Şimdi Ara

Intel Xeon E5450 vs Intel Core2 Quad Q9550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, elimde Q9650 var 2.83 GHz bir arkadaşım E5450 satıyor 3.00 GHz sizce değiştirmeye değer mi ?

• Değiştirmene değecek bir fark yok ikisi de denk kartlar.Lga775 soketinde kullanabileceğin en iyi işlemcilerden birini kullanıyorsun zaten.Eğer sistemi güncellemek istiyorsan yeni nesil işlemcilere ve anakartlara bakmanı tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: Karayell

Eyvallah hocam, beni tek düşündüren E5450'ün 3.0Ghz olması ve daha az güç çekmesi tabi bu daha az ısınma demek ?
    Maksimum kullanımda q9550 132 watt çekmiş, sıcaklığı 71°C'ye çıkmış.E5450 ise 133 watt çekmiş, sıcaklığı 67°C'ye çıkmış.Yani dediğim gibi hemen hemen aynı kartlar çekirdek hızındaki 0,2ghz'lık hız farkınıda kafaya takma değiştirmeye değecek bir fark yok.

Orijinalden alıntı: Chen Che

Maksimum kullanımda q9550 132 watt çekmiş, sıcaklığı 71°C'ye çıkmış.E5450 ise 133 watt çekmiş, sıcaklığı 67°C'ye çıkmış.Yani dediğim gibi hemen hemen aynı kartlar çekirdek hızındaki 0,2ghz'lık hız farkınıda kafaya takma değiştirmeye değecek bir fark yok.

Hocam sanırım sizi anladım ve hak verim, durduk yere sistemi bozmaya gerek yok.. yorum için eyvallah iyi geceler

quote:

Orijinalden alıntı: Chen Che

Hocam sanırım sizi anladım ve hak verim, durduk yere sistemi bozmaya gerek yok.. yorum için eyvallah iyi geceler

Alıntıları Göster
    q9550 hala iyi bir işlemci, bencede gereksiz olur değiştirmek
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe

• Aynen hocam Q9550 ile devam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynen hocam Q9550 ile devam :)
    P35 DS3L de Intel Xeon E5450 kullanabilir miyim? E2180 işlemciyi değiştirmek istiyorum, Intel Xeon E5450 buldum, bir de ekran kartı alacam, oyunlarada orta ayarda idare etsin yeter, yeni sistem toplayacak kadar param yok, Intel Xeon E5450 oyun performansı q9550 ye göre nasıldır?
    intel Q9550 @ 2.83GHz | Gigabyte P35-DS3L | Kingston 4*2 GB DDR2 800 MHz | Asus r9 270 2gb 256bit DDR5 | 2*SAMSUNG - 750 GB SATA2 32 MB NCQ | SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ | LG H55-N DVD-RW | Corsair Carbide 200r I Corsair vs550w |
  • Kullanabilirsiniz eğer işlemciyi modlarsanız. Oyun performansı da q9550'den daha üstün olur.

Hocam merhaba, E2180 yerine ne taksan baya fark eder E5450 normalde server işlemcisi diye biliyorum o yüzden Q9xxx serisi her hangi bir işlemci alırsan işini görür..

E5450'yi LGA775'e modlarsanız desktopunuzda rahatlıkla Q9650 gibi kullanabilirsiniz. LGA771'de kullanırsanız FDIMM farkından ötürü server işlemcisi olur ve oyun performansı düşer. Tek fark, fiyatı ve isimleri. Geri kalan her şeyiyle aynı.

Orijinalden alıntı: onurkarci

quote:

Hocam merhaba, E2180 yerine ne taksan baya fark eder E5450 normalde server işlemcisi diye biliyorum o yüzden Q9xxx serisi her hangi bir işlemci alırsan işini görür..

E5450'yi LGA775'e modlarsanız desktopunuzda rahatlıkla Q9650 gibi kullanabilirsiniz. LGA771'de kullanırsanız FDIMM farkından ötürü server işlemcisi olur ve oyun performansı düşer. Tek fark, fiyatı ve isimleri. Geri kalan her şeyiyle aynı.

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkür ederim, artık q9xxx serisi veya Xenon bir işlemci alacam, p35 anakarta R7 260X, R7 265,R9 270X ekran kartlarından birini alsam darboğaz yaratır mı?
    intel Q9550 @ 2.83GHz | Gigabyte P35-DS3L | Kingston 4*2 GB DDR2 800 MHz | Asus r9 270 2gb 256bit DDR5 | 2*SAMSUNG - 750 GB SATA2 32 MB NCQ | SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ | LG H55-N DVD-RW | Corsair Carbide 200r I Corsair vs550w |

• quote:

Orijinalden alıntı: ahkara46

Cevaplar için teşekkür ederim, artık q9xxx serisi veya Xenon bir işlemci alacam, p35 anakarta R7 260X, R7 265,R9 270X ekran kartlarından birini alsam darboğaz yaratır mı?

Hayır yaratmaz, 280 é kadar yolu var o işlemcinin

Kullanabilirsiniz eğer işlemciyi modlarsanız. Oyun performansı da q9550'den daha üstün olur.

bu modlama dediğiniz olay nasıl oluyor acaba? bende bu xeon işlemcilerden almak istiyorum oyun amaçlı.. siz veya diğer arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

quote:

Kullanabilirsiniz eğer işlemciyi modlarsanız. Oyun performansı da q9550'den daha üstün olur.

bu modlama dediğiniz olay nasıl oluyor acaba? bende bu xeon işlemcilerden almak istiyorum oyun amaçlı.. siz veya diğer arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ebay, aliexpress gibi sitelerden alabilirsin hazır modlu geliyor zaten. Türkiye'den alırsan %50-60 daha fazla verirsin. Zaten burada satanlar da Çin'den alıp kar koyup satıyorlar, her ne kadar bazıları satarken söylemeseler de durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 30 Ağustos 2015; 19:59:41 >

Orijinalden alıntı: Darcyn

quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

quote:

Ebay, aliexpress gibi sitelerden alabilirsin hazır modlu geliyor zaten. Türkiye'den alırsan %50-60 daha fazla verirsin. Zaten burada satanlar da Çin'den alıp kar koyup satıyorlar, her ne kadar bazıları satarken söylemeseler de durum bu.

Alıntıları Göster
    İntel Q9550 yi 970 ile kullanıyorum tamam darboğaz oluyor ama gta 5 te very high texture kalitede diğer ayarlar high da 45 fps altına düşmüyor project cars ultarada ayarlar onda sabit 60 fps ets 2 ölçekleme 400 de 45 fps nin altına düşmüyor iyi kartla iyi performans veriyor bence şuan iş görür işlemci

• quote:

Orijinalden alıntı: Eon1907

İntel Q9550 yi 970 ile kullanıyorum tamam darboğaz oluyor ama gta 5 te very high texture kalitede diğer ayarlar high da 45 fps altına düşmüyor project cars ultarada ayarlar onda sabit 60 fps ets 2 ölçekleme 400 de 45 fps nin altına düşmüyor iyi kartla iyi performans veriyor bence şuan iş görür işlemci

Alıntıları Göster
    e5450 vs q9650
    http://i.hizliresim.com/qlAo23.jpg

• Konuyu hortlacam ama yine bir şey bilmeden konuşmuş herkes. E5450 Q9550'yi bırak Q9650'yi bile geçiyor her türlü benchmark testinde o yüzden şu anda da alacaklar varsa ve X5460 gibi bir alternatifleri yoksa alsınlar. X5460 diyorum çünkü 4 Ghz Overclock olduğu zaman FX 8150 yi deviriyor :) varın düşünün gerisini ki zaten kendim kullanıyorum.

• Hortun Hortu da olsa yazacağım. E8400 işlemciden Q9550 ye geçiş yapıyorum ve beklentim yüksek.Sadece İnjustice 2 oyununu oynamak için bu geçişi yapıyorum.E8400 ile oynuyorum ve gayet de eğleniyorum.Sadece oyunun açılma süresi uzun.Bu bekleme süresi olmasaydı e8400 ile devam ederdim. Başta söylediğim yüksek beklenti sadece oyunun hızlı açılması.En düşük ayar dahi olur.Atari salonunda gençliğinin bir kısmını harcamış neslin beklentisi kalite değil hızdır :)

Hocam oyun açılma süresi kısalır birde ram takviyesi yaparsan çok daha iyi olur ve bulursan Q9650 al derim :) ulan Ülke nerelere kaldı millet 8-16 çekirdek peşinde biz LGA775 yükseltme peşindeyiz :)

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.