Şimdi Ara

INTEL İŞLEMCİLER AMD YE GÖRE NİYE PAHALI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bildiğim AMD Tayvan' da Intel USA de üretim yapıyor. Tayvan işçilik olarak daha ucuz.
  • ikisininde usa fabrikasi var
    ayrica intel in oem leride malezyada uretiliyo
  • Tek tr de degil dunyanın her yerınde su mantık var sanırm... Pahalı mal ıı dır. bundan dolayı ıntel hala ayakta bıde adamlar tektı 1 senede amd ne kadar gelişecek ki... etkilemez inteli...

Hem daha buyuk sırketler holdıngler ıntel kullanıo guvenlı ve garantılerını bıldıklerınden dolayı hemde alışkanlıkdan kaynaklanıo
  • 1 senede amd ne kadar gelisecek ki demissin
    64 biti once kim cikardi??????
    s939 once kim cikardı ?????
  • ki intelin uzerinde caliştigi 2 core lu işlemcilerle dalga gecer gibi
    ibm 8 core lu islemci cikardiginida hatirlatimmm
  • cıkarmıs olabilir... Ben amd kotu demıorum kı bende amd kullanıcısıym.. Ama ıntel kadar gelişemez yanı tabiri caizse daha cok fırın ekmek yemesı lazım.
    Yenı teknolojiyi önden götürüo olabilir ama intel atak yapacak bence yapmak zorunda :)
  • dual ddr kullanıyorum oda 2*400:800 mhz yapıyor. tamam mı? haha söyledim işte git şimdi sende kullanmaya başla!
    quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

quote:

Orjinalden alıntı: T MAC 4

p4 te kullandık sempronda kullanıyorum fakat p4 1400 daha hızlıydı. onunda cahsesi 256 dı fakat sempronun 284 olmasına rağmen p4 10000 basar! iklisidendede 800 mzlik ram kullandık fakat p4 basarr!

Kusura bakma cahilliğime wer Sempronda 800Mhz lik hangi RAM'i kullandın? Bilelimde bizde kullanırız. Bildiğim kadarıyla 800Mhz lik ramlar RD ramlaerdir ve sadece P4 lerde çalışır.
  • millet intelin yıllardır piyasada olmasına aldanıp daha çok para veriyo işi bilen amd alıyo
    ilk 64 bit amd deden geldi şimdi intel de 64 bit peşinde rekabet her zaman iyidir ve milletin yararınadır.
  • bende intel kotu işlemci demiyorum ama
    fiyat / performansta amd nin altinda
    amd nin yeni teknolojilerı once cikarmasi
    bilgi saklamakla para kazanmaya calişan intelin kar marjini
    dusurdugu icin adamlar marka larini kulanip urunlerini pahaliya satiyorlar
    yani intelin 10yil sonra cikaricagi islemci bile beli fakat amd yuzunden
    işler istedikleri gibi gitmiyor
    bence de intel yeni bi seyler cikarip atak yapacak ama yine eminim
    ki planlari bile hazirdir
    beni delirten bu intelin bilgi saklayip pc leri surekli yeniletmesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: MHos

bir de Intel 3.0 ghz tmm model ismi ve de hızı 3.0 ghz ok
    ama AMD de AMD 3000 modeli sadece model ismi olarak geçiyor gerçek hızı deil
    Merak ettiğim konu AMD 3000 Intel 3.0 ghz de kaça tekamul ediyor

amd 3000+= 2.0 GHz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mekanikzombi

yaw kardesim intel halka hizmet ediyo

parası batanın cebinden parasini alarak huzur icinde yasamasini saliyo insanlarin

süper

• quote:

Orjinalden alıntı: chiller

intel daha güvenli mesela işlemci fanı düştüğü zaman bunu işlemci fark edebiliyor

yani içinda kontrol mekanizması gibi bir özelliği var ..

ama amd de böyle bir kontrol özelliği yok bu yüzden daha hızlı ve daha ucuz ....

banada bilgisayarcı söyledi onun yalancısıyım yani...

iyi sallamış,görende işlemcileri bu üretiyor sancak
  • adı yeter
  • AMD - İNTEL konusu açma yasaklandıktan sonra bu savaşı başlatmanın yeni kılıfı. Neden daha pahalı ? türk insanının yaratıcılığı karşısında söyleyecek söz bulamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: everlasting

Aynı performanstaki bir intel işlemcisinin Amd ye göre pahalı olmasının anlamı nedir?

Bu Windows'la Linux a Benzer Bana Göre Tabiki.....

sende en verimli olani hangisi çıkardiği service pack i 259 mb olan windows mu yoksa serverlarda güvenliği daha yüksek oldugu için kullanilan açık kodlu Linux mu ?

windows ta bir kere isim yapmiş aynen intel işlemciler gibi.hiç bilmeyen birine sor bilgisayar alacak olan biri tabiki ''sen:ne alcaksin karşısı:pentium4 alacagim'' bu sence neden kaynaklaniyor.

açıkca ben linux kullanmıyorum nedenmi anlamiyorum

ama işlemcimde pentium değil amd nedenmi çünki anliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Volki75

quote:

Orjinalden alıntı: MHos

bir de Intel 3.0 ghz tmm model ismi ve de hızı 3.0 ghz ok
    ama AMD de AMD 3000 modeli sadece model ismi olarak geçiyor gerçek hızı deil
    Merak ettiğim konu AMD 3000 Intel 3.0 ghz de kaça tekamul ediyor

amd 3000+= 2.0 GHz

yalniz bu seni yaniltmasin intel 3.0 3ghz olabilir

amd 3000+ 2.0 ghz amd939 lar ise 1.8 ghz dir

şunuda unutmamak lazim asla 3.0 pentiumla amd 3000+ i ghz ile kiyaslamamak lazim.

pentium 3 ghz diye amd nin 2.0 ghz ine %50 fark atacak anlamina gelmez aksine tam ters denklemdir anlayan anladi daha fazla kariştirmamak lazim

• quote:

dual ddr kullanıyorum oda 2*400:800 mhz yapıyor. tamam mı? haha söyledim işte git şimdi sende kullanmaya başla!
    quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

quote:

p4 te kullandık sempronda kullanıyorum fakat p4 1400 daha hızlıydı. onunda cahsesi 256 dı fakat sempronun 284 olmasına rağmen p4 10000 basar! iklisidendede 800 mzlik ram kullandık fakat p4 basarr!

Kusura bakma cahilliğime wer Sempronda 800Mhz lik hangi RAM'i kullandın? Bilelimde bizde kullanırız. Bildiğim kadarıyla 800Mhz lik ramlar RD ramlaerdir ve sadece P4 lerde çalışır.

Dual DDR kullanmakla Mhz olarak hız artmaz. Veriyolu genişler. Ozaman 600Mhz lik DDR ramlari dual olarak kullanıyım 1200Mhz de çalışsın.
    Arkadaşlar yanlışım warsa söleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csniper -- 14 Şubat 2005, 20:21:39 >

• Ar-Ge ye daha fazla yatırım yapıldığı için bu kadar basit..!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Borax

Ar-Ge ye daha fazla yatırım yapıldığı için bu kadar basit..!

ar ge calişmalari eski urunlere yansitilmaz

bulduklari yeni cikan urunlerde bunu suspanse ederler

diyelim senin dedigin gibi nerde ozaman o ustun işlemciler

ayrica AMD 64 bitlik işlemciyi s969 u AR-GE sizmi bul du

gukten zembile mi indi daha mantikli seyler soylesene kardesim sacmalama lutfen

• intel sadece MHZ arttırıyor
    amd diğer etkenleri de düşünüyor ama halk MHZ yüksek olunca daha yüksek sanıyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.