Şimdi Ara

İntel i7 yada AMD FX X8 (Acil) Kayıt işleri için.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Öncelikle size derdimi anlatıyım. 2000 - 2500 lira arası bir bütçem var. Kayıt işiyle uğraşıyorum eğer bu işten anlayan yada bilen arkadaşlar varsa işlemci çok önemli ve toplayacağım bilgisayar oyun oynamak amaçlı olmuyacak. Seçtiğim işlemcilerden daha faydalı olucağına kanaat getirdiğiniz başka işlemciler varsa fikir verebilirsiniz. Seçtiğim işlemcilerin teknik özellikleri şöyledir:

İntel Core i7 3770 Soket 1155 3,4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci = 810 tl civarında

AMD FX X8 8150 Soket AM3+ 3.6GHz 16MB Cache 32nm İşlemci = 544 tl civarında

Ancak araştırmalarım sonucu; AMD FX X8 '8 çekirdek, hatta AMD FX X8 tanıtımında; ''Dünyanın ilk yerel 8 çekirdekli masaüstü işlemcisi'' diyor. Intel i7' 4 çekirdek ancak 'i7 işlemciler, ''Intel Hyper Threading Teknolojisiyle'' 8 çekirdeğe çıkabiliyor. Bende burdan şu sonucu çıkarıyorum Paylaşımlı ve Paylaşımsız ekran kartlarında olduğu gibi; paylaşımlı ekran kartları kartı aldığımız performansın üstüne çıkabiliyordu ama bunun dezavantajları da vardı. Bu olay işlemcilerde de geçerli midir? Eğer geçerliyse Intel i7 de büyük sorunlar yaşanacak gibi duruyor. Intel i7' de Smart Cache teknolojisi ve Otomatik Overclock yapma teknolojisi mevcut. .Ancak AMD FX X8 işlemcisinin bazı özellikleri Intel i7' den daha üstün duruyor. GHz, MB ve nm olarak.(Bu özellikleri tam olarak bilmiyorum performans olarak çok etkisi varmıdır?) Arada 266 TL' lik bir fark var bu fark sadece marka farkımıdır? Ancak elde edindiğim bir kaç bilgiye dayanarak Örneğin: Intel işlemciler 80 - 90 dereceye kadar sorunsuz çalşırken, AMD işlemciler 60 - 70 dereceye kadar sorunsuz çalışıyor. Ben kayıt işiyle uğraşcağım için ısı problemim hep olucak ne kadar havalandırma vs. yapsamda. Ayrıca Pc'nin Sessiz çalışmasıda benim için hayati bir önem taşıyor. Kayıt esnasında cızırtı vs. gibi problemlerle karşılaşmamak için.

Sonuç olarak Intel işlemcilere çoğu kaynakta daha profosyenel işi olarak değiniliyor. AMD ise oyun konsolları için vs. İntel' ürünlerinin mimarisinin sürekli değiştiğini duydum. Yani parça yenileteceğim zaman sorun çıkartabilir ama oyun vs. ilgilenmediğim için asgari 5 - 7 yıl arası yetecek bir sistem kurmam benim için daha önemli. Şu noktada aklımı karıştıran: Intel i7/AMD FX X8 karşılaştırdığım işlemcilerde AMD FX X8 Intel i7 'den daha üstün gözüküyor fiyat olarakta uygun teknik olarak daha üstün olmasına rağmen. Eğer verdiğim bilgilerde yanlışlık varsa düzeltirseniz sevinirim. Yanlış verdiğim bilgi veya bilgiler varsa düzelticek arkadaşların sadece o detay üstünde kalmamalarını rica edip, sorularıma detaylıca cevap vermesini isterim.

Herkese saygılar/ Bol Müzikli Günler :)

• Kayıt derken ne kaydı yapacaksınız?
    Arşiv taşıma işlemi için Fx-8150 yeterli olur.
  • Ofis , render , çizim , arşiv için her zaman intel daha iyidir ve yeterlidir ve 2600k ya ihtiyaç yok i5 2500k yeterli olacaktır.Kesinlikle intel derim
  • Bol Müzikli Günler :) böyle bir cümle ile cümleni bitirdiğine göre müzik kaydı sanırım. Doğru mudur?
  • evet müzik kaydı için kullanıcam programlar nuendo cubase vs. cok kompleks programlar oldugu ıcın amd sorun cıkartırmı acaba bunda tereddutum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: metehan314

Ofis , render , çizim , arşiv için her zaman intel daha iyidir ve yeterlidir ve 2600k ya ihtiyaç yok i5 2500k yeterli olacaktır.Kesinlikle intel derim

saolasın mete i7 öneriyo herkes ama i5 te işini görür diyosun ancak bu kayıt programları çizim grafik gibi programlardan cok daha işlemciyi yoran programlar gittiğim stüdyoda i7 işlemci var yinede kastıgını gordum bilgisayarın çeşitli pluginlerden dolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sutton

quote:

Ofis , render , çizim , arşiv için her zaman intel daha iyidir ve yeterlidir ve 2600k ya ihtiyaç yok i5 2500k yeterli olacaktır.Kesinlikle intel derim

saolasın mete i7 öneriyo herkes ama i5 te işini görür diyosun ancak bu kayıt programları çizim grafik gibi programlardan cok daha işlemciyi yoran programlar gittiğim stüdyoda i7 işlemci var yinede kastıgını gordum bilgisayarın çeşitli pluginlerden dolayı

İyi bir anakart ve güzel bir soğutucuyla 5 ghzi görenler var.Ben mesela günlük 4.5 ghz kullanıyorum hiç bir uygulamada kastığını görmedim tabi tercih sizindir...
    Edit : fakat amd 8150 ile i7 2600k ,3xxxk vs... arasında kaldıysanız tabiiki intel derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan314 -- 12 Temmuz 2012; 16:42:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizin ihtiyacınız doğrultusunda intel'e vereceğiniz para ile FX X8 8150 + Corsair (Hydro Serisi™ H80 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ) ve O.C ile çok iyi bir tercih yapmış olursunuz. Ben en azından AMD alırdım.
  • quote:

quote:

ayrıntılı incelemesine sahip olmasamda genelde iş bilgisayarları için intel 'in tercih edildiğini görüyorum.
    ancak kullandığınız program 8 çekirdeği de tam kullanabiliyorsa amd'de iyi iş yapabilir.
    bence amd intel durumundan çok kullandığınız programların hangi işlemcileri daha verimli kullandığına gör tercih yapın.
    bende yazdığınız programları araştırım bende bir sonuca varırsam yazarım.

http://www.gearslutz.com/board/music-computers/195012-cubase-nuendo-quad-core-amd-suckfest-repost-outage.html

bu linkte adam intel alınmalı demiş amd sistemin kabus gibi olduğunu söylemiş (yanlış çevirmediysem)
    1) should have bought an intel.
    all the issues you are having could very well be the chipset of the motherboard.
    AMD compatibility is a nightmare and has been for the last 2 yrs.

bence intel alın i5 te almayın i7 alın hyperthereading sanal olsada çoğu uygulamada gerçek çekirdeklere çok yakın
    sonuçlar veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Temmuz 2012; 16:54:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Todlicher

Sizin ihtiyacınız doğrultusunda intel'e vereceğiniz para ile FX X8 8150 + Corsair (Hydro Serisi™ H80 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ) ve O.C ile çok iyi bir tercih yapmış olursunuz. Ben en azından AMD alırdım.

Dediğiniz gayet mantıklı. Intele vereceğimiz parayla AMD FX X8 + Corsair (Hydro Serisi™ H80 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ) aynı işlevi görecektir sanırım. Aklımdayken sormak istiyorum anakartta alıcam çünkü bazı anakartlarda O.C yazıyor bu anakartlar overclock yapmaya dahamı yatkın oluyor veya sadece bunlarmı yapabiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

ayrıntılı incelemesine sahip olmasamda genelde iş bilgisayarları için intel 'in tercih edildiğini görüyorum.
    ancak kullandığınız program 8 çekirdeği de tam kullanabiliyorsa amd'de iyi iş yapabilir.
    bence amd intel durumundan çok kullandığınız programların hangi işlemcileri daha verimli kullandığına gör tercih yapın.

http://www.gearslutz.com/board/music-computers/195012-cubase-nuendo-quad-core-amd-suckfest-repost-outage.html

bu linkte adam intel alınmalı demiş amd sistemin kabus gibi olduğunu söylemiş (yanlış çevirmediysem)
    all the issues you are having could very well be the chipset of the motherboard.

bence intel alın i5 te almayın i7 alın hyperthereading sanal olsada çoğu uygulamada gerçek çekirdeklere çok yakın
    sonuçlar veriyor.

Cobi öncellikle ilgin için teşekkür ederim. Çevirinde doğrudur. Kafamı karıştıran durum: AMD hem kendiliğinden 8 çekirdek hem de MB, nm ve gHz özellikleri olarak daha önde olduğu kesin bu 2 modelde. Intel sanal olarak 8 e çıkabiliyo dedin oda cok iyi ama AMD nin teknik olarak daha önde işlemci FX X8, Intel i7' nin teknik özellik olarak daha kötü olduğu bu işlemciler arasında niye bu kadar parasal fark vardır? 261 TL az değil sonuçta. AMD teknik olarak daha iyi olmasına rağmen daha ucuz.

• 990FX chipsetli orta düzey bir anakart yeterli olur. Yok O.C yazmasıyla alakalı değil, her anakartta o.c yapılır. O.C. yazanlarda bios ayarları, kullanılan devre elemanları o.c.(Üst seviye o.c. için) daha yatkındır diyelim.

Bu arada Dj bir abimi aradım az önce ses kaydında orta düzey ve üstü bir işlemcinin yeterli olduğunu söyledi önemli olan ses kartının kalitesiymiş.

Tabi sizin hangi düzeyde kayıt yaptığınıza bağlı olarak seçenekleri iyice gözden geçirmek lazım.
  • AMD bulldozer ilk çıktığı zmanlarda kalma testler var, sonrasına yakın zmanlarda güncelleme oldumu bilmiyorum, ama i7 3770k alın uzun süre rahatça işinizi görür. Birisinin overclock ile testi vardı şu an bulamayacam ama 256 ve 512 bufferlar arasında fark yok gibi bişeydi darboğaz faln diyorlardı. 4.2-4.5ghz gibi bişeyde tam hatlramıyorum, 256 bufferdaki dawbench performansı stok hızdaki i7 2600k dan geride olması lazım. i7 3770k bi %5-6 civarlarında daha hızlıdır, bi miktar da overclock yaparsınız uzun süre işinizi görebilir sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Todlicher

990FX chipsetli orta düzey bir anakart yeterli olur. Yok O.C yazmasıyla alakalı değil, her anakartta o.c yapılır. O.C. yazanlarda bios ayarları, kullanılan devre elemanları o.c.(Üst seviye o.c. için) daha yatkındır diyelim.

Bu arada Dj bir abimi aradım az önce ses kaydında orta düzey ve üstü bir işlemcinin yeterli olduğunu söyledi önemli olan ses kartının kalitesiymiş.

Tabi sizin hangi düzeyde kayıt yaptığınıza bağlı olarak seçenekleri iyice gözden geçirmek lazım.

Saolasın. Ses kartım var bu arada ses kartı zaten işin önemli kısmı ama işlemci yüzünden çok çektim ben :) O yüzden iyi bir işlemci alıp kafamın rahat olmasını istiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

sonuçlar veriyor.

Cobi öncellikle ilgin için teşekkür ederim. Çevirinde doğrudur. Kafamı karıştıran durum: AMD hem kendiliğinden 8 çekirdek hem de MB, nm ve gHz özellikleri olarak daha önde olduğu kesin bu 2 modelde. Intel sanal olarak 8 e çıkabiliyo dedin oda cok iyi ama AMD nin teknik olarak daha önde işlemci FX X8, Intel i7' nin teknik özellik olarak daha kötü olduğu bu işlemciler arasında niye bu kadar parasal fark vardır? 261 TL az değil sonuçta. AMD teknik olarak daha iyi olmasına rağmen daha ucuz.

amd kağıt üzerinde çok daha iyi duruyor ama her çekirdek için optimize uygulamalarda.
    onun dışında genel testlere baktığımızda i7 amd 8 çekirdekli işlemcilerden kötü değil ama intel pahalı mı pahalı gerçekten.
    ben olsam ne yapardım amd'nin verimli çalışacağını bilsem amd alırdım ama yorumlarda o yazdığınız programlarda amd'nin sorunlu olduğu
    söylenmiş.o yüzden riske girmezdim siz zaten i7 nin kasıldığını gördüyseniz amd x 8 hayli hayli kasılır.
    ama öte yandan amd fx x8 de belkide rahatça işinizi görebilir yaptığınız işin işlemciyi ne kadar zorladığını bilemediğimden amd'nin yetrsiz kalıp kalmayacağını da söyleyemem.
    ben olsam forumdan temiz az kullanılmış bir i7 2600K bulurdum 500 tl civarına böylelikle daha ucuza hem güzel oc olabilen hemde sanalda olsa 8 çekirdekli bir işlemci almış olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Temmuz 2012; 18:14:17 >

• herkese ilgisi için teşekkür ederim eklemek isteyen olursa memnun olurum.
  • Kesinlikle i7 alınmalı.

Render vb işlerde çok çok iyi amd ye göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda ne kadar da intel yanlisi varmis boyle !

Arkadasim cok merak ediyorum kaciniz amd islemci kullandiniz da intel daha iyi diyebiliyorsunuz.

Bizim milletin ozelligi iste neyin reklamini cok gorurse onu sanki babasi uretmis gibi iyi saniyor.

Arkadasim al amd yi hem paran cebinde kalsin hemde basin agrimasim. Bide sogutma yaparsin artan parayla intelin adini unutturur sana :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD ye hemen hemen herkes kağıt üzerinde iyi diyor. Ben daha hiç AMD işlemci kullanmadığım için bi fikrim yok ama gerçekten de AMD işlemci, kağıt üzerinde intel i7 işlemciye göre çok daha iyi duruyor her bakımdan. Oyun için alsam hiç düşünmeden AMD derim ama yabancı forum siteleri vs. gezindim ve müzik kayıt programları için (Nuendo, Cubase, Logic vs.) kesinlikle önermiyorlar. Ancak, i7 işlemcili çoğu makinelerin bu programlarda yine de kastığını takıldığını gördüm. AMD' ye biraz güvenebilsem,kaliteli soğutma sistemleri ile(sıvı soğutma vs.) i7' den daha yüksek performans alabileceğimden eminim. En azından kağıtta yazdıklarına göre :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutton -- 13 Temmuz 2012; 12:41:04 >
  • fx 8150 alıp 2 haftaya bozan arkadşlarım var sinema ve 3d sektorunde profesyonelce iş yapan kişiler bunlar.

Satıp i7 aldıklarında çok daha performans aldıklarını söylüyorlar. Tabi en performanslısı ne derseniz imac veya mac pro almaktır ama o da aşırı pahalı. imac-mac pro alamıyorsanız render kayıt vs işler için intel daha iyi.

Amdyi savunan arkadaşlar neyin peşinde 200 tl fazla verip çok çok daha iyi performans varken yok şunu al çipset güncellersin bilmem neyin arkasına sığınmayın. Geleceğe yatırım falan hikayelerini de geçin. Yatırım yapacaksanız bugünden yapın 200 tl şimdi verin bir daha o pcyle işlemci değişeyim bilmem ne derdim olmasın diyorsanız intel alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 13 Temmuz 2012; 12:44:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.