Şimdi Ara

İntel i5 2500k Hakkında Birkaç Soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdşlar i5 2500k da çok program aynı açınca sistem yanıt alamama oluyormş bu intele özgü bir durummu amddede böyle birşey yaşamadım boşa para vermek istemiyorum.Çünkü aynı anda hem tv kartının programını hem müzik dönüştürme programını açıp biryandnda internete giriyorum Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.

• onun sebebi hdd in erişim süresinin fazla olması,ssd alırsan en dandik işlemci ile bi aynı anda birsürü programı açabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

onun sebebi hdd in erişim süresinin fazla olması,ssd alırsan en dandik işlemci ile bi aynı anda birsürü programı açabilirsin

Hocam bu sorunu gördüm ben belli bir insanda ssd zaten alıcamda böyle bir sorun olucaksa boşa almayalım intel sistemlerde önceden yani genelde görevi sonlandır çok vardı şimdide halen bu şekilmi Bilmiyorum.
  • Arkadasim i5 2500k kullaniyor.8 gb rami var.boyle bir sorunu yok rahatlikla alabilirsin 2500k
  • Olayı yaşayan bir kişi olarak anlatıyım;

HDD içinde veya bir hdd ten diğerine 50gb bir dosya kopyalarken aynı anda, interneti, müzik çaları, video oynatıcıyı açmaya çalıştığınızda sistem bunlara çok geç tepki veriyor. Bu işleri raid0 düzeneği içerisinde yaparsanız sorun kalmıyor, SSD ile zaten hiç sorun yok.

Ama tek mekanik disk kullanırken yukarıda deiklerimi yaparsanız sıkıntıyı görmemek mümkün değil. Hatta bununla ilgili birde video paylaşmıştım (kendi sistemimden çekmiştim) ama şu an hangi konuda olduğunu bulamadım.

Forumdaki "nedir bu p67 lerdeki pereformans sorunu, sadece bende mi?" konusunda da yazmıştım, bu konuyu görene kadar sistemimde hiç böyle bir durumun varlığını tespit etmeye yönelik girişimim olmadığından bundan önceki sistemlerimde (AMD-İNTEL) varmıydı bu sorun bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Olayı yaşayan bir kişi olarak anlatıyım;

HDD içinde veya bir hdd ten diğerine 50gb bir dosya kopyalarken aynı anda, interneti, müzik çaları, video oynatıcıyı açmaya çalıştığınızda sistem bunlara çok geç tepki veriyor. Bu işleri raid0 düzeneği içerisinde yaparsanız sorun kalmıyor, SSD ile zaten hiç sorun yok.

Ama tek mekanik disk kullanırken yukarıda deiklerimi yaparsanız sıkıntıyı görmemek mümkün değil. Hatta bununla ilgili birde video paylaşmıştım (kendi sistemimden çekmiştim) ama şu an hangi konuda olduğunu bulamadım.

Forumdaki "nedir bu p67 lerdeki pereformans sorunu, sadece bende mi?" konusunda da yazmıştım, bu konuyu görene kadar sistemimde hiç böyle bir durumun varlığını tespit etmeye yönelik girişimim olmadığından bundan önceki sistemlerimde (AMD-İNTEL) varmıydı bu sorun bilmiyorum.

Şuan böyle bir probleminiz yok değilmi hocam?

• quote:

maşallah hocam ne zaman aldın sen ssd yi yahu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer çalıştırmak istediğin tüm uygulamalar tek diskteyse sorun olabilir ama artık her pc de en az 2 disk var. bende mesela 4 disk takılı.eğer çalıştırmak istediğin uygulamaları karışık dağıtmassan farklı disklere türlerine göre tasniflersen farklı farklı disklerden açtığın farklı uygulamaları aynı anda açmak pek problem olmuyor.yani her bir diskten aynı anda 2 şer tane bile uygulama açsam ben mesela bir rahatsızlık hissetmiyorum. bu bir çözüm değil tabiki ama genede bir yöntem sorundan az etkilenmek anlamında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 3 Ocak 2012; 16:27:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: namdar

Eğer çalıştırmak istediğin tüm uygulamalar tek diskteyse sorun olabilir ama artık her pc de en az 2 disk var. bende mesela 4 disk takılı.eğer çalıştırmak istediğin uygulamaları karışık dağıtmassan farklı disklere türlerine göre tasniflersen farklı farklı disklerden açtığın farklı uygulamaları aynı anda açmak pek problem olmuyor.yani her bir diskten aynı anda 2 şer tane bile uygulama açsam ben mesela bir rahatsızlık hissetmiyorum. bu bir çözüm değil tabiki ama genede bir yöntem sorundan az etkilenmek anlamında

Benim calştırdığım programlar tek bir diskte ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

Orijinalden alıntı: namdar

Eğer çalıştırmak istediğin tüm uygulamalar tek diskteyse sorun olabilir ama artık her pc de en az 2 disk var. bende mesela 4 disk takılı.eğer çalıştırmak istediğin uygulamaları karışık dağıtmassan farklı disklere türlerine göre tasniflersen farklı farklı disklerden açtığın farklı uygulamaları aynı anda açmak pek problem olmuyor.yani her bir diskten aynı anda 2 şer tane bile uygulama açsam ben mesela bir rahatsızlık hissetmiyorum. bu bir çözüm değil tabiki ama genede bir yöntem sorundan az etkilenmek anlamında

Benim calştırdığım programlar tek bir diskte ama.

o zaman diyecek bir şey yok dostum sabır diliyorum sana :)

• i5 2500K yanıt vermiyorsa benim afacan ölmüş ya SSD ve RAİD0 yaptığın zaman sorun olmaz.Genelde HDD'in geç tepkisi yüzünden böyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR17

i5 2500K yanıt vermiyorsa benim afacan ölmüş ya SSD ve RAİD0 yaptığın zaman sorun olmaz.Genelde HDD'in geç tepkisi yüzünden böyle oluyor.

Hocam birkaç insan yazmş hatta biri yazmşki hem amd 6 çekirdek işlemcim var hemde i5 2500k birden cok programı acınca amddede sorun olmazken intelde yanıt vermeme oluyormş o yüzden soruyorum boşa para vermeyelim diye :)Bi bulsam o linki.
  • quote:

quote:

i5 2500K yanıt vermiyorsa benim afacan ölmüş ya SSD ve RAİD0 yaptığın zaman sorun olmaz.Genelde HDD'in geç tepkisi yüzünden böyle oluyor.

Hocam birkaç insan yazmş hatta biri yazmşki hem amd 6 çekirdek işlemcim var hemde i5 2500k birden cok programı acınca amddede sorun olmazken intelde yanıt vermeme oluyormş o yüzden soruyorum boşa para vermeyelim diye :)Bi bulsam o linki.

Arkadaşım sistem sadece işlemciye bağlı değildir , bütün parçaların uyumul bir şekilde haberleşmesi gerekir.İlla birisi geç cevap verir ve böyle bir sorun olur.Sadece işlemciyle olacak iş değil. Ekran kartı bile buna sebebiyet verebilir.

• quote:

quote:

Canını sıkma İşlemciden değildir o. Yukarda da yazmış zaten @MÜŞAVİR

E2180 ile 2-3 tane uygulama açıyordum sıkıntı olmuyordu. 2500 de mi olacak

• quote:

Şuan böyle bir probleminiz yok değilmi hocam?

raid0 da yada ssd de hiç bir sıkıntı yok. Tek mekanik diskte aynı sıkıntı yaşanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

maşallah hocam ne zaman aldın sen ssd yi yahu

Geçen hafta aldım hocam, inan bana fark uçurum. Raid0, raid 1500 felan yanında halt etmiş. SSD bambaşka bir dünya.
  • Tamam Teşekkürler herkese son bir sorum var benim gibi birden cok işlemi yapıcak insanlar için amd phenom x6 mı daha iyi i5 2500k mı ?
  • quote:

hocam, sonuç olarak bu sorun mekanik harddisklerin yavaş olmasından kaynaklanmıyor mu? yani gayet normal bişey değil mi. yoksa intel işlemciler mi bozuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: rodri

hocam, sonuç olarak bu sorun mekanik harddisklerin yavaş olmasından kaynaklanmıyor mu? yani gayet normal bişey değil mi. yoksa intel işlemciler mi bozuk.

Aynı denemeyi AMD sistemimde de yapmış olsaydım, bir şey söyleme imkanım olurdu. Şu an ne desem yalan olur.
  • Benden sana saçma bi tavsiye : Aynı anda birden çok programa yüksek/gerçek zmanlı priority verip sonra niye sistem cevap vermiyo diyeceksen hiç girişme bu işlere.

Merak ettiğin, x264 ile software encode yaparken bi yandan da 3ds max ile render alıp, prime95 çalıştırıp cinebench de hangisi daha yüksek skor alır gibi bişey mi? Yoksa firefoxda 20 tane sekme açık, winamp açık, dvb-s kartı ile tv açık, utorrent açık, vc++ 2010 açık, msn açık, excel word faln açık, bu gibi durumda işlemcilerden biri su koyar yavaşlama hissedermiyim bu mu yoksa? İkincisi ise eğer hiçbi fark anlayamazsın, çünkü işletim sistemi bütün programlar arasında düzenli geçiş sağlar. Bunun üstüne 1080p software decode film koy yine bişey hissedemezsin. 1. örnek de de annayamazsın farkı, çünkü programların işlemlerin prioritysi yüksek (high) olmadığı sürece sistem sana uygulamalar arasında geçiş imkanı verir. Sadece skorların düşük olur. Alt tab yapınca bi sonraki programın karşına gelmesi 10sn beklermiyim gibi bi düşünce asla olmasın kafanızda.

Aynı anda film encode edip 3d render yapmak mantıksız dimi, merak edilenin bu olmadığını tahmin ediyorum. Onun dışında yeterli ram olduğu sürece insan olarak aralarındaki farklı annayamazsınız. Anca benchmark yada bi işi kaç dk da bitirecek olayına girerseniz fark belirginleşir. Bu da sizin toleransınıza bağlı. Winrar ile 1.34dk yerine 1.54dk da bitirmesi ne kadar fark yaratır ona bakacaksınız.

Farklı platformlar için, Multitasking diyip de kafadan bişey demek de şu açıdan yannış ; i5 de bellek okuma yazma performansı çok yukarıda, bu da onu buna duyarlı programlarda yukarılara taşıyor winrar gibi. 7-zip ise tam tersi çekirdek sayısından daha fazla yararlanıyor. Siz çıkıp multitasking testini Starcraft 2 + Winrar benchmark şeklinde yaparsanız i5 kol gibi fark koyar, cinebench+7zip ile yaparsanız x6 biraz önde olur bunun gibi.

Ben size multitasking anlamında bu tür bişey lazım olduğunu sanmıyorum, ama lazımsa ve illa sonuna kadar verim almak isteniyorsa o programların hangi cpu da daha iyi çalıştığına bakmak laızm.

Onun dışında herhangi aktif bi işlem yapmayan, internet, mp3, msn, web geliştirme araçları vs. gibi şeyler için aradaki farkın kullanıcı açısından olmadığını söylemek bence doğru olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.