Bildirim
Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri (9. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
İşlemcilerin Vray Süreleri...
ayrıntılı liste ve açıklamaları.
http://ontec.blogspot.com/2012/11/vray-cpu-testleri.html
test 1 basit test :
Temel bir sahne ile hazırlanmış olup faklı bilgisayarlada farklı donanımlar üzerinde test edilmekte ve lsteye eklenmektedir.
adresinde...
AMD Fx 8350 4.3 oc---- 225sn
İntel I7 2600k 4,0 oc ---- 240 sn
Intel I7 3770K 4.5 oc---- 241 sn
AMD Fx 8320 4.0 oc---- 242sn
Intel I7 3770K ---- 249 sn
AMD Fx 8350 ---- 247sn
İntel I7 2600k ---- 261 sn
Amd fx 8320 ---- 277 sn
AMD Phe X6 1090T ---- 337 sn (3.75ghz OC)
Intel I7 950 ---- 351 sn
İntel I5 2500k ( 4 Ghz OC)---- 360Sn
AMD x6 1090 T ---- 377 sn
Intel Quad core q9500 ---- 413 sn
Amd Athlon II x4 620 ---- 574 sn ( oc 2800 mhz)
Test2 : Hardware.fr nin evermotion sahnesi kullarak hazırlanmış texture li render testidir denk donanımlı makinalarda test edilmiştir.http://www.hardware.fr/articles/880-7/amd-fx-8350-retour-amd.html
fx8350 : 231sn
i7 3770k : 248 sn
i7 2600k : 267 sn
fx -8150 : 286 sn
x6 1100T: 317 Sn
i5 3570 : 327 sn
i5 2500k : 352 sn
x6 1055T : 364 sn
i5 3330 : 392 sn
buda başka bir test yurt dışı
http://www.overclock.net/t/1291114/coolaler-amd-piledriver-fx-vishera-engineering-sample-benchmarks/560
- [FX 8350@4.5ghz] :~ 580s
- I7 2600K@4.5ghz : ~ 621s
- FX 8120@4.5ghz : ~ 679s
SONUÇ:
vray uygulamasında vray ayarları doğru yapıldığında yeni fx serisi işlemciler performasını ortaya koyuyor 8320 işlemcisi uygun fiyatı ve overclock altında yüksek performansı ile fiyat / performans liderliğini almış durumda 8350 ağır abi konumunda fiyat performans oranı o kadar iyi olmamasına karşın kendisinden 2 kat pahalı olan 3770 ile hemen hemen aynı performansı vermekte intelde fiyat performans başarısı hiç şüphesiz ki i7 2600k da yüksek over clock kapasitesi ve uygun fiyatı ile göz dolduruyor. bir çok internet sitesinde fx 8350 intel i5 3570 ile kıyaslanmış olsa da vray konusunda i5 kendinden 30 dolar altta olan fx 8350 nin yanına bile yaklaşamıyor.
bu test sadece profesyonel yada hobi amaçlı olarak v ray kullanıcılarının cpu tercihlerine yardımcı olabilmek için oluşturulmuş olup bilgi amaçlıdır toplanan veriler forumdaki kişilerin sayfadaki beyanlarına beyanlarına dayanılarak alınmıştır.
YENİ SONUÇLAR GELMESİ HALİNDE SAYFAYA EKLENİLECEKTİR.
SONUÇ GÖNDEREN ARKADAŞLARIN.
İŞLEMCİLERİNİ VARSA OVERCLOCK FREKANSLARINI VE RENDER SÜRESİNİ YAZMALARINI RİCA EDERİM.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 7 Aralık 2012; 15:54:56 >
-
q9500 testinde işlemci 3.75ghz ye overclocklu defaultu 2.83 ghz işlemcinin bunuda belirtin muazzam fark olur arada çünkü. Fx8320 sparişi verdim bende 2-3 güne 5 ghz testlerini koyarım :Dquote:
Orijinalden alıntı: OnTEC
ilk mesaja bunları koymuştum ama konuyu baştan takip edip son sayfasına bakanlar için testler. ( çağatayın testi yok o dosyanın optimizasyonu ile ilgili sorunlar olduğu kanısındayım 2600k 3770 i ezip geçmiş görünüyor)
İşlemcilerin Vray Süreleri...
ayrıntılı liste ve açıklamaları.
http://ontec.blogspot.com/2012/11/vray-cpu-testleri.html
test 1 basit test :
Temel bir sahne ile hazırlanmış olup faklı bilgisayarlada farklı donanımlar üzerinde test edilmekte ve lsteye eklenmektedir.
adresinde...
AMD Fx 8350 4.3 oc---- 225sn
İntel I7 2600k 4,0 oc ---- 240 sn
Intel I7 3770K 4.5 oc---- 241 sn
AMD Fx 8320 4.0 oc---- 242sn
Intel I7 3770K ---- 249 sn
AMD Fx 8350 ---- 247sn
İntel I7 2600k ---- 261 sn
Amd fx 8320 ---- 277 sn
AMD Phe X6 1090T ---- 337 sn (3.75ghz OC)
Intel I7 950 ---- 351 sn
İntel I5 2500k ( 4 Ghz OC)---- 360Sn
AMD x6 1090 T ---- 377 sn
Intel Quad core q9500 ---- 413 sn
Amd Athlon II x4 620 ---- 574 sn ( oc 2800 mhz)
Test2 : Hardware.fr nin evermotion sahnesi kullarak hazırlanmış texture li render testidir denk donanımlı makinalarda test edilmiştir.http://www.hardware.fr/articles/880-7/amd-fx-8350-retour-amd.html
fx8350 : 231sn
i7 3770k : 248 sn
i7 2600k : 267 sn
fx -8150 : 286 sn
x6 1100T: 317 Sn
i5 3570 : 327 sn
i5 2500k : 352 sn
x6 1055T : 364 sn
i5 3330 : 392 sn
buda başka bir test yurt dışı
http://www.overclock.net/t/1291114/coolaler-amd-piledriver-fx-vishera-engineering-sample-benchmarks/560
- [FX 8350@4.5ghz] :~ 580s
- I7 2600K@4.5ghz : ~ 621s
- FX 8120@4.5ghz : ~ 679s
SONUÇ:
vray uygulamasında vray ayarları doğru yapıldığında yeni fx serisi işlemciler performasını ortaya koyuyor 8320 işlemcisi uygun fiyatı ve overclock altında yüksek performansı ile fiyat / performans liderliğini almış durumda 8350 ağır abi konumunda fiyat performans oranı o kadar iyi olmamasına karşın kendisinden 2 kat pahalı olan 3770 ile hemen hemen aynı performansı vermekte intelde fiyat performans başarısı hiç şüphesiz ki i7 2600k da yüksek over clock kapasitesi ve uygun fiyatı ile göz dolduruyor. bir çok internet sitesinde fx 8350 intel i5 3570 ile kıyaslanmış olsa da vray konusunda i5 kendinden 30 dolar altta olan fx 8350 nin yanına bile yaklaşamıyor.
bu test sadece profesyonel yada hobi amaçlı olarak v ray kullanıcılarının cpu tercihlerine yardımcı olabilmek için oluşturulmuş olup bilgi amaçlıdır toplanan veriler forumdaki kişilerin sayfadaki beyanlarına beyanlarına dayanılarak alınmıştır.
YENİ SONUÇLAR GELMESİ HALİNDE SAYFAYA EKLENİLECEKTİR.
SONUÇ GÖNDEREN ARKADAŞLARIN.
İŞLEMCİLERİNİ VARSA OVERCLOCK FREKANSLARINI VE RENDER SÜRESİNİ YAZMALARINI RİCA EDERİM.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: xmms
q9500 testinde işlemci 3.75ghz ye overclocklu defaultu 2.83 ghz işlemcinin bunuda belirtin muazzam fark olur arada çünkü. Fx8320 sparişi verdim bende 2-3 güne 5 ghz testlerini koyarım :D
teşekkürler.
Şimdiden hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 7 Aralık 2012; 15:06:34 > -
@OnTecquote:
Orijinalden alıntı: OnTECquote:
Orijinalden alıntı: xmms
q9500 testinde işlemci 3.75ghz ye overclocklu defaultu 2.83 ghz işlemcinin bunuda belirtin muazzam fark olur arada çünkü. Fx8320 sparişi verdim bende 2-3 güne 5 ghz testlerini koyarım :D
teşekkürler.
Şimdiden hayırlı olsun.
Alıntıları Göster
Testler için çok teşekkürler.Gerçekten yararlı...Asıl merak ettiğim konu yine ram konusu.Acaba max cl9 zamanlamalarında 2000+ mhz üzerine çıkılsa ne kadar fark edecek?
-
quote:
Orijinalden alıntı: AC Kırıklar
@OnTec
Testler için çok teşekkürler.Gerçekten yararlı...Asıl merak ettiğim konu yine ram konusu.Acaba max cl9 zamanlamalarında 2000+ mhz üzerine çıkılsa ne kadar fark edecek?
çok fark edilir bir sonuç yaratacağını sanmıyorum çünkü vray render alırken ram a çok okuma yazma yapmıyor ağırlıklı olarak işlemcinin hesaplama gücüne dayanıyor iş, ram çok fazla objenin bulunduğu geniş renderlarda fark ettiren bir unsur örneğin alacağınız redner için çok yüksek çözünürlüklü textureler kullandığınız bu texturelerin her biri 20 30 mb ve bump ve specular da var sahnede obje de çok ise bunların rama alınması ve işlem yapılması gerekmesi durumunda ram okuma yazmasına ihtiyaç duyulacaktır.
benim hazırladığım testte tek amaç cpunun hesaplama hızını ölçmek olduğundan 3dsmaxin standart mapleri ve vray materyalleri dışında birşey yok dolayısı ile bu noktada vray ram fark ettirse ettirse 1 sn filan oynatacaktır....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 7 Aralık 2012; 16:05:53 >
-
@OnTecquote:
@OnTec
çok fark edilir bir sonuç yaratacağını sanmıyorum çünkü vray render alırken ram a çok okuma yazma yapmıyor ağırlıklı olarak işlemcinin hesaplama gücüne dayanıyor iş, ram çok fazla objenin bulunduğu geniş renderlarda fark ettiren bir unsur örneğin alacağınız redner için çok yüksek çözünürlüklü textureler kullandığınız bu texturelerin her biri 20 30 mb ve bump ve specular da var sahnede obje de çok ise bunların rama alınması ve işlem yapılması gerekmesi durumunda ram okuma yazmasına ihtiyaç duyulacaktır.
benim hazırladığım testte tek amaç cpunun hesaplama hızını ölçmek olduğundan 3dsmaxin standart mapleri ve vray materyalleri dışında birşey yok dolayısı ile bu noktada vray ram fark ettirse ettirse 1 sn filan oynatacaktır....
Alıntıları Göster
Israrla ram ram dememin sebebi şudur ki p8600,2x2 ddr2 667,4650 özellikleri olan pc de 5 dakikada alınan render,aynı pc ye 2x2 ddr2 800 ram takıldıktan sonra yaklaşık 3 dakikada bitti.Bu nedenle işlemcilerin 3 ghzden 4.5/5 ghze çıkartılmasından çok ramlerin gidebileceği kadar götürmenin yerinde olduğunu düşünüyorum.Zira en zayıf halka ramlerdir her zaman...Allah izin verir de bütçemi ayarlarsam belki de bakacağım ilk donanım ramler olacak.Ne işlemci ne de ekran kartı...Gerçi millet sapık gibi... Sadece bir ekran kartı takılan anakartı (işlemcisiz/ramsiz) çalıştırıp windows kurup kullananlar da var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 8 Aralık 2012; 1:37:08 >
-
quote:
@OnTec
Israrla ram ram dememin sebebi şudur ki p8600,2x2 ddr2 667,4650 özellikleri olan pc de 5 dakikada alınan render,aynı pc ye 2x2 ddr2 800 ram takıldıktan sonra yaklaşık 3 dakikada bitti.Bu nedenle işlemcilerin 3 ghzden 4.5/5 ghze çıkartılmasından çok ramlerin gidebileceği kadar götürmenin yerinde olduğunu düşünüyorum.Zira en zayıf halka ramlerdir her zaman...Allah izin verir de bütçemi ayarlarsam belki de bakacağım ilk donanım ramler olacak.Ne işlemci ne de ekran kartı...Gerçi millet sapık gibi... Sadece bir ekran kartı takılan anakartı (işlemcisiz/ramsiz) çalıştırıp windows kurup kullananlar da var.
Testte bir sıkıntı vardır. Başka bir şey süreyi etkilmiştir.Şöyle söyleyeyim 1600 mhz ddr3 ile 2000 mhz ddr3 arası performans farkı yüzde 1 bile olmaz.Ram miktarı render başlamadan hemen önce texture baking ve environment hızını etkiler.Onun haricinde ram hızı yerine ram miktarını arttırarak performansı bir nebze arttırmış olursunuz.
-
gnclquote:
Orijinalden alıntı: xmmsquote:
@OnTec
Testte bir sıkıntı vardır. Başka bir şey süreyi etkilmiştir.Şöyle söyleyeyim 1600 mhz ddr3 ile 2000 mhz ddr3 arası performans farkı yüzde 1 bile olmaz.Ram miktarı render başlamadan hemen önce texture baking ve environment hızını etkiler.Onun haricinde ram hızı yerine ram miktarını arttırarak performansı bir nebze arttırmış olursunuz.
Alıntıları Göster
-
Bu konu oldukça güzel yalnız biraz karışık. Daha düzenli olursa daha faydalı olacaktır.quote:
gncl
Alıntıları Göster
Onun dışında FX8350 nin 450TL nin altındaki fiyatı ile bile oldukça güzel işler çıkardığı çok açık.
Özellikle 3570K sı olun birisi ile karşılıklı testler yapılsa güzel olur zira 3570K 8350 den daha pahalı bir işlemci.
Bu benim aklımda bulunsun 3570K sı olan birisini bulursam oyun dahil genel olarak testler hazırlayalım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
Bu konu oldukça güzel yalnız biraz karışık. Daha düzenli olursa daha faydalı olacaktır.
Onun dışında FX8350 nin 450TL nin altındaki fiyatı ile bile oldukça güzel işler çıkardığı çok açık.
Özellikle 3570K sı olun birisi ile karşılıklı testler yapılsa güzel olur zira 3570K 8350 den daha pahalı bir işlemci.
Bu benim aklımda bulunsun 3570K sı olan birisini bulursam oyun dahil genel olarak testler hazırlayalım.
bana cpu da oyun testleri çok mantıklı gelmiyor işin %80i ekran kartı üzerine yapılıyor ve max res e gelince i3 ile 3770k ile 4 5 fps fark çıkıyor oyun üzerinden işlemci performansı değerlendirmek yanıltıcı bir işlem oyunda nvidia rutini oluyor düşük işlemci ile çok yüksek fps veriyor yada oyun tek çekirdekle çalışıyor i3 3770 den hızlı çıkıyor, yani değerlendirirken neyi nasıl değerlendireceğimiz önemli crysis 3 ün tek çekirdek destekli bir oyun olacağını düşünen var mı ? öyleyse aman amd almayın i3 oyunlarda daha iyi demekte takım tutar gibi işlemci tutmak gibi bir şey :) ( bunları sizin için yazmadım yanlış anlamayın yeri gelmişken genel konuşuyorum )..
3570 i5 le testi yapan almadı o yüzden fransada yapılan testi referans alıyoruz bulurda süresini overclock lu ve overclocksuz olarak paylaşabilirseniz büyük hayra geçersiniz...
-
O bizim gibi kullanıcılar için öyle. Birgisayarda yaptığı işlemciyi yorabilecek tek iş oyun olan arkadaşlarımız var. Bu yüzden gpudan çok cpu ya yüklenen oyunları sürekli oynayanlar için, ekran kartından tam verim alabilme adına bu önemli bir durum ama benim gibi bir kullanıcı için çokta önemli değil açıkçası. HD7870 ekran kartı kullanıyorum ve hiç bir oyunda takılma olmuyor. Bu benim için yeterli. Neden 48 yerine 55 Fps almıyor diye sorun yapmam yani ama yapanlar için intel en iyi seçenek zaten (quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
Bu konu oldukça güzel yalnız biraz karışık. Daha düzenli olursa daha faydalı olacaktır.
Bu benim aklımda bulunsun 3570K sı olan birisini bulursam oyun dahil genel olarak testler hazırlayalım.
bana cpu da oyun testleri çok mantıklı gelmiyor işin %80i ekran kartı üzerine yapılıyor ve max res e gelince i3 ile 3770k ile 4 5 fps fark çıkıyor oyun üzerinden işlemci performansı değerlendirmek yanıltıcı bir işlem oyunda nvidia rutini oluyor düşük işlemci ile çok yüksek fps veriyor yada oyun tek çekirdekle çalışıyor i3 3770 den hızlı çıkıyor, yani değerlendirirken neyi nasıl değerlendireceğimiz önemli crysis 3 ün tek çekirdek destekli bir oyun olacağını düşünen var mı ? öyleyse aman amd almayın i3 oyunlarda daha iyi demekte takım tutar gibi işlemci tutmak gibi bir şey :) ( bunları sizin için yazmadım yanlış anlamayın yeri gelmişken genel konuşuyorum )..
3570 i5 le testi yapan almadı o yüzden fransada yapılan testi referans alıyoruz bulurda süresini overclock lu ve overclocksuz olarak paylaşabilirseniz büyük hayra geçersiniz...
Alıntıları Göster).
Yabancı forumlarda bulduğunuz testlere bakınca vrayda F/P olarak her cpu yu tokatlamış FX8350 güzel oldu bu şimdi iyice merak ettim bir an evvel takayım şu cpu yu
-
bizim testlerimizdeki 8350 benim skorlarım 4,3 da çok stabil ısınma yapmıyor... 8320 fp de çok daha iyi vatanda şu an 366 liralık bir fiyatta i5 3330 388 TL vray olarak baktığımızda 2 işlemci mukayese bile edilemez...quote:
Orijinalden alıntı: Muten Baba
O bizim gibi kullanıcılar için öyle. Birgisayarda yaptığı işlemciyi yorabilecek tek iş oyun olan arkadaşlarımız var. Bu yüzden gpudan çok cpu ya yüklenen oyunları sürekli oynayanlar için, ekran kartından tam verim alabilme adına bu önemli bir durum ama benim gibi bir kullanıcı için çokta önemli değil açıkçası. HD7870 ekran kartı kullanıyorum ve hiç bir oyunda takılma olmuyor. Bu benim için yeterli. Neden 48 yerine 55 Fps almıyor diye sorun yapmam yani ama yapanlar için intel en iyi seçenek zaten ().
Yabancı forumlarda bulduğunuz testlere bakınca vrayda F/P olarak her cpu yu tokatlamış FX8350 güzel oldu bu şimdi iyice merak ettim bir an evvel takayım şu cpu yu
Alıntıları Göster
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Knisath
quote:
aynen öyle uvmap-> render to texture dehhh :) neticede crysis yapmıyoruz :)
mapping ile uğraşıyorsan muhtemelen organik modelleme yapıyorsun ya da küçük parçalarda detaylı çalışıyorsun sanırım. Organik ile uğraşıyorsan GPU bake rendering daha fazla işinize yarar.Öğrenmesi zahmetli olabilir ama değecektir.
Hocam GPU bake rendering için video eğitim vs... var mı? Sadece Vray için mi geçerli?Mental ray ve Maya kullanan biri olarak eş değerde bişey var mıdır?Bir de ciddi animasyon render farm kurmak istenip ağır sahnelerde çalışılacaksa FX8320/8350 yeter mi?
++Ekleme: Testleri yapan arkadaşlar hangi ramleri hangi zamanlama ve frekans değerlerinde,hangi anakartlarda kullandığını da yazarsanız testler daha verimli olabilir.Özellikle konuyu açan arkadaştan ricam ram değerlerini yazması...Çok merak ediyorum.
Merhabalar,
Kusura bakmayın forum sistemi alıntı yaptığınızı haber vermedi geç cevap olacak
3d max ve Maya da autodesk'in sağladığı nvidia ile gpu bake rendering var ama programlama bilgisi de gerekiyor ve hobi olarak bu işi yapıyorsanız bu yönetimi tavsiye etmiyorum çünkü oldukça uzun ve ilk bir hafta uğraşması zahmetli olabilir öğrenme sürecinde.Cinema 4d'de vray olduğundan onda da yapılabildiğini bir iki yerde gördüm ama nod'ları hazırlamak oldukça fazla süreç istiyordu pek ilgilenmedim.Render farm kurmak istenirse elbette yeterli olur ama render farm kurmak için sistem toplaryacağınız nvidia gpu'lardan 3 adet alın ve render yapın (gxt 5** ve gtx 6*** )alacağınız 10 adet fx 8350 cpu'nun veya fazlasının yaptığı işi bu 3 gpu'ya yaptırabilirsiniz.
-
quadro başarım olarak daha iyi değil mi gpu redner konusunda ? gtx directx işlemcisi ve oyunlara göre optimize sonuçta ... ( bu konuda bilgiden ziyade fikir sahibiyim o nedenle sadece soruyorum)quote:
Orijinalden alıntı: Knisathquote:
quote:
quote:
mapping ile uğraşıyorsan muhtemelen organik modelleme yapıyorsun ya da küçük parçalarda detaylı çalışıyorsun sanırım. Organik ile uğraşıyorsan GPU bake rendering daha fazla işinize yarar.Öğrenmesi zahmetli olabilir ama değecektir.
Hocam GPU bake rendering için video eğitim vs... var mı? Sadece Vray için mi geçerli?Mental ray ve Maya kullanan biri olarak eş değerde bişey var mıdır?Bir de ciddi animasyon render farm kurmak istenip ağır sahnelerde çalışılacaksa FX8320/8350 yeter mi?
++Ekleme: Testleri yapan arkadaşlar hangi ramleri hangi zamanlama ve frekans değerlerinde,hangi anakartlarda kullandığını da yazarsanız testler daha verimli olabilir.Özellikle konuyu açan arkadaştan ricam ram değerlerini yazması...Çok merak ediyorum.
Merhabalar,
3d max ve Maya da autodesk'in sağladığı nvidia ile gpu bake rendering var ama programlama bilgisi de gerekiyor ve hobi olarak bu işi yapıyorsanız bu yönetimi tavsiye etmiyorum çünkü oldukça uzun ve ilk bir hafta uğraşması zahmetli olabilir öğrenme sürecinde.Cinema 4d'de vray olduğundan onda da yapılabildiğini bir iki yerde gördüm ama nod'ları hazırlamak oldukça fazla süreç istiyordu pek ilgilenmedim.Render farm kurmak istenirse elbette yeterli olur ama render farm kurmak için sistem toplaryacağınız nvidia gpu'lardan 3 adet alın ve render yapın (gxt 5** ve gtx 6*** )alacağınız 10 adet fx 8350 cpu'nun veya fazlasının yaptığı işi bu 3 gpu'ya yaptırabilirsiniz.
Alıntıları Göster
-
quote:
quadro başarım olarak daha iyi değil mi gpu redner konusunda ? gtx directx işlemcisi ve oyunlara göre optimize sonuçta ... ( bu konuda bilgiden ziyade fikir sahibiyim o nedenle sadece soruyorum)
Render olarak değilde kullanılan programın "Viewport'unda bulunan nesnenlerin sahip olduğu poligon sayısı ekran kartlarının performansını etkiliyor.Quadro FX ve Firepro ekran kartları poligon çizimleri için driver ve donanımsal özellikleri normal kartlara göre özelleştirilmiş olduğundan daha performanslı.GPU renderde ise eğer yanlış bir bilgiye sahip değilsem oyun ekran kartları quadro FX'lerden gpu renderingde daha başarılı. -
Bende o şekilde biliyrumquote:
Orijinalden alıntı: Knisathquote:
quadro başarım olarak daha iyi değil mi gpu redner konusunda ? gtx directx işlemcisi ve oyunlara göre optimize sonuçta ... ( bu konuda bilgiden ziyade fikir sahibiyim o nedenle sadece soruyorum)
Render olarak değilde kullanılan programın "Viewport'unda bulunan nesnenlerin sahip olduğu poligon sayısı ekran kartlarının performansını etkiliyor.Quadro FX ve Firepro ekran kartları poligon çizimleri için driver ve donanımsal özellikleri normal kartlara göre özelleştirilmiş olduğundan daha performanslı.GPU renderde ise eğer yanlış bir bilgiye sahip değilsem oyun ekran kartları quadro FX'lerden gpu renderingde daha başarılı.
Alıntıları Göster
-
Konuya katkı sağlamak istiyordum ama ilk sayfadaki açıklamaları komik bulduğum için artık uğraşmayacağım. Vray ayarları doğru yapıldığında denen bütün sahneler profesyonel artistler tarafından hazırlanmıştır ve ayarlarla oynayarak bir işlemciyi bakın bu şekilde hızlı diye göstermek adalet duyguma ters.quote:
Orijinalden alıntı: Muten Baba
Bende o şekilde biliyrum
Alıntıları Göster
Kendi testlerimizi yapalım dedik ve yaptık. Ama nedense başka sitelerin 8350 yi öne çıkaran testleri paylaşıldı. 3770k 2600k dan yavaş gibi görüldüğü testler paylaşıldı. Kendi testlerimde gördüm ve paylaştım ki 2600k ve 8350 ancak başa baş gidebiliyor. Bu konunun gözümde en ufak bir değeri kalmamıştır. Umarım tarafsız bir konuda tarafsız testler paylaşılır. Çünkü nedense 8350 sadece bu topic te verilen testlerde 3770k yı geçebiliyor. Başka yer göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 10 Aralık 2012; 10:08:14 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhabalar,
Hobi olarak kesinlikle uğraşılacak işler değil.Büyük hedefleri doğrultusunda çalışıyorum.Günümün çoğunu bu işe ayırıyorum.Artık hayatım bu oldu diyebilirim.O yüzden her türlü bilgi kırıntısına dahi hayır diyemem.Eğer bu işi doğru düzgün anlatan gerek pdf gerek video eğitim varsa uğraşmaya değer bence.Çünkü ekran kartının gücünü 6 ay önce farkettim.Ekran kartını daha vasıflı kullanabileceksem uğraşmaya değer.Zira çok fazla bütçemin de olmadığını düşünürsek bu işi öğrenmem lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: cagataykoroglu
Konuya katkı sağlamak istiyordum ama ilk sayfadaki açıklamaları komik bulduğum için artık uğraşmayacağım. Vray ayarları doğru yapıldığında denen bütün sahneler profesyonel artistler tarafından hazırlanmıştır ve ayarlarla oynayarak bir işlemciyi bakın bu şekilde hızlı diye göstermek adalet duyguma ters.
Kendi testlerimizi yapalım dedik ve yaptık. Ama nedense başka sitelerin 8350 yi öne çıkaran testleri paylaşıldı. 3770k 2600k dan yavaş gibi görüldüğü testler paylaşıldı. Kendi testlerimde gördüm ve paylaştım ki 2600k ve 8350 ancak başa baş gidebiliyor. Bu konunun gözümde en ufak bir değeri kalmamıştır. Umarım tarafsız bir konuda tarafsız testler paylaşılır. Çünkü nedense 8350 sadece bu topic te verilen testlerde 3770k yı geçebiliyor. Başka yer göremedim.
Ben herhangi bir taraflı yan hissetmedim.Sadece F/P olarak değerlendirdim hep.Dediğiniz gibi FX8320 i7 2600K seviyesinde olsa bile büyük başarıdır.(F/P açısından)Bana göre yazılan yazılar taraflı olmaktan çok bütçesi kısıtlı benim gibi arkadaşlar için umutlandırıcı yazılardır.Eğer elinizde başka testler varsa lütfen paylaşın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 10 Aralık 2012; 14:24:44 >
-
Şuan 8350 3770k ye üstünlük sağlayamıyor.Akla gelebilecek çoğu test sitesini detaylı bir şekilde inceledim 8350 2600k ile başabaş gidebiliyor.quote:
Orijinalden alıntı: cagataykoroglu
Konuya katkı sağlamak istiyordum ama ilk sayfadaki açıklamaları komik bulduğum için artık uğraşmayacağım. Vray ayarları doğru yapıldığında denen bütün sahneler profesyonel artistler tarafından hazırlanmıştır ve ayarlarla oynayarak bir işlemciyi bakın bu şekilde hızlı diye göstermek adalet duyguma ters.
Alıntıları Göster
Ama ilerleyen zamanlarda çoklu işlemci desteği programlar adına geliştikçe amd fx 8350 o zaman 3770k ye artı sağlayabilir.Aslında amd programlara yazılımsal olarak ayak uydururabilirse bayağı bir avantaj sağlayacak.
Mesela render programları için destek yazılımları ile yüksek uyum sağlasa mükemmel bir render işlemcisi olur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X