Şimdi Ara

## Intel'den Core 2 Extreme QX6950 ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla islemci 45nm 1333 front side bus var valla yahudi mahudi adamin islemcisi süperin üstünde amd bu islemciyi gecsin de görelim boyunu posunu valla kimse demesinki bu amd daha iyi diye tamam bende amd yi seviyordumda ama kardesim adam lar intel gibi calisamiyor haksiz miyim?????????????????

• Intel iyice kafayı yedi.
  • AMD nin daha iyi olduğunu idda etmedim aynı zamanda bilgisayar alırken en yüksek performans değerlerini veren değil en ucuza işini göreni baz alıyorum. Her donanim parçasında aynı değerlendirmeyi yapıyorum. Sence, bir işlemci çıkarsa intel, fiyatı da 10,000.00$ olsa ve bütün performans değerlerini alt üst etse (aynı şey AMD içinde geçerli) işimi basit bir 5000+ veya bir CD2 görüyorsa benim için bir önemi varmı niye boşuna o kadar parayı bir yahudi kuruluşuna veriyim bir anlamı varmı sence. Yine birşeyi daha belirtmek isterimki bilgisayar sektöründe dışarı akan paranın çok yüksek olmasının sebebi işini göreni değil en iyisi alma hırsından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. En ideal işlemci işini gören en ucuz işlemcidir. İşini gördükten sonra %80 daha performans veren işlemci değil. Bakın şimdi bu işlemcinin fiyatı 1000$ 5 ay sonra 600$ 5 ay sonra 300$ şimdi bu fiyatlara göre intel 300$ verirken zararmı ediyor dersiniz, Yoksa ilk çıktığında 1000$ a satıp çok kar mı ediyor.

• yenileri gelsinde çifte kavrulmuşlar düşşün
  • Liderlik koltuğunu oturdu ya intel, artık işlemcileri makyajlayıp piyasaya sürer de sürer
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero34

Intel iyice kafayı yedi.

neden kafayı yesin ki. Bir açıklama yaparmısın? Kendince tabii

quote:

Orjinalden alıntı: xfx2600

yenileri gelsinde çifte kavrulmuşlar düşşün

süpersin

quote:

Orjinalden alıntı: pajero

Liderlik koltuğunu oturdu ya intel, artık işlemcileri makyajlayıp piyasaya sürer de sürer

sen de süpersin

• Yavaş yavaş sürüyoki piyasaya sürekli para kazansın.Quad core su an için ev kullacısına saçmalıktan başka bişey değil.Özellikle gamer kesime.Orta seviye takılcaksın.Doğru yol bu.Ayrıca gerçekten yetmemeye başlayınca değiştireceksin.Öyle her çıkanı almak ,boştan yere para harcamak insanlıga saygısızlıktır.Unutmayınki o işlemcilere verdıgınız paranın çok ufak bi kısmını bulamadığı için her gün binlerce insan ölüyo.

Ayrıca çocukça yorumlar iyice canımı sıkmaya başladı.Foruma giresim kalmıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugberk23

quote:

Aynı zamanda çarpan kilidi yok demek. Örneğin QX6700 ile Q6700 arasındaki yapısal tek farklılık ilkinde çarpan kilidinin olmaması, yani çarpanını istediğiniz gibi değiştirebilmeniz. Extreme serisinde olupta normal seride olmayan Q6850, Q6800 ve son çıkan Q6950 işlemcisi acaba piyasaya sürülecek mi. Diğer extreme işlemcilerin normal verisyonları bulunuyor çünkü. Diğer ifadeyle çarpan kilidi olanlar.

QX6950 ile ilgili söyleceğim ise, bu işlemcinin piyasaya çıkışı ile birlikte QX6850'nin fiyatında bir düşüş olacağı aşikar zira QX6850 şu aralar 1000 dolara satılmakta.

peki bu olay nasıl örneğin qx6850 nin işlemci çarpanı 9 bunu 9 ile daha süşük sayılar arasında mı değiştiriyoruz yoksa 10 da yapabiliyor muyuz?

Tabiiki yukarı değerler verebiliyorsun, sadece alt değerler verebilsen, verdiğin bir dünya paranın ne anlamı kalırdı ki, bak bu da ispatım.

## Intel'den Core 2 Extreme QX6950 ##

CPU-Z işlemcinin çarpanının 6 ila 9 arasında değiştirilebileceğini algılıyor ama aslında çarpan kilidi olmadığından 10 değeri verilmiş işlemciye. ;)

• Cpu güzel fiyatı da güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

quote:

Orjinalden alıntı: tugberk23

quote:

Aynı zamanda çarpan kilidi yok demek. Örneğin QX6700 ile Q6700 arasındaki yapısal tek farklılık ilkinde çarpan kilidinin olmaması, yani çarpanını istediğiniz gibi değiştirebilmeniz. Extreme serisinde olupta normal seride olmayan Q6850, Q6800 ve son çıkan Q6950 işlemcisi acaba piyasaya sürülecek mi. Diğer extreme işlemcilerin normal verisyonları bulunuyor çünkü. Diğer ifadeyle çarpan kilidi olanlar.

QX6950 ile ilgili söyleceğim ise, bu işlemcinin piyasaya çıkışı ile birlikte QX6850'nin fiyatında bir düşüş olacağı aşikar zira QX6850 şu aralar 1000 dolara satılmakta.

peki bu olay nasıl örneğin qx6850 nin işlemci çarpanı 9 bunu 9 ile daha süşük sayılar arasında mı değiştiriyoruz yoksa 10 da yapabiliyor muyuz?

Tabiiki yukarı değerler verebiliyorsun, sadece alt değerler verebilsen, verdiğin bir dünya paranın ne anlamı kalırdı ki, bak bu da ispatım.

## Intel'den Core 2 Extreme QX6950 ##

CPU-Z işlemcinin çarpanının 6 ila 9 arasında değiştirilebileceğini algılıyor ama aslında çarpan kilidi olmadığından 10 değeri verilmiş işlemciye. ;)

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

• quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

Orjinalden alıntı: istanbul2007

cıktıktan 8 ay sonra 400$ alınır

yani.... hemen alaıncak diye bir kaide yok, bekleyin az

ama bulabilirmisiniz onu bilemem
  • Alana hayırlı olsun...
  • arkadaslar bu urun bızım toptancımızda 1035$+kdv olarak gorunuyor temın edebılırım ısteyen olursa pm atsın bende sorayım
  • Intel kime satıyor bunu Allah aşkına? Zaten bilgisayar kullanıcıların yarısından çoğu orta ve alt düzey kullanıcılar. Hız aşırtmasız E6550 bile rahat rahat iş görür sonuçta.
  • en az 1 sene sonra alabilirim anca o zaman ucuzlar çünkü
  • hep aynı senaryo "kim alır 999$'a bunu / ev kullanıcısına hitap etmiyo "vs. vs. sen sadece internete giriyosan tabi senin için gereksiz bilgisayarda hiçbişii yapmadığın kesin.. şimdi hele bi çıksın zaten fiyatı illaki düşcek niye dert ediyosunuz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

hep aynı senaryo "kim alır 999$'a bunu / ev kullanıcısına hitap etmiyo "vs. vs. sen sadece internete giriyosan tabi senin için gereksiz bilgisayarda hiçbişii yapmadığın kesin.. şimdi hele bi çıksın zaten fiyatı illaki düşcek niye dert ediyosunuz :)

• Her eve lazım
  • zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış...İhtiyaç sahibi olan alır.Bi 3d grafik tasarım firması gidip bi e6600 alıpta overclock yaparak qx6950 ayarına getirip kullanmayı göze alamaz.Standart hızlarda en stabil ve en güçlüsü hangisiyse onu seçer.Kısacası qx6950 nin alıcıları şimdiden hazırdır

gerçi biz de AMD bekleye bekleye züğürt kaldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 31 Temmuz 2007; 2:27:46 >
  • Arkadaşlar bu işlemci neden alınmasın, amd nin fx leri çokmu ucuzdu (yıllardır amd kullanıyorum) ben 3d modelleme ve animasyon işleriyle uğraşıyorum bundan bir ana karta 4 tane takma imkanım olsa 4 tane alırım. Yani diyeceğim her malın alıcısı vardır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.