Şimdi Ara

INTEL SKYLAKE I5 6600 3.3GHz ve GA-Z170X-Gaming 7 Aldım... (Şimdi de Satıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • INTEL SKYLAKE I5 6600 3.3GHz almış olmadan ziyade aldığıma pişman olduğum için yazıyorum.
    Eski sistemi bazı nedenlerden dolayı değiştirmek için karar verince sabaha kadar o site senin bu site benim deyip araştırdım.

i7 olayı biraz değil epey pahalı olduğu için de ve kutusundan da FAN çıkıyor diye INTEL SKYLAKE I5 6600 3.3GHz aldım. Oysa çok küçük bir farkla INTEL SKYLAKE I5 6600K 3.5GHz meğer alabilirmişim. Ama çok ince bir detayı kaçırdığımı sonra fark ettim.

O detayı soracağım size.

Benim aldığım Unlocked değil. Yani OC olayına pek giremeyeceğim gibi. OC olayına da girmek için oysa gidip
    GA-Z170X-Gaming 7 aldım.

İşin özü, galiba bu anakarta bu CPU hiç yakışmıyor. Eeee CPU'yu da açtığım için galiba iade edemeyeceğim. Bir anlamda da boş yere anakarta epey bir para vermiş oldum.

Diğer yandan;

DDR 4 Ram konusunda da sıkıntı yaşıyorum. Elimde oldukça sağlam RAM'ler car.
    2x16 şeklinde "HMA42GR7MFR4N-TF-Hynix-16GB-PC4-2133P-DDR4-REG-ECC-DIMM-Memory"

Ram'ler de çalışmıyor ve Anakartta Code 55 hatası veriyor. Anakartın sitesini incelediğimde bu benim Ramler uyumlu ram listesinde de görünmüyor. Doğal olarak yeni Ram de almam gerekiyor.

Ve benim CPU çok kaliteli olmadığı içinde 2133 üzeri çalışan Ram de alamıyormuşum. Piyasada 2133 Ram bulmak oldukça zor. Bulduklarım da Anakartın onayladığı ramler arasında değil.

Yani, demem odur ki bir heves ve sonu hüsran...

Yazıyı buraya kadar okuduysanız belki bir fikir verirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
    Zira iki gecedir sabahlıyorum. Elde var sıfır.

-----

5 Ay çabuk geçti. İlk zamanlar yanlış ram seçimimden dolayı sorun yaşamıştım.
    Neyse...

Şimdi Almanya'dayım ve ısrarla hangi siteye girsem gözüme AMD Ryzen reklamları sokuluyor. Yani demem o ki eski göz ağrıma dönmek üzereyim.
    AMD Ryzen 7 1800X ve MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM alacağım için elimdeki bu Intel malzemelere veda ediyorum.

Ölücülük yapmadan güzel fiyat verene INTEL SKYLAKE I5 6600 3.3GHz ve GA-Z170X-Gaming 7'yi satacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 1 Mayıs 2017; 23:46:25 >

• ilk olarak ramlerdeki ECC yazısı dikkatimi çekti ve bir araştırma yaptım.
    bu ramler server ağırlıklı kullanım alanları olduğundan sadece anakart değil işlemci tarafındanda bir desteği olmak zorundaymış.
    intelin sitesine girdiğinizde mevcut işlemciniz
    SKYLAKE I5 6600 ın ECC ram desteği kutusunun karşısındaki hayır ifadesi bu ramleri direk eliyor.
    anakart konusuna gelirsek çarpan kilidi açık olmasa bile biraz kurcalasanız ince ayarlarla frekans yükseltebiliceğinizi düşünüyorum.
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

ilk olarak ramlerdeki ECC yazısı dikkatimi çekti ve bir araştırma yaptım.
    bu ramler server ağırlıklı kullanım alanları olduğundan sadece anakart değil işlemci tarafındanda bir desteği olmak zorundaymış.
    intelin sitesine girdiğinizde mevcut işlemciniz
    SKYLAKE I5 6600 ın ECC ram desteği kutusunun karşısındaki hayır ifadesi bu ramleri direk eliyor.
    anakart konusuna gelirsek çarpan kilidi açık olmasa bile biraz kurcalasanız ince ayarlarla frekans yükseltebiliceğinizi düşünüyorum.
    kolay gelsin

Hocam tam mesajıma ek yapmak için girmiştim ki sizin cevabınızı gördüm.

İntel'in sayfasına girip benim işlemciyi incelediğimde " ECC Bellek Desteği ‡ Hayır" ibaresini gördüm.
    Yani code 55 hatasının sebebi bu.

Ayrıca cidden dandik bir CPU aldığım için de kendimi ayıpladım. Az buçuk bu işlerden anladığımı düşünüyordum ki, birbiriyle alakası olmayan saçma sapan şeyler almışım.

işin daha kötüsü de kutusu açılmış bir CPU'yu iade de edemem.

• Ne kadara ve nerden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Ne kadara ve nerden aldınız?

OXYD Bilgisayar'dan aldım. Bayi fiyatından aldığımız için burada söylemek uygun düşmez. Son kullanıcı fiyatı ise: 257 dolar + KDV
  • Biraz daha farkla ie 6600K almanız güzel olurdu bayi ile konuşmayı deneyin belki geri alırlar.

Ben ie6600K dan memnunum ve sizin Gaming kartın giriş seviyesi kartını kullanıyorum iyi bir ikili oldular

Ramlarımla uyumlu sıkıntısız dual chanel kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: martell

Biraz daha farkla ie 6600K almanız güzel olurdu bayi ile konuşmayı deneyin belki geri alırlar.

Ben ie6600K dan memnunum ve sizin Gaming kartın giriş seviyesi kartını kullanıyorum iyi bir ikili oldular

Ramlarımla uyumlu sıkıntısız dual chanel kullanıyorum.

Gün içinde arayp geri alıp almayacaklarını saracam.
    Eğer kabul ederlerse K modeline geçerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ECC sunucu bellekleri normal anakartlarda çalışmıyor. Z çipset almışsınız, ama işlemci çarpanı kapalı. Bu durumda H170 de alınabilirmiş.
  • Parçaları çok uyumsuz almışsınız gerçekten. Ben de anakart, ram ve ssd siparişi verecektim girdim anakartın sitesine ram uyumluluk listesinden tek tek bütin modelleri aradım ve en ucuzunu listeye ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

ECC sunucu bellekleri normal anakartlarda çalışmıyor. Z çipset almışsınız, ama işlemci çarpanı kapalı. Bu durumda H170 de alınabilirmiş.

Anakarttan ziyade CPU'yu değiştirmeyi düşünüyorum. İşte bakalım geri alacaklar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Parçaları çok uyumsuz almışsınız gerçekten. Ben de anakart, ram ve ssd siparişi verecektim girdim anakartın sitesine ram uyumluluk listesinden tek tek bütin modelleri aradım ve en ucuzunu listeye ekledim.

Valla haklısınız. Diyecek bir sözüm yok.
    sadece kaliteli bir Anakart alıp bunu tam performans kullanamayacak olmama üzülüyorum.
  • OKYD Bilgisayarı aradım.
    Kutu açıldığı için CPU'yu geri alamayacaklarını söylediler. Bence de haklılar. Ancak bu CPU'yu hazır sistemlerde satabilirler çünkü.

Yani i5 6600 elimde patladı...
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Kutu açılmadıysa değişim olur, açıldıysa emin değilim.

Diyecektim ki, belli olmuş :)
    Üzülmeye gerek yok olan olmuş, alt yapıyı sağlam kurmuş oldunuz. Anakartı inceleyecem bakalım seçtiğim karta göre nasıl, sizinki vergi hariç 671 liraya geliyor amazondan.
    Hocam tavsiyem işlemciyi ikinci el satmak. Durumu anlatırsanız ve çok kullanmadığınız faturayla da destekleyeceği için rahat rahat satılır. Hem bayi fiyatına aldım diyorsunuz piyasa fiyatından biraz düşüğe satarsanız havada kaparlar işlemciyi. i3e parası yeten biri i5e ufak bir farkla geçmiş olur siz de ufak bir farkla k serisine geçersiniz. :)

Şu aralar kasa toplamayı düşünüyordum, ek harcamalar çıkınca ertelemek zorunda kaldım yoksa şahsen sizdeki işlemciyi alırdım hem bana ucuza gelirdi hem siz k serisine geçmiş olurdunuz. :)

• Yeni yetme, bu işleri bilmeyen acemi biri değilsin ancak bu duruma kader mi dersin, şanssızlık mı dersin yoksa o satın alımlar sırasında bir tutulma anı mı dersin ancak seninde ifade ettiğin gibi,anakart+işlemci seçimi orantısız bir seçim olmuş.

Acaba OKYD Bilgisayarın yerine gitsen ve elindeki işlemciyi verip, 6600K işlemciyi son kullanıcı fiyatından almak istiyorum gibi bir şey belirtsen acaba değişim için faydası olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Hocam tavsiyem işlemciyi ikinci el satmak. Durumu anlatırsanız ve çok kullanmadığınız faturayla da destekleyeceği için rahat rahat satılır. Hem bayi fiyatına aldım diyorsunuz piyasa fiyatından biraz düşüğe satarsanız havada kaparlar işlemciyi. i3e parası yeten biri i5e ufak bir farkla geçmiş olur siz de ufak bir farkla k serisine geçersiniz. :)

Şu aralar kasa toplamayı düşünüyordum, ek harcamalar çıkınca ertelemek zorunda kaldım yoksa şahsen sizdeki işlemciyi alırdım hem bana ucuza gelirdi hem siz k serisine geçmiş olurdunuz. :)

1 saat bile kullanılmamış işlemciyi ikinci el satacağıma sanayide delik açtırır anahtarlık yaparım daha iyi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Yeni yetme, bu işleri bilmeyen acemi biri değilsin ancak bu duruma kader mi dersin, şanssızlık mı dersin yoksa o satın alımlar sırasında bir tutulma anı mı dersin ancak seninde ifade ettiğin gibi,anakart+işlemci seçimi orantısız bir seçim olmuş.

Acaba OKYD Bilgisayarın yerine gitsen ve elindeki işlemciyi verip, 6600K işlemciyi son kullanıcı fiyatından almak istiyorum gibi bir şey belirtsen acaba değişim için faydası olur mu ?

Yılmaz der kelimenle haklısın...

Eski bir bilgisayar firması çalışanı olarak eski iş yerimden arkadaşları devreye soktum.
    Bakalım görüşme nasıl sonuçlanacak.

son dediğine gelecek olursak,
    bu dediğin yöntem cidden bana pahalıya mal olur :))
  • Bu arada kurulum 64 Bit Win 10 Kurulum 9 dakikada tamamlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 19 Aralık 2016; 12:28:24 >
    İkinci yöntem pahalıya gelebilir ancak bi umut işte :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.