Şimdi Ara

Intel HD Graphics 4600 Neler Yapmak İçin Yeterli Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
51.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1) i7 4770K'daki bütünleşik Intel HD Graphics 4600 ile neler yapılabilir?
    2) Örneğin 1080p 3D görüntülerin işlenmesi ve (titremeden akıcı bir şekilde) seyredilmesi için yeter mi?
    3) 1080p ve 50-60 fps ile kaydedilmiş videoları takılmadan oynatabilir mi?

4) Bir de karşılaştırma ve tercih sorusu:
    i7 4770K işmeciniz olsa ve bu işlemci de şu anakartın üzerinde olsa:
    http://www.asus.com/Motherboards/H87PLUS/

İşlemci üzerindeki Intel HD Graphics 4600'ü mü yoksa anakart üzerindeki grafik birimini mi kullanırdınız?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Intel HD Graphics 4600: Hangi İşlemler İçin Yeterlidir?

Intel HD Graphics 4600, Haswell mikro mimarisine dayanan ve 4. nesil Intel Core işlemcilerde bulunan bir dahili grafik birimidir. Ortalama grafik performansı sunan bütçe dostu bir seçenektir ve günlük kullanım ve temel oyunlar için yeterlidir.

Intel HD 4600 İşlemleri:

Intel HD Graphics 4600 şu işlemler için yeterlidir:

• Günlük Görevler: Web'de gezinme, e-posta gönderme, belge düzenleme gibi temel görevler.
    • Hafif Oyunlar: League of Legends, Minecraft, Dota 2 gibi düşük ila orta grafik ayarlarında oynanabilen hafif oyunlar.
    • Temel Görüntü Düzenleme: Fotoğrafların temel düzenlenmesi ve kırpılması.
    • Video Oynatma: 1080p'ye kadar çözünürlükteki videoların sorunsuz oynatılması.
    • Ofis Uygulamaları: Microsoft Office, Google Workspace gibi ofis uygulamalarının sorunsuz kullanımı.

Sınırlamalar:

Intel HD 4600, daha karmaşık görevler için yeterince güçlü değildir:

• Yoğun Oyunlar: Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2 gibi yüksek grafikli oyunlar.
    • Profesyonel Görüntü Düzenleme: Adobe Photoshop, Premiere Pro gibi profesyonel görüntü ve video düzenleme yazılımları.
    • 3D İşleme: Karmaşık 3D modelleme ve renderlama.

Sonuç:

Intel HD Graphics 4600, günlük görevler, temel oyunlar ve hafif görüntü düzenleme için yeterli grafik performansı sunan uygun maliyetli bir seçenektir. Ancak, daha yoğun grafik işlemleri için daha güçlü bir grafik kartına yatırım yapmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 milyarlık işlemci alıyorsam 100 liralıkta ekran kartı alırım böle şeylere kafa yormam şahsen , hd 4600 sorduğun herşey için yeterlidir ayrıca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

1 milyarlık işlemci alıyorsam 100 liralıkta ekran kartı alırım böle şeylere kafa yormam şahsen , hd 4600 sorduğun herşey için yeterlidir ayrıca...

+1 hatta 4650 olsa dahada iyi olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

1 milyarlık işlemci alıyorsam 100 liralıkta ekran kartı alırım böle şeylere kafa yormam şahsen , hd 4600 sorduğun herşey için yeterlidir ayrıca...
    Hesaplama hızı 2 adet xeon kadar vardır. Ama görüntülemede iyi olmayabilir. Bunlara opencl 1.2 desteği geldi. F@H yaptırırsın.

Görüntüleme ve hesaplama alanında en yeni çıkacak olan A10-7850k büyük olasılıkla intel HD4600'a fark atıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 13 Kasım 2013; 19:00:25 >
  • sorduklarnin hepsini yapar en son oyunlari dusuk ayarlardada olsa oynatir
  • serty23 kullanıcısına yanıt
    serty23,

Çoğu kişinin bilgisayar yaptırırken bir bileşen olarak düşünmediği Blu-Ray yazıcı düşünüyorum: 300 lira civarı.
    240 GB SSD ekletmeyi düşünüyorum: 650 lira civarı.
    İşlemci soğutucusu ekletmeyi düşünüyorum: 200 lira civarı.
    Orijinal Windows 8 PRO 64 bit almayı düşünüyorum: 350 lira civarı.

Bilgisayarda da hiç (ama hiç) oyun oynamıyorum. Oyun oynamak istesem kesinlikle PlayStation alır ve büyük TV ekranında oynardım.

Aslında ilk başta bir ekran kartı da eklemiştim. Ama 500 liranın üstündeydi.
    Benim ilk mesajda yazdıklarımı ve günlük kullanım işlerini yapmak için işlemciye veya anakarta entegre olan grafik birimleri yeterliyse, ekran kartından tasarruf edip kasanın fiyatını 4000 liranın fazla üstüne çıkarmamaya çalışıyorum sadece.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Tugrul_512bit,

Söylediğin bilgiler pek anlamadığım şeyler ve beni aşıyor.
    Çok azını anladım, ama gene de teşekkür ederim yorum için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Berke KURT,

Çok emin değilim ama galiba Intel işlemcilerde 4650 diye bütünleşik bir grafik birimi yok.
    Sen herhalde ayrı kart olarak kastettin 4650 diyerek.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Lazeran, teşekkür ederim bilgi için.
  • ŞAMAN kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemini alma, çünkü rahatlıkla internetten indirebilirsin ve paran boşa gitmez, oyunla alakan yoksa 4600 size yeterde artarda.
  • Anladim oyun kayginiz olmadığını fakat 4000tl bütçe de bir pc de ekran kartı olmali , 800 liralik ofis pcsi değil sonuç ta bu , illa 500 liralik ekran karti alman şart değil 180 liralik hd7730 gibi bir ekran kartı alsan bile bu sistem performansını artıracak ve psu nuda yormayacaktir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOZOK

İşletim sistemini alma, çünkü rahatlıkla internetten indirebilirsin ve paran boşa gitmez, oyunla alakan yoksa 4600 size yeterde artarda.

Bu kadar ciddi bir sistem kuruluyor ise, belli ki profesyonel işler yapılacak, belki makale yayınları yapılacak.

Böyle bir durumda kesinlikle orijinal yazılım(lar) kullanmak elzemdir. Aman diyeyim hataya düşmeyiniz.
  • Marco Paşa M kullanıcısına yanıt
    Genel olarak ne farkedecek?Özetler misin?
  • BOZOK, orijinal Windows 8 alma kararım kesin. Bununla ilgili risk 0 olsun istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrasya Kurdu

Genel olarak ne farkedecek?Özetler misin?
    Öncelikle uluslararası makale yayınlarken tüm kullandığınız yazılımı bildiriyorsunuz. Genellikle Windows kullanılmaz bu iş için fakat kullanılırsa durum bu. Oradan bir açık çıkabilir.

Bunun yanı sıra, bir çok profesyonel yazılım, Microsoft ile anlaşmaları gereği, bir kod dizisi ile, internette dolaşan keyler, crackler ile kurulmuş işletim sistemlerini algılayıp çalışmayı durduruyor. En yakın örneğini Materials Studio isimli program ile yaşadım. Eskilerden kalma windows xp'me geri dönmek durumunda kaldım.
  • serty23 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir şey en alt seviye için yeterli olur mu:
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4490
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAMAN

BOZOK, orijinal Windows 8 alma kararım kesin. Bununla ilgili risk 0 olsun istiyorum.
    intel hd4600 film izlemek için yeterde artar bile hatta fullhd neki youtubeda 4k videoları oynattığına dair video bile bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_venom -- 13 Kasım 2013; 20:23:50 >
  • Marco Paşa M kullanıcısına yanıt
    Marco Paşa,

Söylediğini anladım. Bu copyright işleriyle ilgili hiç risk almak istemem.
    Ve mutlaka orijinal yazılım kullanmaya kararlıyım.
  • quote:

4 de 10 olur.
  • quote:

Olabilir ama hd77xx serisi almakta fayda var daha yeni teknoloji sonuçta. ...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.