Şimdi Ara

Intel Panther Lake sızdırıldı: 18A sürecinde sorunlar sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Panther Lake sızdırıldı: 18A sürecinde sorunlar sürüyor
    Intel'in merakla beklenen Panther Lake işlemcileri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Intel'in GFX CI (Graphics Continuous Integration) portalından alınan bilgilerde serinin bazı teknik özellikleri doğrulandı. Seriye ait yeni bir model, 12 çekirdek, 3.0 GHz saat hızı ve Hyperthreading desteğinden yoksun olarak geliyor.

Intel Panther Lake sızdırıldı

Sızdırılan modele göre Panther Lake işlemcinin çekirdek diziliminin 4 Performans (Cougar Cove) + 4 Verimlilik (Darkmont) + 4 Düşük Güç (LPE) şeklinde olabileceği konuşuluyor. Bu yapı, özellikle mobil segmentte enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor. Buna göre Panther Lake ailesi ise ikiye ayrılacak. 

PTL-H modelleri bütçe ve orta seviye dizüstülere hitap ederken, PTL-U serisi daha düşük güç tüketimi ve uzun pil ömrü sunmayı amaçlayacak. Daha önceki söylentilerde seride 16 çekirdeğe kadar çıkan CPU'lar da gündeme gelmişti, dolayısıyla farklı sürümlerle karşılaşmamız muhtemel. 

Intel Panther Lake sızdırıldı: 18A sürecinde sorunlar sürüyor
    Sızıntıya göre Panther Lake, Intel'in Family 6 mimarisini kullanan son işlemci ailesi olacak. Şirket, bu serinin ardından Nova Lake ile birlikte Family 18 mimarisine geçiş yapacak. Portalda yer alan "model 0xCC" ve "stepping 0x2" ibareleri ise, Panther Lake silikonunun erken revizyonuna işaret ediyor. Panther Lake'in Intel 18A düğümü üzerine inşa edileceği doğrulandı. Ancak üretim sürecinde halen verimlilik sorunları yaşanıyor.

Ayrıca Bkz.Japon devi SoftBank, Intel’e 2 milyar dolarlık yatırım yaptı

Daha önceki raporlar, üretilen çiplerin yalnızca %10'unun kalite standartlarını karşıladığını öne sürmüştü. Bu nedenle serinin yüksek hacimli üretime geçmesi ve 2025'in dördüncü çeyreğinde planlanan çıkış tarihine yetişmesi belirsizliğini koruyor.

Kaynak:https://wccftech.com/intel-panther-lake-with-12-cores-spotted-at-intels-gfx-ci-portal/

• Intel tez zamanda batması dileğiyle.

• joven kullanıcısına yanıt
    İntel batınca ne olacak? Amd o işlemcileri öyle kısa kısa verir ki İntel daha iyiydi diye ağlamaya başlarsınız. İntel yine toparlar merak etmeyin ama amd imiş intel miş tekel olmamalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Téquila kullanıcısına yanıt
    Ben x86 mimarisi bir işlemci kullanmayı bırakalı 20 sene olmuştur.

Benim için intelin batışı bir sorun teşkil etmez.

Piyasada talep olursada.Intel batışı ile bir başka oyuncu çıkar üretir.

X86 ne alaka şimdi. Hadi alakalı diyelim 2005 yılında x86 çöp müydü de bıraktın ? Saçma sapan yorumlara gerek yok. Açtığın konuyla konuyu çekmeye çalıştığın yer mantık dışı..

15 sene önce ne kullanıyordun hocam, 2010'da?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    İpad ilk versiyonunu kullanıyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    X86 Amd ve intel işlemci çekirdek mimarisi olduğunu sanırım bilmiyorsunuz.

Bal gibide alakalıdır.

2008'de? iPad çıkmamışken yani.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    2005 yılı pc noktayı koydum.Sony ps2 oyunlar için almıştım.Pc sistem ihtiyacı hissetmedim.

Tabi simbiyan işletim sistemli telefonlar ve bir dönem pocket pc kullanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 21 Ağustos 2025; 11:09:07 >

Bu arkadaş normal değil blocklayıp geçebilirsiniz sırf rütbe kasmak için yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt
    Biraz geç farkettim haklısınız hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Daha önceki raporlar, üretilen çiplerin yalnızca %10'unun kalite standartlarını karşıladığını öne sürmüştü.

önceki haberde %65 denmişti. oyuncak değil bu değer. bu haber doğruysa 10 çip basılıyor 9'u yanıyor demektir ki ben önceki haber bile yalan o kadar yüksek oran olamaz demiştim.

• sorunlar sürüyor..... hahahah beter olsunlar

• Intel Panther Lake sızdırıldı: 18A sürecinde sorunlar sürüyor
    Intel Panther Lake sızdırıldı: 18A sürecinde sorunlar sürüyorvideocardz.com
    Intel Xeon Clearwater Forest "E-Core" CPU series on Intel 18A node to feature 288 cores - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/intel-xeon-clearwater-forest-e-core-cpu-series-on-intel-18a-node-to-feature-288-cores
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.