Şimdi Ara

internet ipisinden index sayfasının açılmasını yapabilecek bir babayiğit var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki ağ ve sunucu problemimi teamviewer üzerinden bağlanıp yapabilen arkadaşa güzel bir sürprizim olacaktır. sorun çok basit bir şey belki ama ben bir türlü çözemedim.

Bilgisayarımda yaklaşık 5 senedir apache server kuruluydu, yerel ağda tarayıcıya 127.0.0.1 ya da localhost yazınca index sayfası açılıyor, uzak ağlarda ise bilgisayarın internet ipisini yazınca sayfa açılıyordu ancak bugün farkettim, sunucu yerel ağda çalışıyor ancak uzak ağlarda artık çalışmıyor. kaldırdım, kurdum, format attım, modeme komple tekrar reset attım, ayarlarını yeniden yaptım, ne yaptıysam düzeltemedim. 2 farklı bilgisayar ve 2 farklı modemlede denememe rağmen bir türlü olmadı. basit bir şeyleri eksik yapıyorum ama nedir bir türlü çözemedim. konuya hakim, ddns tecrübesi olan, daha önce bilgisayarına server kurup, modemde 80 portunu açarak web yayınlamış arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 7 Ocak 2017; 9:33:20 >

• CGN ye girmiş olabilirsiniz

modem arayüzündeki ip ile whatsmyip.com daki ip çakışmıyor ise CGN desiniz demektir

Sorunu çözmek için servis sağlayıcınizı arayip CGN den çıkmak istediğinizi söyleyin Ama kabul etmeyip size statik ip aldirtabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemericlnx -- 26 Ocak 2017; 8:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: egemericlnx

CGN ye girmiş olabilirsiniz

modem arayüzündeki ip ile whatsmyip.com daki ip çakışmıyor ise CGN desiniz demektir

Sorunu çözmek için servis sağlayıcınizı arayip CGN den çıkmak istediğinizi söyleyin Ama kabul etmeyip size statik ip aldirtabilir

egemericlnx yanıtın için teşekkürler, nette biraz araştırdım yanıtın gayet mantıklı görünüyor. bundan dolayı port yönlendirme yapamıyor olabilirim. ancak bunu gel gör ki ttnet müşteri hizmetlerine nasıl anlatacağız? Müşteri hizmetlerine beni CGN'den çıkartın desem o ne diyecekler :) neyse bi şansımızı deneylim bakalım.

CGN (Carrier Grade Nat) IP ile internete bağlanan bir kullanıcı ne yapamaz?

Port Yönlendirmesi yapamaz.
    Ip cameraya uzaktan erişemez, Uzaktan masaüstü bağlantısını gerçekleştiremez.
    DDNS yapısını kullanamaz.
    Tekil ip gerektiren işlemleri yapamaz.

• bakalım müşteri hizmetleriyle görüştüm, kayıt oluşturdular CGN'den çıkarılmak için, bir kaç güne sonuçlanır. CGN'den çıkarrılarsa ve problem çözülürse sonuçları burada paylaşırım.
    Bende türk telekom kullanıyorum ama hiç başıma gelmedi CGN olayı :D

• Dünya üzerinde ipv4 adresleri git gide tükenmektedir. NAT arkasında olsanızda herhangi bir sunucu kiralayıp kendi yerel ağınızı oluşturup port yönlendirmesi yapabilirsiniz ama bu tür işlemler profesyonel beceriler gerektirebilir :) Kendi intranet ağınızı kurmanız ddos riskini azaltacaktır.

System and Network Administrator

Software Engineer Student
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Dünya üzerinde ipv4 adresleri git gide tükenmektedir. NAT arkasında olsanızda herhangi bir sunucu kiralayıp kendi yerel ağınızı oluşturup port yönlendirmesi yapabilirsiniz ama bu tür işlemler profesyonel beceriler gerektirebilir :) Kendi intranet ağınızı kurmanız ddos riskini azaltacaktır.

Halen CGN de iken nasil olacak bu iş

sunucunun firewallından ip forward yapacaksın
    iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination openvpnclient-ip
    yada hiç vpndir falan uğraşma hazır hosting al orada barındır :D en azından daha performanslı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

birtane sunucu alacaksın herhangi bir yerden . (vmware yada kvm sanallaştırma olursa iyi olur)
    içine open vpn kuracaksın bilgisayarınada open vpn kuracaksın . (diğer vpn türlerinde olur ama intranet kurmak için ben open vpn kullanıyorum vpn esas amacıda bu tip işlerdir )
    sunucunun firewallından ip forward yapacaksın
    iptables -t nat -A PREROUTING -i eth0 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination openvpnclient-ip
    yada hiç vpndir falan uğraşma hazır hosting al orada barındır :D en azından daha performanslı olur

günümüz bilgisayarları zaten sunucu gibi çalışıyor. sunucuya almaya ne gerek var o kısmı anlayamadım. dedicted vpn daha önce denemedim, bunu deneyip bakmak lazım birazdan paylaşırım sonuçları.

EDIT: VPN'de yemiyor, olmadı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 30 Ocak 2017; 8:51:50 >

Değerli Müşterimiz,

Şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetinizle ilgili gerekli incelemeler titizlikle yapılarak, tamamlanmıştır.

İnternete ip kapasitesi kaynaklı bağlanamama sorunları Geniş Bant IP Kapasite Artırımı sebebi ile CGNAT geçişi sağlanmış olup CGN ip blogunun kaldırılması yönünde işlem sağlanamamaktadır.

Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi Türk Telekom’a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
    TÜRK TELEKOM MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Bu uygulama Dünya'da tüm operatörler tarafından yapılmaktadır. Ancak operatörler müşterinin isteği olduğunda kullanıcılarını CGNAT'tan çıkartabilmektedir. ipv4 kapasitesinin yeterli gelmemesinden dolayı operatörlerin CGN yapısına geçiş yaptığını bilmekteyim, kullanıcıların isteği doğrultusunda operatörlern bazı müşterilerine ayrıcalık tanıyarak CGN yapısından çıkardığını da bilmekteyim. Sandığınız gibi bu yönde istekleri olan kullanıcıların CGN'den çıkartılmasının kapasitenin düşmesine fazla bir etkisi olmayacaktır. Bundan dolayı isteğimi yenileyerek hattımın CGN yapısından çıkartılmasını talep ediyorum. Aksi halde TTNet kullanmaya devam edemeyeceğim.

Bir kaç ay öncesine kadar hattım CGN'de değildi. İsteğim üzerine beni CGN'den çıkartıp, başka bir normal kullanıcıyı CGN'ye almanızı talep ediyorum. Şu anda TCP protokolünü kullanarak port yönlendirmesi yapamıyorum, ipi kameralarıma ve cihazlarıma uzaktan erişim sağlayamıyorum, modemimde DDNS aktif olmasına rağmen kullanamıyorum, kısacası bu yapıda tekli ip gerektiren işlemlerin hiç birini yapamamaktayım. Türkiye'deki internet kullanıcılarının %95'i zaten böyle bir yapının farkında bile değiller. Bundan dolayı farkında olan ve CGN'den çıkarılmak istenen kullanıcıları, TTnet'in, CGN ip bloğunun kaldırılması yönünden işlem sağlamamaktadır diyerek üzmemesi gerekir.

Konuyla ilgili internette yazan bazı makalelere ulaştım:

–Ben bu CGN bloğundan çıkabilir miyim ?
    Evet. Bu internet servis sağlayıcınızın politikasına göre değişsede çağrı merkezlerini arayıp beni bu IP bloğundan çıkarın demeniz yeterli olacaktır. Çıkarmaları gerekmekte çünkü hiç bir kullanıcı bu yapının getirdiği dezavantajlardan etkilenmek zorunda değildir.

Sizin politikanız sanırım bütün müşterilerinize ambargo koymak. CGN ip bloğu tekil hat üzerinden kolaylıkla kaldırılabilmektedir. Benim talebim CGN'yi tamamen iptal etmeniz değildir, zaten böyle bişey mümkün olamaz. ipv4 yetersizliğinden ve ipv6ya geçiş yapılamamasından dolayı CGN yapısı gereklidir. Ancak benim hattım üzerinden bu bloğu kaldırabilirsiniz.

• Hemen arkasından gönderdiğim 2. tehdit mesajım:

Ek olarak, biz TTnet ipv6'ya geçiş yapacak diye beklerken CGN yapısına geçiş yaptığınız görülmektedir. Bu yapının kullanıcı için dezavantajlarının TTnet farkında değil mi acaba? TTnet tabiki dezavantajların farkında, ancak Türk kullanıcılarının farkında olmayacağını düşünerek bu maliyetsiz yapıya geçiş yaptı sanırım. Farkında olanlara ise pişkince bu maili göndermeniz nasıl bir operatör olduğunuzu göstermektedir. Neyseki eskisi gibi tekel değilsiniz, bu yapıda ısrar ettiğiniz sürece farkında olan kullanıcılar diğer CGN yapısını kullanmayan veya ipv6 kullanan operatörlere geçiş yapacaktır. Şu anda forumlarda bir çok kişi modemlerin, sunucuların, kameraların neden çalışmadığıyla ilgi yardım ve destek mesajları göndermektedir. Bunların geneli ttnet koymuş olduğu CGN ambargousundan dolayı çalışmadığının farkında değil. Farkına varmaları için sosyal medyayı tetiklemek yeterli olacaktır. 48 saat içerisinde hattım CGN yapısından çıkarılmazsa konuyu sosyal medyaya taşımaktan çekinmeyeceğimi bildiriyorum.

• egemericlnx uyarın için teşekkürler, halen uğraşıyorum CGN'den çıkarılmak için, bildiğin başka bir çözüm var mıdır? TTnet bu konuda oldukça pişkin gibi görünüyor, yasal mı bu yaptığı? Yani bir kullanıcı tanımadığı başka biriyle aynı internet kimliğini kullanmak zorunda mıdır? Bu yapı nasıl çalışıyor? Bir teröristle ya da internette suç işleyen biriyle aynı ip adresini kullanıyor olabiliriz? Bu durumda ip tespiti yapıldığında suçlu ile suçsuzu nasıl ayırt edecekler? CGN yapısı kullanırken ipleri portlarla mı ayırıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 30 Ocak 2017; 13:40:15 >

• bir programın dosyaları yer alıyor sunucuda, statik ipiyi geçiş yapmak istemiyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.