Şimdi Ara

intel i5 yuzdesi ve kullanımı (soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • intel i5 2.5 turbo bot işlemcım var 1.2 Gzhde calsırken yuzde 4 gosterdıgını fark ettım neden boyle bide 2 cekirdek 4 mıknatıs ne anlama geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellaflush&Fatlace

intel i5 2.5 turbo bot işlemcım var 1.2 Gzhde calsırken yuzde 4 gosterdıgını fark ettım neden boyle bide 2 cekirdek 4 mıknatıs ne anlama geliyor

kısaca , işlemciniz boşta iken 1.2 ghz yada 2.5 arası bir değer vermesi doğaldır..adı üstünde boşta..yüke binince turbo ile 3.3 ghz kadar tırmanabilir..işlemciniz budur değilmi ?
  • işlemcinizin tam kodu nedir modeli,hızı nedir?
  • intet turbo bost özelliği var 2. ve 3. nesil işlemcilerinde var bu intelin benimde işlemcim boşda 1.6 yükde 3.7
    işlemciniz normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

intet turbo bost özelliği var 2. ve 3. nesil işlemcilerinde var bu intelin benimde işlemcim boşda 1.6 yükde 3.7
    işlemciniz normal.

mıknatıs ne anlama geliyor
  • mıknatıs deyilde mantıksal olabilir o 2 işlemci 4 mantıksal işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellaflush&Fatlace

intel i5 2.5 turbo bot işlemcım var 1.2 Gzhde calsırken yuzde 4 gosterdıgını fark ettım neden boyle bide 2 cekirdek 4 mıknatıs ne anlama geliyor

Gerçekte 2 çekirdekli mantıksal olarak 4 çekirdekli oluyor. Bunun nedeni 2 çekirdeğin sisteme 4 yoldan bağlanması gibi birşey. Diz üstü bir model sanırım. Boştayken 1.2 ghz kullanım olur. Ara ara daha yüksek hızlara çıkar. Max hızı 3.1 ghz dir. Bu hızı da tek çekirdekte görebilirsin. Genel olarak yükte kullanımı 2.7-2.8 ghz dir bunu kendisi otomatik ayarlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.