Şimdi Ara

İntel Core İ9 9900 K 3.60 GHZ mi İntel Core İ7 -7820 X 3.60 GHZ mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar aralarında fiyat farkı çok fazla olmamasına rağmen i7 işlemcinin İ9 dan biraz daha da pahalı olmasının nedeni sadece rating mi ? Bir diğer sorum bir sistem kuracxak olsanız bunlardan hangisni tercih ederdiniz ?
    İntel Core İ9 9900 K  3.60 GHZ mi İntel Core İ7 -7820 X 3.60 GHZ mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asporimli -- 1 Ocak 2019; 20:15:7 >

• 9900k ryzen 2700 den yaklaşık %25-30 daha güçlü işlemci. Üzerine ryzendaki ram gecikmesi yüzünden oyunlardaki fark %35-40 a kadar çıkabiliyor. 9900k için 400 dolara kadar bence sıkıntı yok. Tabii ryzen 2700 nispeten ucuz anakartlarla ve kendi soğutucusuyla idare edilebiliyorken 9900k ya overclock yapabilmek için çok pahalı bir anakart ve soğutucu gerekiyor orası ayrı.
  • Kullanım amacı nedir ?
  • Quad channel ram gibi spesifik bir ihtiyacınız yoksa 9900K çok daha mantıklıdır her konuda.
  • kullanım amacı basit kurgu ve oyun bilgisayarı için yani sistem yenilemeyi düşünürken çağın da gerisinde kalmamak için uzun vadeli kullanabileceğim bir sisteme sahip olmak istiyorum
  • asporimli A kullanıcısına yanıt
    i9 ilemcinin maksimum 64 gb bellek desteği i7 nin maksimum 128 gb bellek desteği karşısında sizce bir dezavantaj olarak göz önüne alınmalımıdır peki ?
  • asıl hedef oyun oynamaksa tercih 9900k dan yana olmalıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asporimli A kullanıcısına yanıt
    Eğer 128gb kullanımı gerektirecek iş ve bu kullanımın sana getirisinin bir maddi vb geri dönüşü olabilecek bir durum varsa önemli bir dezavantaj olabilir. Ancak herhangi bir profesyonel kullanım gerektiren bir durum yoksa i7 almanın pek bir anlamı yok. Hem anakarta daha çok para vermek zorunda kalırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ryzen varken 2 side alınmaz..

300usd altı olsaydı 9900k alınıp geçilirdi..
  • 9900k ryzen 2700 den yaklaşık %25-30 daha güçlü işlemci. Üzerine ryzendaki ram gecikmesi yüzünden oyunlardaki fark %35-40 a kadar çıkabiliyor. 9900k için 400 dolara kadar bence sıkıntı yok. Tabii ryzen 2700 nispeten ucuz anakartlarla ve kendi soğutucusuyla idare edilebiliyorken 9900k ya overclock yapabilmek için çok pahalı bir anakart ve soğutucu gerekiyor orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 2 Ocak 2019; 1:34:59 >
  • 9900k tek geçerim.
  • Bilgi ve tecrübeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asporimli -- 21 Mart 2019; 1:39:44 >
  • İ7 9700k oyunlar da i9 9900k dan daha iyi fazladan 100 150 dolar vermene gerek yok netten karşılaştırmalarını inceleyebilirsin
  • O olsaydı bu olsaydıyla işler yürümüyor. Aynı saat hızında (ki aynı saat hızındaki fark niye bizi ilgilendirsin onu da anlamış değilim) da ayrıca oyunlarda yine intel öne geçer düşük ram gecikmesi sebebiyle. Sonuçta daha güçlü mü güçlü. %15 den de fazla fark çıkıyor. Üzerine dahili grafik yongası var. Kim kullanacak demeyin bazen hayat kurtarabiliyor. Ben parasına değdiğini de söylemedim zaten. Sadece güçlü olduğunu belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 21 Mart 2019; 14:59:18 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Hocam Ryzen'ler 5 Ghz Boost hızına çıksa i9'la aynı performansı verir i9 9900K R7 2700X'i %10 geçiyor. bütün oyunlar intel mimarisinin tamamen kullanırken AMD Zen mimarisinin tamamen kullanmıyor. intel bütün oyunlarda en son uyumlulukta AMD Ryzen oyunlarda en uyumsuz işlemciler. intel oyunların en iyi optimize edilmiş işlemcisi. AMD Ryzen oyunların hiç optimize edilmemiş işlemcisi...
  • Yahu bunlardan bize ne? Optimizasyon olsa verir 5 ghz olsa verir. Sonuçta veriyor mu? Hayır. Optimize mi? Bence optimize. Sorun donanımda. Ama konunun bunla alakası yok. Sonuçta aradan yıllar geçmiş ve ryzenların oyun performansı ortada. Neyi tartışıyoruz? Şu olsa bu olsa diye hayalimizde mi yaşatacağız ryzenin gücünü? İ9 daha iyi performans veriyor bu kadar basit yani bunun tartışılacak ne tarafı var?
    intel işlemcilerinde GPU olsa neye yarar dandik oyun bile oynatmıyor. ona bakıyorsanız AMD'lerde APU var gerçi AMD 8 çekirdekli 16 izlekli APU yapmadıktan sonra ne olur ama 6 çekirdek 12 izlek APU geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 21 Mart 2019; 18:13:52 >
    sen tam bir intel'in fanboyusun i9 9900K R7 2700X'den %25-30 daha fazla performans veriyormuş intel'in fanbotu.
  • Eee şey, kaç tane Ryzen işlemci kullanmıştın canım?

Hadi sana yeni bir soru daha sorayım, kaç tane Intel Core 9000 serisi bir işlemci kullandın?

Her konu altında babanın firması gibi fanboyluk yapmaktan bıkmadın mı? Anlamıyorsun galiba ama forumda aklını doğru bir şekilde kullanmayı bilen hiç kimse seni ciddiye almıyor :3

Dur bak hatta ilk diyeceğini de tahmin edeyim mi? "Intel fanbot"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 28 Mart 2019; 13:8:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bak intel'in fanbotu benim kullanıp kullanmamam önemli değil başkaları benchmark yapıyor sonuçları görüyoruz. ayrıca ben AMD ile intel'i savunmuyorum hangisi daha iyise FP işlemcisiyse onu tercih ediyorum nokta.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.