Şimdi Ara

INTEL VS AMD! ICERI GEL. SEN OLSAN NE YAPARDIN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk defa pc topluyorum. ben hazır pc'leri bile 4 5 yıldan aşşağı değiştirmiş birisi değilim. güncel donanımları takip bile etmiyorum açıkcası.. o yüzden 1 haftadır forumdayım ve 1 haftadır altını üstüne geçirsem'de istediğim cevabı bulamadım :)

1- INTEL ISLEMCI'YE AMD EKRAN KARTI TAKMAK?
    2- SEN OLSAN HANGI SISTEMI ALIRDIN?

INTEL -

AMD -

• 1 sistem al islemciyle ekran kartinin alakasini cozemedim amd amd daha mi iyi calisiyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üsttekini al alcaksan ama 2. ye de vapor-x eklersen oyunda fark olmaz
  • benimde tam olarak bilgim yok, öğrenmek için sordum
  • 2.sistem ama ekran kartı vapor x
  • NychrizStyx kullanıcısına yanıt
    intelle amd düzgün çalışmaz diye bişey yok hocam üstteki sistem çok daha güzel olmuş bence onu alın oyunda performans farkı pek olmaz 1 ile 2 arasında ama cpu gerektiren uygulamalarda 1 .sistem öne geçer
  • amd işlemciyle amd ekran kartı alınması şehir efsanesi, teknik verilere dayanmayan iddialara itibar etmeyin.

o paraya ben olsam intel seçerdim ama amd seçecek arkadaşlar da olacaktır, forumda anket yapsan belki amd seçmeni söyleyen çoğunluk çıkar hatta. buna kullanıcının kendisi karar vermeli biraz, eğer oc'de sınırları zorlarım diyorsan amd ile daha yüksek hızlara çıkabilir ve daha ekononik fiyata aynı performansı alabilirsin ama yok ben oc yapsam da çok fazla uçmam diyorsan intel düşük hızlarda amd'den daha iyidir.
    Hocam genelde amd öneririm ama fx8350 yerine i5 4670k i5 4690k daha iyi olur.Hatta oc yapmam stok hızlarda kullanırım diosan i5 4690 alabilirsin 560 tl civarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüşleriniz için teşekkür ederim, bahsettiğim gibi hazır pc'ler ile 4-5 yıl geçiriyorum abartısız.. ki yeni yeni bişeyleri anlayıp öğrenmeye başladım şu sıstemlerın arasında benım sıstemım yok denecek kadar az..

oveclock'tan anlamıyorum açıkcası bulaşmakta istemiyorum.. o yüzden tercihim intel'den yana olacak:) ayrıca işlemciyi'de 4690 ile değiştirdim.
  • 1.sistemden ssdyi çıkar ve r9 290 tri-x al ssd sonradanda eklenebilir ama ekran kartını 1 üst model alman belkide 1 yıl daha sonra uprage gereksinimi hissetmen anlamına gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

1 sistem al islemciyle ekran kartinin alakasini cozemedim amd amd daha mi iyi calisiyormus

Bende onu anlamadım nedense
  • 2. Sistem daha cazip duruyor
  • 2. Sistem tabiki su sacma pc mate anakart ve bide reflesh olmayan 4670k ya dokunmam ben :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ilk sistem olabilir,

sogutucu hyper 212x evo oneririm

ssd bunun yerine kingston hyperx 3k almani oneririm kalan guzel
  • tabiiki 1.sistem amd daha çok elektrik yiyor , tek çekirdek performansı acınası , cpu ya yüklenen oyunlarda birkaç fps az verir ancak amd nin overclock kapasitesi intelden daha fazladır yani overclock yaparken biraz fazla yaparsanız intele cpu kullanan programlarda yetişebilirsiniz aşırı derecede overclock yaparsanız inteli ucu ucuna geçebilirsiniz ama intelin k olan işlemcileride overclockta amd ye yakın aynı değil ama yakın intelede son sınır amdyede son sınır overclock yaparsanız buradan hem stabilite hemde performans olarak kazanan intel olacaktır amd az bir farkla geride kalacaktır ama amd nin f/p olmasıda bir gerçek intel gereğinden fazla pahalı arkadaşım şu anda amd kullanıyor çocuk pişman oldu 8320 de masaüstü pc boşta 45 derece gördük ben baya bi güldüm mouseyi kafama fırlattı amd işlemciye amd ekran kartı falan hikaye yalan onlar inanmayın şehir efsanesinden başka bişey değiller ve intelin mimarisi ultra iyi benden bu kadar size iyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.