Şimdi Ara

INTEL P serisi ve T serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
8.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugünlerde yeni bir dizüstü alacağım. İşlemcilere baktığımda intelin P ve T serisi olarak iki tip işlemcisi olduğunu gördüm. Bilgisayar teknolojsini de uzaktan takip ettiğim için kafam karıştı..
    Bunlardan hangisi daha yeni, daha hızlı ve dayanıklıdır. Hangisini içeren bir ürün almalıyım sizce?
    Şimdiden teşekkürler..

• Genel olarak T9 ve P7-8 serisi işlemcileri kullanıyor.T serisi işlemciler 35watt enerji harcayıp 6mb önbellek sunarken P serisi 25watt harcar ve 3mb önbellek sunarak daha uzun pil ömrü sunar.Ortak özellikleri 45nm ve 1066fbs olmaları

• Dostum yanıtın için çok teşekkürler ancak ben bahsettiğin ölçüleri karşılaştırıp bir sonuç çıkarabilecek kadar bu işten anlamıyorum.
    Orta düzeyde bir kullanıcı için hangi işlemci önerilir? Hangisini almalıyım?
    Önerilerinizi bekliyorum..
    Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metintekin

Genel olarak T9 ve P7-8 serisi işlemcileri kullanıyor.T serisi işlemciler 35watt enerji harcayıp 6mb önbellek sunarken P serisi 25watt harcar ve 3mb önbellek sunarak daha uzun pil ömrü sunar.Ortak özellikleri 45nm ve 1066fbs olmaları

Hocam arkadaşa aynen katılıyorum bende şöyle özetleyim olayı..
    P işlemci az enerji harcar ve 3mb önbelleklidir(cache), T işlemci ise biraz daha fazla enerji harcar ancak daha performanslıdır 6mb önbelleğe sahiptir .
    P işlemci daha yenidir ama eğer para çok sorun değilse performans için T serisi işlemcileri öneririm..
    Haa ama yok ben internete girerim bazen oyun oynarım müzik,video vb. için ise P serisi fazlasıyla yeterli olacaktır...

• İki arkadaşımızın söylediklerinde haklılar ama bazı yerlerde hatalar var.

P ile T serisinin en önemli farkları enerji tüketimi ve fsb farkları.P serisi T serisinden daha tasarrufludur.Fsb olarak ise T serisi 800 mhz,P serisi 1066 mhz'dir.Ayrıca P serisinin wlan kartları T serisinden 2 kat daha güçlüdür(centrino 2)

Bir de eklemek istediğim P9500 işlemci modeli 6 mb önbelleklidir.P9500 işlemci T9400'den daha iyi ve daha pahalıdır.Yani P serisi T serisinden kat kat daha iyidir.Ayrıca P işlemcili modeller 4 gb'a kadar ddr3,8 gb'a kadar ddr2 destekler(yine centrino 2)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

İki arkadaşımızın söylediklerinde haklılar ama bazı yerlerde hatalar var.

P ile T serisinin en önemli farkları enerji tüketimi ve fsb farkları.P serisi T serisinden daha tasarrufludur.Fsb olarak ise T serisi 800 mhz,P serisi 1066 mhz'dir.Ayrıca P serisinin wlan kartları T serisinden 2 kat daha güçlüdür(centrino 2)

Bir de eklemek istediğim P9500 işlemci modeli 6 mb önbelleklidir.P9500 işlemci T9400'den daha iyi ve daha pahalıdır.Yani P serisi T serisinden kat kat daha iyidir.Ayrıca P işlemcili modeller 4 gb'a kadar ddr3,8 gb'a kadar ddr2 destekler(yine centrino 2)

T serisinin tüm işlemciler 800fsb değil yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 4 Mart 2009; 20:32:33 >

• Biliyorum hocam ben güncel işlemcileri söyledim.667 mhzlik işlemcileride var(örneğin t5450)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung S serisi tavsiye
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biliyorum hocam ben güncel işlemcileri söyledim.667 mhzlik işlemcileride var(örneğin t5450)

Orası doğru ama 2000-2500 TL bütçeli alıcılar için 1066FSB'li T9400, T9550 işlemcilerinin bulunduğu modeller var hatırlatalım.Ben P serisinde P8000 üzeri T serisinde ise T8000 üzeri öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 4 Mart 2009; 20:50:28 >
  • quote:

Yani P serisi T serisinden kat kat daha iyidir.Ayrıca P işlemcili modeller 4 gb'a kadar ddr3,8 gb'a kadar ddr2 destekler(yine centrino 2)

Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim

Bütün P serileri ddr3 desteklemez. hatta ddr3 destekli cihaz sayısı oldukça az. ve 4-8gb desteklemeside ankartlarına göre farklılık gösterir. Bunlar tüm modeller için değişken olabilir yani

T serisi tavsiye etmem genel olarak. Çünkü enerji tüketimi yani pil süresi mobil amaçlı olduğu için laptop larda gerçekten önemli

Bütçenize göre P7-8-9 serisinden bi işlemcili model alın

Ben P7350 kullanıyorum her işimi görüyo. Isınma-ses yok.pili 2-3 saat gidio ortalama

• selam arkadaşlar bir Lap top alacağım da bu konuda After effects ve 3d MAX gibi yoğun grafiksel işlemler yapacam Programlar da kullnacağım... çalışmlarımda bana sorun çıkarmayacak kasılmayacak tarzda bir lap top almayı düşünüyourm bu konuda eğer müsaitseniz bilgilerinize başvurmak isterim.bütçem zorlasınız 2700 tl...Konu kısaca şu şekilde siz bilgiilerinizle aydınlatın beni..
    İşlemcisi T9400 2.53 GHz olan bir makinenin ekran kartı 9500 Gt ...P8600 2.40 işlemciye sahip bir makininde ekran kartı 9600 GT oluyor ..Kısacası ekran kartı yüksek olanın işlemcisi düşük oluyor..İşlemcisi yüksek olanın da ekran kartı düşük oluyor...Ben işlemciden ödün vermek istemeyen biri olarak 9500 GT işimi görürmü diye sizlerden fikir almak istedim..Ama siz derseniz ki efendim işlemciden ziyade ekran kartı daha ön plandadır after effects için o zaman işlemciden çok ekran kartının iyi olduğu P8600 2.40 GHz işlemcili ekran kartı NVIDIA GeFOrce 9600 Gt alırım ....Aslında bana kalırsa bana kalmasın o yüzden sizi rahatsız ediyorum..NVIDIA GE FOrce 9500 GT ile NVIDIA GeForce 9600GT arasında şöle bakarsam sadece 9600 - 9500 =100 farkını görebiliyourm ...bu çalışmlarda yani kasılmalarda büyük fark oluşturur mu oluşturmazmı bilemiyorum..Bu konuda yardımlarınızı bekliyourm..Siz derseniz ki hocam Ekran karındaki bu fark o kadar problem oluşturmaz o zaman ben işlemcisi daha iyi olan T9400 almayı tercih edecem...Sizin fikriniz nedir arkadaşlar...benim için pilin bir önemi yok zaten elektirkli ile çalışacak..yani sürekli şarjdan kullnacaım desem yeridir..Benim için önemli olan ısınmasın ve kasılmasın..Hp pavilion dv5 1260et serisinin P8600 2.40 GHZ işlemcili 512 MB NVIDIA 9600 GT ekran kartlı modelini almıştım..Almaz olaydım hemen iade ettim..Tuşlara dokunamıyorsunuz bile..SAnki adamlar ALptop değilde mini bir elektrik sobası yapmışlar..Önceki makinem LENOVO idi..Ben ısınma nedir bilmezdim..Hadi ısınmasından geçtim ..Bu büyük sorunlara yol açtı..Makine çalışmanın tam ortasında veya bir yerinde yani ne zaman ısındı ve artık canına tak dediyse şak diye kapanıveriyordu..Her neyse ben HP den döndüm şimdi paramı geri alıp başka bir ürün almak istiyourm mümkünsede Lenovo alacam ama Lenovoda da T9400 ekran kartı 9500 GT işte...Görüşleriniz bekliyourm...

• quote:

Orjinalden alıntı: sefer_50

selam arkadaşlar bir Lap top alacağım da bu konuda After effects ve 3d MAX gibi yoğun grafiksel işlemler yapacam Programlar da kullnacağım... çalışmlarımda bana sorun çıkarmayacak kasılmayacak tarzda bir lap top almayı düşünüyourm bu konuda eğer müsaitseniz bilgilerinize başvurmak isterim.bütçem zorlasınız 2700 tl...Konu kısaca şu şekilde siz bilgiilerinizle aydınlatın beni..
    İşlemcisi T9400 2.53 GHz olan bir makinenin ekran kartı 9500 Gt ...P8600 2.40 işlemciye sahip bir makininde ekran kartı 9600 GT oluyor ..Kısacası ekran kartı yüksek olanın işlemcisi düşük oluyor..İşlemcisi yüksek olanın da ekran kartı düşük oluyor...Ben işlemciden ödün vermek istemeyen biri olarak 9500 GT işimi görürmü diye sizlerden fikir almak istedim..Ama siz derseniz ki efendim işlemciden ziyade ekran kartı daha ön plandadır after effects için o zaman işlemciden çok ekran kartının iyi olduğu P8600 2.40 GHz işlemcili ekran kartı NVIDIA GeFOrce 9600 Gt alırım ....Aslında bana kalırsa bana kalmasın o yüzden sizi rahatsız ediyorum..NVIDIA GE FOrce 9500 GT ile NVIDIA GeForce 9600GT arasında şöle bakarsam sadece 9600 - 9500 =100 farkını görebiliyourm ...bu çalışmlarda yani kasılmalarda büyük fark oluşturur mu oluşturmazmı bilemiyorum..Bu konuda yardımlarınızı bekliyourm..Siz derseniz ki hocam Ekran karındaki bu fark o kadar problem oluşturmaz o zaman ben işlemcisi daha iyi olan T9400 almayı tercih edecem...Sizin fikriniz nedir arkadaşlar...benim için pilin bir önemi yok zaten elektirkli ile çalışacak..yani sürekli şarjdan kullnacaım desem yeridir..Benim için önemli olan ısınmasın ve kasılmasın..Hp pavilion dv5 1260et serisinin P8600 2.40 GHZ işlemcili 512 MB NVIDIA 9600 GT ekran kartlı modelini almıştım..Almaz olaydım hemen iade ettim..Tuşlara dokunamıyorsunuz bile..SAnki adamlar ALptop değilde mini bir elektrik sobası yapmışlar..Önceki makinem LENOVO idi..Ben ısınma nedir bilmezdim..Hadi ısınmasından geçtim ..Bu büyük sorunlara yol açtı..Makine çalışmanın tam ortasında veya bir yerinde yani ne zaman ısındı ve artık canına tak dediyse şak diye kapanıveriyordu..Her neyse ben HP den döndüm şimdi paramı geri alıp başka bir ürün almak istiyourm mümkünsede Lenovo alacam ama Lenovoda da T9400 ekran kartı 9500 GT işte...Görüşleriniz bekliyourm...

samsung as03tr almanı öneririm. hem t9400 işlemcisi var, hem de 9600gt gddr3 bellekli ekran kartı var. ayrıca ramleri de 4gb ve ddr3.
    eğer 2700 lira verebileceksen böyle bir makine almalısın. benimki as02tr modeli yani p8600 işlemcili olan ama ben oldukça memnunum.
    özelliklerini incelemek istersen link:

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.001.1271.0014

• quote:

Orjinalden alıntı: CelsinhO

quote:

selam arkadaşlar bir Lap top alacağım da bu konuda After effects ve 3d MAX gibi yoğun grafiksel işlemler yapacam Programlar da kullnacağım... çalışmlarımda bana sorun çıkarmayacak kasılmayacak tarzda bir lap top almayı düşünüyourm bu konuda eğer müsaitseniz bilgilerinize başvurmak isterim.bütçem zorlasınız 2700 tl...Konu kısaca şu şekilde siz bilgiilerinizle aydınlatın beni..

samsung as03tr almanı öneririm. hem t9400 işlemcisi var, hem de 9600gt gddr3 bellekli ekran kartı var. ayrıca ramleri de 4gb ve ddr3.
    eğer 2700 lira verebileceksen böyle bir makine almalısın. benimki as02tr modeli yani p8600 işlemcili olan ama ben oldukça memnunum.
    özelliklerini incelemek istersen link:

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.001.1271.0014

Aynen katılıyorum bende lenovo alacaktım ama bir arkadaşın sayesinde buna döndüm bu gerçekten çok iyi performans verir size öneririm bunu, 9500gt 9600gt'nin yanına bile yaklaşamaz bence yani hemde gddr3 kesinlikle tavsiye ederim ama şu sıralar dolar'dan dolayı biraz pahalı

• başlıkla ilgili olarak aşağıdaki benchmark listesi bir fikir verebilir.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
  • quote:

quote:

Yani P serisi T serisinden kat kat daha iyidir.Ayrıca P işlemcili modeller 4 gb'a kadar ddr3,8 gb'a kadar ddr2 destekler(yine centrino 2)

Bütün P serileri ddr3 desteklemez. hatta ddr3 destekli cihaz sayısı oldukça az. ve 4-8gb desteklemeside ankartlarına göre farklılık gösterir. Bunlar tüm modeller için değişken olabilir yani

T serisi tavsiye etmem genel olarak. Çünkü enerji tüketimi yani pil süresi mobil amaçlı olduğu için laptop larda gerçekten önemli

Ben P7350 kullanıyorum her işimi görüyo. Isınma-ses yok.pili 2-3 saat gidio ortalama

P işlemciler Centrino 2 platformundandır ve chipsetleri PM45'dir.Bu chipset ddr3 ram destekler.İntelin sitesinde bulabilirsin.Yani burada yanıltıcı birşey yok

• quote:

quote:

quote:

P işlemciler Centrino 2 platformundandır ve chipsetleri PM45'dir.Bu chipset ddr3 ram destekler.İntelin sitesinde bulabilirsin.Yani burada yanıltıcı birşey yok

lenovonun sl500 modellerinde P8600 işlemci vardı ama ramleri ddr2ydi. bütün pm45ler ddr3 desteğine sahip değiller.

• quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

quote:

quote:

quote:

lenovonun sl500 modellerinde P8600 işlemci vardı ama ramleri ddr2ydi. bütün pm45ler ddr3 desteğine sahip değiller.

+1905

• Arkadaşlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..Fakat SAmsung Laptop almaktan da şu sebeplerden dolayı endişem var...
    1-Isınma problemi yaşarmıyım
    2-SAmsung CEp telefonlarında dikiş tutturamadı(ya da en azından benim yakın çevremdekilerden gördüğüm kadarı ile bir çok sorun yaşadılar)
  • quote:

Arkadaşlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..Fakat SAmsung Laptop almaktan da şu sebeplerden dolayı endişem var...
    2-SAmsung CEp telefonlarında dikiş tutturamadı(ya da en azından benim yakın çevremdekilerden gördüğüm kadarı ile bir çok sorun yaşadılar)

hiç bi problem yaşmazsın piyasaya yeni giren bi firma kendini kanıtlamak için sorunsuz bi cihaz yaratmaya çalışır Samsung bunu başarmış

• quote:

Arkadaşlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..Fakat SAmsung Laptop almaktan da şu sebeplerden dolayı endişem var...

Cuma günü imzamda bulunan aleti aldım sonunda ve fan sesi diye hiçbirşey yok ben çok mutluyum iyi ki almışım, şu anda sizi çok iyi anlıyorum bende bu laptopu almadan önce bu endişelerim vardı ama kullanınca çok boş endişelerim varmış diyorum...
    wolkan33 arkadaşa katılıyorum bu hususta...
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhan6894

quote:

Cuma günü imzamda bulunan aleti aldım sonunda ve fan sesi diye hiçbirşey yok ben çok mutluyum iyi ki almışım, şu anda sizi çok iyi anlıyorum bende bu laptopu almadan önce bu endişelerim vardı ama kullanınca çok boş endişelerim varmış diyorum...
    wolkan33 arkadaşa katılıyorum bu hususta...

Hayırlı olsun güle güle kullan

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.