Şimdi Ara

Intel: Kaby Lake

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel yol haritasını tekrar değiştirdi ve 10NM üretim teknolojisiyle üretilecek Skylake'den bir nesil sonrası gelecek olan CannonLake belirsiz bir tarihe ertelendi. Firma önümüzdeki yıl 14nm FinFET teknolojisiyle üretim bandından çıkacak olan Kaby Lake'e yer verecek. 4.5W ve 91W arasında termal tasarım gücünde olacak işlemciler iki ya da dört çekirdeğe, yeni nesil dahili grafik işlem ünitesine, çift kanallı bellek kontrolcüsüne sahip olacak. Yeni çipler masaüstü ve mobil gibi farkı marketlere hitap edecek.

http://benchlife.info/cannon-lake-postpone-and-kaby-lake-will-replace-skylake-in-2016-06232015/

• Lake'ler çoğalacak demek :) Adamlara helal olsun mikroçipte 1 numara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi don değiştirir gibi pin değiştitiyor ya. Artık çekirdektende kısmış nolacak bu teknolojinin hali

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Normalde tablolarda 4/8 şeklinde de gösterilirdi. i7 işlemcilerde bu sefer sanal çekirdek mı acaba ?
  • 16 izlekli amd zen çıkınca ,bakalım intel tarafındanda bi değişiklik olacak mı?
  • Digitimes kaynaklı habere göre Kabylake ailesinden ilk üyeleri 2016 başında notebook'ların içinde göreceğiz. Son kullanıcıysa Eylül 2016'de ulaşabilecek. Üst sınıf kurumsal çözümlerse 2017 başında gelecek.

http://digitimes.com/news/a20150707PD202.html
  • benclife dan Kaby Lake ile ilgili yeni bilgiler geldi. 10NM üretim süreciyle üretilecek olan Cannon Lake'in çııkış tarihi üretim sürecinde karşılaşılan sorunlardan dolayı 2017 yılına ertelenmişti. Bunun üzerine Intel daha önceki serilerde yaptığı gibi Skylake ilke Cannon Lake arasında Kaby Lake'i sıkıştırdı. Şu ana kadar bilinen bilgiler Kabby Lake'in de 14NM üretileceği, DDR4 destekleyeceğiydi. Kaby Lake Z170 anakartlarda kullanılabilecek. Yeni gelen bilgilerde IGP'nin 5K desteklediği, 24 PCIE hattı olacağı yer alıyor. Ayrıca çıkacak olan işlemcilerin TDP değerleri 35W-95W arası.

Intel: Kaby Lake Intel: Kaby Lake

https://benchlife.info/intel-kaby-lake-will-use-200-series-pch-11162015/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel Core i9 12900K
    3 yıl önce açıldı
    Intel i9 13900K İşlemci
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KabyLake (SkyLake Refresh olacak sanırım) serisinin en geç 2016 ikinci çeyrek sonuna kadar masaüstüne geleceğini duymuştum. Umarım o kadar geç bir tarihte çıkmazlar, sistem toplamam lazım.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Dostum 2016'da Extreme Serisin'de Gaza Basiyor Biliyorsun AMD Athlon FX'den Beri Siyah Renkli islemci Cikarmadi 16 Cekirdek'li 32 izlek'li Canavariy'la Gelebilir .

• Nm gitgide yok oluyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şundan neredeyse 10 yıl önce işlemciler 100 nanometre ve üstü idi. Şimdi adamlar 14 nm işlemci çıkartıyorlar. Ve 10 nm yakımnda gelecek diyorlar. 2013 yılında 20 nm altı sözü yok gibiydi. Adamlar vites değiştirir gibi en az 5 nm 'daha indiler.

Nm demek nano metre demektir. Yani biz hayatta göremeyiz bunları.

Amd fx 8 'de hala 32 nm 'de söyleyim onuda.

• Intel mokunu cikardi iyice : ))

• Kaby lake z170 h170 veya b150 anakartlarda da çalışacakmı?200 chipsetlerden ne farkı olacak?

• Zen islemcinin Rakibi Kaby Lake Acaba Nasil Kapisacaklar Onu Cok Merak Ediyorum. Zen islemcide Bazi ARM'nin Komut Setleri Var Ve intel'de ARM'nin Komut Setleri Yok iste Zen islemci Tokatmayi Yapabilecek Mi Onu Hepimize Zaman Gostericek. Ben Bunu Nerden Biliyorum Evet Yabanci Kaynaklari Arastirarak Hepimiz Zen islemcide CMT ile Hyper-Threading'in Birlestigini Saniyorduk Hayir CMT Degil ARM'nin Kendisine Ait Kume Cekirdegi Kullaniyor AMD. ARM'nin Kume Cekirdegi Gayet Sorunsuz Birseyleri Arastirirsaniz Ogrenirsiniz Zen islemcinin Oyle Bir Alt Yapisi Var Ki Akli Gider. Ayrica Zen islemcide ARM'nin Kume Cekirdegi ile Hyper-Threading'i Birlestirmisler Seytanin Aklina Gelmeyecek Bir Alt Yapi Olmus Zaten Modul Yapi Olmayacak Yine Kume Cekirdegi Olucak Yani ARM'nin Kume Cekirdegi Degismistik. ARM'nin Komut Setleri Cok Guclu Ve x86'dan Dahada Gucludur. Bir ARM'nin Komut Seti Bir x86 Komut Setinden Dahada Gucludur ARM'nin Basit Komut Setleri X86'nin Komut Setlerinden Yuksek Performans Veriyor Bu Nasil Oluyor Bende Onu Tam Olarak Bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 29 Nisan 2016; 12:05:03 >

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.