Şimdi Ara

İntel mi Amd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
8.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yıl oldu 2016-2017 hala amd intel savaşı sürüyor şimdi bu sıralar pc toplama dönemleri, ne yapsam hiçbir fikrim yok şuan iyi sayılır bir amd destekli anakartım var gtx960 tabanlı bir işlemci alacağım fakat amd fx vs. alayım diyorum amd ye sayılmayan söz kalmıyor bence fiyat ve performans bakımından biraz daha iyi ama neden hala 'banane kardeşim git anakartınıda değiştir intel al' diyorlar :D sebeb ne? Siz ne önerirsiniz? fiyat bütçem 600-700 gtx960 a uygun bir işlemci anakartım Msı 970A-G46 AMD

• LinaT L kullanıcısına yanıt
    Savaş falan kalmadı artık çok eskidendi o devirler, intel ezdi geçti.
  • Amd Fx serisi malesef şuanda bitik durumda o fiyata alabileceginiz en iyi sıfır işlemci ve anakart i3 6100 ve h110m Pro Vd 2.el düşünüyorsanız i7 2600K ve anakartı 700-750 Tl ye bulabilirsiniz
  • Intel
  • İntel i5 4. Nesil bir islemci alabilirsin, amd'nin şuana kadar çıkmış en üstün islemcisinden daha iyi performans vermezse gel beni bul parasini vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 9 Nisan 2016; 16:11:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde hangi işlemci var?

Fx 6300 alabilirsiniz masraf yapmak istemiyorsanız 200-250 liraya ikinci elleri satılıyor bazen..
    AMD yi seviyorsanız ve masraf yapmak istiyorsanız zen işlemciler çıkana kadar paranızı saklayın derim.
  • ''2016-2017 hala amd intel savaşı sürüyor'' demissin fakat 2011 den sonra ortada savas falan kalmadi, cpu dunyasini Intel aldi Ivy Bridge'den sonrada damla damla performans artislariyla bizlere veriyor. Amd'nin 2011'de cikardigi Bulldozer FX'ler SB i5 2500'lerden tokat yiyince hala da kalkabilmis degil Piledriver 83xx'lerle falanda duzelmis degil dolayisiyla Ivy Bridge-Haswell-Broadwell-Skylake seklinde 2011 den bu yana Intel, Amd cpu lara oranla daha iyi isler cikartiyor + olarak ortada dogru duzgun rekabet olmayinca piyasayi istedigi sekilde yonlendiriyor. Zen ile de Amd bir sey yapamazsa isleri cok zor.

FX serisine hic bulasmadan direk elinizde 970chipset anakarti satip h81 + i5 4460 alin her turlu Fx83xx lerden performansli olacaktir FX'lerin tek cekirdek performansi ve mimarisi cok gucsuzdur 4. nesil i3 lerden bile tokat yiyebiliyorlar oyunlarda. Ya da ikinci el p67-z68-z77 anakart + i7 2600k-2700k falanda alinabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • savas biteli yillar oldu .

AMD pert .
  • intel yerden yere vurdu savaş bitti her türlü intel !!
  • LinaT L kullanıcısına yanıt
    Intel her türlü. Ortada AMD Dıye bişey yok.
  • Savaşın falan bittiği yok burada kalkıp "yok savaş bitti Intel ezdi geçti falan" diyenlere pek bakmayın. Konuyla ilgili olarak artık milyonlaca kaynak var video sitelerinde tonla inceleme var oralara bakın. Artık bu başlıklara cevap vermek bile yoruyor insanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Nisan 2016; 14:16:30 >
  • amd zende patlatsa artık islemci falan cikarabileceklerini sanmiyorum. Samsung girse keşke donanim pazarina ancak sürekli daralan bi pazar zen islemciler bekleneni vermezse intel tekelinde gider islemci pazarı bundan sonra.

• Elinizde G46 gibi güzel bir anakart var. Burdaki fanboylara uyupta paranızı çöpe atmayın.

Gidin 2. elden 300-350'ye FX 8300 veya 8320 alın yolunuza bakın.

Kalan ekstra parayı da ekran kartına gömün faydasını görürsünüz.
  • Elinizde 970 soket bir anakart vermek intel icin ek bir anakart masrafi cikarmaya degmez. Uygun bir fiyattan ikinci el 8300 veya fx6300 edinebilirsiniz.
  • Elinizde o anakart olmasa kesinlikle amd alınmazdı. Asıl siz buradaki amd fanboylarına bakmayın. O savaş bitti ve intel ezdi geçti.

Anakart olduğu için fx6300 fx8300 serisi bir işlemci ve soğutucu alıp devam edin bence.

İntelin 2. Nesil i5 leri bile tokatliyor fx işlemcileri. Anakartı değerinden satma şansınız varsa kesinlikle intele geçin.

İnşallah amd zen ile iyi bir çıkış yaparda yeni teknoloji görürüz. Ivy bridge işlemci ile ayni kulvardaki skylake arasında %10 performans farkı bile yok.

• Bir amd kullanıcı olarak intel diyorum
  • Intel AMD yi rakip olarak görmeyi bıraktı gözünü Quallcom ile MTK ya çoktan dikti.
    Masaüstünde son durum para varsa Intel. Yoksa AMD olay bundan ibaret. Ama AMD nin üst seviye işlemcileri elektriği bol bulmuş gibi harcar dikkatli olunmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 11 Nisan 2016; 8:23:36 >
  • Eski bir amd 990 fxa + fx8320 kullanıcısı olarak, şu an için intel diyorum.
    Eğer anakartınızı satma veya yeni anakart alma şansınız var ise ve

aceleniz yok ise, zen'i bekleyin

Aceleniz var ise ise, skylake'e geçin..

Kalın sağlıcak ile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWrongGuy

Elinizde 970 soket bir anakart vermek intel icin ek bir anakart masrafi cikarmaya degmez. Uygun bir fiyattan ikinci el 8300 veya fx6300 edinebilirsiniz.

Katılıyorum.
  • Intel fanboyları Amd'yi rakip olarak görse ne olur görmese ne olur. Bunlara tavsiyem hayal dünyasından çıkmaları yönünde.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.