Şimdi Ara

Intel Xeon e5450 vs Amd a6 6400k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu iki islemciden oyun konusunda hangisi daha iyi performans verir? A6 6400k yi oc ile 4.1ghz hizda sadece islemci olarak ayri bir ekran kartiyla çalistirdigimizi farzedersek sizce hangisi daha performansli olur? Birde xeon 4 çekirdekli a6 6400k ise 2 çekirdekli bu çok bir fark yaratir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• E5450 PassMark skorunda yaklaşık iki kat farkla önde görünüyor. PassMark skoru tabii ki doğrudan oyun performansını karşılaştırmak için kullanılamaz fakat iyi bir fikir verir. Bu testlerin önemli bir kısmı zaten 2D ve 3D renderlardan oluşur. Tek çekirdek performansında ufak bir avantajı var a6-6400k'nın (1404 vs 1270) ayrıca veri yolu hızı konusunda da a6-6400k'nın küçük bir avantajı var(1333 MHZ vs 1866MHZ) Veri yolu avantajına birkaç FPS diyebiliriz kabaca. Tek çekirdek performansı da aşağı yukarı öyle ama çoklu çekirdek performansları arasındaki büyük farkın overclock'la da kapatılabileceğini düşünmüyorum. Emin olmak için tabii ki test etmek gerekir fakat benim tahminim E5450 modern oyunlarda iyi bir GPU'yla (750ti diyelim mesela) oyundan oyuna değişmekle birlikte 5-10 fps önde gelebilir diye düşünüyorum.

Birkaç link de bırakayım somut olması için:http://cpu.userbenchmar...6-6400K-APU/m5890vsm3048

Gaming perfomansları arasındaki farka bakınız.

Bu videoda e5450 g3260 ile karşılaştırılıyor. g3260'ın PassMark skorunun 3300 civarlarında tek çekirdek performansının 1900 civarında olduğunu aklınızda bulundurun. Üstelik arkadaş e5450'ye ddr2 800 mhz'yi layık görmüş g3260'la ise ddr3 1600 kullanmış. Buna rağmen çoğu oyunda kafa kafaya gittiklerini görüyoruz videodan. Baştaki birkaç oyunda 10-15 fps öne geçmiş gerçi g3260 ama gayet normal. Dolayısıyla a6-6400k'ya geri dönecek olursak bu videoyu da gördükten sonra e5450 derim ben biraz daha emin bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icerist -- 31 Temmuz 2017; 14:25:17 >

• Merhabalar,

APU sistemi ülkemizde pek yaygın olmasa da batı ülkelerinde tüketimi az değil. APU sistemiyle Xeonun tak çalıştır mimarisiyle karşılaştırmak abest olur. APU alırsan oyunlarda ekran kartında ekstra tarsan muazzam performans alabildiğin gibi, ısınma sorunlarıyla karşı,karşıya kalırsın. Intel Xeon e5450 bu seriden pek umutlu olmayanlardan olan biri olarak, fazla bıdı bıdı ya gerek duymuyorum! AMD almanı tavsiye ederim.

Kolaylıklar Dilerim.
  • icerist kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası a6 6400k harici bir ekran kartıyla sadece işlemci olarak çalıştığında oc ile beraber 4.2ghz olarak çok iyi performans verebiliyor ben sadece bu iki işlemci arasındaki kıyaslamayı merak ediyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Nomad_ -- 31 Temmuz 2017; 15:0:11 >
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    Arkadaş iki CPU arasında oyun performansı açısından bir karşılaştırma istemiş. Doğrudan bunun denenmiş bir videosunu bulamadığı için yapmıştır doğal olarak. Öyle bir somut delil olmadığı için ben de teorik olarak karşılaştırdım 2 işlemciyi. Buna bıdı bıdı denmez. Aslında somut delil de userbenchmark sitesi gösterilebilir rahatlıkla. e5450 %41 gaming performansı gösterirken a6-6400k %29 göstermiş. Xeon mimamirisine gelince de Xeon işlemcilere server işlemcileri denir genel olarak. Bu sebepten de bazı insanlarda oyunlarda iyi çalışmayacağına dair bir önyargı var galiba nedense. Fakat pratikte böyle bir durum yok.
  • _Nomad_ kullanıcısına yanıt
    Hocam e5450'yi almanızı tavsiye ediyorum gibi bir sonuç çıkarmayın lütfen. Ben sadece 2 işlemciyi kıyasladım yani ikisini de tavsiye etmem açıkçası. Aldınız mı işlemciyi bilmiyorum da bence düşük bütçeli bir işlemci arıyorsanız athlon x4 860k'ya bir bakın derim. Onu tavsiye edebilirim. Bahsettiğiniz Xeon işlemci çok eski bir işlemci o yüzden tavsiye etmiyorum. lga 771 soketini kullanıyor. Bu soketi kullanan ddr3 anakart bulabilirmisiniz bilmiyorum. Araştırmadım ama zor olur gibi geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • icerist kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun. Sanırım ilerleyen zamanlarda Athlon serisinden x4 860k bir işlemci alabilirim. Ama şuanda kullanmış olduğum apu sistemin en büyük avantajı ekran kartsız kullanıyor olabilmem. Bu yönüyle çok iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.