Merhaba , Geçen hafta elektrikçi çağırıp eve sıfırdan ankastreden CAT6 kablo çektirdim. Elektrikçi bağladı internet geldi gitti. Sonrasında ben modemin yerini değiştirirken RJ11 jack kablosu koptu. Sokağa çıkma yasagı var diye bende jack pensesi yok iken el ile bağlayayım dedim. Elektrikçi turuncu / turuncu beyaz ankastreden geliyor dedi. Evde var olan bir RJ11 ikili kablonun dibinden kesip el ile bu iki rengi bağladım ama internet gelmedi. Sonra bir çok versiyon daha denedim ve sadece ikili kablonun bir ucuna turuncu beyaz , diğer ucuna turuncu+mavi bağlayınca internet geliyor. Daha sonra jack pensesi aldım RJ11 ( 2'li ) ve (4'lü) ve RJ12 ( 6'li ) jacklar ile neredeyse tüm versiyonlar ile denedim DSL yanıp dönüyordu ama internet ışığı yanmıyordu. Sadece 2'li RJ11 e turuncu beyaz / turuncu+mavi çaktığım zaten internet geliyor. Elektrikçi mesafesi uzak olduğu için allah allah nasıl olur falan diyor. Bende başka bir elektrikçi çağırıp para vermek istemiyorum. Bu durum kısa devre konusu mudur ? Yani modem arkasına ikili kabloda birinde tek ( turuncu beyaz ) , diğerinde de iki ( turuncu +mavi ) ile intenetin olması durumu ? Ankastre ve benim el ile yaptığım bağlama resmini yükledim. Teşekkürler. |
Internet hattı - RJ11 - 3 kablo ile internet geliyor !!!
-
-
Hocam olay basit ankastrede hangi renge bağladıysan evde de o renge bağlaman gerekiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E2D77F344Hocam olay basit ankastrede hangi renge bağladıysan evde de o renge bağlaman gerekiyor.
elektrikçi ankastre turuncu ve turuncu beyaz dedi. Resimde çektim öyle görünüyor ama gel gör ki eve gelen uçta bu şekilde yapınca internet gelmiyor. Ancak düz turuncunun yanına maviyi de eklersem internet geliyor.
-
Enterferans sebebiyle mi çalışmıyor hocam asıl renkler? @sis651
-
Tam anlamadım ama enterferans böyle bir sıkıntıya sebep olmaz. Ya elektrikçi yanlış demete bağladığını hatırlıyor, ya kablo başkasının hattına bağlı, ya da başka bir ek falan var kabloda. Hangi tellerden çalışıyorsa onları bağlayın ve kullanın gitsin. Bir sıkıntı varsa ortaya çıkar ileriki günlerde.
-
Çok teşekkürler abi mesajın için.
-
Çok ilginç bir hadise. Turuncu - Mavi yapınca çalışıyor mu?
-
O şekilde denemedim. Mesajını görmeden önce ankastreye inip bu sefer boncuk klemens ile birde ben bağlayayim dedim. Ankastreden bir kabloyu sokup bağlantı benim mi diye kontrol ettim bir kablo ile bağlantı gitmişti. Bu sefer boncuk klemensler kullanarak ankastre mavi ile Cat6 maviyi ve ankastre beyaz ile Cat 6 mavi beyazı bağladım eve çıktım. Artık kesin oldu diye evde mavi ve mavi beyaza rj11 çaktım. Yine olmadı. El ile kablo uclarini soyup bendeki sağlam kısa kesilmis rj11 e mavi ve mavi beyazı bağladım yine olmadı. Başka birkaç versiyon daha denedim ve yine 3 kablo ile net geldi. Bu sefer aşağıdan gelen mavi tek , mavi beyaz yanına turuncu beyazı el ile benim hazır rj11 ucuna bağlayınca net geldi. Bundan önceki versiyonda turuncu beyazı maviye bağlayıp üçlü yapmistim gelmemişti.
Fikri olan var ise problem şu deyip artık bir elektrikçi cagiracam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam olarak sorunun kaynağından emin olamadık fakat elektrikçi geldi ankastreden çıkan 20 cm lik kabloya ek yapılarak CAT6 bağlanmıştı. Kalabalık ankastre kutusu içinde ek yapılan kablonun ankastreye giren ucunu ararken kablo boşa çıktı. Ya temazssizlik vardi yada başka alakasız bir yere temas ediyordu. O çıkan 20 cm lik kabloyu yeniden ankastreye takınca sorun çözüldü. İki kablo ile bağlantı geldi. Modem arayüzunde görünen hız da arttı. Benzer problemi yaşayan olursa diye buraya yazmak istedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X