Şimdi Ara

Intel'den iki yeni işlemci: Yorkfield Core 2 Extreme ve Core 2 Duo E4600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci devi Intel ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Firma bir yandan piyasaya süreceği işlemcilere yönelik hazırlıklarına devam ederken öbür taraftansa yeni nesil işlemcilerine yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Intel son yol haritasını güncelleyerek iki yeni işlemciyi daha planları dahiline ekledi. Firmanın yol haritasına eklediği işlemcilerden performans anlamında en önemlisi 45nm üretim teknolojisine sahip olacak dört çekirdekli "Yorkfield" Core 2 Extreme olurken son kullanıcıların önemli bir bölümü açısından önemli olan modelse Intel'in nispeten daha ekonomik Core 2 serisi olan E4000 ailesine katılacak E4600 modeli olacak.

Intel'in Yorkfield tabanlı yeni Core 2 Extreme işlemcisi 1333MHz fsb'ye sahip olacak ve büyük bir ihtimalle Kentsfield tabanlı Core 2 QX6850 modelinin 45nm üretim sürecine dahil olmuş devam modeli olarak konumlandırılacak zira bilindiği gibi dört çekirdeğe sahip olan QX6850 modeli de 1333MHz'lik fsb saat hızı ile gelecek. Intel'in Yorkfield tabanlı yeni işlemcisinin saat hızı bilinmiyor zira firma 45nm üretim teknolojisine sahip çekirdekler üzerinde yeni revizyon çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bu nedenle 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin kesinlişmiş saat hızları şu an için tam anlamıyla belli değil ama elimizdeki veriler ışığında işlemcilerin frekans değerlerinin 3GHz'in üzerinde olacağını söylemek hani pek kehanette sayılmaz.

Gün yüzüne çıkan diğer detaylara göre, Yorkfiled tabanlı yeni Core 2 Extreme işlemcisi Intel'in başta sanallaştırma teknolojisi olarak bildiğimiz VT olmak üzere, Enhanced Intel SpeedStep, Intel 64 ve Execute Disable Bit teknolojilerine de destek verecek. Şu an satılmakta olan bazı işlemcilerde kullanılanTXT teknolojisi ise Intel'in 45nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte ürünlerine dahil etmeyeceği teknolojiler arasındaki yerini alacak gibi görünüyor. Intel'in Yorkfield tabanlı Core 2 Extreme işlemcisi için ön görülen piyasaya çıkış tarihi yılın son çeyreği olarak belirlenmiş durumda.

Intel'in Core 2 serisi dahilinde yer alan E4000 serisi işlemciler de yılın son çeyreğ ile hız kazanacak. Zira Intel E4600 modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni model ile birlikte E4000 serisinin maksimum sürat değeri 2.6GHz'e ulaşmış olacak. 2.6GHz'lik saat hızının yanı sıra 800MHz fsb'ye sahip olacak E4600 temel özellikleri itibariyle E4000 serisinin diğer modellerinden daha farklı olmayacak. Tabii Core 2 Duo E4600 işlemcisinin pazara sunulması E4500 modelinin de fiyatının düşmesini sağlayacak. Intel, Core 2 Duo E4600 işlemcisini 1000'lik alımlarda 133$'lık fiyat etiketi ile pazara sunmaya hazırlanırken, Core 2 Duo E4500 işlemcisinin fiyatı da yine 1000'lik alımlarda 113$'a kadar düşmüş olacak.

Sayfanın Linki : http://dailytech.com/Intel+Adds+Yorkfield+Core+2+Extreme/article7674.htm

• Sıkı işlemciler...
    BMW 1.16i
    MacBook Air 2020
    Airpods
  • orta seviye dede baya işlemci oldu.
  • çıksın aynı gün alıyorum..herhalde iyi oc olurlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL CENTRİNO 2 VS CORE 2 DUO
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Atak üstüne atak, vay beeee 1000 lik alımlara DH'ce bi katılım mı yapsak acaba
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • yukarılarda yeni cpu'lar çıksın yaw, biz de altta kalanlardan karışık yaparız
    Amd Fx 8320 4.2 Ghz | Msi 970 Gaming | Corsair Vengeance Pro 2*4 GB 2133 Mhz | Sapphire R9 380 4GB Nitro | Memoright 120 GB SSD | 2 TB WD Purple | Ocz Fatality 550W | Lg W2243S | Sony Xperia X Compact Beyaz | Sony SLT a37 | 18-55 | Sony 50mm 1.8 | Tamron 70-300
  • bugun 4400 aldım gayet memnunum 4xxx serisi fıyat performans olarak cok ıyı o/c la ucuyorlar
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • Birilerinin AMD alamsi gerek...

Yoksa bu intel fanatikleri gene celeronlara talim edecekk...

Neyse ben sizin icin kendimi feda edeyim bari

Forever AMD

Orjinalden alıntı: AteshBey

Birilerinin AMD alamsi gerek...

Forever AMD

aynen katılıyorum yoksa intel bize dayar celeronları bizde tartışırız 3 mü güzel yoksa 4 mü daha performanslı diye ama tek şeçenek İNTELLL olurdu onun için AMD

• quote:

Forever AMD

E4600 alsammı ki acaba
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • quote:

Forever AMD

Yaşaa !

Hadi yalçın abi biraz hareketlendir şu amd politikasını...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.