Şimdi Ara

İntellipower HDD alınmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar WD 'nin 2TB Caviar Green devir hızı yerine intellipower yazıyor. Ne anlama geliyor ? 3.5 yıldır kullandığım hdd yi değiştirmeyi düşünüyorum. Çok ses yapıyor rahatsız oluyorum . Alıcağım diski içine oyunları kurmak için kullanıcam. Sessiz olmasını istiyorum. Windows kurmucam. Onu SSD'ye kurdum.

Tavsiye ediyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkerex -- 19 Aralık 2014; 13:18:20 >

• Değişken devir hızı demek. Harddiske erişim olmadığında devir 5400 rpm, erişim olduğunda ise 7200 rpm çalışıyor.

Genelde depolama için kullanır. Film arşiv vs..

Fiyat farkı olmadığından WD Caviar Blue almanı tavsiye ederim, daha performanslıdır (Okuma/Yazma hızı olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgknozmn -- 19 Aralık 2014; 16:51:22 >
  • Uzak dur ondan. Sakın alma. Alacakları da gördükçe uyar. WD Blue al sen. Yani oyunlarda falan çok sıkıntısını görürsün özellikle hdd kullanan borderlands 2, battlefield 4 gibi oyunlarda. Yani şöyle diyeyim, battlefield'da wd blue kullanan adam 3 dakikada sunucuya girer sen 4 dakikada girersin. Borderlands'te bir kutu açarsın veya envanterini açarsın oyun 2-3 saniye donar falan. Böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorsan uzak dur. O hdd yedekleme içindir. Ana hddnin yanına dosya yedeklemek için alınır.
    Bütçe varsa wd black al. Normal 7200 rpm 1 tb hdd'lerden 20-30 lira daha pahalıdır ama performans konusunda parasının hakkını verir. Ama hdd hem güvenli olsun hem de ideal iş görecek bir 7200 rpm performansı versin dersen wd blue al. Pişman etmez seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan733

Uzak dur ondan. Sakın alma. Alacakları da gördükçe uyar. WD Blue al sen. Yani oyunlarda falan çok sıkıntısını görürsün özellikle hdd kullanan borderlands 2, battlefield 4 gibi oyunlarda. Yani şöyle diyeyim, battlefield'da wd blue kullanan adam 3 dakikada sunucuya girer sen 4 dakikada girersin. Borderlands'te bir kutu açarsın veya envanterini açarsın oyun 2-3 saniye donar falan. Böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorsan uzak dur. O hdd yedekleme içindir. Ana hddnin yanına dosya yedeklemek için alınır.
    Bütçe varsa wd black al. Normal 7200 rpm 1 tb hdd'lerden 20-30 lira daha pahalıdır ama performans konusunda parasının hakkını verir. Ama hdd hem güvenli olsun hem de ideal iş görecek bir 7200 rpm performansı versin dersen wd blue al. Pişman etmez seni.

Güvenli olmasından kastınız nedir? Blue ile Black karşılaştırdım ikisininde özellikleri aynı. Farkları ne? İkisinin arasındaki fark sıkıntı çıkarırmı peki ne gibi farkları var hocam

• Guvenli olmasindan kasti hard fiskin icindeki diskin etrafindaki metal bloklar. Bunlar dusme darbe aninda diski koruyor ama kardes hdd de darbe gormesin bir zahmet. Bence asil black serisinden uzak dur. Sesi bir yandan 4k taramasi yaparken cikarttigi yirtiliyormus gibi sesi bir yandan sicakligi bir yandan. Ya garantisi dolmadan caviar black 1 tb 64 cache sata 3 diakim sicakliktan yandi ya. Diski cizvar mi boyle birsey.

Kardes sana coook acik ve net konusacagim.
    Green diske sistem kurulmaz. Arsiv icindir ama dedikleri kadar yavas degil. Ben 1 gb yi 2 saniyede tasidim o diskle...
    ikincisi buz gibi 21 derecede calisiyor ki su an 17 derece
    ucuncusu sifir ses.

Sunu unutma isinmayan hdd kolay kolay bozulmaz.
    black ile performansi ayni mi dersen tabiki degil. 1 tb black alacagina 2 tb green al ustune 50 tl koy bir de git ssd al. Dandik bile olsa ssd...

Black mlack hikaye icinde disk va mi? Var. O zaman git green al. Iki yila yakindir kullaniyorum tik demedi.
    Black mi allah korusun. Kartin arkasi isidan sararmisti be. Hdd cizik atmis karti arizalanfi diye bir ton verim gitti. Sirf 44.000 fotografim gitti. Adamlar kurtaramadi.

Edit: Bak yukaridaki arkadas blue ile fiyat farki yok demis. Evet blue daha hizli. Eger ayni tb de fiyat farki yoksa blue alabilirsin ama siyah alma. Asisesss ve asiri sicaklik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 21 Aralık 2014; 3:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Guvenli olmasindan kasti hard fiskin icindeki diskin etrafindaki metal bloklar. Bunlar dusme darbe aninda diski koruyor ama kardes hdd de darbe gormesin bir zahmet. Bence asil black serisinden uzak dur. Sesi bir yandan 4k taramasi yaparken cikarttigi yirtiliyormus gibi sesi bir yandan sicakligi bir yandan. Ya garantisi dolmadan caviar black 1 tb 64 cache sata 3 diakim sicakliktan yandi ya. Diski cizvar mi boyle birsey.

Green diske sistem kurulmaz. Arsiv icindir ama dedikleri kadar yavas degil. Ben 1 gb yi 2 saniyede tasidim o diskle...
    ucuncusu sifir ses.

black ile performansi ayni mi dersen tabiki degil. 1 tb black alacagina 2 tb green al ustune 50 tl koy bir de git ssd al. Dandik bile olsa ssd...

Black mlack hikaye icinde disk va mi? Var. O zaman git green al. Iki yila yakindir kullaniyorum tik demedi.
    Black mi allah korusun. Kartin arkasi isidan sararmisti be. Hdd cizik atmis karti arizalanfi diye bir ton verim gitti. Sirf 44.000 fotografim gitti. Adamlar kurtaramadi.

Edit: Bak yukaridaki arkadas blue ile fiyat farki yok demis. Evet blue daha hizli. Eger ayni tb de fiyat farki yoksa blue alabilirsin ama siyah alma. Asisesss ve asiri sicaklik...

arkadaşa tamamen katılıyorum diskin bozulma sorunu hiç olmadı 6 senedir taş gibi çalışıyor black. ama sata 3 leri gerçekten güvenilirlik açısından kötü. sata 3 black oldukça hızlı çalışmasına rağmen çok hassas. sata 2 caviar blackler sata 3 greenlerden iyi çalışıyor onu da söyleyeyim

green düşük performans ama az ısınma az ses ve az güç tüketimi içindir. tavsiyem blue alman ama green le blue arasında pek fark yok. inan bana performans için hdd alınmaz. black in performansı müthiş olsada bir hdd ye göre ssd nin 10 da biri olmuyor doğal olarak. ayrıca muazzam bir ses çıkartıyor. pc sessiz çalışıyor mis gibi diyon hdd chrome da gezerken bile bir cızırdıyor aklın durur. sakın black alma

• Peki blue'da ses sorunu olurmu ? Aşırı ses gibi sıkıntılar çeker miyim? Benim hdd değiştirme nedenim performansın yanında birde fazla ses yapması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kingspec SSD alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkerex

Peki blue'da ses sorunu olurmu ? Aşırı ses gibi sıkıntılar çeker miyim? Benim hdd değiştirme nedenim performansın yanında birde fazla ses yapması.

şu anki hdd ney bilmiyorum ama blue ona nazaran çok daha sessiz çalışır. performanstan yana da sıkıntıların varsa hiç greene yanaşma direk blue al
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Guvenli olmasindan kasti hard fiskin icindeki diskin etrafindaki metal bloklar. Bunlar dusme darbe aninda diski koruyor ama kardes hdd de darbe gormesin bir zahmet. Bence asil black serisinden uzak dur. Sesi bir yandan 4k taramasi yaparken cikarttigi yirtiliyormus gibi sesi bir yandan sicakligi bir yandan. Ya garantisi dolmadan caviar black 1 tb 64 cache sata 3 diakim sicakliktan yandi ya. Diski cizvar mi boyle birsey.

ucuncusu sifir ses.

arkadaşa tamamen katılıyorum diskin bozulma sorunu hiç olmadı 6 senedir taş gibi çalışıyor black. ama sata 3 leri gerçekten güvenilirlik açısından kötü. sata 3 black oldukça hızlı çalışmasına rağmen çok hassas. sata 2 caviar blackler sata 3 greenlerden iyi çalışıyor onu da söyleyeyim

green düşük performans ama az ısınma az ses ve az güç tüketimi içindir. tavsiyem blue alman ama green le blue arasında pek fark yok. inan bana performans için hdd alınmaz. black in performansı müthiş olsada bir hdd ye göre ssd nin 10 da biri olmuyor doğal olarak. ayrıca muazzam bir ses çıkartıyor. pc sessiz çalışıyor mis gibi diyon hdd chrome da gezerken bile bir cızırdıyor aklın durur. sakın black alma

vALLA BEN DE SANA ÇOK FECİ BİR ŞEKİLDE KATILDIM :d
    şİMDİ BEN BU GREEN DEN ÖNCE BLACK VARDI AKFAYI YEDİ AKRTI ISIDAN YANDI FALAN MOTORU TERSDÖNMÜŞ O DA KAFAYI KAFASI DA DİSKİ BOZMUŞ ÇİZMİŞ. :d uZUN BİR HİKAYESİ AVRDI HATTA VİDEOSUNU KOYAYIM YA :d
    Buyuk yazmısım özür dilerim klavyede ınumlock caps lock v.s. ısıgı yok duzeltmeyeyım gece gece usendım o kadar yeniden yazmaya bu sefer affedin:D

Konu sahibine itafen. Eyy konu sahibi izle bu videoları :D

Bak bu black ın son hali tasınaıblır dısk kutusunda calıstırmaya çalışmıştım da pc ye takmadıgım ıcın pc aıclmıyordu cunku taktıgımda.

BU DA green in sesi o zaman video cekmısım usenmemışım onu da ekleyeyım referans olur fikirlerine.

• Zamanında green de kullanmış biri olarak söylüyorum gerçekten inanılmaz sessiz ve ideal bir kopyalama performansı var ama oyun oynayacaksan almakla en büyük hatayı yaparsın. Black konusunda da ben sesi pek kafaya takan biri değilim 4.5 ghz'de stok fanla 6300 kullanan biri olarak söylüyorum bunu o yüzden benim için ses hiç önemli değil. Ama arkadaşlara katılıyorum genel olarak yani performans konusunda arada fark var illaki ama farkla beraber ısı ve ses gibi sorunlar da ortaya çıkar illaki. Ortasını istersen alacağın hdd blue. Al kafan rahat olsun ısı ses ve performans derdin olmadan güzel güzel kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.