Şimdi Ara

İnternet Bağlantı Sorunu(Ben çözemiyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, son 1 haftadır devamlı internet gidiyor yalnız modemin bütün ışıkları yanıyor ama sadece yerel ağ diyor. Modem aç-kapa yapmaktan ben yoruldum. Bazen geliyor bazende aç-kapa ile bile gelmiyordu. Ve pcde sorun gider dediğimde "DNS sunucusu yanıt vermiyor" diyor.

Bugün ttnet müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım. Ki bu sorun için başka modem yükleyip deneme de yaptım, ethernet kablosu takıp kablolu bağlanmayıda denedim ama sonuç aynı.

Bana şu adresi yazdırdılarhttp://209.85.227.99/

Ve google açıldı ancak diğer sitelere gene erişemiyordum, sonra bilgisarımda ipv4 ayarı gibi bir yer sordu değiştirdiniz mi diye. Bende öyle bir yeri bilmiyorum bile nasıl değiştireyim dedim. Ve telefonda sorunum çözülmediği için arıza kaydı aldılar ama geri dönüş kimbilir ne zaman olur.

Acaba benim sorunumu daha önce yaşayan veya bu sorunu anlayıp bana yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

• dns problemli ise internetten opendns nin sitesine girerek ordaki dns numaralarını kullanabilirsin.
    Olmadı windows u sistem geri yükleme ile eski tarihe alırsan sorun çözülebilir.
  • ben windows 7 kullanıyorum bana da benzer problem olmuştu , sorunu çöz linkine tıkladım ağ bağdaştırıcındaymış sorun kendisi çözdü tabi dns ayarlarını da yapmak lazım benim tavsiyem
    208.67.222.222
    208.67.220.220
  • Teşekkür ederim cevapladığınız için, ben tekrar arıza kaydı bırakmıştım tekrar aradılar demin, modemin tüm ışıkları yandığı için sorunun onlarda değil benim bilgisayarımda olduğu söyledi.

Daha sonra dns adresi girdirmeye çalıştı ama dns adresi geçersiz deyip durunca , vazgeçti ve bilgisayarcı çağırmanız gerekiyor dedi.

Birde sizin dediklerinizi deneyeyim tekrar teşekkür ederim.
  • onal61 çok teşekkür ederim az önce bende aynı dnsleri girdim bu tcpıpv4 gibi bişeydi sanırım oraya girdim. Bakalım inşallah tekrar net gitmez. Bu arada evde diğer laptoptada xp kurulu ondada aynı sorun var onada bu dnsleri girmem gerekiyor değil mi?
  • modemin markasına göre ip adresleri var onu bul ve ordan dns ayarlarından bilgilerini gir
  • tabiki gireceksin hepsine
    8.8.8.8.
    8.8.4.4

buda googlenin dns si buda iyidir
    ttnet bu dns engelleme sevdası ile kafayı bozmuş drumda
    dns ayarı otomatikte olan herkesten bu şekilde şikayetler var
    İLGİLİSİNE DUYRULUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 5 Eylül 2010; 18:06:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim bilgisayardan bu denli anlamıyorum ben ancak işte yönlendirmeler ile yapabiliyorum birtakım şeyler.

208.67 ile başlayan dnsleri girdim ama sorunum hala devam ediyordu bir de sizinkileri gireyim Zeki bey teşekkür ederim.
  • bende de bu aralar öyle oluyor. ama ben kablodan olabiliceğini sanıyorum. eğer spritterden gelen kabloda ve ya ana hatta ekleme, bant, lehim gibi şeyler varsa böyle arızalar oluyormuş. bana da bir arkadaşım söyledi. ama ben daha kabloları yenilemedim. sende de böle bişey varsa bir dene derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qibrahamx -- 5 Eylül 2010; 20:52:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.