Şimdi Ara

İnternet Hızını Sınırlayabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle söyliyim, interneti 3 kişi kullanıyoruz ve birileri download açıyor bizim internet ölüyor :)

Modem bende. Downloadı açıp interneti felç ederlerse wireless şifresini değiştiriyorum ama bu kesin çözüm değil. Herkese sınırlı hız yollayabilir miyim?

• Aynısını merak ediyorum
  • qos ayarı var mı modemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quentin Costa

Aynısını merak ediyorum
  • switch içinde öyle özellik olduğunu biliyorum.Bağlantı hızını tam yaraya bölüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

bu özellik bana da lazım, şerefsiz ağabeyimin hızını kısayım da aklı başına gelsin.

• Ben de öğrensem fena olmaz

Edit: Yukarıda bir arkadaş söylemiş. Resimde, QoS ayarlarıyla ilgili modem arayüzündeki sayfa mevcut. Bunun üzerinden anlatabilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 1 Temmuz 2011; 16:59:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı konudan bende muzdaribim
  • QOS Diye bir şey bende de var:)
  • QoS çoğu modemde var zaten. QoS öncelik ayarıdır. Bu yöntem ile portların önceliğine göre hız tanımlaması yapar.
    Örnek 8 Mbps. internet kullanılıyorsa. 80 portu öncelikli, 9999 portu torrent portu olarak aktif edilsin.
    80 numaralı portta aktif internet kullanımı yoksa ya da zayıfsa hızın büyük çoğunluğu 9999 portuna yığılır. Böylece download hızı artar.
    Yani sen internette surf yapıyorsan, video izliyorsan ve o anda diğer bilgisayar download yapıyorsa senin yaptığın işlemler 80 portundan yapıldığı için öncelik sana geçer.
    Ayrıca sesli iletişim programlarında da büyük yararı olur. Skype, TeamSpeak, Ventrilo vs. Konuşma yapılırken aynı anda diğer tarafta download yapılıyorsa ve internet hızının tamamanına download hakimse ses kesik kesik gidip-gelmeye başlar. QoS aktif ise sesli iletişim programlarının portunu daima öncelikli kılacağından download normalde 800 KB/Sn. ise 600 KB/Sn.'ye düşer. Geri kalan hız öncelikli portlara dağıtılır. (80 gibi)
    QoS ayarları modeme göre daha karışık halde olduğu için seninkini (Quake) bilmiyorum.

Ayrıca bazı Wireless modemlerde hız kısıtlaması var. Wireless yayınında hız kısıtlaması yapabiliyorsun. %100 %80 %60 %40 %20 gibi seçenekleri oluyor.
    %80 yaparsan 10 Mbps. internet varsa wireless ile bağlanan cihaz maks. 8 Mbps. kullanabilir.

• aaa aynı modemden bende de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: xFeeL

QoS çoğu modemde var zaten. QoS öncelik ayarıdır. Bu yöntem ile portların önceliğine göre hız tanımlaması yapar.
    Örnek 8 Mbps. internet kullanılıyorsa. 80 portu öncelikli, 9999 portu torrent portu olarak aktif edilsin.
    80 numaralı portta aktif internet kullanımı yoksa ya da zayıfsa hızın büyük çoğunluğu 9999 portuna yığılır. Böylece download hızı artar.
    Yani sen internette surf yapıyorsan, video izliyorsan ve o anda diğer bilgisayar download yapıyorsa senin yaptığın işlemler 80 portundan yapıldığı için öncelik sana geçer.
    Ayrıca sesli iletişim programlarında da büyük yararı olur. Skype, TeamSpeak, Ventrilo vs. Konuşma yapılırken aynı anda diğer tarafta download yapılıyorsa ve internet hızının tamamanına download hakimse ses kesik kesik gidip-gelmeye başlar. QoS aktif ise sesli iletişim programlarının portunu daima öncelikli kılacağından download normalde 800 KB/Sn. ise 600 KB/Sn.'ye düşer. Geri kalan hız öncelikli portlara dağıtılır. (80 gibi)
    QoS ayarları modeme göre daha karışık halde olduğu için seninkini (Quake) bilmiyorum.

Ayrıca bazı Wireless modemlerde hız kısıtlaması var. Wireless yayınında hız kısıtlaması yapabiliyorsun. %100 %80 %60 %40 %20 gibi seçenekleri oluyor.
    %80 yaparsan 10 Mbps. internet varsa wireless ile bağlanan cihaz maks. 8 Mbps. kullanabilir.

bulunsun

• net limiter öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quentin Costa

Aynısını merak ediyorum
  • my message was here. please find it.
  • eve gıdıym denicem
  • Mesajım bulunsun..
  • sorunu çözemezsen yardım ederim benide çok uğraştırmıştı bu konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: xFeeL

QoS çoğu modemde var zaten. QoS öncelik ayarıdır. Bu yöntem ile portların önceliğine göre hız tanımlaması yapar.

Şöyle bir şey yaptım doğru mu acaba?

O ip yi arp tablosu diye bir sekmeden buldum. ip nin biri benimdi diğeri komşum olsa gerek dedim ve ordan aldım.

http://www.hizliupload.com/img/92196294407041579331.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üç f -- 1 Temmuz 2011; 19:26:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trinamoe

sorunu çözemezsen yardım ederim benide çok uğraştırmıştı bu konu

Hocam merak eden çok istersen sen de yaz yöntemini de sonradan konuyu bulacakların duasını alırsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.