen 1600 + b350 anakart + 16gb 3000+ mhz ram + gtx 1050 ti veya mümkünse rx 570 olabilir. Bunlardan daha aşağı parçalarla kuracaksanız kurmayın daha iyi bence. Söylediğiniz ekran kartı olur ama o işlemci ve ramle oyun sistemi kurulmaz. Onun dışında bu sistemler her gün uzun süreler açık kalacak sistemler. Bu sistemleri dandirik güç kaynaklarına emanet etmek de olmaz. Düzgün güç kaynakları da öyle ucuz olmuyor. Kafadan minimum 400 lira da ona gider. Yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi adamakıllı toplandığı sürece anca 10 sistem çıkar o paraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Kasım 2018; 20:37:23 >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Nerde oturuyorsunuz 1-2 km civarinda ortalama kac nufus vardir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Hocam 8gb dan fazla ram isteyen oyun var mı? Yada kaç tane var? Bilmedigimden soruyorum. 1 tane 32 gb ramlı pc olacak o da server. Geri kalanda 8gb iş görmez mi yani?
    Birde işlemci icin 2. El alabilirim piyasadaki tüm ryzenleri toplarlayıp kalanlara x950 alırım. Bu da seçenek.
    İslemci ve ram kolay bozulmayan parçaları da 2. El alabilirim. Sıfır İşlemciye fazladan verilecek paraya acıyorum açıkçası.
  • adab-ı_erkan A kullanıcısına yanıt
    Kayseri ili kocasinan ilçesi sahabiye mahallesinde oturuyorum hocam. Kafeyi ya hatay/antakya yada kayseri/sahabiyede açmayı planlıyorum. Çarşamba günü antakyadan dükkan bakmaya gideceğim. Mahallede iğne atsan yere düşmez nisbeden ara sokak gibi bir yer olacak dükkan yeri fakat nufus kaldırımda üst üste yürüyor. Birde teknik meslek lisesi, 2 de kız meslek lisesi bulunuyor yakın civarda.
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Özellikle son 2017 den beri çıkan oyunlar 8gb ı rahatlıkla aşmaya başladılar. Zaten oyunların sistem gereksinimlerinde artık 12gb ram görmeye başladık. Kasalar güncel oyunları açacaksa 16gb ram şart. Ha ileride takarız şimdilik idare etsin diyorsanız biraz zorlama olur ama yapabilirsiniz. Ama güncel oyunlarda donmalar olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Kasım 2018; 22:31:56 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Yav ben senin bu 60 fps 144 fps olayına gülüyorum uzaktan bakanda bir cacık biliyorsun sanacak bir sen iki tusubasa üçüncüyüde sora açıklarım ama tusubasa birincide olabilir yok yok o birinci sen ikincisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    hocam bende söyle bir akıl veriyim al sana masrafı az işi çok ps4 sat yani bir nevi spotçuluk yap maglum ülkede ps4 oyunları ateş pahası kutulu oyun satarsın asıl para burda adam senin oyununu takaslamak için bile para istiyor en düsük 25 tl 2.el oyun ayrıca kutulu ve ps4 satısıda yaparsın zaten tekloloji marketlerinde fiyatalr ucuk sende aldıgın para neyse karını koyar satarsın hatta işlemli ps4 de satarsın geçer gider

    int kafe filan hikaye artık herkesin evinde iyi kötü pc var maglum ülkede elektrik su ateş pahası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 12 Kasım 2018; 0:44:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.