Şimdi Ara

Intel i5 3470 için orta seviye anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu işlemci için orta seviye bir anakart önerir misiniz? En fazla 200 lira verebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 3 Aralık 2012; 9:35:49 >

• Yukarı........

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

3330 3.0 Ghz de zaten iyi pefrormans veriyor.

Bu kartı alabilirsiniz.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8h77-v-le-p8h77-v-le-intel-h77-soket-1155-ddr3-2200mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60127

Bu 3330 işlemci ile diğer işlemcilerin karşılıklı bir incelemesini bir türlü bulamadım, yabancı sitelere de göz attım ama bulamadım ya da gözden kaçırdım. 3470 turbo ile felan 3.6 ya çıkıyormuş doğru mu bu? Turbo mod dediği programlar işlemciye fazla yüklendiğinde otomatik olarak mı oc oluyor bu işlemci? 3300 ise turbo ile 3.2 de çalışabiliyormuş ancak. MSI anakarta baktım vatanda uyumluluk sorunlarından bahsedenler var ? Bir diğer de öyle bir şey yok demiş. Eğer öyleyse dediğiniz anakartı da düşünebilirim. Yardım ettiğiniz için de teşekkür ederim.

• Sonu K olmayan sandy yada ivy cpular sizi Oc de üzer,hevesiniz kursağınızda kalır bunu baştan bilin.
    Ama genel olarak güzel bir cpu'dur , en ucuz H77 anakarta bakabilirsiniz yada uygun varsa Z77.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Sonu K olmayan sandy yada ivy cpular sizi Oc de üzer,hevesiniz kursağınızda kalır bunu baştan bilin.
    Ama genel olarak güzel bir cpu'dur , en ucuz H77 anakarta bakabilirsiniz yada uygun varsa Z77.

Hmm....

Evet K olmayanların oc de iyi olmadığını biliyorum. Zaten ben uzman OC'cu olmadığım için 4 - 4.6 ghz gibi değerlere çıkmaya cesaret edemem... Bu yüzden zaten K gerekmez bana diye düşünmüştüm.

Ben şu h77 lere de bir bakayım o halde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 1 Aralık 2012; 17:49:18 >
  • Bu kart ve i5 3330 ile geçen hafta bir arkdaşıma sistem kurdum. Stabil ve iyi bir Anakart tavsiye ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8h77-v-le-p8h77-v-le-intel-h77-soket-1155-ddr3-2200mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Aralık 2012; 19:26:15 >
  • quote:

Bu kart ve i5 3330 ile geçen hafta bir arkdaşıma sistem kurdum. Stabil ve iyi bir Anakart tavsiye ederim.

Merhaba , ben 1600 mhz lik ram satın alacağım. Bu anakartta 1100 mhz oc ile 2200 yazıyor, bu ne anlama geliyor?

• k serisi olmayan işlemciler de
    t.boost + 400Mhz o.c olabiliyor
    yani 3.2GHz hızı olan işlemci o.c ile 4.0Ghz olabiliyor
    bu sebeple t.boost + 400Mhz o.c yapabilmek için anakart z77 yongalı olmalı
    h77 ile z77 yonga arasında fazla fiyat farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan301

quote:

Bu kart ve i5 3330 ile geçen hafta bir arkdaşıma sistem kurdum. Stabil ve iyi bir Anakart tavsiye ederim.

Merhaba , ben 1600 mhz lik ram satın alacağım. Bu anakartta 1100 mhz oc ile 2200 yazıyor, bu ne anlama geliyor?

2200 Mhz e kadar Bellek desteği var kartın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Aralık 2012; 23:59:58 >

• i5 3330turbo overclock ile 4 çekirdek 4.0 ghz de çalışmaz abartmayın orasını. 3.0 stok hızı, 3.2turbo hızı, 3.6 turbo overclock ile 4 çekirdek aktif kullanılırken cpu nun göreceği hızdır. Single-thread / light-thread olmasına göre 1 çekirdek kullanımında belki azıcık yukarı çıkar tam stok çarpanlarını bilmiyorum ama 4.0 ghz de çalışmaz.

3330'u turbo aralığı düşük olduğu için tercih etmeyin, 10-20 lira fark ile 3450 veya onun üstne de 3 5 kuruş koyup 3470'e bakın. Onun da üstüne 3 5 kuruş koyabiliyorsanız 3550'ye bakın. Bulunan yerler var. 3550'nin de üstüne 3 5 kuruş koyunca 3570 ediyo, onun da üstüne 3 kuruş koydun mu 3570k ediyor, i5 o açıdan rahatsız edici fiyatlandırma açısndan.

Direk konuyla alakalı, turbo açık olarak test edersen 3450/70'in birazcık daha fazla perf. verdiğini görürsün. z77 + 3450 yerine, h77 + 3550 ye de bakabilirsin mesela, şimdi oc. faln dersin yada tam tersini düşünürsün ilerde az bişeyler örenirim ederim ince ayar kasarım turbo + baseclock oc ile 3.8 3.9 da kullanırım uzun süre yeter dersin.

Normal şartlarda insanların aralarındaki farkları hissedebilme imkanı yok zaten. Burda üstünde tartışılan şey marjinal bi perf artışı için yine marjinal fiyat artışının performansaki subjektif karşılığı. 3.6ghz ile 3.7ghz 'in getireceği farkı gözle görme imkanını çok düşük olduğunu herkez biliyordur zaten, onun gib.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

i5 3330turbo overclock ile 4 çekirdek 4.0 ghz de çalışmaz abartmayın orasını. 3.0 stok hızı, 3.2turbo hızı, 3.6 turbo overclock ile 4 çekirdek aktif kullanılırken cpu nun göreceği hızdır. Single-thread / light-thread olmasına göre 1 çekirdek kullanımında belki azıcık yukarı çıkar tam stok çarpanlarını bilmiyorum ama 4.0 ghz de çalışmaz.

3330'u turbo aralığı düşük olduğu için tercih etmeyin, 10-20 lira fark ile 3450 veya onun üstne de 3 5 kuruş koyup 3470'e bakın. Onun da üstüne 3 5 kuruş koyabiliyorsanız 3550'ye bakın. Bulunan yerler var. 3550'nin de üstüne 3 5 kuruş koyunca 3570 ediyo, onun da üstüne 3 kuruş koydun mu 3570k ediyor, i5 o açıdan rahatsız edici fiyatlandırma açısndan.

Direk konuyla alakalı, turbo açık olarak test edersen 3450/70'in birazcık daha fazla perf. verdiğini görürsün. z77 + 3450 yerine, h77 + 3550 ye de bakabilirsin mesela, şimdi oc. faln dersin yada tam tersini düşünürsün ilerde az bişeyler örenirim ederim ince ayar kasarım turbo + baseclock oc ile 3.8 3.9 da kullanırım uzun süre yeter dersin.

Normal şartlarda insanların aralarındaki farkları hissedebilme imkanı yok zaten. Burda üstünde tartışılan şey marjinal bi perf artışı için yine marjinal fiyat artışının performansaki subjektif karşılığı. 3.6ghz ile 3.7ghz 'in getireceği farkı gözle görme imkanını çok düşük olduğunu herkez biliyordur zaten, onun gib.

Hocam siz de bana H77 çipsetli bir anakart tavsiye eder misiniz? SLI veya CF yapmayacağım. OC de yapmayacağım. Bu yüzden Z77 ye, aradaki fark az olsa da, para vermek istemiyorum boş yere. Aklımda olan işlemci 3470, bilgisayarı alacağım zaman 3550 bulunursa o işlemciyi alacağım, şu an stokta yok. Bilgisayar web tasarım ve kodlama için kullanılacağı için ekran kartı da takmayacağım şu an için. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şu an için almayı düşündüğüm kart:http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8h77-v-le-p8h77-v-le-intel-h77-soket-1155-ddr3-2200mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 2 Aralık 2012; 16:13:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

k serisi olmayan işlemciler de

o işlemcinin modeline göre değişiyor yanlış bilgi vermeyelim...
  • Anakarta 220tl vermeye razıysan Z77 almak daha mantıklı bence. Aynı fiyata uygun z77ler var.
  • quote:

Anakarta 220tl vermeye razıysan Z77 almak daha mantıklı bence. Aynı fiyata uygun z77ler var.

Hay allah.. O anakartı z77 sanıyordum.. Aynen, 220 ye z77 ler var. H77 ye bu kadar para vermem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

k serisi olmayan işlemciler de

o işlemcinin modeline göre değişiyor yanlış bilgi vermeyelim...

i5 3470 in turbo ile 3.6 ghz de çalıştığı yazıyor. Şimdi ben 3.6 hıza hiç oc ile uğraşmadan o özelliği aktif ederek z77 anakartla ulaşabilir miyim? Sanırım h77 ile yapılmıyor bu üstteki arkadaşın dediğine göre..
  • Turbonun çalışma mantığı şudur (3470 i baz alarak,stok 3.2ghz):

O sırada çalışan programlar, işletim sistemi + arka plandaki programlar + ön plandaki aktif programlar vs. vs. , eğer çok çekirdekten yeterince yararlanamıyorlarsa, yani sistem daha çok single thread gibi 1 çekirdeğin üstünde çalışıyrsa Turbo o zman 1 çekirdeği 3.6 ghz hızına çıkartır. Ama sistemde o andaki programlar 2 çekirdeği aktif olarak kullanıyorsa, yine 3.6 ghz hızında çalışır. Eğer o an çalışan programlar 3 çekirdeği aktif olarak kullanırsa bu sefer Turbo 3.5ghz hızında çalıştırır. Eğer 4 çekirdek aktif olarak kullanılıyorsa 3.4ghz olur. Yani sisteme yüklenen programlar multithreadden yararlanan programlar vs. göre aktif çekirdek sayısı nasıl değişebiliyorsa, turbo ile hız da değişir.

Bu şekilde Turboyu stok haliyle kullanmak için H77 yeterli, biosdan turboyu aç tmmdır, o yüzden de pahalı olmayan H77 peşine düş derim. Eğer fiyatı 180-200 tl civarına yaklaşıcaksa z77 her türlü avantajlı olur bana göre, en azından 3 kuruşa değer bence.

Turbo overclock edince, yukarda bahsettiğim hızlar 400mhz yukarı çıkar 3470 için, yada turbo çarpanları 4 yukarı çıkar. Bunu biosdan ayarlaması 30sn. sürer, bişey bilmeye yada bilmemeye gerek yok. 3.4ghz yerine 3.8 ghz de kullanmak yerine göre farkı hissettirir, yerine göre de hiçbişey hissetmezsin. Önemli değil yani oc. yapmayacağım etmeyeceğm demeye gerek yok.

H77 lerde öyle hepten ucuz değiller sonuçta, 180-190Tl ye h77 alana kdar ben olsa 210-220tl ye Z77 + 3450/3470 alırdım. Çok çok uzun bi süre yeterli geleceğine inanıyorum.

edit : sadeleşsin diye yazayım(daha önceden 40 kere başka yerde de yazdım ondan saçmalarsam ksra bakmayın):

1 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.6 ghz
    2 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.6 ghz
    3 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.5 ghz
    4 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.4 ghz

şeklinde olur. Sürekli bi 3.6 ghz durumu yok yani. Yani h77 sürekli 3.6ghz şeklinde kullanamazsın, 3.4ghz şeklinde kullanırsın.

z77 + turbo overclock ile

1 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 4.0 ghz
    2 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 4.0 ghz
    3 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.9 ghz
    4 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.8 ghz

şeklinde kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 2 Aralık 2012; 23:34:07 >

• quote:

Turbonun çalışma mantığı şudur (3470 i baz alarak,stok 3.2ghz):

O sırada çalışan programlar, işletim sistemi + arka plandaki programlar + ön plandaki aktif programlar vs. vs. , eğer çok çekirdekten yeterince yararlanamıyorlarsa, yani sistem daha çok single thread gibi 1 çekirdeğin üstünde çalışıyrsa Turbo o zman 1 çekirdeği 3.6 ghz hızına çıkartır. Ama sistemde o andaki programlar 2 çekirdeği aktif olarak kullanıyorsa, yine 3.6 ghz hızında çalışır. Eğer o an çalışan programlar 3 çekirdeği aktif olarak kullanırsa bu sefer Turbo 3.5ghz hızında çalıştırır. Eğer 4 çekirdek aktif olarak kullanılıyorsa 3.4ghz olur. Yani sisteme yüklenen programlar multithreadden yararlanan programlar vs. göre aktif çekirdek sayısı nasıl değişebiliyorsa, turbo ile hız da değişir.

Bu şekilde Turboyu stok haliyle kullanmak için H77 yeterli, biosdan turboyu aç tmmdır, o yüzden de pahalı olmayan H77 peşine düş derim. Eğer fiyatı 180-200 tl civarına yaklaşıcaksa z77 her türlü avantajlı olur bana göre, en azından 3 kuruşa değer bence.

Turbo overclock edince, yukarda bahsettiğim hızlar 400mhz yukarı çıkar 3470 için, yada turbo çarpanları 4 yukarı çıkar. Bunu biosdan ayarlaması 30sn. sürer, bişey bilmeye yada bilmemeye gerek yok. 3.4ghz yerine 3.8 ghz de kullanmak yerine göre farkı hissettirir, yerine göre de hiçbişey hissetmezsin. Önemli değil yani oc. yapmayacağım etmeyeceğm demeye gerek yok.

H77 lerde öyle hepten ucuz değiller sonuçta, 180-190Tl ye h77 alana kdar ben olsa 210-220tl ye Z77 + 3450/3470 alırdım. Çok çok uzun bi süre yeterli geleceğine inanıyorum.

edit : sadeleşsin diye yazayım(daha önceden 40 kere başka yerde de yazdım ondan saçmalarsam ksra bakmayın):

1 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.6 ghz
    2 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.6 ghz
    3 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.5 ghz
    4 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.4 ghz

şeklinde olur. Sürekli bi 3.6 ghz durumu yok yani. Yani h77 sürekli 3.6ghz şeklinde kullanamazsın, 3.4ghz şeklinde kullanırsın.

z77 + turbo overclock ile

1 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 4.0 ghz
    2 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 4.0 ghz
    3 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.9 ghz
    4 çekirdek aktif kullanımdayken Turbo Frek. : 3.8 ghz

şeklinde kullanırsın.

Teşekkürler Rubisco. Anladım olayı.

Evet sizin de dediğiniz gibi H77 ler çok da ucuz değil. z77 alacağım. Yalnız forumda z77 çipsetli Gigabyte ve MSI da sorun yaşayan arkadaşlar var. Bu yüzden asus alacağım, ne dersiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.