Şimdi Ara

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
11
Favori
32.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Infernall

quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

İşin içine gpu girerse biliyorsunuz,amdler yerlere yatıyor darboğazıydı besleme sorunuydu vb.Bence gpusuz testlerde amd daha şanslı yani

ön yargı bunlar fx diyorum 8350 diyorum hangi darboğaz ? athlon ii ile karıştırmayalım ki forumdaki arkadaşların test ettiği yine fx ama 6 çkirdek 6100.. bakarsanız full çözünürlükte 1 2 fps var çok çok arada

Sen kendi işlemcini övüyorsun,fakat ben genel bakıyorum.Amdde en hoş işlemci benim gözümde x6 1100 idi.Ve 8150 kullanan mühendis arkadaşımda var,işlerde çok iyi ona amenna ,ama gtx670 sli yaptık bendekini ona taktım test amaçlı.Sonuç inanki hüsrandı,götürmedi işlemci,oyuna giriyorsun işlemci %80 ,arka plana geçerken zorlanıyorda zorlanıyor,ekran kartları çalışma değerleri biri 50 biri 60 gibi bişeyde kalıyordu.Hani ben gördüğüm şeyleri söylüyorum inan sağdan soldan testlerden yola çıkmıyorum.2600k default ayarda bile 670 slide sorun yapmıyor
    Oyüzden grafiğide bindirirsek işlemciye amdnin şansı intele göre daha çok düşer.Buyüzden oyunlarda intel daha önde ,iyi forumlar

şaka yapıyorum kardeş yukarıda ki mesajlarda defalarca yazdım bu söylediğimiz sadece vrayi bağlar diye... oyun v.s. 40 tane değişkeni var anakartı çip seti v.s. v.s. oyun ve oyun sistemleri konusunda bilgiden ziyade fikir sahibiyim, ama teknik bilgi olarak diyebilirim ki yağadığınız sorun anakarttan chipsetten veya driverdan kaynaklanabilir.

iş yerindeki intel i7 de ati hd 6900 var arkadaş windows skoru 6 yı geçmiyor deli oldum. bu gün biraz boşlukta bios update ve son intel chipset driveri kurdum puanı 7.9 oldu, yani bir olayın bir çok nedeni olabilir. ama gene olarak bakarsak server için hayatta opteron almam xeon alırım a keza workstation alacak olsam intel alırım, parasını ben vermeyecek olsam ve bilgisayar toplanacak olsa iş yerinde 3770 hatta 3960 i7 toplarım. ama kendi bütçemle minimum fiyat ve yaptığım işte max verim istiyorsam AMD alırım mantık bu kadar basit ne intel ne de amd futbol takımı değil, siyasi parti de değil biz onların sadece müşterileriyiz bunu böyle düşünmek lazım...

• ya orada dengeler farklı şu unutuluyor amd tekil çekirdek hızını arttırmıyor çoklu çoklu çekirdek hızına yöneliyor o nedenle 8 çerkidek ama baktığın zaman çoklu çekridek destekli uygulamalar açısından 2600k ile hemen hemen aynı biri 4 biri 8 çekirdekte aynı ama... şimdi 8 çekirdekte sen performansı %30 fazla olsun dersen 3960x performansına çıkartmış olursun çıtayı ki o işlemci 2500 tl gibi bir fiyata satılıyor ama o %30 luk performans yine senin oyununda fark edilmeyecekti. zira oyunların büyük bir bölümü çoklu cpu özelliği taşımıyor. çoklu cpu yu ya belirli sayıda çekirdekle ya da hiç desteklemeyen çok oyun var piyasada neredeyse hepsi hatta, şimdi sen tutupta oyundan yola çıkarsan 8350 ile i3 aynı sınıfa düşüyor doğal olarak.. oyun testlerinde genel durum budur. Ha gelecekte çıkacak oyunlarda çoklu cpu desteği gelmesi ile işler i3 ve i5 sahipleri için pek de iç açıcı olmayacak intelde neticede 6 çekirdekli işlemcisini çıkardı makul fiyatlı modellerde mutlaka akabinde gelecek, teknolojinin doğası gereği bu olacak buna da hazırlıklı olun derim...
    benchmark programlarında da intelci fanları "evet cinebenchte 4 kat taktık" amd ye gibi çıkışlar yapıyorlar ama baktığın zaman kim çekrideklerini kapatıp cinema 4d redner alıyor hiç kimse eee o zaman neyin kavgasını yapıyoruz ki biz?

Burada bence belirleyici olan marka imajı mercedese mi binmek istersin yoksa toyotaya mı? burda esas konu bu intel bu sektörün mercedesi biraz da onun prestiji var be hocam....

• quote:

Bakın anlatmak istediğim tam olarak şu olay aşağıda.

Çağatay'ın gönderiği dosyanın 2 ayrı renderi var, biri benim 2 - 3 vray ayar değişiklikliği ile 3:40 saniye de aldığım render diğeri dosyanın orijinal hali ile gelen ayarlarla 9:20 saniyede alınan render.
    Ben bunu vray biliyorum diyorsam hayatta 9 dakikada render almak için beklemem, makine aynı makine, max aynı max, vray aynı vray sadece ayarlarda 3 yerde değişiklik yaptım %99 aynı render neredeyse 3 kat render süresi fark var...

şimdi bunun üzerine de bu dosya yı kimse kusura bakmasında ben test diye kale almam ki..

İsteyen olursa optimize ettiğim versiyonunu paylaşırım kendi marinalarında denerler... intelde denemedim daha hızlı da çıkabilir çıkarsa başım üzerine....

render süreleri fx 8350 4,6 Ghz de alınmıştır.

3:40,8 lik optimize versiyon
     Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri

09:20,6 lık orijinal versiyon

gümbürtüye gitmesin...

• Fiyatına göre gayet iyi bir işlemci. Intel' e 2 kat para vermektense FX 8350 almak daha mantıklı.
  • dün akşam 8350 ile yaptığım testi aynı ayarlarla i7 950 ile yaptım

AMD FX 8350 (4,6 Ghz oc) orijinal sahne 09:20,6 düzeltilmiş ayarlar ile 03:40,8
    intel i7 950 orijinal sahne 11:18 düzeltilmiş sahe ayarlarıyla 09:11,2

sahnedeki ayarların sürece etkisi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 12 Aralık 2012; 9:10:13 >

• quote:

Bakın anlatmak istediğim tam olarak şu olay aşağıda.

Çağatay'ın gönderiği dosyanın 2 ayrı renderi var, biri benim 2 - 3 vray ayar değişiklikliği ile 3:40 saniye de aldığım render diğeri dosyanın orijinal hali ile gelen ayarlarla 9:20 saniyede alınan render.
    Ben bunu vray biliyorum diyorsam hayatta 9 dakikada render almak için beklemem, makine aynı makine, max aynı max, vray aynı vray sadece ayarlarda 3 yerde değişiklik yaptım %99 aynı render neredeyse 3 kat render süresi fark var...

şimdi bunun üzerine de bu dosya yı kimse kusura bakmasında ben test diye kale almam ki..

İsteyen olursa optimize ettiğim versiyonunu paylaşırım kendi marinalarında denerler... intelde denemedim daha hızlı da çıkabilir çıkarsa başım üzerine....

render süreleri fx 8350 4,6 Ghz de alınmıştır.

3:40,8 lik optimize versiyon

09:20,6 lık orijinal versiyon

Arkadaş şaka mı yapıyorsun sen? Vray bilmekle ne ilgisi var? Adı üstünde hazır sahne paylaştım. Ayar kasmıyoruz test yapıyoruz. 3 saat süren sahneyi 10 dakikaya indireyim ne olacak? Vray biliyorum diyorsan en baştaki sahneyi koymayacaktın. O sahnenin günümüz koşullarında şu işlemci hızlarında hiç kimseye bir faydası olmayanı 3 yaşındaki çocuk bile biliyor. Kalkmış ben ayarlarla oynadım 3 dakikada aldım diyorsun. Yolla o zaman sahneyi herkes onu yapsın. Ama burada kimse 3 dakikalık renderla para kazanmıyordur emin ol. kendin ayar değiştirip kendin test yapıyorsun. Ondan sonra 8350 şöyle böyle diyorsun. Ayrıca yaptığın ayarda kaliteye etkisi yok diyorsun. Bak bakalım ışığın girdiği bölgede tavana yakın yerlerde bozulmalar var mı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 12 Aralık 2012; 10:25:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Arkadaş şaka mı yapıyorsun sen? Vray bilmekle ne ilgisi var? Adı üstünde hazır sahne paylaştım. Ayar kasmıyoruz test yapıyoruz. 3 saat süren sahneyi 10 dakikaya indireyim ne olacak? Vray biliyorum diyorsan en baştaki sahneyi koymayacaktın. O sahnenin günümüz koşullarında şu işlemci hızlarında hiç kimseye bir faydası olmayanı 3 yaşındaki çocuk bile biliyor. Kalkmış ben ayarlarla oynadım 3 dakikada aldım diyorsun. Yolla o zaman sahneyi herkes onu yapsın. Ama burada kimse 3 dakikalık renderla para kazanmıyordur emin ol. kendin ayar değiştirip kendin test yapıyorsun. Ondan sonra 8350 şöyle böyle diyorsun. Ayrıca yaptığın ayarda kaliteye etkisi yok diyorsun. Bak bakalım ışığın girdiği bölgede tavana yakın yerlerde bozulmalar var mı yok mu?

render uzun sürünce daha mı iyi sonuç alıyor sanıyorsunuz ?
    2 renderi aldım photoshopta kestim üst üste yerleştirdim kesme noktalarını işaretledim ki anlaşılsın zira anlaşılmıyor..

hazır sahne nin ayarları yanlış onu anlatıyorum sen vray bilmiyorsun demiyorum ki.. benim tanıdığım herkes vray için maksimum kalitede en hızlı renderi almak için çabalar yok hazır sahnenin ayarlarını aldım onu kullanıyorum derse o zaman benim yapabileceğim hiç birşey kişinin kendi eksiğidir.

sahne ile ilgili temel birşey
    render region division 16x16 bu ayar her bir çekirdeğin hesaplayacağı alanı belirler tüm vray tipleri derki "arkadaş görüntüde hiç bir şey değişmeden hızlı render alayım diyorsan bu alanı büyüt dosyadaki optimum hızı bulman gerekir diyor çok büyük yaparsan işlem yavaşlar çok küçük yaparsan yine işlem yavaşlar. Evermotionun da tüm sahnelerinde burası default 64x64 ayarlanmıştır bende denediğimde 70 ila 60 aralığında maksimum hıza çıktım. bu işlemin render kalitesi konusunda hiç bir etkiside yoktur.

ayrı bir şey daha söyleyim bu dosya ile ilgili işlemcim 4.6 oc iken orijinal halinde 60 derecenin üzerine çıkmazken optimize halinde 70 dereceye çıktı, yani dosyanın cpu yu kullanmadığı buradan da belli hele beğenmediğiniz benim test sahnemde bu sıcaklı daha da artıyor bu sahnede yerdeki specular maps dışında yansıma ve bump veren bir nokta yok...

bu dosyanın test sonuçları cinebench tek çekirdek test sonuçları gibi bir şey ifade etmiyor yani

diğer ayar değişiklikleri
    noise threshold: 0,01
    dynamic memory limit: 400 ( bunun 4000 de düzgün sonuç vermesi için en az 8 hatta 16 gb ram gerekir )
    region sequence : triangulation
    ambient occlusion subdivs: 8

• @ontec,

Anakartı değiştirdim diyordun, yeni anakartını merak ettim, 125w değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

@ontec,

Anakartı değiştirdim diyordun, yeni anakartını merak ettim, 125w değil mi?

evet değiştirdim zaten skorlar benim bilgisayarımın skorları... 125 watt 970a-g46 msi anakart aldım vatandan indirimden.
  • quote:

quote:

render uzun sürünce daha mı iyi sonuç alıyor sanıyorsunuz ?
    2 renderi aldım photoshopta kestim üst üste yerleştirdim kesme noktalarını işaretledim ki anlaşılsın zira anlaşılmıyor..

hazır sahne nin ayarları yanlış onu anlatıyorum sen vray bilmiyorsun demiyorum ki.. benim tanıdığım herkes vray için maksimum kalitede en hızlı renderi almak için çabalar yok hazır sahnenin ayarlarını aldım onu kullanıyorum derse o zaman benim yapabileceğim hiç birşey kişinin kendi eksiğidir.

sahne ile ilgili temel birşey
    render region division 16x16 bu ayar her bir çekirdeğin hesaplayacağı alanı belirler tüm vray tipleri derki "arkadaş görüntüde hiç bir şey değişmeden hızlı render alayım diyorsan bu alanı büyüt dosyadaki optimum hızı bulman gerekir diyor çok büyük yaparsan işlem yavaşlar çok küçük yaparsan yine işlem yavaşlar. Evermotionun da tüm sahnelerinde burası default 64x64 ayarlanmıştır bende denediğimde 70 ila 60 aralığında maksimum hıza çıktım. bu işlemin render kalitesi konusunda hiç bir etkiside yoktur.

ayrı bir şey daha söyleyim bu dosya ile ilgili işlemcim 4.6 oc iken orijinal halinde 60 derecenin üzerine çıkmazken optimize halinde 70 dereceye çıktı, yani dosyanın cpu yu kullanmadığı buradan da belli hele beğenmediğiniz benim test sahnemde bu sıcaklı daha da artıyor bu sahnede yerdeki specular maps dışında yansıma ve bump veren bir nokta yok...

bu dosyanın test sonuçları cinebench tek çekirdek test sonuçları gibi bir şey ifade etmiyor yani

diğer ayar değişiklikleri
    noise threshold: 0,01
    dynamic memory limit: 400 ( bunun 4000 de düzgün sonuç vermesi için en az 8 hatta 16 gb ram gerekir )
    region sequence : triangulation
    ambient occlusion subdivs: 8

Sen hala ve gereksiz bir şekilde optimizasyondan bahsediyorsun. Konumuzla bunun ne ilgisi var? Diyorum ki optimize ettiğin sahneyi gönder bende onunla sonuçları yazayım. Neyi anlatamıyorum? Ayrıca test yapıyorsan evet render ne kadar yavaşsa o kadar geniş yelpazemiz olur. Senin yolladığın sahnedeki gibi herkes birbirinin tepesine binmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 12 Aralık 2012; 14:43:27 >

• quote:

Sen hala ve gereksiz bir şekilde optimizasyondan bahsediyorsun. Konumuzla bunun ne ilgisi var? Diyorum ki optimize ettiğin sahneyi gönder bende onunla sonuçları yazayım. Neyi anlatamıyorum? Ayrıca test yapıyorsan evet render ne kadar yavaşsa o kadar geniş yelpazemiz olur. Senin yolladığın sahnedeki gibi herkes birbirinin tepesine binmez.

valla itiraz eden tek sen oldun kimse kimseye yok bu test olmaz demedi.
    akşam evde 3:40 süren sahneyi kaydettim.akşam paketler gönderirim.. render yavaşsa bunun bir çok nedeni olur gölge ayrıntısını yüksek tutmuşsundur, noise yi azaltmışsındır, çözünürlük çok yüksektir v.s. v.s eyvallah. ama yanlış hazırlanmış ayarlar gereksiz bekletir..

neyse uzatmayacam ya 2600 süper işlemci hiç bir amd yaklaşamaz yanına bırak 3770 bile yanaşamaz ben hususi kod yazdım amd hızlı çıksın diye fransadaki testi de ben yaptım koydum aslında ben amd nin sahibiyim :)

• quote:

quote:

valla itiraz eden tek sen oldun kimse kimseye yok bu test olmaz demedi.
    akşam evde 3:40 süren sahneyi kaydettim.akşam paketler gönderirim.. render yavaşsa bunun bir çok nedeni olur gölge ayrıntısını yüksek tutmuşsundur, noise yi azaltmışsındır, çözünürlük çok yüksektir v.s. v.s eyvallah. ama yanlış hazırlanmış ayarlar gereksiz bekletir..

neyse uzatmayacam ya 2600 süper işlemci hiç bir amd yaklaşamaz yanına bırak 3770 bile yanaşamaz ben hususi kod yazdım amd hızlı çıksın diye fransadaki testi de ben yaptım koydum aslında ben amd nin sahibiyim :)

Kusura bakma ama saçmalamaya başladın. Kimse itiraz etmiyor çünkü olayın farkında olan insan sayısı 3-4 kişiden ibaret. Gerisi ne olduğunu bile anlamadan konuya yazmış. İtiraz ettiğim şey sanki burada en hızlı render nasıl alınır diye tartışıyoruz gibi davranman. Hızlı render almaya çalışan tek kişi sensin. Ben sistemleri zorlayıp iş ortamını simule edelim diyorum. Sen ben daha hızlı render alıyorum deyip duruyorsun. Amacın ne peki? Render testi yapıyorsak saniyelerle değil dakikalarla uğraşmamız lazım.

Yazdıklarımın neresinden 2600k şöyle böyle dediğimi çıkarttın bilmiyorum ama düşünerek yazmadığın belli. Ben testler işe yarasın istiyorum. Ama senin amacın farklı. İlk mesajlarda 8350 övdüğüm bölümleri bir daha oku. Eğer daha ucuza daha iyi performans alacaksam gider AMD toplarım. intel babamın firması değil. Bilmem anlatabildim mi?

Sonuç olarak ya ayar kasmayı bırak düzgün 2 sahne paylaş test yapalım ya da durumdan bir haber bir kalabalıkla boş boş devam edin.

• quote:

Kusura bakma ama saçmalamaya başladın. Kimse itiraz etmiyor çünkü olayın farkında olan insan sayısı 3-4 kişiden ibaret. Gerisi ne olduğunu bile anlamadan konuya yazmış. İtiraz ettiğim şey sanki burada en hızlı render nasıl alınır diye tartışıyoruz gibi davranman. Hızlı render almaya çalışan tek kişi sensin. Ben sistemleri zorlayıp iş ortamını simule edelim diyorum. Sen ben daha hızlı render alıyorum deyip duruyorsun. Amacın ne peki? Render testi yapıyorsak saniyelerle değil dakikalarla uğraşmamız lazım.

Yazdıklarımın neresinden 2600k şöyle böyle dediğimi çıkarttın bilmiyorum ama düşünerek yazmadığın belli. Ben testler işe yarasın istiyorum. Ama senin amacın farklı. İlk mesajlarda 8350 övdüğüm bölümleri bir daha oku. Eğer daha ucuza daha iyi performans alacaksam gider AMD toplarım. intel babamın firması değil. Bilmem anlatabildim mi?

Sonuç olarak ya ayar kasmayı bırak düzgün 2 sahne paylaş test yapalım ya da durumdan bir haber bir kalabalıkla boş boş devam edin.

hadi diyelim benim test yanlış söylediklerim de yanlış e yurt dışındaki testler de mi yanlış ?

optimizasyona takılıyorum zira uzun sürüyor işlemciyi yormuyor işlem onu diyorum işlemci ne zaman ısınır zorlanınca, e orijinal testte ısınmıyor ki ? .....

gönderecem testi eve geçince, denersin ...

bu arada
    quote:

Yazdıklarımın neresinden 2600k şöyle böyle dediğimi çıkarttın bilmiyorum ama düşünerek yazmadığın belli.

çıkarttığım mesaj....

quote:

Kardeş bir test bakarak işlemci değiştirilmez. Testte bir saçmalık olduğu açık. intel in render işlemlerinde hep daha başarılı olduğunu da biliyoruz. bu teste göre 2600k benim 2500k dan %50 daha iyi ama başka testlerw baktığımzda durum böyle değil. 8350-8320 de bu testteki kadar başarılı işlemciler değil. olsa fena mı olur? tabii ki bize yarar ama gerçekler var.

Şu sahneye bakarak değil işlemci oturduğum yeri bile değiştirmem. neresinden baksan dengesizlik yığını.

başka bir yerde vray testi varsa söylediğiniz gibi bulun ilk sayfaya koyacam demiştim yanlış hatırlamıyorsam... Nasıl ki benim sahnemi siz hatalı buluyorsanız ben de sizin gönderdiğiniz sahneyi hatalı buluyorum ve nedenlerini sayıyorum siz onu yapma gereği duymadınız.... sadece varsayım ve ön yargı ile intel amd den daha hızlı diyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 12 Aralık 2012; 17:42:38 >

• quote:

quote:

hadi diyelim benim test yanlış söylediklerim de yanlış e yurt dışındaki testler de mi yanlış ?

optimizasyona takılıyorum zira uzun sürüyor işlemciyi yormuyor işlem onu diyorum işlemci ne zaman ısınır zorlanınca, e orijinal testte ısınmıyor ki ? .....

gönderecem testi eve geçince, denersin ...

bu arada
    quote:

Yazdıklarımın neresinden 2600k şöyle böyle dediğimi çıkarttın bilmiyorum ama düşünerek yazmadığın belli.

çıkarttığım mesaj....

quote:

Kardeş bir test bakarak işlemci değiştirilmez. Testte bir saçmalık olduğu açık. intel in render işlemlerinde hep daha başarılı olduğunu da biliyoruz. bu teste göre 2600k benim 2500k dan %50 daha iyi ama başka testlerw baktığımzda durum böyle değil. 8350-8320 de bu testteki kadar başarılı işlemciler değil. olsa fena mı olur? tabii ki bize yarar ama gerçekler var.

Şu sahneye bakarak değil işlemci oturduğum yeri bile değiştirmem. neresinden baksan dengesizlik yığını.

başka bir yerde vray testi varsa söylediğiniz gibi bulun ilk sayfaya koyacam demiştim yanlış hatırlamıyorsam... Nasıl ki benim sahnemi siz hatalı buluyorsanız ben de sizin gönderdiğiniz sahneyi hatalı buluyorum ve nedenlerini sayıyorum siz onu yapma gereği duymadınız.... sadece varsayım ve ön yargı ile intel amd den daha hızlı diyorsunuz...

Yabancıların testlerde mi yanlış diyorsun. Başkalarının yaptığı testleri dikkate alacaksak ne diye konu açtın? Ne diye sahne yükledin? Bırak kendinle çelişmeyi. Yanlış dediğin sahne vray kullanıcılarının %85-90 ı tarafından kullanılan ayarlarla hazırlanmıştır. Üstelik bunu önemli bir eğitmen yapmıştır. Başka sahne diyorsun aldık koyduk ne oldu? Burada benim sahnem benim ayarlarım diye konuşup durmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Sen o sahnedeki ayarları yanlış bulamazsın. Çünkü biz speed vs quality karşılaştırması yapmıyoruz.

Ama şu son cevaplarından analdım ki ne desem anlamayacaksın. Bu konu da insanları yanlış yönlendirmeye devam edecek. Sen 3 sphere koyup render almaya devam et. Sonra buna test dersin.

• Render region divisions tek çekirdekli cpularda küçük tutulur çok çekirdekli işlemcileri çalıştığınız çözünürlüğe bağlı büyük kullanılır temel vray kurallarından biridir bu ben oyun Modellenmesi için kullandigimdan 1024x1024 çözünürlükte 64 iyi sonuç veriyor..... Şimdi sahne tek çekirdekli makina için optimize edilmiş o yüzden diyorum bu test cinebencin tek çekirdekli testi gibi diye...

link
    http://yadi.sk/d/fLNvty8G1CCIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 12 Aralık 2012; 20:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Render region divisions tek çekirdekli cpularda küçük tutulur çok çekirdekli işlemcileri çalıştığınız çözünürlüğe bağlı büyük kullanılır temel vray kurallarından biridir bu ben oyun Modellenmesi için kullandigimdan 1024x1024 çözünürlükte 64 iyi sonuç veriyor..... Şimdi sahne tek çekirdekli makina için optimize edilmiş o yüzden diyorum bu test cinebencin tek çekirdekli testi gibi diye...

link

Tek çekirdekli cpu mu kaldı be arkadaş? Ne çekirdeğinden bahsediyorsun? Kaliteyi düşürüp hızı arttırmışsın kalkmış sahne tek çekirdeklilere göre ayarlı diyorsun. Dikkatli iki göz sahnendeki artifactları gayet net görür. Verdiğin sahneyi 2600k da test edeceğim ama sana gram güvenim kalmadı. Aleso nun sahnesine laf ettin ya tanıyanlar benim gibi sana gülüyordur. Tek çekirdekmiş tövbe tövbe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 12 Aralık 2012; 23:37:09 >

• Epeydir uzaktan takip etmeye çalışıyorum bu konuyu giderek amacından uzaklaşıyor, Ben özellikle cagataykoroglu nickli arkadaşa sormak istiyorum , bu konunun başında ki sonuçlar aşağıda

AMD Fx 8350 4.6 oc---- 213 sn
    AMD Fx 8350 4.3 oc---- 225 sn
    İntel I7 2600k 4,0 oc ---- 240 sn
    Intel I7 3770K 4.5 oc---- 241 sn
    AMD Fx 8320 4.0 oc---- 242sn

AMD Fx 8350 ---- 247sn
    Intel I7 3770K ---- 249 sn
    İntel I7 2600k ---- 261 sn
    Amd fx 8320 ---- 277 sn

Bu sonuçlara göre Fx8350 I7-3770k dan daha başarılı görünüyor, Sizce bu doğru değilmi ? Değilse neden?
  • quote:

quote:

Render region divisions tek çekirdekli cpularda küçük tutulur çok çekirdekli işlemcileri çalıştığınız çözünürlüğe bağlı büyük kullanılır temel vray kurallarından biridir bu ben oyun Modellenmesi için kullandigimdan 1024x1024 çözünürlükte 64 iyi sonuç veriyor..... Şimdi sahne tek çekirdekli makina için optimize edilmiş o yüzden diyorum bu test cinebencin tek çekirdekli testi gibi diye...

link

Tek çekirdekli cpu mu kaldı be arkadaş? Ne çekirdeğinden bahsediyorsun? Kaliteyi düşürüp hızı arttırmışsın kalkmış sahne tek çekirdeklilere göre ayarlı diyorsun. Dikkatli iki göz sahnendeki artifactları gayet net görür. Verdiğin testi 2500k ve 2600k da test edeceğim ama sana gram güvenim kalmadı. Aleso nun sahnesine laf ettin ya tanıyanlar benim gibi sana gülüyordur. Tek çekirdekmiş tövbe tövbe.

quote:

Arkadaş o sahnenin ne mantığı var? iki kutu iki sphere. tr3d dekiler camdan atlasa atlayacak mısınız? senelerdir 1 gram gelişmeyen bir site. ...

Aleso camdan atlasa sizde camdan atlayacaksınız yani ?

arkadaş bakın

adres şu
    http://www.vray.us/vray_documentation/vray_system.shtml

orada

Here you can control various parameters of VRay's rendering regions (buckets). The bucket is an essential part of the distributed rendering system of VRay. A bucket is a rectangular part of the currently rendered frame that is rendered independently from other buckets. Buckets can be sent to idle LAN machines for processing and/or can be distributed between several CPUs. Because a bucket can be processed only by a single processor the division of the frame in too small a number of buckets can prevent the optimal utilization of computational resources (some CPUs stay idle all the time). However the division of the frame in too many buckets can slow down the rendering because there is a some time overhead related with each bucket (bucket setup, LAN transfer, etc).

bunun de mealinde derkei bu alanı tek çekirdekli makinalarda küçük tutun .. ee ne oldu senin aleso vray dökümantasyoundan habersiz mi ? şimdi bende size ve arkadaşlarınıza mı güleyim ?

sahende ambient occulision ve noise hesaplarını değiştirdim bunuda gizlemedim yazdım zaten dosyayı göndermeden önce değil mi ? ama yine söylüyorum dosyayı aç render region divisions u 120 yap başkada hiç birşeyi değiştirme 6:30 gibi birşey sürüyor render amd de...

bu arada
    hala daha xxms in 3770 in 4.5 over clocklu halinin sizin 2600k nın 4,0 oc li halinden nasıl daha yavaş olduğu anlayabilmiş değilim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 13 Aralık 2012; 0:33:41 >

• bu muhabbet daha fazla uzasın istemiyorum buyrun yeni sahne testi. orijinal evermotion ayarları ile

fx 8350 @ 4,3 ghz : 08:10

http://yadi.sk/d/0aYbK7Tl1CNYG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 13 Aralık 2012; 0:31:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

son evermotion sahnesini bir sürü hata verdiği için çalıştıramadım.

önceki aleso sahnesi içinse,

i7-3770 varken render süresi 8:02 idi
    i7-3770K oldu işlemcim bugün, overclock olmadan bu sefer 8:05 sürdü.

yukarıda yazdığı gibi 3770K ile region divisions 120 olarak denedim bu seferde 6:34 sürdü.

Ya bu 3770K da birşey var ya da yazılım kaynaklı.

değerleriniz normal dosyanın standart halinde hata var diye bas bas bağırıyorum ben neden ? 3770 k nın 3770 den düşük çıkmasının 2 nedeni olur

1. ya dosya ayarı bozuktur.
    2. işlemci fazla ısınıp çarpanı kapar (render esnasında cpu z ile cpu frekansını takip edin) bunda sorun yoksa yine hoop 1. sebep...

3770k nın amd ile kafa kafaya çıkması gerekiyor diğer tüm testlerde bu hemen hemen aynı ya amd bir kaç saniye önde ya da 3770 k bir kaç saniye önde 2600 ile iligli sonuç çok inandırıcı gelmiyor bana ilk testte 2600k 4.0 Ghz oc de düşük frekansta 3770k nin 4.5 Ghz oc den den daha hızlı görünüyor çok mantıklı değil 2. bi 2600k testine ihtiyaç var gibi intel vs intel de bu durum normal değil... çünkü yurt dışında da 2600 ün 3770 i geçtiği konusunda bir test bulamadım ben...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.