Şimdi Ara

İnternet'im Garip Çalışmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim modemim U.S. Robotics 9106 Wireless Router ADSL modem. Dün (7 Eylül 2007 Cuma) saat 18:30'a kadar modemi rahatça kullanıyordum. Evde 2 PC var. 2 PC'nin de internet ayarları el ile yapılandırılmıştı ve o ana kadar sorunsuz çalışıyordu. Ancak dünden itibaren bu sorunu yaşamaya başladım. 2 PC'de de ayarları otomatiğe alınca kesinlikle saçma adresler ortaya çıkıyor. Yani önceleri ayarladığım şekilde şöyleydi:

X = Sayı

IP Adresi: 192.168.1. X

Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0

Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.1

DNS Sunucusu: 192.168.1.1

Bu ayarlar ile kendi PC'mi sorunsuzca kullanıyordum (Aynı Şekilde Diğer PC'yi de). Bunların el ile yapılandırılmasına rağmen otomatiğe alınca da hiçbir farkı olmuyordu. Ben sadece sabit durması için böyle kullanıyordum. Ancak dün bütün düzenim bozuldu ve internete bağlanamadım. İşte aşağıdakiler de şuan 2 PC'de de kullandığım DHCP Tarafından atanan, yani otomatik ayarlar:

X = Sayı

IP Adresi: 88.254.143. X

Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0

Varsayılan Ağ Geçidi: 88.254.143. X

DNS Sunucusu: 195.175.39.40

Varsayılan ağ geçidinin bu adreste olması zaten internetin saçmalamasını gösteriyordu. Çünkü modemin adresi 192.168.1.1. Ancak nasıl internet'e girebiliyorum diye düşünüyorum şuan. Ben P2P Kullanıcısı olduğum için Elle yapılandırılmış ayarları kullanıyorum. İlk kez böyle bir sorun yaşadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTACON -- 8 Eylül 2007; 4:13:28 >

• Tekrar aynı ayarları elle giriniz..Olmuyor mu?
  • Olmuyor malesef. Bu açıkçası benim için büyük bir sorun. Çünkü Azureus vs. programlar kullanırken Port açıyorum ve bunu da şuan bu yüzden kullanamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.